Ponudkana sa nekoliko zanimljivih tema evo pitam smatrate li da bi mi svi trebali isto tumaciti Bibliju i u koliko je ne tumacimo isto jeli u redu brata i sestru radi toga napadati ili nju/njega pokusati promjeniti?
Hvala!
Hvala!
dominik je napisao/la:Samo je jedno tumacenje Biblije - po Duhu Svetom.
Ali ljudi cesto tumace Bibliju - tako da njima odgovara, a sto im ne odgovara ignoriraju ili kompliciranim teoloskim petljama pokusavaju oprati svoju savjest.
Oh, smiluj nam se Boze, da otvorimo srca prema istini iz Rijeci, Istini koja nije ugodna - ali vodi ka Bogu.
dragan je napisao/la:
A sad što se tiče neslaganja, po meni tolerancija se baš pokazuje tada da mogu prihvatit mišljenje koje se razlikuje od moga, a u isto vrijeme ostati kod svog mišljenja i pri tome ne osjećati nikakav pritisak zbog toga što se sa nekim neslažeš.
Istina je napisao/la:
I sad koje bi to tumacenje bilo nadahnuto od Boga?Sve denominacije govore da je bas njihovo tumacenje to?Kako znati?
Istina je napisao/la:dragan je napisao/la:
A sad što se tiče neslaganja, po meni tolerancija se baš pokazuje tada da mogu prihvatit mišljenje koje se razlikuje od moga, a u isto vrijeme ostati kod svog mišljenja i pri tome ne osjećati nikakav pritisak zbog toga što se sa nekim neslažeš.
U potpunosti se slazem s tobom.Mislim da je najavaznije da znas u svom srcu da je nesto za tebe ispravno i da je tvoja savjestu u redu i uskladu s tim i Biblijom, a ostalo nije ni bitno,jer kad si ti u miru sa svojim misljenjem onda ti ga ni drugi nemogu poljuljati....
Istina je napisao/la:Znam da je Isus napiso poznavati cete ih po njihovim plodovima,ali svi danas tvrde da imaju plodove,samo zato sto se preko te i te Crkve ljudi obracaju,ali po meni to nisu plodovi duha,nego mogucnost uvjeravanja...Sto hoce reci jest da ce sve krscanske denominacije nekeko ono sto oni rade i misle pokusati okrenuti sebi u korist narvno i kako onda u duhu tolerancije znati sto je Duh a sto ne...????
Istina je napisao/la:Ponudkana sa nekoliko zanimljivih tema evo pitam smatrate li da bi mi svi trebali isto tumaciti Bibliju i u koliko je ne tumacimo isto jeli u redu brata i sestru radi toga napadati ili nju/njega pokusati promjeniti?
Hvala!
Noemi je napisao/la:forestsilvy, možeš li mi nabaviti adresu crkve Riječ života u Osijeku?
Istina je napisao/la:forestsilvy.Hvala na odgovoru.Da imas pravo i narvno da je tako.Bog nam je dao Duha da prosudujemo i razumjemo,ali opet isto piatnje,na koje mi nitko nije dao odgovor...Postoji recimo na milone denominacija koje smatraju da su ispravne i tumace Bibliju na milijarde nacina.Opet pitam kako znati ko je prav a koje kriv...Da pojasnim da nemi bilo zablude.I ja i ti i vjerovatno ostalih 50 osoba na ovom forumu se deklariramo kao krscani i vjerujemo i volimo Boga a opet na milune nacina drugacije tumacimo stvari i pojmove u Bibliji...Smatras li ti onda da neki nemaju tdkrivenje odozgo?Da su zastranila?I koja su tvoja mjerila da bi rekao ovo jest ili nije od Boga ili Duha?Mora li osba misliti ko ti ili kao tvoja Crkva ili???Mislim da je to pitanje Duha jako tesko za prosuditi jer svi mozemo reci da smo od Duha nadahnuti,imati savrsena tumacanja za nase stavove i onda kako na kraju prosuditi ko prav ko kriv... Nadam se da se razmjemo?
forestsilvy je napisao/la:
prvo vjernik mora biti u dobroj crkvi, što to znači? To znači da ona mora imati temelje na Bibliji. Što to znači? Kako znati, vidjeti? PLODOVI.
Da li crkva raste, da li se ljudi mijenjaju, kakvo je slavljenje, pomazanje,dolaze li izvana propovjednici gostujuci, to su neki od znacajki.
Feba je napisao/la:forestsilvy je napisao/la:
prvo vjernik mora biti u dobroj crkvi, što to znači? To znači da ona mora imati temelje na Bibliji. Što to znači? Kako znati, vidjeti? PLODOVI.
Da li crkva raste, da li se ljudi mijenjaju, kakvo je slavljenje, pomazanje,dolaze li izvana propovjednici gostujuci, to su neki od znacajki.
Rast crkve može i ne mora biti pokazatelj ispravnosti crkve. Po tome je katolička crkva najbliža istini jer je najveća.
Slavljenje i gostujući propovjednici također ne spadaju u plodove.
Plodovi su karakter ljudi u nekoj zajednici (Poslanica galaćanima 5). Jer ako sva ta zbivanja u nekoj zajednici ne utječu na ljude, ako su oni i dalje svjetovni uzalud ti i slavljenje i gosti iz inozemstva.
|
|