Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

power_settings_newLogin to reply
+22
No Nick
Justin
kainos
jula
usamljena
10
sunshine
amos
sunrise_an
stefani
stranac
melkisedek
KRAJVREMENA
jakob
Caesar
simply
emanuel
ILIJA
Sinke
Totus Tuus
dominik
Aladin
26 posters

descriptionZasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 7 EmptyRe: Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

more_horiz
melkisedek je napisao/la:

Crkva ne radi suprotno Evanđelju nego ga, dapače navješta u ispravnom obliku. Te se usput bori protiv svih koji je žele srušiti, bilo iz vana bilo iz nutra.

A ta Crkva se ne mora bojati za svoju budućnost jer ima s Bogom sklopljen savez u Kristovoj Krvi i taj savez je neraskidiv.

Vi nemate nikakav savez sa Bogom nego se nekako pokušavate šlepati sa nama, a u isto vrijeme nas želite zgaziti. Doista mi niste jasni.

Budimo realni, neusporedivo više vrijedi riječ Crkve s kojom je Bog sklopio neraskidivi Savez u svojoj vlastitoj Krvi, nego riječi nekih samozvanih proroka koji se nisu baš proslavili u proroštvima.

Metode borbe rimokatolicke crkve smo vidjeli kroz povjest- ubojstva razbojnistva i lomace, a vidjeli smo i kakvo je evandjelje propovjedala buduci da je pod njenom vlascu evandjelje bilo nedostupno za siroke mase i govorilo se na nerazumljivom jeziku za narod....danas se ono sto je razumljivo pokusava prikazati kao nerazumljivo da bi se tako opet sirilo lazno evandjelje i oprobale stare metode papastva.

Crkva rimokatolicka je odavno antikrscanska buduci da ne priznaje Bozji zakon i Evandjelje.Rimokatolicka crkva nema savez sa Bogom nego sa onim cija je djela cinila kad je spalila Jana Husa ili kada se radovala zbog pokolja Bartalomejske noci.
Jevreji su imali savez pa ih je Bog odbacio zbog otpadnistva a rimokatolici nikada ni nisu imali savez sa Bogom vec su one koji su bili u savezu sa Bogom proglasavali hereticima gonili i palili na lomacama sto ce opet ciniti ako im se samo ukaze prilika?!

Da se slepamo sa idolima i idolopoklonicima ? nikako! Jasno je pisano da nema zajednice izmedju svjetla i tame.A rijec -raspni ga- dosla je prvo od crkvenog sabora koji su protiv Isusa Krista sazvali pripadnici crkve koja je imala savez sa Bogom pa ipak su razapeli Bozijeg sina tako da u tom smislu rijec rimokatolicke crkve nista ne znaci -djela rimokatolicke crkve govore vise od tisucu rijeci zar ne ???

descriptionZasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa? - Page 7 EmptyRe: Zasto ne smemo imati druge posrednike osim Gospoda Isusa?

more_horiz
O IliJa Ilija, koliko mržnje imaš prema katoličanstvu, a taman pomislih da si ti iz jedine prave crkve, u kojoj vlada ljubav za one druge..ali se prevarih veoma..??

more_horiz
usamljena je napisao/la:
O IliJa Ilija, koliko mržnje imaš prema katoličanstvu, a taman pomislih da si ti iz jedine prave crkve, u kojoj vlada ljubav za one druge..ali se prevarih veoma..??

Neosnovano tvrdis da nekoga mrzim, naprotiv volio bih da svi napuste lazno bogostovlje rimokatolicke crkve i prihvate Evandjelje Isusa Krista i ljubav kojom nas je Krist ljubio.

Iznio sam cinjenice, a ako su one tako porazavajuce onda nije problem u cinjenicama vec u onom iz cega su prozasle. Meni krscanstvo i klanje nekako ne ide skupa, a bojim se da je povjest svjedok takvih uzasa u ime svete rimokatolicke crkve ?!
Ako bismo o ljubavi- zar je to bila ljubav?- zar je ubojstvo Jana Husa bila ljubav? Zar bih imao ljubavi kad bih govorio da se vjeruje laz i prihvati prevara ?
Ono sto zagovaram je jasno receno u Bibliji : Dječice moja! da se ne ljubimo riječju ni jezikom, nego djelom i istinom. 1. Jovanova 3,18

Eto ja prvi bih volio da se papa pokaje i da se obrati na evandjelje da razda sve imanje koje je crkva otimala od jeretika i onih koje je varala i da da se nahrane gladni, da pretvori sve hramaove u domove za beskucnike ili u bolnice i da se i sam krsti Biblijskim krstenjem za oprostenje grijeha. Stvarno bi volio da se njegova ljubav prema bliznjima ne zavrsava samo na rijecima i jeziku ...

more_horiz
simply je napisao/la:
Poštovani Sinke,
Mojsije i Ilija su iznimke koje Biblija spominje. Samo njih dvojica (uz još Henoka - sedmog patrijarha) su danas živi, i nalaze se sa Bogom. Svi drugi ljudi koji su ikada rođeni na ovoj planeti, a zatim su umrli - ostaju mrtvi do Kristovog dolaska.

nije istina!

Luka 23

Dobri razbojnik

39Jedan ga je od obješenih zločinaca pogrđivao:>>Nisi li ti Krist? Spasi sebe i nas!<< 40A drugi ovoga prekoravaše: >>Zar se ne bojiš Boga ni ti, koji si pod istom osudom? 41Ali mi po pravdi jer primamo što smo djelima zaslužili, a on - on ništa opako ne učini.<< 42Onda reče: >>Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje.<< 43 A on će mu: >>Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!<<

veliki pozdrav

:-D

more_horiz
[quote="ILIJA"]
sunrise_an je napisao/la:

Gdje pise u Bibliji da je Marija uskrsla?

Uznesenje marijino na nebo

Sva si lijepa, prijateljice moja i nema mane na tebi. Tko je ova koja dolazi kao što zora sviće, lijepa kao mjesec, sjajna kao sunce?
(Pjesma nad pjesmama, 4, 7; 6, 10)

Okrunjenje marijino na nebesima

I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda.
(Otk 12, 1).

more_horiz
jula je napisao/la:
simply je napisao/la:
Poštovani Sinke,
Mojsije i Ilija su iznimke koje Biblija spominje. Samo njih dvojica (uz još Henoka - sedmog patrijarha) su danas živi, i nalaze se sa Bogom. Svi drugi ljudi koji su ikada rođeni na ovoj planeti, a zatim su umrli - ostaju mrtvi do Kristovog dolaska.

nije istina!

Luka 23

Dobri razbojnik

39Jedan ga je od obješenih zločinaca pogrđivao:>>Nisi li ti Krist? Spasi sebe i nas!<< 40A drugi ovoga prekoravaše: >>Zar se ne bojiš Boga ni ti, koji si pod istom osudom? 41Ali mi po pravdi jer primamo što smo djelima zaslužili, a on - on ništa opako ne učini.<< 42Onda reče: >>Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje.<< 43 A on će mu: >>Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!<<

veliki pozdrav

:-D

Prije nije bilo interpunkcija, prevoditelji u Bibliji su stavili zarez ili dvotočku da bi poduprli svoje učenje....to se isto ovako može prevesti: Zaista kažem ti danas (ovog dana), bit ćeš sa mnom u raju....kada, kada Krist opet dođe....jer kako može razbojnik ući u raj, ako po Ivanu 20 poglavlju on kaže Mariji Magdaleni, nemoj me dulje držati ili engleski prijevodi kažu don t touch me, jer još nisam uzišao svome Ocu....Isus je uskrsnuo u tijelu, pa nevjerujemo valjda da neki duhovi lebde po nebu bez tijela....

more_horiz
pa nevjerujemo valjda da neki duhovi lebde po nebu bez tijela....

Sve duše umrlih su na nebu, u raju, čistilištu ili paklu. Pa i Bog, anđeli (i oni vjerni i oni pali) su duhovna bića bez tijela

more_horiz

Sve duše umrlih su na nebu, u raju, čistilištu ili paklu. Pa i Bog, anđeli (i oni vjerni i oni pali) su duhovna bića bez tijela

Cime mozes ovo argumentirati,ovako ti je ovo samo bez argumenata religija.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:

Eto ja prvi bih volio da se papa pokaje i da se obrati na evandjelje da razda sve imanje koje je crkva otimala od jeretika i onih koje je varala i da da se nahrane gladni, da pretvori sve hramaove u domove za beskucnike ili u bolnice

"Ilija" ako si to sve usisao iz nauka zajednice kojoj pripadaš, onda je više nego žalosno da neznaš, da papa ne posjeduje baš nikakvo vlasništvo, čak i odjeću koju nosi nije njegova.I taman da sve hramove pretvori u domove za beskućnike, beskućnika bi i dalje bilo. Dok je Isus Hrist, hodao ovom zemljom, siromaha je bilo napretek, pa ni On Svemogući Bog, nije rješio njihov problem, čak je rekao, da će ih uvjek biti.
Ostaj u svome miru, i pusti papu, pa zar o njemu ovisi tvoje spasenje..?

more_horiz
Dina je napisao/la:

Cime mozes ovo argumentirati,ovako ti je ovo samo bez argumenata religija.

To je učenje vjere kojoj ja pripadam. Ja u to vjerujem. A argumentirati ili dokazati svoja vjerovanja ne može niti jedna vjera jer bi to onda bila nauka a ne vjera.

more_horiz
Tako je sunrise_an, jer sve što se može argumentima dokazati nije više vjera nego čista znanost.
Vjera je ne sigurnost..povjerenje u Ljubljenog..

more_horiz
Tko kaže da "ne smijemo" imati druge posrednike osim Isusa? Smile Kako je rekao apostol Pavao: "Sve vam je dopušteno, ali nije vam sve na korist"...

Isus Krist je jedini posrednik između Boga i ljudi. Biblija to direktno tvrdi (1 Tim 2:5). A u idućem retku kaže i zbog čega je On jedini - zato što je jedini On otkupio čovječanstvo, svojom vlastitom žrtvom. Može li itko drugi posredovati pred Ocem za nas? Na temelju čega? Tko je naš Otkupitelj i Zagovornik, osim Onoga tko nas je otkupio i tko sad vrši posredničku službu u Nebeskom Svetištu?

Ima li možda još nekoga tko nas je otkupio i tko sada na temelju svojih zasluga posreduje pred Ocem za nas? Ako ima još nekoga osim Isusa Krista, tada je jako čudno da Biblija o tome šuti...

???????

more_horiz
Osim Hrista, ja ne znam da su apostoli učili o nekim drugim posrednicima...Čoveče, kako je čudno da su ljudi toliko posrednika stvorili, pod raznim izgovorima...objašnjenjima...a zapravo nema nikoga osim Hrista.

more_horiz
Odgovor na ovo je pre svega krajnje jednostavan. Protso ih nema. Biblija je tu jasna, jedan je posrednik izmedju Boba i ljudi covek Isus Hrist!

more_horiz
Pa neki zasigurno vole igrati u drugoj i trećoj ligi a ne prvoj. Kao što Pavao kaže u Prvoj Korinćanima od 10 pa nadalje:

10 Zaklinjem vas, braćo, imenom Gospodina našega Isusa Krista: svi budite iste misli; neka ne bude među vama razdora, nego budite savršeno istog osjećanja i istog mišljenja. 11 Jer Klojini mi, braćo moja, o vama rekoše da među vama ima svađa. 12 Mislim to što svaki od vas govori: "Ja sam Pavlov", "A ja Apolonov", "A ja Kefin", "A ja Kristov". 13 Zar je Krist razdijeljen? Zar je Pavao raspet za vas? Ili ste u Pavlovo ime kršteni?

Da li su sveti Sava, Anto, Franjo, Ivo, ili Marija razapeti, da li ste kršteni u njihovo ime? I ne samo to, koliko danas redova ima posvećeni "nekom svecu"...a apostol Pavao kaže da smo svi sveci....izgleda da nisu pročitali ove retke...

more_horiz
Naravno da je samo Jedan "posrednik" na putu k spasenju-Isus Krist,čije se posredovanje najstvarnije očituje u smrti na križu za grijeh svijeta i u Uskrsnuću koje posreduje uništenju naše smrti i pribavlja nam milost moogućnosti vječnoga života.Ali isto tako smatram da nije pogrešno u svojim molitvama Bogu također tražiti pomoć,savjet i utjehu od Djevice Marije ili nekog od svetih Kristovih.
Sv. Bernard:Spomeni se,o predobrostiva Djevice Marijo,kako se nije nikada čulo da si ikoga zapustila,koji se k tebi u zaštitu utekao,tvoju pomoć zatražio i tvoj zagovor zamolio.Ovim pouzdanjem obodren utječem se i ja k tebi,Djevice djevica.K tebi,Majko dolazim;pred tobom eto stojim ja grešnik i uzdišem:Nemoj,Majko vječne Riječi,prezreti mojih riječi,već ih milostivo poslušaj i usliši.Amen

more_horiz
To što ti tvrdiš grga nije biblijeski...pa Pavao nije molio sv. Mojsija, Iliju, Abrahama, Henoka da ga zagovaraju pred Kristom.....to je njemu bila nepoznata nauka....no u katoličkoj crkve se pojavljuju neki sveci koji su odjedanput veći od ovih koje sam nabrojao te im se upućuju molitve....u stvari ta većina ljudi je jednostavno u grobu i čeka uskrsenje....ko ti kaže da su na nabu...

To je već jedna druga tema, ali gdje se David danas nalazi...Djela 2,29.34.

29 Braćo, dopustite da vam otvoreno kažem: praotac je David umro, pokopan je i eno mu među nama groba sve do današnjeg dana. 34 David naime nije uzašao na nebo...

Ovo ne mogu da vjerujem....prvi redak sam kopirao sa ove stranice, online Biblije a 34 redak tamo ne postoji...njega sam morao u Bibliji naći....ovo samo govori koliko ovaj redak znači za temu smrti i besmrtnosti duše....evo stranice pa se uvjerite....izbrisali su 34 redak jer im ne paše za svoju nauku da sveti već danas uživaju na nebu.....žalosno ali istinito...tražite Djela 2,34 i nećete ga naći.....imate samo 33 i 35 redak...

http://www.hbk.hr/biblija/pregled.php?odabir=Ndj

more_horiz
Kroz istoriju posrednistvo svetaca je naravno imalo svoj pocetak. Prva crkva u Delima apostolskim nikada se nije molila nikakvim svecima ili trazila njihovo zastupnistvo. To nije izvorno apostolsko ucenje. To je nesto sto je kroz vreme dodato to ucenje. Ustvari to je bio nacin da se to ucenje izmeni do neprepoznatljivosti.Dakle Biblija je jasna Jedan je Bog i jedan je posrednik izmedju Boga i ljudi covek Isus Hrist.  Kada bi zastali ovde mi bi jednostavno to morali prihvatiti kao cinjenicu. Ovo je napisao apostol Pavle ili Pavao i to dakle ostaje kao cinjenica. Logicki u Pismu ovo je decidna izjava ili konstatacija.Pavle ne raspravlja o tome da li je Isus jedini posrednik izmedju Boga i ljudi on to samo i jednostavno konstatuje kao neporecivu cinjenicu.Sada iz konteksta poslanice Hebrejima mi zakljucujemo da je Isus tu sluzbu dobio posto je uznet na Nebo, dalje Pavle nam govori kako je zbog Njegove zrtve na Golgoti prestala sluzba Aronovog svestenstva i kako je nama bio potreban svestenik na Nebu koji je odvojen od greha.Nacin na koji bi ovo trebalo razumevati je sledeci samo neko ko je bezgresan moze posredovati za gresne i tu se Isus razlikuje od Levitskog svestensta jer su oni morali prvo prinositi zrtve samo za sebe a tek onda za narod. Isus nije takav ON JE SAMOG SEBE POLOZIO NA ZRTVU!Sada kada bi mi tu sluzbu dali jos nekim ljudima na Nebu, mi bi morali doci do zakljucka, da je Bog podigao jos neke gresnike u sluzbu jednaku Isusovoj a to nije moguce!Bog svoju slavu nece deliti ni sa kim, kaze Biblija! Ako Biblja kaze da nema drugih posrednika mi bi to morali verom prihvatiti kao cinjenicu i postovati Rec Gospodnju.Od postanka do Otkrivenja postoji samo jedan razlog Bozijeg gneva prema covecansvu a to je napustanje vere u Rec Boziju i postoji samo jedan nacin da se vratimo Bogu a to je nazad ka veri u tu Rec i ono sto ona kaze!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply