Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

power_settings_newLogin to reply
+22
No Nick
Justin
kainos
jula
usamljena
10
sunshine
amos
sunrise_an
stefani
stranac
melkisedek
KRAJVREMENA
jakob
Caesar
simply
emanuel
ILIJA
Sinke
Totus Tuus
dominik
Aladin
26 posters

descriptionZasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? EmptyZasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

more_horiz
Isus je od Boga postavljen jedinim Posrednikom. Osim Njega nema drugog posrednika.

Niko to vise ne moze biti! Gospod Isus Hristos je jedini od Boga postavljeni Posrednik. A ni Njega Bog nebi upotrebio u ulozi jedinog Posrednika, da On nije to postigao kroz svoju zrtvu na krstu.

Da bi postao jedini Posrednik izmedju Boga i ljudi morao je zadovoljiti zakon o posredovanju ( Jagnje zaklano od pocetka sveta ).

Ni Marija, ni andjeli, ni sveci a posebno svestenici nisu, niti ce ikada to moci da postanu. Jer svojim zivotom nisu, niti ce ikada uspeti da budu zakoniti posrednici, jer nemaju ovlascenje za to od samog Boga.

Slazete li se sa ovom tvrdnjom ili ne*?

descriptionZasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? EmptyRe: Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

more_horiz
Ne možemo zato što tako kaže u Božijoj Reči, vrlo jednostavno. To je kao ne čini preljube. Ako imaš druge posrednike ulaziš u duhovnu preljubu koja je čak teži prestup od telesne. Iako se greh ne može meriti na merilima, jer greh je greh; ali mnogi preljubnici i bludnici su postali Božije sveti kroz Krv Hristovu. Ali oni koji su duhovno bludničili to je tamo u Otkrivenju 17. i 18., pa ne bio im u koži.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

descriptionZasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? EmptyRe: Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

more_horiz
Jos uz sve to onaj koji ima posrednika ne moze spoznati Krista.

Jer kada ti netko na "nebu posreduje" poput "svetaca" i "Marije" tada to Bog vidi i On kaze da je to idolopoklonstvo i napusta Njegov Duh takvu osobu, ako je i ta osoba ikad imala Duha. I tada dolazi na tu osobu lazljiv duh koji se pretvara u andjela svjetlosti i zavarava tu osobu da ima kontakt s Bogom. A zapravo nema.

Isus je rekao da u zadnjim vremenima pazimo da ne budemo ZAVARANI. Zavarana osoba je ona koja svim svojim srcem vjeruje da je u pravu - a zapravo nije. Zato nam je Bog dao Bibliju da po njoj mozemo provjeravati duhove! Ali neki su vec zavarani i ne mogu niti zele vidjeti istine. Tim ljudima ce se reci na vratima neba - odlazite, nikad vas nisam poznavao.

more_horiz
Biblija kaze da nema drugih posrednika i to je dovoljan razlog. Nije li? Jednostavno drugih nema.

more_horiz
Da, ali neki ne mare za Rijec. Sad

I tako dolazi na ispunjenje ovo:

Ovako govori Jahve:
"Proklet čovjek koji se uzdaje
u čovjeka..." Jr 17,5

more_horiz
Tako je, ne mare jer nisu izabrani za Spasenje.

more_horiz
Ma dragomire imas mesto gde se moze pricati o "izabranima" za spasenje.

Ovde zelimo da kazemo sada nesto drugo.

Hvala.

more_horiz
Posrednik moze biti samo onaj koji je bio bez greha. To je prva cinjenica i najvaznija.

A drugo, posrednik mora proliti svoju krv, jer se samo prolivanjem krvi postize uloga Posrednika.

A niko nije dao svoj zivot za nas, prolio svoju krv, osim Isusa. Zato Njega, Bog jedino prihvata, ili jos bolje receno, postavlja za Posrednika izmedju gresnog coveka i Boga.
Ta krv, je garancija da ce se posredovanje ozbiljno i funkcionalno prihvatiti.

Marija, sveci ili andjeli u tom smislu nemaju niti mogu imati ikakvu ulogu u pomirenju, jer ne mogu obezbediti izmirenje sa Bogom, a kamo li oprostenje greha. Njihova krv nije prolivena i nikada ih Bog nije pozvao da to ucine.

Zato, jedini posrednik i pomiritelj izmedju covecanstva i Neba moze biti i jeste Gospod Isus Hristos.

Blago onima cije se nadanje oslanja na Njegovu pomiriteljsku krv i Njegove zasluge~!

more_horiz
Kako tumačite ono kad Pavao piše da mi svojim trpljenjem nadopunjujemmo što nedostaje Kristovoj Muci? Neznam točan citat, nemogu ga pronaći.

more_horiz
Mislim da se to odnosi na nase licno stradanje zbog Hrista, ako se ne varam.

more_horiz
Marija, sveci ili andjeli u tom smislu nemaju niti mogu imati ikakvu ulogu u pomirenju, jer ne mogu obezbediti izmirenje sa Bogom, a kamo li oprostenje greha. Njihova krv nije prolivena i nikada ih Bog nije pozvao da to ucine.

Zato, jedini posrednik i pomiritelj izmedju covecanstva i Neba moze biti i jeste Gospod Isus Hristos.

Blago onima cije se nadanje oslanja na Njegovu pomiriteljsku krv i Njegove zasluge~!

Naravno, ali anđeli mogu opraštati ( zapravo, kao što Katolički svećenik radi- proglašava oproštenima) grijehe ako im Bog preda dozvolu, kao što je učinio i apostolima- više o tome u prvom poglavlju mojeg topica....

Da li anđeli mogu opraštati grijehe?
( Biblija kaže da mogu ako Bog tako odluči )
https://izaija95.forumcroatian.com/Teologija-c1/Apologetika-f1/Sakrament-Ispovijedi-da-li-anoeli-oprastaju-grijehe-t655.htm

more_horiz
Pogledajmo samo kako su zivjeli i bili gonjeni za ime svog Spasitelja Isusa Krista,apostoli i Kristovi ucenici,a onda se samo podsjetite kako su prastali katolicki svecenici kroz lomace i mucilista kroz ubistva i ratove i sve ce vam biti jasno....

Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus, 1. Timoteju 2,5

Neka bude znano svima vama i svemu narodu Izraelovu: po imenu Isusa Krista Nazarećanina, kojega ste vi raspeli, a kojega Bog uskrisi od mrtvih! Po njemu ovaj stoji pred vama zdrav!

On je onaj kamen koji vi graditelji odbaciste, ali koji postade kamen zaglavni.

I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti. Djela apostolska 4,10-12

more_horiz
Da i s ovime završimo....

A i vi ćete nam pomagati molitvom da bi mnogi za nas zahvaljivali Bogu na milosti koja nam je darovana posredovanjem mnogih.
2 Korićanima 1:11

Tako ćete se u svemu obogatiti za svakovrsnu darežljivost koja se, našim posredovanjem, izvija u zahvalnicu Bogu.
2 Korićanima 9:11

Biblija jasno razlikuje "Posredništvo" od "posredništva". U smislu spasenja, jedino je Isus Posrednik, ali u smislu molitve, možemo imati tisuće posrednika.

I na Nebu i na zemlji.

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Da i s ovime završimo....

A i vi ćete nam pomagati molitvom da bi mnogi za nas zahvaljivali Bogu na milosti koja nam je darovana posredovanjem mnogih.
2 Korićanima 1:11

Tako ćete se u svemu obogatiti za svakovrsnu darežljivost koja se, našim posredovanjem, izvija u zahvalnicu Bogu.
2 Korićanima 9:11

Biblija jasno razlikuje "Posredništvo" od "posredništva". U smislu spasenja, jedino je Isus Posrednik, ali u smislu molitve, možemo imati tisuće posrednika.

I na Nebu i na zemlji.

Da za trenutak ostavimo biblijske citate koji kažu da je samo jedan posrednik između Boga i ljudi...po čemu smatraš da te Marija više voli od Isusa da se njoj moliš za posredovanje... od Isusa koji je dao svoj život za tebe i to na križu?
Dali si se možda pitao kako se osjeća Isus dok te gleda kako se moliš Mariji ili svecima koji nisu ništa učinili za tebe a ne moliš se njemu koji je dao život za tebe.
Zar ima veće ljubavi nego dati život za prijatelja....pita se Isus i pritom misli na sve one koji se ne utječu njemu nego Mariji i svecima?
To mogu objasniti samo duhovnim sljepilom.
Božji blagoslov.

more_horiz
Jos je u Psalmima navesceno jasno da je Isus posrednik novog Saveza, preko svoje krvi ociscenja i to po redu Melhisedekovu.

Osim Njega, nema drugog posrednika po cijem bi smo se imenu mogli spasti. A njegovo ime je Jahve!

Primetio sam Simke da tvoja religija pogresno tumaci ulogu posredovanja. Bar po citatima koje si citirao. Ti uzimas samo te stihove koji govore o podrsci apostolima od vernika, a zaboravljas da su vernici pa cak i apostoli bili telo, telo sa mnogim udovima, a da je samo Isus bio Glava telu, isto deo tela. A Bog sve u svemu.

Isus kao Glava upravlja celim telom. A mi svi smo samo braca.

Tako da uloga posredovanja moze i treba da postoji u telu, medju razlicitim udovima, ali ne i SPASAVAJUCA Posrednicka Figura koji je sam Isus Hristos. I to preko Posrednika u cijoj se prolivenoj krvi cini ili sklapa novi Savez, alo brate moj, novi Savez kroz krv koju niko nije prolio, ni svestenik, ni andjeo a po najmanje Marija.

Tu je uloga Isusa Hrista u svakom pogledu uzvisenija i jedina merodavna da niko drugi ne moze niti sme da se smatra posrednikom izmedju Hrista i coveka, ili coveka i Boga.

Sto nisi posten, i ne citas prvo ono najvaznije, kako bi razumeo ono drugo,, manje vazno, u ulozi Hristove Prvosvestenicke uloge u spasenju nas ljudi. Svi mi mozemo da se molimo jedni za druge, da posredujemo u nasim molitvama za one koji volimo ili za one za koje zelimo da se spasu, ali to sve jedino moze Hristos da prinese cisto i bez mane pred Boga. Jer Mu je sam Bog namenio takvu ulogu, i to jasnim napisanim recima u Pismu, a za sve nas ostale tako nesto nije receno.

Dok mesas pojmove ljudskog posredovanja sa Hristovom sluzbom, ti nikada neces shvatiti niti ces moci razumeti sta je ustvari prava i kljucna posrednicka sluzba Isusa Hrista.

Ja mogu pred Hrista, kao najobicniji vernik, kao sto to jesam, da se molim za tebe i posredujem u mojim molitvama za tvoje spasenje ali samo Isus licno od mene prima i ima pravo i obavezu da te molitve od mene prenese k Bogu. I niko drugi ne sme ili ne moze da stoji izmedju mojih posrednickih molitava i Isusa Prvosvestenika nebeskog. Kada bih ja molio mojega svestenika da on moju molitvu moli Hristu, da MU prenese moje potrebe ili trazi oprostenje za moje grehe, tako da svestenik ili Marija budu u mom srcu preko njihovog duha, tada ja vise nemam Hrista kao Onoga na koga se oslanjam kao svog Prvosvestenika, te otpadam ili se odvajam ili isterujem Hrista iz svog srca. Jer samo ON mora da zivi u meni.
Zato kada ja hocu da pustim covekov duh da posreduje izmedju mene i Hristovog Duha, onda pustam zle duhove da stanuju u meni. Jer Covekov duh ili duh mrtvih ( Marije ) ne moze da prebiva u nama ljudima. Jedino Sveti ( Hristov ) Duh ili demonski duh moze da stanuje u coveku, s time sto ni demonski duh ne moze da prebiva u Bogu osim Bozjeg Duha.

To je tada uvreda za Boga. Uvreda za Hrista, ili perfidno odbacivanje Hrista, i Njegovog Duha kao moje jedine nade i sigurnosti, za koju je sam Bog, nas mili Otac, rekao da se moze doci k Njemu.
Isus lepo kaze, da niko ne moze doci Ocu do kroz Njega, Hristovog Duha u nama.

Ono sto ti dragi moj brate ne razumes, jeste da uloga posredovanja ili dolazenja k Hristu nije na intelektualnom nivou verovanja, ili nase vere, da kada se molim Isusu onda imamo pristup Bogu. Vec u zajednistvu sa Hristom. To jest, ovo cesto vi katolici pored sve vase dobre namere gubite iz vida, mora Hristos da zivi u vama, i da u tom zajednistvu u Hristu, bukvalnom Hristu u tvojemu srcu ti dodjes kroz Njega, u Njemu, Bogu. To je ono sto je receno u dubokom duhovnom smislu, kada se iznosi tvrdnja, da se tako na jedini nacin dolazi Bogu. Jedino kroz Hrista koji bukvalno zivi u nama mi mozemo doci Bogu i tako se kroz Hrista koji zivi u nama, kao naseg Posrednika dolazi ne samo Bogu, vec u Njega samoga u Boga.

On u nama, i mi u Njemu smo u Bogu. To je tajna jedinstva, tajna Posrednicke moltive i tajna kojom mi direktno preko Hrista koji je u nama, koji zivi u nama, u nasem srcu, kao Posrednik, ulazimo u Bozje srce i sa Hristom se nastanjujem u Njemu. DA BOG BUDE BOG U NAMA!

Kako tu ikakav svestenik, ili andjeo moze imati bilo koju ulogu ili posrednicku svrhu. A kamoli mrtva Marija? Pa ona je mrtva!

Pazi, i da je ziva ona ne moze da zivi u nama bukvalno i stvarno kao Isus Hristos preko svojega Duha Svetoga, Duha zivota. Razmisli malo o cemu ti pisem.

Marija ili bilo ko drugi ne moze i nesme da zivi u nama, niti se ona moze verom useliti u nasa srca i nastaniti se u nama. Sa njom se ne moze uspostaviti preko njenog covecijeg duha zajednistva sa Hristovim Duhom u Hristu, da bi bila u nama i istovremeno u Bogu. Ona ne moze da bude deo coveka, jedno sa covekom i istovremeno jedno sa Bogom. Tu se nalazi velika falinka u vasoj teologoiji. Primeti to, molim te.

Samo Isus, i jedino Isus kao istovremeno Bog i Covek moze biti preko svog Duha, svojega Boznastva u nama i u Bogu istovremeno.

Tako je ON jedini Posrednik izmedju Boga i nas.

Tu nemoze, i da hocemo, da bude mesta za bilo kog drugog posrednika.

Jer jedino On moze da zivi preko svojega Duha u nama i da istovremeno preko svojega Duha zivi u Bogu, jer je jedno sa Bogom, ON je taj Bog. Otac, Sin i Duh Sveti je jedan Bog.

Ovo vi katolici oupste ne razumete.

more_horiz
Dozvoli mi jos da dodam jednu vaznu cinjenicu.

Kada mi idemo ka Bogu - do Hrista - preko Marije, andjela ili svestenika, kako oni nisi jedno sa Bogom - nisu deo Trojednoga Boga (to je jedino Hristos po svom Bozanstvu), a oni nisu, niti to ikada mogu biti, po svojoj prirodi, pa ni po svom duhu, tada nesvesno otvaramo svoje srce da demoni, sotona i njegovi zli duhovi u nama naprave svoj konak i zavladaju nasim srcima. Omogucavamo im da udju u nas umesto Hrista i Njegovog Duha. Te stvarno svojim zlim duhom, zive u nama.
Jer ljudski duh, ne moze da se nastani u ljudskom duhu. To je jedino moguce, kao sto smo vec zakljucili, samo Bozjem Duhu ili sotonskom duhu. Ili Bozji Duh ( Hristov ) zivi u nama, ili nas opseda sotonski duh, sredine nema!

Ako si me dobro razumeo sta sam ti govorio o Hristovoj Posrednickoj ulozi koju On ustvaruje u nama ili ziveci u nasim srcima preko Duha Svetoga, kojim je i povezan u jedno Bozansko Bice, sa svojim Ocem, kao jedan Bog tada ces lako prihvatiti i ovaj zavrsni zakljucak.

Neke ti Hristos svojom miloscu otvori oci da progledas. Ovo je moja molitva za tebe pred Bogom.

more_horiz
Emanuel,

po čemu smatraš da te Marija više voli od Isusa da se njoj moliš za posredovanje... od Isusa koji je dao svoj život za tebe i to na križu?

Kao i svi Katolici, ne mislim da me Marija voli "više" od Isusa koji je umro radi mene na križu- vjerujem da me Marija voli i da će radi te ljubavi moliti Boga za mene kao što Biblija i govori da sveci čine ( Otkrivenje 8:3 ).

Dali si se možda pitao kako se osjeća Isus dok te gleda kako se moliš Mariji ili svecima koji nisu ništa učinili za tebe a ne moliš se njemu koji je dao život za tebe.

Ali niti jedan se Katolik- koji poznaje pravi nauk Katoličke Crkve- ne moli svecima. Katolici jednostavno znaju da ih mrtvi Kršćani čuju i prate poput "oblaka svjedoka" ( Hebrejima 12:1 ) i u skladu s time traže da se moli za njih na zemlji.

U Katoličko-Protestantskom dijalogu teško je ponekad shvatiti ovu vjeru Katolika jer su Protestanti u 16. stoljeću iz Biblije izvadili sve knjige Starog Zavjeta koje su govorile o anđelima koji nose molitve Bogu ( Tobija 12:12 ). Luther je pokušao izbaciti i neke knjige Novog Testamenta- Otkrivenje, Hebreje i Jakovljevu poslanicu- ali nije uspio pod pritiskom.

Protestantska Biblija tako je zakinuta za mnoge Biblijske citate koji opravdavaju vjere Katolika- primjerice molitve za mrtve spominju se u 2 Knjizi Makabejaca, na koju se poziva Pavao u Poslanici Hebrejima.

Tako da je pitanje kanona jedan veliki problem u našem dijalogu- gdje Protestanti koriste Biblije koje uopće nisu postojale do 16. stoljeća.

more_horiz
Bez obzira brate, na to sto si sada naveo, ono ne moze da negira cinjenicu da je samo Hristos jedno sa Bogom, i da samo On preko Svetoga Duha jeste Posrednik izmedju Boga i coveka. Jer samo On moze da zivi u coveku i u Ocu svojim Duhom, istovremeno.

Sto jasno dokazuje, da knjige koje citiras, a protestanti su ih odbacili, nisu istiniti i nemaju u sebi verodostojnu snagu argumenata.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply