aron je napisao/la:Kroz istoriju posrednistvo svetaca je naravno imalo svoj pocetak. Prva crkva u Delima apostolskim nikada se nije molila nikakvim svecima ili trazila njihovo zastupnistvo. To nije izvorno apostolsko ucenje. To je nesto sto je kroz vreme dodato to ucenje. Ustvari to je bio nacin da se to ucenje izmeni do neprepoznatljivosti.Dakle Biblija je jasna Jedan je Bog i jedan je posrednik izmedju Boga i ljudi covek Isus Hrist. Kada bi zastali ovde mi bi jednostavno to morali prihvatiti kao cinjenicu. Ovo je napisao apostol Pavle ili Pavao i to dakle ostaje kao cinjenica. Logicki u Pismu ovo je decidna izjava ili konstatacija.Pavle ne raspravlja o tome da li je Isus jedini posrednik izmedju Boga i ljudi on to samo i jednostavno konstatuje kao neporecivu cinjenicu.Sada iz konteksta poslanice Hebrejima mi zakljucujemo da je Isus tu sluzbu dobio posto je uznet na Nebo, dalje Pavle nam govori kako je zbog Njegove zrtve na Golgoti prestala sluzba Aronovog svestenstva i kako je nama bio potreban svestenik na Nebu koji je odvojen od greha.Nacin na koji bi ovo trebalo razumevati je sledeci samo neko ko je bezgresan moze posredovati za gresne i tu se Isus razlikuje od Levitskog svestensta jer su oni morali prvo prinositi zrtve samo za sebe a tek onda za narod. Isus nije takav ON JE SAMOG SEBE POLOZIO NA ZRTVU!Sada kada bi mi tu sluzbu dali jos nekim ljudima na Nebu, mi bi morali doci do zakljucka, da je Bog podigao jos neke gresnike u sluzbu jednaku Isusovoj a to nije moguce!Bog svoju slavu nece deliti ni sa kim, kaze Biblija! Ako Biblja kaze da nema drugih posrednika mi bi to morali verom prihvatiti kao cinjenicu i postovati Rec Gospodnju.Od postanka do Otkrivenja postoji samo jedan razlog Bozijeg gneva prema covecansvu a to je napustanje vere u Rec Boziju i postoji samo jedan nacin da se vratimo Bogu a to je nazad ka veri u tu Rec i ono sto ona kaze!
Aron,imas li valjane Biblijske dokaze za ovu tvoju tvrdnju,recimo:
-Bezgrjesni Krist
-Zrtva Kristova
-Stjecanje prava na posrednistvo
-Krist svecenig etc... etc...etc