Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije?

power_settings_newLogin to reply
+20
Mika
Medeni
No Nick
Navi
ILIJA
Pravednik
jakob
Marko
msomi
Aladin
mickey_mouse
Fazlija
hrvoje hrki
Peaceful_warior
Feba
forestsilvy
vivi
dragan
dominik
Istina
24 posters

descriptionMislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije? EmptyMislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije?

more_horiz
Ponudkana sa nekoliko zanimljivih tema evo pitam smatrate li da bi mi svi trebali isto tumaciti Bibliju i u koliko je ne tumacimo isto jeli u redu brata i sestru radi toga napadati ili nju/njega pokusati promjeniti?

Hvala!

descriptionMislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije? EmptyRe: Mislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije?

more_horiz
Samo je jedno tumacenje Biblije - po Duhu Svetom.

Ali ljudi cesto tumace Bibliju - tako da njima odgovara, a sto im ne odgovara ignoriraju ili kompliciranim teoloskim petljama pokusavaju oprati svoju savjest.

Oh, smiluj nam se Boze, da otvorimo srca prema istini iz Rijeci, Istini koja nije ugodna - ali vodi ka Bogu.

descriptionMislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije? EmptyRe: Mislite li da bi svi trebali imati isto tumacenje Biblije?

more_horiz
Pa bilo je pokušaja u povijesti da se ljudima nametne jedno tumačenje Biblije, pa rezultati tih mjera baš nisu bili sjajni. Slično je prošlo kao i pokušaji da se u nekim državama nametne samo jedna politička opcija.

A sad što se tiče neslaganja, po meni tolerancija se baš pokazuje tada da mogu prihvatit mišljenje koje se razlikuje od moga, a u isto vrijeme ostati kod svog mišljenja i pri tome ne osjećati nikakav pritisak zbog toga što se sa nekim neslažeš.

more_horiz
dominik je napisao/la:
Samo je jedno tumacenje Biblije - po Duhu Svetom.

Ali ljudi cesto tumace Bibliju - tako da njima odgovara, a sto im ne odgovara ignoriraju ili kompliciranim teoloskim petljama pokusavaju oprati svoju savjest.

Oh, smiluj nam se Boze, da otvorimo srca prema istini iz Rijeci, Istini koja nije ugodna - ali vodi ka Bogu.

I sad koje bi to tumacenje bilo nadahnuto od Boga?Sve denominacije govore da je bas njihovo tumacenje to?Kako znati?

more_horiz
dragan je napisao/la:

A sad što se tiče neslaganja, po meni tolerancija se baš pokazuje tada da mogu prihvatit mišljenje koje se razlikuje od moga, a u isto vrijeme ostati kod svog mišljenja i pri tome ne osjećati nikakav pritisak zbog toga što se sa nekim neslažeš.

U potpunosti se slazem s tobom.Mislim da je najavaznije da znas u svom srcu da je nesto za tebe ispravno i da je tvoja savjestu u redu i uskladu s tim i Biblijom, a ostalo nije ni bitno,jer kad si ti u miru sa svojim misljenjem onda ti ga ni drugi nemogu poljuljati....

more_horiz
Tako je!

more_horiz
Istina je napisao/la:

I sad koje bi to tumacenje bilo nadahnuto od Boga?Sve denominacije govore da je bas njihovo tumacenje to?Kako znati?

jednostavnije nego sto mislis? Wink

Isus je rekao: "Prepoznati cete ih po plodovima". Smile
Samo gledaj plodove Duha i vidjet ces tko je istinit, a tko licemjer.
A tako i njihovo tumacenje.

more_horiz
Istina je napisao/la:
dragan je napisao/la:

U potpunosti se slazem s tobom.Mislim da je najavaznije da znas u svom srcu da je nesto za tebe ispravno i da je tvoja savjestu u redu i uskladu s tim i Biblijom, a ostalo nije ni bitno,jer kad si ti u miru sa svojim misljenjem onda ti ga ni drugi nemogu poljuljati....

Samo bih htio dodat da ipak treba zadržat kritički stav o svojem mišljenju, odnosno sve što nam drugi kažu, a u suprotnosti je sa našim stavom, trebamo ispitat.
Hvala Bogu na svakom trenutku kada sam shvatio da nisam u pravu. Volio bih da je bilo češće Very Happy

more_horiz
Znam da je Isus napiso poznavati cete ih po njihovim plodovima,ali svi danas tvrde da imaju plodove,samo zato sto se preko te i te Crkve ljudi obracaju,ali po meni to nisu plodovi duha,nego mogucnost uvjeravanja...Sto hoce reci jest da ce sve krscanske denominacije nekeko ono sto oni rade i misle pokusati okrenuti sebi u korist narvno i kako onda u duhu tolerancije znati sto je Duh a sto ne...????
Naravno Dragane u pravu si!!!Very Happy

more_horiz
Istina je napisao/la:
Znam da je Isus napiso poznavati cete ih po njihovim plodovima,ali svi danas tvrde da imaju plodove,samo zato sto se preko te i te Crkve ljudi obracaju,ali po meni to nisu plodovi duha,nego mogucnost uvjeravanja...Sto hoce reci jest da ce sve krscanske denominacije nekeko ono sto oni rade i misle pokusati okrenuti sebi u korist narvno i kako onda u duhu tolerancije znati sto je Duh a sto ne...????

Procitaj u Bibliji sto su plodovi Duha, ovo sto si ti navela nisu plodovi Duha. I samo po tome (plodovima Duha) gledaj vjernike. Wink Istina, trebas biti malo s njima, ali prije ili poslije pokazati ce se istina. Smile

more_horiz
Znam sto su plodovi Duha nego malo usporedujem neke stvari, pa ti mogu reci da nema bas puno plodova Duha u nasim Crkvama ima vise plodova tijela...Po mom misljenju, to je upravo radi ne tolerancije i zadrtosti nekim Dogmama...

more_horiz
Istina je napisao/la:
Ponudkana sa nekoliko zanimljivih tema evo pitam smatrate li da bi mi svi trebali isto tumaciti Bibliju i u koliko je ne tumacimo isto jeli u redu brata i sestru radi toga napadati ili nju/njega pokusati promjeniti?

Hvala!

Biblija se moze tumaciti samo na 1 nacin. Jer je samo jedna istina. A to je pod vodstvom Duha Svetoga ili mozda blize, kroz otkrivenja, nadnaravno-dano od Duha Svetoga. Jer svako tumacenje bez Duha Svetoga vodi najcesce u superduhovnost ili krivo tumacenje. Zato i imas na forumu sto bilijuna ljudi koji tumaci svoje. Naravno tu dolazi i razina otkrivenja i spoznaje koju covjek ima u svome zivotu, jer mnostvo je ljudi zarobljeno jos uvijek u religiji, tj manipulirani su od strane duha religije.Brojna pravila i konvencije. Ako koga podrobnije zanima ima knjiga na tu temu, "Sloboda od duha religije-C.Peter Wagner" mozete naruciti preko neta ili u Riječ Života(prevedena je na hrvatski 40kn) po vašem izboru. evo link-

http://rijeczivota.hr/index.php?id=1&backPID=1&tt_news=273

Nitko ne moze covjeka promjeniti osim Isusa i Duha Svetoga,a i sudjelovanja samog covjeka. Mozes mu dubiti na glavi no ako nece nece. Bog voli promjene!!!

more_horiz
forestsilvy, možeš li mi nabaviti adresu crkve Riječ života u Osijeku? Smile

more_horiz
forestsilvy.Hvala na odgovoru.Da imas pravo i narvno da je tako.Bog nam je dao Duha da prosudujemo i razumjemo,ali opet isto piatnje,na koje mi nitko nije dao odgovor...Postoji recimo na milone denominacija koje smatraju da su ispravne i tumace Bibliju na milijarde nacina.Opet pitam kako znati ko je prav a koje kriv...Da pojasnim da nemi bilo zablude.I ja i ti i vjerovatno ostalih 50 osoba na ovom forumu se deklariramo kao krscani i vjerujemo i volimo Boga a opet na milune nacina drugacije tumacimo stvari i pojmove u Bibliji...Smatras li ti onda da neki nemaju tdkrivenje odozgo?Da su zastranila?I koja su tvoja mjerila da bi rekao ovo jest ili nije od Boga ili Duha?Mora li osba misliti ko ti ili kao tvoja Crkva ili???Mislim da je to pitanje Duha jako tesko za prosuditi jer svi mozemo reci da smo od Duha nadahnuti,imati savrsena tumacanja za nase stavove i onda kako na kraju prosuditi ko prav ko kriv...Very Happy Nadam se da se razmjemo?

more_horiz
Noemi je napisao/la:
forestsilvy, možeš li mi nabaviti adresu crkve Riječ života u Osijeku? Smile

mogu, evo

http://rijeczivota.hr/index.php?id=8

more_horiz
Istina je napisao/la:
forestsilvy.Hvala na odgovoru.Da imas pravo i narvno da je tako.Bog nam je dao Duha da prosudujemo i razumjemo,ali opet isto piatnje,na koje mi nitko nije dao odgovor...Postoji recimo na milone denominacija koje smatraju da su ispravne i tumace Bibliju na milijarde nacina.Opet pitam kako znati ko je prav a koje kriv...Da pojasnim da nemi bilo zablude.I ja i ti i vjerovatno ostalih 50 osoba na ovom forumu se deklariramo kao krscani i vjerujemo i volimo Boga a opet na milune nacina drugacije tumacimo stvari i pojmove u Bibliji...Smatras li ti onda da neki nemaju tdkrivenje odozgo?Da su zastranila?I koja su tvoja mjerila da bi rekao ovo jest ili nije od Boga ili Duha?Mora li osba misliti ko ti ili kao tvoja Crkva ili???Mislim da je to pitanje Duha jako tesko za prosuditi jer svi mozemo reci da smo od Duha nadahnuti,imati savrsena tumacanja za nase stavove i onda kako na kraju prosuditi ko prav ko kriv...Very Happy Nadam se da se razmjemo?

Potpuno te razumijem sto trazis, i pokušat cu ti objasniti

prvo vjernik mora biti u dobroj crkvi, što to znači? To znači da ona mora imati temelje na Bibliji. Što to znači? Kako znati, vidjeti? PLODOVI.
Da li crkva raste, da li se ljudi mijenjaju, kakvo je slavljenje, pomazanje,dolaze li izvana propovjednici gostujuci, to su neki od znacajki.
Pitaj se kad si zadnji put osjetio pomazanje Duha Svetoga? Puno crkvi u hrvatskoj je mlako. Uspavano i debelo u religiji. Kad kazem religija pod time mislim brojna pravila koje ljudi uvedu.
Trenutno jedna od najzivljih crkava u Hrvatskoj je Riječ Života. Govorim istinu a ne reklamu, da se razmijemo.
Nadalje vecina crkava nema otkrivenje koje mozda druge imaju i zato smatraju da su u krivovjerju. Zasto? Jer im srca nisu otvorena i jer njihovi vođe(pritom mislim voditelja crkve) ne napreduju.
I uvijek , UVIJEK, sve provjeravas u Bibliji.
Pa kako znati? Duh Sveti te vodi. Zato je bitno biti u dobroj crkvi gdje ti vid raste da znas raspoznavati.
Po plodovima ces najbolje raspoznati, gledajuci osobu i njen zivot i crkvu i njene plodove

more_horiz
forestsilvy je napisao/la:

prvo vjernik mora biti u dobroj crkvi, što to znači? To znači da ona mora imati temelje na Bibliji. Što to znači? Kako znati, vidjeti? PLODOVI.
Da li crkva raste, da li se ljudi mijenjaju, kakvo je slavljenje, pomazanje,dolaze li izvana propovjednici gostujuci, to su neki od znacajki.

Rast crkve može i ne mora biti pokazatelj ispravnosti crkve. Po tome je katolička crkva najbliža istini jer je najveća. No
Slavljenje i gostujući propovjednici također ne spadaju u plodove.
Plodovi su karakter ljudi u nekoj zajednici (Poslanica galaćanima 5). Jer ako sva ta zbivanja u nekoj zajednici ne utječu na ljude, ako su oni i dalje svjetovni uzalud ti i slavljenje i gosti iz inozemstva.

more_horiz
Feba je napisao/la:
forestsilvy je napisao/la:

Rast crkve može i ne mora biti pokazatelj ispravnosti crkve. Po tome je katolička crkva najbliža istini jer je najveća. No
Slavljenje i gostujući propovjednici također ne spadaju u plodove.
Plodovi su karakter ljudi u nekoj zajednici (Poslanica galaćanima 5). Jer ako sva ta zbivanja u nekoj zajednici ne utječu na ljude, ako su oni i dalje svjetovni uzalud ti i slavljenje i gosti iz inozemstva.

Slazem se sa ovim...Velicina Crkve?Nebitno?Po cemu je to bitno?Hocemo postati kao u Americi pa ce na neke proslave biti pozvani samo Pastori ne ispod 1000 clanova?A gdje je kvaliteta covjeka?Pa i kod neznam Premijera Sanadera dolaze gosti pa sto onda???Sa ostalim se slazem plodovi i rodovi...Ali opet svatko to moze okreniti na svoju korist.Reci to i to je moj plod i moj rod...Kuzis?I nebi se bas slozila sa tobom u vezi Rijeci Zivota,bar u nekim drugim krajevima lijepe nase jer sam tamo bila...I upravu su Pastori bili onako kako ti pises sto su uvodili svoja pravila a ne Bozja i gledali upravo na kvantitetu a ne na kvalitetu tako da nebi o tome...To je naima bilo davno,ljudi se mjenjau naravno...Za Zagreb zaista neznam...Govorim svoje iskustvo...
Nego reci mi zasto mislis da plod slavljenje???Po cemu je to vazno?To me zanima..Interesantno da si to spomenio...Jer i ja to mislim...Very Happy

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply