Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

power_settings_newLogin to reply
+22
No Nick
Justin
kainos
jula
usamljena
10
sunshine
amos
sunrise_an
stefani
stranac
melkisedek
KRAJVREMENA
jakob
Caesar
simply
emanuel
ILIJA
Sinke
Totus Tuus
dominik
Aladin
26 posters

descriptionZasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 8 EmptyRe: Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

more_horiz
aron je napisao/la:
Kroz istoriju posrednistvo svetaca je naravno imalo svoj pocetak. Prva crkva u Delima apostolskim nikada se nije molila nikakvim svecima ili trazila njihovo zastupnistvo. To nije izvorno apostolsko ucenje. To je nesto sto je kroz vreme dodato to ucenje. Ustvari to je bio nacin da se to ucenje izmeni do neprepoznatljivosti.Dakle Biblija je jasna Jedan je Bog i jedan je posrednik izmedju Boga i ljudi covek Isus Hrist. Kada bi zastali ovde mi bi jednostavno to morali prihvatiti kao cinjenicu. Ovo je napisao apostol Pavle ili Pavao i to dakle ostaje kao cinjenica. Logicki u Pismu ovo je decidna izjava ili konstatacija.Pavle ne raspravlja o tome da li je Isus jedini posrednik izmedju Boga i ljudi on to samo i jednostavno konstatuje kao neporecivu cinjenicu.Sada iz konteksta poslanice Hebrejima mi zakljucujemo da je Isus tu sluzbu dobio posto je uznet na Nebo, dalje Pavle nam govori kako je zbog Njegove zrtve na Golgoti prestala sluzba Aronovog svestenstva i kako je nama bio potreban svestenik na Nebu koji je odvojen od greha.Nacin na koji bi ovo trebalo razumevati je sledeci samo neko ko je bezgresan moze posredovati za gresne i tu se Isus razlikuje od Levitskog svestensta jer su oni morali prvo prinositi zrtve samo za sebe a tek onda za narod. Isus nije takav ON JE SAMOG SEBE POLOZIO NA ZRTVU!Sada kada bi mi tu sluzbu dali jos nekim ljudima na Nebu, mi bi morali doci do zakljucka, da je Bog podigao jos neke gresnike u sluzbu jednaku Isusovoj a to nije moguce!Bog svoju slavu nece deliti ni sa kim, kaze Biblija! Ako Biblja kaze da nema drugih posrednika mi bi to morali verom prihvatiti kao cinjenicu i postovati Rec Gospodnju.Od postanka do Otkrivenja postoji samo jedan razlog Bozijeg gneva prema covecansvu a to je napustanje vere u Rec Boziju i postoji samo jedan nacin da se vratimo Bogu a to je nazad ka veri u tu Rec i ono sto ona kaze!

Aron,imas li valjane Biblijske dokaze za ovu tvoju tvrdnju,recimo:
-Bezgrjesni Krist
-Zrtva Kristova
-Stjecanje prava na posrednistvo
-Krist svecenig etc... etc...etc

descriptionZasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 8 EmptyRe: Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

more_horiz
aron je napisao/la:
Kroz istoriju posrednistvo svetaca je naravno imalo svoj pocetak. Prva crkva u Delima apostolskim nikada se nije molila nikakvim svecima ili trazila njihovo zastupnistvo. To nije izvorno apostolsko ucenje. To je nesto sto je kroz vreme dodato to ucenje. Ustvari to je bio nacin da se to ucenje izmeni do neprepoznatljivosti.Dakle Biblija je jasna Jedan je Bog i jedan je posrednik izmedju Boga i ljudi covek Isus Hrist. Kada bi zastali ovde mi bi jednostavno to morali prihvatiti kao cinjenicu. Ovo je napisao apostol Pavle ili Pavao i to dakle ostaje kao cinjenica. Logicki u Pismu ovo je decidna izjava ili konstatacija.Pavle ne raspravlja o tome da li je Isus jedini posrednik izmedju Boga i ljudi on to samo i jednostavno konstatuje kao neporecivu cinjenicu.Sada iz konteksta poslanice Hebrejima mi zakljucujemo da je Isus tu sluzbu dobio posto je uznet na Nebo, dalje Pavle nam govori kako je zbog Njegove zrtve na Golgoti prestala sluzba Aronovog svestenstva i kako je nama bio potreban svestenik na Nebu koji je odvojen od greha.Nacin na koji bi ovo trebalo razumevati je sledeci samo neko ko je bezgresan moze posredovati za gresne i tu se Isus razlikuje od Levitskog svestensta jer su oni morali prvo prinositi zrtve samo za sebe a tek onda za narod. Isus nije takav ON JE SAMOG SEBE POLOZIO NA ZRTVU!Sada kada bi mi tu sluzbu dali jos nekim ljudima na Nebu, mi bi morali doci do zakljucka, da je Bog podigao jos neke gresnike u sluzbu jednaku Isusovoj a to nije moguce!Bog svoju slavu nece deliti ni sa kim, kaze Biblija! Ako Biblja kaze da nema drugih posrednika mi bi to morali verom prihvatiti kao cinjenicu i postovati Rec Gospodnju.Od postanka do Otkrivenja postoji samo jedan razlog Bozijeg gneva prema covecansvu a to je napustanje vere u Rec Boziju i postoji samo jedan nacin da se vratimo Bogu a to je nazad ka veri u tu Rec i ono sto ona kaze!

Amen.
Tako je samo je jedan posrednik izmedju Boga i ljudi čovek Isus Hrist.

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Osim Hrista, ja ne znam da su apostoli učili o nekim drugim posrednicima...Čoveče, kako je čudno da su ljudi toliko posrednika stvorili, pod raznim izgovorima...objašnjenjima...a zapravo nema nikoga osim Hrista.

Amen, no to je prorokovano u Otkrivenju od Hrista samoga, da će Crkva početi da bludniči i to je i uradila kada je uvela posredstvo drugih namesto Hrista.

more_horiz
Sve što ja imam za reći je;

"Neka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama. To je tek sjena onoga što dolazi, a zbiljnost jest - tijelo Kristovo. Nitko neka vas ne podcjenjuje zato što on sam uživa u "poniznosti i štovanju anđela", zadubljuje se u svoja viđenja, bezrazložno se nadima tjelesnom pameću svojom, a ne drži se Glave, Njega od kojeg sve Tijelo, zglobovima i svezama zbrinuto i povezano, raste rastom Božjim." te nadodati za to; "...uredbe i nauci ljudski! Po samozvanu bogoštovlju..." Kološanima 2, 16-19

Bogu se molite, i Kristu se obračajte (direktno, a ne indirektno, zamislite kad bi vaše dijete otišlo do susjede i reklo: hočete li molim vas reči mome ocu/majci da sam gladan/žedan da me boli to i to, i da mi treba pomoć....kako bi ste se vi osječali? e, sad si zamislite kako bi se susjed osječao...jako zbunjeno i pomalo uznemireno, mislim da su i anđeli i svi sveti sa Kristom zbunjeni kada vide da od njih tražite da mole Oca ili Krista...a Petar je ljepo rekao; "Kada to vidje Petar, obrati se narodu: "Izraelci, što se ovomu čudite? Ili što nas gledate kao da smo svojom snagom ili pobožnošću ]čitaj "svetošču"[ postigli da ovaj prohoda? Bog Abrahamov, Izakov i Jakovljev, Bog otaca naših, proslavi slugu svoga, Isusa kojega vi predadoste i kojega se odrekoste pred Pilatom kad već bijaše odlučio pustiti ga. Vi se odrekoste Sveca i Pravednika, a izmoliste da vam se daruje ubojica. Začetnika života ubiste. Ali Bog ga uskrisi od mrtvih, čemu smo mi svjedoci. I po vjeri u njegovo ime, to je ime dalo snagu ovomu kojega gledate i poznate: vjera u Njega vratila je ovomu potpuno zdravlje naočigled vas sviju."), a anđele i ostatak svetaca ostavite da rade svoj "posao".

more_horiz
Krizostom je napisao/la:

Ovo ne mogu da vjerujem....prvi redak sam kopirao sa ove stranice, online Biblije a 34 redak tamo ne postoji...njega sam morao u Bibliji naći....ovo samo govori koliko ovaj redak znači za temu smrti i besmrtnosti duše....evo stranice pa se uvjerite....izbrisali su 34 redak jer im ne paše za svoju nauku da sveti već danas uživaju na nebu.....žalosno ali istinito...tražite Djela 2,34 i nećete ga naći.....imate samo 33 i 35 redak...

http://www.hbk.hr/biblija/pregled.php?odabir=Ndj

znam kako ti je, ista stvar je i sa Izajiom 64, 5 "Tako svi postasmo nečisti, a sva pravda naša k`o haljine okaljane. Svi mi k`o lišće otpadosmo i opačine naše k`o vjetar nas odnose." stih jednostavno ne postoji.

more_horiz
vega je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:

Ovo ne mogu da vjerujem....prvi redak sam kopirao sa ove stranice, online Biblije a 34 redak tamo ne postoji...njega sam morao u Bibliji naći....ovo samo govori koliko ovaj redak znači za temu smrti i besmrtnosti duše....evo stranice pa se uvjerite....izbrisali su 34 redak jer im ne paše za svoju nauku da sveti već danas uživaju na nebu.....žalosno ali istinito...tražite Djela 2,34 i nećete ga naći.....imate samo 33 i 35 redak...

znam kako ti je, ista stvar je i sa Izajiom 64, 5 "Tako svi postasmo nečisti, a sva pravda naša k`o haljine okaljane. Svi mi k`o lišće otpadosmo i opačine naše k`o vjetar nas odnose." stih jednostavno ne postoji.

I mojoj Bibliji postoje oba teksta za koji kažete da ih u vašim Biblijama nema.
Biblija je izdata od Kršćanske sadašnjosti, Zagreb, 1997 godine....(Duda-Fučak)

more_horiz
emanuel je napisao/la:
vega je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:

I mojoj Bibliji postoje oba teksta za koji kažete da ih u vašim Biblijama nema.
Biblija je izdata od Kršćanske sadašnjosti, Zagreb, 1997 godine....(Duda-Fučak)

Preporučam online izdanje biblije koje koristim....
http://http://bibledbdata.org/images/bdtop4.gif

more_horiz
šarićevo izdanje i kršćanska sadašnjost 1999g. imaju oba stiha

more_horiz
stranac je napisao/la:
šarićevo izdanje i kršćanska sadašnjost 1999g. imaju oba stiha

da, ali mi pričamo o on-line bibliji, a ovu što si ti Emanuel rekao http://http://bibledbdata.org/images/bdtop4.gif ja to nemogu naći. otvori mi neke rezultate od google-a, al ni jedan nema nekakve veze sa on-line biblijom.

more_horiz
vega

pokušaj na

www.ks.hr

more_horiz
hvala, ima tamo, samo što oni nemaju tražilicu po pojmovima, međutim, našao sam riješenje, tj. bibliju za download, i ima više vrsta traženja pojma, i još neke dodatke, kao i misna čitanja (mada mi taj dio netreba, ali tko hoće nek izvoli.) Link za download biblije: [url=http://krscanstvo.net/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=120&Itemid=73]ovdje.[/url]

more_horiz
hočete li molim vas reči mome ocu/majci da sam gladan/žedan da me boli to i to, i da mi treba pomoć....kako bi ste se vi osječali? e, sad si zamislite kako bi se susjed osječao...jako zbunjeno i pomalo uznemireno, mislim da su i anđeli i svi sveti sa Kristom zbunjeni kada vide da od njih tražite da mole Oca ili Krista...

vega,pa ti si pametan !Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 8 4

more_horiz
E,a može jedno za tebe?
Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 8 14

A jel mi možemo molit Boga da spasi susedovo dete ? Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 8 56

more_horiz
vega,pa ti si pametan 

pa, hvala na komplimentu, al da se nebi moj ego naslađivo, još više hvala Bogu na milosti i mudrosti kojom sam darovan. 
A jel mi možemo molit Boga da spasi susedovo dete ?

naravno, pa na to smo pozvani. "A sluga Gospodnji treba da se ne svađa, nego da bude nježan prema svima, sposoban poučavati, zlo podnositi, da s blagošću preodgaja protivnike, ne bi li ih Bog podario obraćenjem te spoznaju istinu i ponovno budu trijezni izvan zamke đavla koji ih drži robljem svoje volje." 2.Timoteju 2, 24-26

ovdje je više naglašeno svjedočenje (preodgajanje) ali taj mi je stih došao kao misao kada sam vidio pitanje. Naravno, da bih bili to što je u stihovima rečeno  (da bude nježan prema svima, sposoban poučavati, zlo podnositi, da s blagošću preodgaja protivnike, ne bi li ih Bog podario obraćenjem te spoznaju istinu) potrebna je sila Duha svetoga, bez nje mi nemožemo ni sebe održati, a još teže nekoga "obratiti" jer mi smo pozvani da svjedočimo, i ako je naše svjedočanstvo silom Duha pomazano, tada Duh presvjedočuje i potiče dušu sugovornika, nikako naša vlastita inicijativa ili filozofija/teologija. duhovne stvari Duh otkriva, a spasenje/novo rođenje/obračanje je duhovne prirode.

a da bi imali silu Duha, i da bi Bog činio, bilo kroz nas osobno, bilo kroz riječ/knjigu/nečije svjedočanstvo potrebna je nečija molitva, također u Duhu. Na kraju sve to čini i radi Bog u nama, i kroz nas, naravno ukoliko mu dopustimo. I za kraj, jedna divna istina koju sam tako upoznao kada sam se obratio i krenuo u zajednicu - svi smo mi od nekoga izmoljeni, Bog je za svakoga od nas stavljao "breme" molitve na svoje sinove i kćeri diljem zemlje, da bi nama bila darovana Istina, i da bih ju primili. Nije li to predivno?

Kristov mir sa vama.

more_horiz
eh, sad mi je došlo jedno predivno svjedočanstvo, koliko i kako Gospodin čini. Neznam točno u detalje, ali kaže da je jedan čovjek šetao parkom i za đon od cipele mu se zaljepio nekakav papirić, kada ga je podigao pročitao je stihove "Da Bog je tako ljubio svijet da je dao Sina svoga Jedinoga, da niti jedan koji vjeruje u njega ne porpadne" Ivan 3,16 i ispod toga adresu crkve koja je dijelila te listiće. Otišao je u tu crkvu i bio spašen. Mislite li da je to bila slučajnost? ja osobno nevjerujem da slučajnost postoji, ali ovo sigurno nije ništa drugo nego Božje dijelo, izmoljeno od crkve/tijela Kristova za spasenje duša. Kada bih mogli vidjeti što anđeli vide koliko Bog čini kroz naše molitve mislim da bi doista bez prestanka molili i molili.

more_horiz
No, vratimo se temi.....Isus kao onaj koji posreduje...Razmotrimo malo tekstove iz poslanice Hebrejima 9, 11-14

11Krist se pak pojavi kao Veliki svećenik budućih dobara pa po većem i savršenijem Šatoru – nerukotvorenu, koji nije od ovoga stvorenja – 12i ne po krvi jaraca i junaca, nego po svojoj uđe jednom zauvijek u Svetinju i nađe vječno otkupljenje.
13Doista, ako već poškropljena krv jaraca i bikova i pepeo juničin posvećuje onečišćene, daje tjelesnu čistoću, 14koliko će više krv Krista – koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu – očistiti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu živomu!

Ako se on sada nalazi u nebeskoj Svetinji i posreduje za nas, da li su nam onda potrebni još neki posrednici.....Isus posreduje za nas...i njemu se možemo direktno obratiti kad sagriješimo....ne treba nam nitko drugi.....

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
No, da se vratimo temi.....Isus kao onaj koji posreduje...Razmotrimo malo tekstove iz poslanice Hebrejima 9, 11-14

11Krist se pak pojavi kao Veliki svećenik budućih dobara pa po većem i savršenijem Šatoru – nerukotvorenu, koji nije od ovoga stvorenja – 12i ne po krvi jaraca i junaca, nego po svojoj uđe jednom zauvijek u Svetinju i nađe vječno otkupljenje.
13Doista, ako već poškropljena krv jaraca i bikova i pepeo juničin posvećuje onečišćene, daje tjelesnu čistoću, 14koliko će više krv Krista – koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu – očistiti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu živomu!

Ako se on sada nalazi u nebeskoj Svetinji i posreduje za nas, da li su nam onda potrebni još neki posrednici.....Isus posreduje za nas...i njemu se možemo direktno obratiti kad sagriješimo....ne treba nam nitko drugi.....

amen!"Ako se on sada nalazi u nebeskoj Svetinji i posreduje za nas, da li su nam onda potrebni još neki posrednici"...pa smatram da drugi niti ne postoje, jer On ima vlast oprostiti i On ima vlast pomilovati, dakako netko će reči da on samo moli Mariju da ona moli Krista, ali vidite u tome jest problem. Marija traži od Krista, Oca da njezina molba bude uslišana a ne vaša, pa odkuda vi znate dali se Marija uopće moli tamo gdje je, ili jednostavno obožava Boga. To neznate za nju, ali za Krista znate, i jedini posrednik između Boga i čovjeka je Isus Krist, al mislim da se taj stih odnosio na Boga koji je na nebesima, i čovjeka koji je na zemlji, a ne čovjeka koji je u slavi Njegovoj, kao što su to svi oni koji su otišli Kristu. Krist kaže; "što god zatražite Oca u moje Ime" tako da vjerujem da nema drugog načina, tj. posredništva.
Drugi problem je kada se mole "posrednici" da usliše našu molbu, npr. molim te sveta marijo majko Božja da moj sin sutra dobije posao. - TO je DIREKTNO kršenje Kristove zapovjedi i još gore INDIREKTNO omalovažavanje Kristove sile i vlasti, koju je dobio od Oca bilo na zemlji bilo na nebesima."Isus im pristupi i prozbori: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji!" Matej 28, 18. Tako da takve vrste "posredništva" ja smatram kao vrijeđanje Boga.

more_horiz
vega je napisao/la:
eh, sad mi je došlo jedno predivno svjedočanstvo, koliko i kako Gospodin čini. Neznam točno u detalje, ali kaže da je jedan čovjek šetao parkom i za đon od cipele mu se zaljepio nekakav papirić, kada ga je podigao pročitao je stihove "Da Bog je tako ljubio svijet da je dao Sina svoga Jedinoga, da niti jedan koji vjeruje u njega ne porpadne" Ivan 3,16 i ispod toga adresu crkve koja je dijelila te listiće. Otišao je u tu crkvu i bio spašen. Mislite li da je to bila slučajnost? ja osobno nevjerujem da slučajnost postoji, ali ovo sigurno nije ništa drugo nego Božje dijelo, izmoljeno od crkve/tijela Kristova za spasenje duša. Kada bih mogli vidjeti što anđeli vide koliko Bog čini kroz naše molitve mislim da bi doista bez prestanka molili i molili.

Otišao je u tu crkvu i bio spašen.

Hm,je li ovo namjerno ili slucajno?????????????I kojim redtkom iz Biblije mozes potvrditi,da sam odlazak u crkvu spasava?Ponekad je mudrije sutjeti.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply