Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

power_settings_newLogin to reply
+22
No Nick
Justin
kainos
jula
usamljena
10
sunshine
amos
sunrise_an
stefani
stranac
melkisedek
KRAJVREMENA
jakob
Caesar
simply
emanuel
ILIJA
Sinke
Totus Tuus
dominik
Aladin
26 posters

descriptionZasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 6 EmptyRe: Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

more_horiz
sunrise_an je napisao/la:
Razumijem amos, bio si u veoma teškoj situaciji i bez pomoći Isus koji je rekao da tko nikoga nema njega ima (citiram iz sjećanja, nemam Novi Zavjet pri ruci) ti je osobno pomogao. Ali ljudi se često mole Gospi, čak i češće nego Bogu jer ona je žena i majka i ljudsko biće dok Bog ponekad u ljudima izaziva strah ili ga ne razumiju, ne usuđuju se da ga direktno zazovu, draže im je da to neko drugi (Gospa, anđeli, sveci naprave) za njih. Zatim postoji i običaj da neki grad ili neka profesija ima svog anđela ili sveca zaštitnika pa se oni mole njemu.

Molitve gospi nekakavoj bilo kakvoj ili vazda djevici ili carici nebeskoj ili majci Bozjoj kraljici ...... ili nekoj gvadalupe gospi su direktne molitve sotoni kao i molitve svecima i ovo je jasno kazano na osnovu Biblije i Evandjelja.

Ja, ja sam Jahve, osim mene nema spasitelja. Izaija 43,11

Posrednika pak nema gdje je samo jedan. A Bog je jedan. Galaćanima 3,20
Obicaj koji da neki grad ima svog zastitnika ili cak neka profesija jeste obicaj idolopoklonoika i onih koji ne znaju niti imaju ljubav Bozju u sebi.

Znamo da smo od Boga i sav svijet leži u zlu. 1. Jovanova 5,19

descriptionZasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 6 EmptyRe: Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Razumijem amos, bio si u veoma teškoj situaciji i bez pomoći Isus koji je rekao da tko nikoga nema njega ima (citiram iz sjećanja, nemam Novi Zavjet pri ruci) ti je osobno pomogao. Ali ljudi se često mole Gospi, čak i češće nego Bogu jer ona je žena i majka i ljudsko biće dok Bog ponekad u ljudima izaziva strah ili ga ne razumiju, ne usuđuju se da ga direktno zazovu, draže im je da to neko drugi (Gospa, anđeli, sveci naprave) za njih. Zatim postoji i običaj da neki grad ili neka profesija ima svog anđela ili sveca zaštitnika pa se oni mole njemu.

Molitve gospi nekakavoj bilo kakvoj ili vazda djevici ili carici nebeskoj ili majci Bozjoj kraljici ...... ili nekoj gvadalupe gospi su direktne molitve sotoni kao i molitve svecima i ovo je jasno kazano na osnovu Biblije i Evandjelja.

Ja, ja sam Jahve, osim mene nema spasitelja. Izaija 43,11

Posrednika pak nema gdje je samo jedan. A Bog je jedan. Galaćanima 3,20
Obicaj koji da neki grad ima svog zastitnika ili cak neka profesija jeste obicaj idolopoklonoika i onih koji ne znaju niti imaju ljubav Bozju u sebi.

Znamo da smo od Boga i sav svijet leži u zlu. 1. Jovanova 5,19

Katolička vjera ne misli tako a ni pravoslavna. Za druge kršćanske vjeroispovjesti ne znam ali tvrditi da je molitva Gospi, angelima i svecima da budu posrednici kod Boga za nas molitva Sotoni je stvarno pretjerivati i to naveliko.

Mogu li te upitati kojoj vjeroispovjesti ti pripadaš i da li je to službeni stav te vjeroispovjesti ili tvoje osobno mišljenje?

more_horiz
To sto ne misli tako katolicka ili pravoslavna vera samo svedoci da su i jedni i drugi u oprecju i suprotnosti sa jasnim ucenjem Biblije i Kristovog Evandjelja.
Pred Andjelima se ne smije klanjati sto je jasno pokazano jednom prilikom kad se skoro i sam apostol Ivan poklonio:

I ja, Ivan, čuo sam i vidio ovo. I kad sam bio čuo i vidio, padoh pred noge anđelu, koji mi ovo pokaza, da mu se poklonim;

I reče mi: "Nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braca tvoja proroci i oni, koji drži riječi knjige ove. Bogu se klanjaj!" Otkrivenje 22,8-9

Andjeo je Bozji vjesnik i kao takav on je jasno prenio Bozju volju da se samo Bogu klanjamo !

Sotona se pojavio pred Kristom no Isus ga je prepoznao i jasno mu kazao :

Tada mu reče Isus: "Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Gospodinu, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi! Matej 4,10

Bog je duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju. Ivan 4,24

Pripadam "saboru i crkvi prvorodnijeh koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji sviju, i duhovima savršenijeh pravednika" Jevrejima 12,23

Svaki koji dolazi ISUSU taj ce prepoznati ovu crkvu i pridruzice se.

Navodis stih iz Jermija 33-3 ..?

... zelim ti da prihvatis Bozji glas i da vidis istinu Evandjelja i Bozju ljubav onakvu kava je u Kristu Isusu ...

more_horiz
Mislim da pogrešno shvaćaš jednu stvar. Mi se ne klanjamo pred anđelima ni svecima niti ih obožavamo niti od njih osobno tražimo otpuštenje grijeha. Istina je da to pripada samo Bogu. Mi ih molimo da mole Gospoda za nas. U molitvi Gospi se kaže: " (...) moli za nas griješnike, sada i na času smrti naše". Dakle mi znamo da Djevica Marija ne može otpuštati grijehe nego samo Bog ali Gospa može moliti Njega za nas.

more_horiz
iz jednostavnog razloga - jer je Isus rekao "Ja sam Put, Istina i Zivot, nitko ne dolazi Ocu osim po meni."
a to sto krscani-nekatolici ne kuze neke stvari u vezi toga,to je njihov problem i o tome se nema sta raspravljati.

more_horiz
Možeš li biti malo jasnija sunshine? Nisam uopće shvatila tvoj post, ni na koga se odnosi ni što ti misliš o tome (molitvama upućenim Gospi, anđelima i svecima)?

more_horiz
Mislim da pogrešno shvaćaš jednu stvar. Mi se ne klanjamo pred anđelima ni svecima niti ih obožavamo niti od njih osobno tražimo otpuštenje grijeha. Istina je da to pripada samo Bogu. Mi ih molimo da mole Gospoda za nas. U molitvi Gospi se kaže: " (...) moli za nas griješnike, sada i na času smrti naše". Dakle mi znamo da Djevica Marija ne može otpuštati grijehe nego samo Bog ali Gospa može moliti Njega za nas.

Kako moze moliti kada je mrtva?
Gdje pise u Bibliji da je Marija uskrsla?
Osim toga Isus nas je ucio kome da se molimo i nikada nije spominjao nikakve andjele svece ili mariju u tom smislu, cak je rekao da smo svi mi ako vrsimo volju Bozju njegova majka..!.
Ako je Marija umrla kome se onda mole katolici i pravoslavni?
Ako je ziva i uskrsnula gdje to pise ?

more_horiz
Djevica Marija nije mrtva, nego je u raju i to u tijelu. Nije ni umrla ljudskom smrću nego su je anđeli uznijeli na nebo u tijelu. Ne zasniva se svo učenje na Bibliji i Biblija se ne može tumačiti doslovno niti se može uhvatiti jedne rečenice jer Stari Zavjet je inspirirana knjiga koju su pisali ljudi, inspirirani od Duha Svetoga svakako, ali bili su samo ljudi, pripadali su jednom vremenu i jednoj tradiciji i jednoj religiji (židovskoj) i naravno da su uvijek dodali nešto svoga ili nešto protumačili na svoj način jer čovjek ne može shvatili svu puninu Boga. I u u NZ ima mnogo metafora i treba ih znati tumačiti. Ipak najteža za razumijevanje je Apokalipsa.

II Vatikanski Koncil.

Pripadam "saboru i crkvi prvorodnijeh koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji sviju, i duhovima savršenijeh pravednika" Jevrejima 12,23

Ovo nisam baš razumijela, možeš li mi to jasnije kazati? Ima li neko drugo ime za tvoje vjerovanje, je li to nekakva crkva i kako se zove?

more_horiz
9 Vi, dakle, ovako molite: `Oče naš, koji jesi na nebesima! Sveti se ime tvoje! 10 Dođi kraljevstvo tvoje! Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji! 11 Kruh naš svagdanji daj nam danas! 12 I otpusti nam duge naše kako i mi otpustismo dužnicima svojim! 13 I ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zloga!`

more_horiz
[quote="sunrise_an"]Djevica Marija nije mrtva, nego je u raju i to u tijelu. Nije ni umrla ljudskom smrću nego su je anđeli uznijeli na nebo u tijelu. Ne zasniva se svo učenje na Bibliji i Biblija se ne može tumačiti doslovno niti se može uhvatiti jedne rečenice jer Stari Zavjet je inspirirana knjiga koju su pisali ljudi, inspirirani od Duha Svetoga svakako, ali bili su samo ljudi, pripadali su jednom vremenu i jednoj tradiciji i jednoj religiji (židovskoj) i naravno da su uvijek dodali nešto svoga ili nešto protumačili na svoj način jer čovjek ne može shvatili svu puninu Boga. I u u NZ ima mnogo metafora i treba ih znati tumačiti. Ipak najteža za razumijevanje je Apokalipsa.

II Vatikanski Koncil.

38 Koji me vjeruje, kao što pismo reče, iz njegova tijela poteći će rijeke žive vode.

more_horiz
9 Vi, dakle, ovako molite: `Oče naš, koji jesi na nebesima! Sveti se ime tvoje! 10 Dođi kraljevstvo tvoje! Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji! 11 Kruh naš svagdanji daj nam danas! 12 I otpusti nam duge naše kako i mi otpustismo dužnicima svojim! 13 I ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zloga!`

(...) nego izbavi nas od zla. Amen.

Bilo kojeg zla, i našeg vlastitog, nije sve zlo od Đavola nego je i čovjek griješan.

more_horiz
Djevica Marija nije mrtva, nego je u raju i to u tijelu. Nije ni umrla ljudskom smrću nego su je anđeli uznijeli na nebo u tijelu. Ne zasniva se svo učenje na Bibliji i Biblija se ne može tumačiti doslovno niti se može uhvatiti jedne rečenice jer Stari Zavjet je inspirirana knjiga koju su pisali ljudi, inspirirani od Duha Svetoga svakako, ali bili su samo ljudi, pripadali su jednom vremenu i jednoj tradiciji i jednoj religiji (židovskoj) i naravno da su uvijek dodali nešto svoga ili nešto protumačili na svoj način jer čovjek ne može shvatili svu puninu Boga. I u u NZ ima mnogo metafora i treba ih znati tumačiti. Ipak najteža za razumijevanje je Apokalipsa.

II Vatikanski Koncil.

Ovo nisam baš razumijela, možeš li mi to jasnije kazati? Ima li neko drugo ime za tvoje vjerovanje, je li to nekakva crkva i kako se zove?

...drugi vatikanski koncil?! .... zanimljivo ipak tu ima jedan "mali " problemcic kako da vjerujemo jednoj crkvi koja radi i uci suprotno Evandjelju ?

Crkva kojoj pripadam je opisana u Hebrejima 12 poglavlju i osnovana je na ISUSU KRISTU NASEM GOSPODU koji nam je po obecanju poslao Duha utjesitelja da nas uputi na svaku istinu, a vjera nam se temalji iskljucivo na Bibliji.

Sto se tice vatikanskog koncila ;

https://www.youtube.com/watch?v=BD.DfYTGKDfk&feature=related

sto se tice laganja i skrnjavljenja u rimokatolickoj crkvi :
https://www.youtube.com/watch?v=rO.yb-pV61zk

more_horiz
Mislim da ovaj razgovor zaista više nema smisla. Svatko je slobodan da vjeruje u ono što želi. Ja vjerujem u učenje rimo-katoličke crkve i to je to.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

Kako moze moliti kada je mrtva?
Gdje pise u Bibliji da je Marija uskrsla?
Osim toga Isus nas je ucio kome da se molimo i nikada nije spominjao nikakve andjele svece ili mariju u tom smislu, cak je rekao da smo svi mi ako vrsimo volju Bozju njegova majka..!.
Ako je Marija umrla kome se onda mole katolici i pravoslavni?

Svi zaključci koji se izvlače iz krivih premisa su, naravno, krivi.

Stoga, budući da je Sola Scriptura nebibliska vjera koja je direktno suprostavljena onom što u Pismu piše, tako ta kriva vjera ne može biti podloga za izvlačenje daljnih zaključaka.

Što se tiče toga da li je Marija živa, ona je itekako živa jer je u nebu ne samo dušom, nego i tijelom. Smile

cak je rekao da smo svi mi ako vrsimo volju Bozju njegova majka..!.

Vidiš koliku je počast dao svojoj majci... oni koji čine njegovu volju mogu biti kao ona. Smile

Naravno, oni koji vrše njegovu volju kao što je ona to činila. No, budući da takvih ipak nema, onda je ona ipak ona Žena obučena Suncem, kojoj je na glavi vjenac od dvanaest zvijezda... Smile

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

...drugi vatikanski koncil?! .... zanimljivo ipak tu ima jedan "mali " problemcic kako da vjerujemo jednoj crkvi koja radi i uci suprotno Evandjelju ?

Crkva kojoj pripadam je opisana u Hebrejima 12 poglavlju i osnovana je na ISUSU KRISTU NASEM GOSPODU koji nam je po obecanju poslao Duha utjesitelja da nas uputi na svaku istinu, a vjera nam se temalji iskljucivo na Bibliji.

Crkva ne radi suprotno Evanđelju nego ga, dapače navješta u ispravnom obliku. Te se usput bori protiv svih koji je žele srušiti, bilo iz vana bilo iz nutra.

A ta Crkva se ne mora bojati za svoju budućnost jer ima s Bogom sklopljen savez u Kristovoj Krvi i taj savez je neraskidiv.

Vi nemate nikakav savez sa Bogom nego se nekako pokušavate šlepati sa nama, a u isto vrijeme nas želite zgaziti. Doista mi niste jasni.

Budimo realni, neusporedivo više vrijedi riječ Crkve s kojom je Bog sklopio neraskidivi Savez u svojoj vlastitoj Krvi, nego riječi nekih samozvanih proroka koji se nisu baš proslavili u proroštvima.

more_horiz
melkisedek je napisao/la:
ILIJA je napisao/la:

Crkva ne radi suprotno Evanđelju nego ga, dapače navješta u ispravnom obliku. Te se usput bori protiv svih koji je žele srušiti, bilo iz vana bilo iz nutra.

A ta Crkva se ne mora bojati za svoju budućnost jer ima s Bogom sklopljen savez u Kristovoj Krvi i taj savez je neraskidiv.

Vi nemate nikakav savez sa Bogom nego se nekako pokušavate šlepati sa nama, a u isto vrijeme nas želite zgaziti. Doista mi niste jasni.

Budimo realni, neusporedivo više vrijedi riječ Crkve s kojom je Bog sklopio neraskidivi Savez u svojoj vlastitoj Krvi, nego riječi nekih samozvanih proroka koji se nisu baš proslavili u proroštvima.
ti uvijek zavrsis svoju repliku istim rijecima,a to nije replika vec toliko onoga sto ima i neistine,sad je li iz znanja ili iz neznanja druga je stvar.
Vi nemate nikakav savez sa Bogom nego se nekako pokušavate šlepati sa nama, a u isto vrijeme nas želite zgaziti. Doista mi niste jasni

Ovo je tvoj veto ili?
Budimo realni, neusporedivo više vrijedi riječ Crkve s kojom je Bog sklopio neraskidivi Savez u svojoj vlastitoj Krvi, nego riječi nekih samozvanih proroka koji se nisu baš proslavili u proroštvima.[/

S ovim,mirno ljezes i ustajes?

more_horiz
Mislim da ovaj razgovor zaista više nema smisla. Svatko je slobodan da vjeruje u ono što želi. Ja vjerujem u učenje rimo-katoličke crkve i to je to.

Kako hoces tvoj izbor po tvojoj volji,
ja vjerujem u Isusa Krista i u njegovo ucenje i ucenje apostola i proroka koji su nazidni na Bozjoj Rijeci.

more_horiz
melkisedek je napisao/la:

Stoga, budući da je Sola Scriptura nebibliska vjera koja je direktno suprostavljena onom što u Pismu piše, tako ta kriva vjera ne može biti podloga za izvlačenje daljnih zaključaka.

Bas zanimljiv zakljucak- vjera koja je zasnovana samo na Bozjoj rijeci je nebiblijska ???Vjer koja je zasnovana na bibliji je nebiblijska? !!!????
Ili se pravis da ne znas sta znaci sola scriptura- kazes da je vjera zasnovana na rijeci Bozjoj nebiblijska !? u stvari ti se pozivas na Bibliju da bi je osporio- o tome sta je u tvom umu moze svako da prosudi po tvojim rijecima...
A mi koji vjerujemo u zivog Boga, a ne u idole mi vjerujemo u Bozju rijec i nista sto se suproti sa njenim naukom jer pisano je:

Ivan 1,1 U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog.

Ivan 1,2 Ona bijaše u početku u Boga.

Ivan 1,3 Sve postade po njoj i bez nje ne postade ništa. Svemu što postade

Ivan 1,4 u njoj bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo;

Ivan 1,5 i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze.

U tu rijec vjerujemo mi koji vjerujemo u Bibliju.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply