Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

power_settings_newLogin to reply
+22
No Nick
Justin
kainos
jula
usamljena
10
sunshine
amos
sunrise_an
stefani
stranac
melkisedek
KRAJVREMENA
jakob
Caesar
simply
emanuel
ILIJA
Sinke
Totus Tuus
dominik
Aladin
26 posters

descriptionZasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 5 EmptyRe: Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

more_horiz
Koja crkva? Rimokatolicka idolopoklonicka crkva na celu sa kardimalima i papom?! -takva crkva u kojoj se klanja idolima i koja svojevoljno mjenja jasne Istine Biblije i Bozjeg zakona je idolopoklonicka i antikrscanska crkva. Strasno je je moliti se onima koji su obicni smrtni ljudi, cak se ni pred andjelima ne smije klecati !!!! a rimokatolici klece pred kamenim kipovima i ljube ih -kakva vjera takva djela samo se sjetimo velikog slavenskog krscanina Jana Husa.

descriptionZasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 5 EmptyRe: Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

more_horiz
Dijana Efeska- kraljica neba- koja slučajnost.

Act 19:23 A u ono vrijeme podiže se ne mala buna puta radi Gospodnjega,
Act 19:24 Jer nekakav zlatar, po imenu Dimitrije, koji građaše Dijani srebrne crkvice i davaše majstorima ne mali posao,
Act 19:25 On skupi ove i drugijeh ovakovijeh stvari majstore, i reče: ljudi! vi znate da od ovoga posla mi imamo dobitak za svoje življenje;
Act 19:26 I vidite i čujete da ne samo u Efesu nego gotovo po svoj Aziji ovaj Pavle odvrati narod mnogi, govoreći: to nijesu bogovi što se rukama čovječijim grade.
Act 19:27 I ne samo što će ova nesreća doći na naš zanat da ne prolazi, nego se neće mariti ni za crkvu velike boginje Dijane, i propašće veličanstvo one koju sva Azija i vasioni svijet poštuje.
Act 19:28 A kad oni ovo čuše, napuniše se gnjeva, i vikahu govoreći: velika je Dijana Efeska!

Ne može se i novcu i Bogu služiti. A neki iako znaju da kipovi ništa ne znače zarade radi neće učiti narod putevima božijim.
Bogata bludnica, bludniči sa mrtvima.

more_horiz
Mislim da možemo imati druge posrednike pod uvjetom da znamo da su naše molitve upućene Bogu. Riječ anđeo znaći posrednik (između Boga i čovjeka). Svi sveti (a to su svi oni koji se nalaze u raju a ne samo oni koje je Crkva proglasila svetima) mogu također biti posrednici. I svećenik koji daje oprost grijeha je posrednik ovlašten od Boga. Čak i mi, živi ljudi, na neki način možemo biti posrednici moleći se jedni za druge i za duše u čistilištu. Naravno konačnu odluku donosi Bog i samo on ali iskrene molitve nisu nikada uzaludne. Čak se pitam može li se Isus Krist nazvati posrednikom budući da on sam jeste Bog pa bi to značilo da on posreduje između nekoga i samog sebe?

more_horiz
sunrise_an
Mislim da možemo imati druge posrednike pod
uvjetom da znamo da su naše molitve upućene Bogu. Riječ anđeo znaći
posrednik (između Boga i čovjeka). Svi sveti (a to su svi oni koji se
nalaze u raju a ne samo oni koje je Crkva proglasila svetima) mogu
također biti posrednici. I svećenik koji daje oprost grijeha je
posrednik ovlašten od Boga. Čak i mi, živi ljudi, na neki način možemo
biti posrednici moleći se jedni za druge i za duše u čistilištu.
Naravno konačnu odluku donosi Bog i samo on ali iskrene molitve nisu
nikada uzaludne. Čak se pitam može li se Isus Krist nazvati posrednikom
budući da on sam jeste Bog pa bi to značilo da on posreduje između
nekoga i samog sebe?

Pozdrav, da li čitaš bibliju?

more_horiz
Pozdrav i tebi. Da, čitam Bibliju.

more_horiz
sunrise_an je napisao/la:
Mislim da možemo imati druge posrednike pod uvjetom da znamo da su naše molitve upućene Bogu. Riječ anđeo znaći posrednik (između Boga i čovjeka).

Rec andjeo ne znaci posrednik, vec glasnik.Dakle neko ko prenosi ono sto Bog kaze coveku, a ne ono sto covek kaze Bogu.Bog je sve prisutan i uopste mu nije problem da cuje coveka i nisu Mu potrebni nikakvi glasnici.Dok covek cesto nije u mogucnosti da cuje Boga i onda Bog salje svoje glasnike(andjele) da bi obavestio coveka o necemu sto je vazno, i ohrabrio ga.
Uloga posrednika je drugacija nego uloga glasnika, posrednik posreduje izmedju dve osobe i pregovara, a glasnik samo obavestava o odluci koju je onaj koji mu je saopstio doneo.

more_horiz
U redu, zabunila sam se, na grčkom angelos zaista znači glasnik ali i dalje ostajem pri tome da možemo imati i druge posrednike osim Isusa. Pa čemu inače molitve Djevici Mariji i arhanđelima i svecima?

more_horiz
Pa čemu inače molitve Djevici Mariji i arhanđelima i svecima?

Zaista ne znam cemu sluze, nikada se ne molim njima niti imam potrebu za tim.Bog mi je dovoljan i nije mi potreban niti jedan drugi posrednik osim Isusa Hrista.Sa Gospodom imam svakodnevno zajednistvo u kome mi je On sam pokazao koliko cezene da ima direktno zajednistvo samnom.Nemam ni potrebe ni razloga da nekog drugog postavljam izmedju mene i Gospoda, cak stavise zelim jos vise da upoznam Njega samog i sa tim da imam jos bliskije zajednistvo.

more_horiz
To je tvoj osobni stav, ali drugi vjernici se mole Djevici Mariji i to u crkvama ponavljajući više puta tijekom mise molitvu Ave Marija predvođeni svećenicima.

A kako znaš da se tu radi o Gospodu osobno, dali ti je on to jasno rekao? I ako moje pitanje ne smatraš previše osobnim na koji način komuniciraš s njim i na koji način ti on pokazuje to svoje posebno zanimanje za tebe?

more_horiz
Naravno mogu ti to potvrditi na dva nacina:

1. Iskustveno, kada su me svi odbacili i kada sam bio sam jedna bitanga i narkoman koji ceka u redu za smrt, bez nade i buducnosti, Isus mi je oprostio moje grehe i promenio moj zivot, i dao mi nadu i smisao.

2. Kroz rec, biblija kaze u Ivanu 14 glavi:
15 Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati.16 I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek:17 Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.

Molitva i zajednistvo sa Isusom kroz Njegovog Svetog Duha i obecanja koja je dao i dela koja cini u mom zivotu su mi vise nego dokaz Njegove licne zainteresovanosti za moj zivot.Da i nikada se nisam molio niti jednom svecu ili Mariji.Dovoljno i potpuno mi je sto poznajem i upoznajem sve vise Gospoda.Ne verujem da je ijedan covek pa ma koliko bio svet i pravedan sposoban da bude milostiviji ili da me vise voli od Onoga koji je dao svoga sina za mene.
Ovo je malo kratko za sada , ali ima jos toga dosta ako cemo o licnim iskustvima, slobodno pitaj tu sam, nema losih pitanja ni previse osobnih.

more_horiz
stefani je napisao/la:
Dijana Efeska- kraljica neba- koja slučajnost.

Naravno, a Krist je od Krišne.

A evo kako stvari uistinu stoje:

"I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda."
Otk 12:1-2

Tko je Žena obučena Suncem, koja je rodila Isusa, kojega je Zmaj htio odmah po rođenju ubiti?

Ne može se i novcu i Bogu služiti. A neki iako znaju da kipovi ništa ne znače zarade radi neće učiti narod putevima božijim.
Bogata bludnica, bludniči sa mrtvima.

Zaista je tužno gledati da zbog svog ljudskog, samovoljnog, pogrešivog, greškama sklonog, tumačenja, govori o Crkvi s kojom je Bog sklopio neraskidivi savez koji je zapečaćen Kristovom krvlju, kao o bludnici Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 5 Icon_sad

Jer, nemojmo zaboraviti, nigdje ne piše da će Bog napustiti Crkvu niti igdje Bog poziva da se Crkvu napusti.

Dapače, za taj Savez koji ima sa Crkvom za koju si i ti priznala da je bila Božja, Bog je rekao:

"Ovako govori Jahve: "Ako možete razvrći savez moj s danom i savez moj s noći, tako da ni dana ni noći više ne bude u pravo vrijeme, moći će se raskinuti i Savez moj sa slugom mojim Davidom te više neće imati sina koji bi kraljevao na prijestolju njegovu i s levitima i svećenicima koji mi služe." Jr 33,20-22

Jer, savršeno je jasno da je Crkva, koja je jednom bila Božja, to zauvjek i ostala.
Stoga moram još jednom reći, jedino što te sprečava da to prihvatiš je tvoja vjera u svoje vlastito pogrešivo mišljenje, koja je očito veća od vjere u Božja obećanja Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 5 Icon_sad

more_horiz
Mislim da možemo imati druge posrednike pod uvjetom da znamo da su naše molitve upućene Bogu. Riječ anđeo znaći posrednik (između Boga i čovjeka). Svi sveti (a to su svi oni koji se nalaze u raju a ne samo oni koje je Crkva proglasila svetima) mogu također biti posrednici. I svećenik koji daje oprost grijeha je posrednik ovlašten od Boga. Čak i mi, živi ljudi, na neki način možemo biti posrednici moleći se jedni za druge i za duše u čistilištu. Naravno konačnu odluku donosi Bog i samo on ali iskrene molitve nisu nikada uzaludne. Čak se pitam može li se Isus Krist nazvati posrednikom budući da on sam jeste Bog pa bi to značilo da on posreduje između nekoga i samog sebe?

Krist jeste jedini posrednik u smislu da je on jedini koji pred Ocem vječno prikazuje svoju žrtvu sa križa. To je ona Velikosvećenička uloga koju on zauvjek obavlja i u tome jeste jedini posrednik.

Naravno, kad govorimo o tome da tražimo molitve naše braće i sestara (bilo onih koji su sa nama, bilo onih koji su pred Bogom), oni su također onda posrednici, ali ne u onom smislu u kojem je to Krist.

more_horiz
amos je napisao/la:
Uloga posrednika je drugacija nego uloga glasnika, posrednik posreduje izmedju dve osobe i pregovara, a glasnik samo obavestava o odluci koju je onaj koji mu je saopstio doneo.

Ako ja zamolim svog brata da se pomoli za mene, onda je on posrednik između mene i Boga. Ali to nipošto ne znači da je to posredstvo u istom smislu kao posredstvo koje ima Krist kao Veliki svećenik.

I vi to vrlo dobro znate.

more_horiz
U redu, zabunila sam se, na grčkom angelos zaista znači glasnik ali i dalje ostajem pri tome da možemo imati i druge posrednike osim Isusa. Pa čemu inače molitve Djevici Mariji i arhanđelima i svecima?

Služe tome da od braće i sestara tražimo da se mole za nas. Jer, istina je da Bog više uslišava molitve onih koji su svetiji i onih koji više vrše Božju volju od onih koji to slabije čine.

To se najbolje vidi po tome što je Bog bio spreman učiniti za najveće svece u Pismu, bilo starozavjetne (Ilija, Mojsije, Samuel, Abraham...), bilo novozavjetne (Marija, Petar, Pavao...).

Istina je da je Bog ljiječio ljude po tome što su drugi ljudi molili za njih. Protestantsko retoričko pitanje: pa što se nisu molili direktno Bogu, nego su ozdravljali od Pavlovih i Petrovih zagovornih molitvi, je potpuno promašeno i to iz razloga što Pismo svjedoči da su zagovorne molitve jednih ljudi za druge itekako učinkovite, te svjedoči da je dopušteno i dobro tražiti takve zagovorne molitve od onih koji su Bogu posebno blizu.

Naravno, to nije nužno, ali jeste dobro za sve koji osjećaju da im treba pomoć.

more_horiz
melkisedek je napisao/la:
amos je napisao/la:

Ako ja zamolim svog brata da se pomoli za mene, onda je on posrednik između mene i Boga. Ali to nipošto ne znači da je to posredstvo u istom smislu kao posredstvo koje ima Krist kao Veliki svećenik.

I vi to vrlo dobro znate.

Kao i sto ti dobro znas da to nije slucaj kod katolika kada je Marija u pitanju.Tvoji pokusaji da napravis od neceg pogresnog ispravno idu toliko daleko da se sam pitam ponekad dali ti sam verujes u te doktrine koje zastupas.Jer po tome sto sam svedocis da je potebno da neko jaci u veri zatupa nekog slabijeg, ispade da su svi katolici slabi u veri dok moraju stalno da traze pomoc od nekog ko je svetiji i pravedniji.Pocev od onih koji su na vrhu , do onih koji su pr dnu lestvice jer svi do jednog moraju da traze pomoc od Marije jer jednostavno ne mogu da pridju direktno milostivom i dobrom Bogu, koji voli mnogo vise coveka nego svi ti sveci zajedno, jer ljubav koju ti ljudi su imali za ostale je dolazila iz izvora ljubavi a to je Hrist.Naravno da ponekad se mole braca i sestre za nas, ali to nije praksa kao pravilo da se stalno pozivamo na njih i da su oni centar naseg verovanja i pouzdavanja, nego ponekad se mole za nas.

more_horiz
Razumijem amos, bio si u veoma teškoj situaciji i bez pomoći Isus koji je rekao da tko nikoga nema njega ima (citiram iz sjećanja, nemam Novi Zavjet pri ruci) ti je osobno pomogao. Ali ljudi se često mole Gospi, čak i češće nego Bogu jer ona je žena i majka i ljudsko biće dok Bog ponekad u ljudima izaziva strah ili ga ne razumiju, ne usuđuju se da ga direktno zazovu, draže im je da to neko drugi (Gospa, anđeli, sveci naprave) za njih. Zatim postoji i običaj da neki grad ili neka profesija ima svog anđela ili sveca zaštitnika pa se oni mole njemu.

more_horiz
melkisedek je napisao:

Ja to znam i to i govorim, Bog je taj koji uslišava molitve i sve molitve su upućene njemu ali mi možemo moliti i preko posrednika ili netko drugi može moliti za nas.

more_horiz
Ah zaboravila sam pitati. Amos, na koji način doživljavaš Boga (Isusa), na koji način on govori, riječima kao ljudi ili nekako drugačije? da li nešto vidiš pri tom (Bog otac nema fizičko tijelo ali Isus ga ima). Dešava li se to u snu ili na javi?
Da li ti je rekao nešto što se ne odnosi samo na tebe nego bi moglo biti poučno i za druge ljude? Dešava li se pri tom nešto, na primjer da li drugi ljudi ponekad osjete prisustvo Svetog Duha u tebi i reagiraju na neki način?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply