Dina je napisao/la:vega je napisao/la:eh, sad mi je došlo jedno predivno svjedočanstvo, koliko i kako Gospodin čini. Neznam točno u detalje, ali kaže da je jedan čovjek šetao parkom i za đon od cipele mu se zaljepio nekakav papirić, kada ga je podigao pročitao je stihove "Da Bog je tako ljubio svijet da je dao Sina svoga Jedinoga, da niti jedan koji vjeruje u njega ne porpadne" Ivan 3,16 i ispod toga adresu crkve koja je dijelila te listiće. Otišao je u tu crkvu i bio spašen. Mislite li da je to bila slučajnost? ja osobno nevjerujem da slučajnost postoji, ali ovo sigurno nije ništa drugo nego Božje dijelo, izmoljeno od crkve/tijela Kristova za spasenje duša. Kada bih mogli vidjeti što anđeli vide koliko Bog čini kroz naše molitve mislim da bi doista bez prestanka molili i molili.Otišao je u tu crkvu i bio spašen.
Hm,je li ovo namjerno ili slucajno?????????????I kojim redtkom iz Biblije mozes potvrditi,da sam odlazak u crkvu spasava?Ponekad je mudrije sutjeti.
Krivo sam se izrazio, tj. predpostavio da će te shvatiti što sam htio reći kada sam napisao "otišao u crkvu i bio spašen" - otišao u crkvu (mjesto gdje se okuplja Crkva - kada kažem "crkvu" mislim na zgradu (kuću,građevinu,hram) kada kažem "Crkvu" mislim na Kristovu Crkvu - obraćene i Duhom rođene osobe) i bio spašen (obračen, nanovo rođen, i Duhom ispunjen - to značenje se nalazi u riječi "spašen").
Al, eto sad sam objasnio, hvala što si mi ukazala na to.
međutim,
"Hm,je li ovo namjerno ili slucajno?????????????I kojim redtkom iz Biblije mozes potvrditi,da sam odlazak u crkvu spasava?"
što jel bilo namerno ili slučajno? Kojim retkom ti možeš potvrditi da sam ja rekao takvo nešto? Poanta priče je u tome da je tog čovjeka Bog na nevjerovatan način doveo do sebe (ako prebiva u Crkvi - dakle njoj i pridružuje i dovodi one koji se odazovu), a ne na mjestu gdje se to desi, al logično je da je otišao u zgradu (npr. Church of followers of Christ - to je naziv zgrade (čitaj: crkve)) - jer je adresu vidjeo na vizitki. Tako da se u njoj i susreo sa Istinom Evanđelja. I ako je prihvatio, a je, (jer je posvjedočio to) bio je spašen.