Medo je napisao/la:Molitelj je napisao/la:A zasto onda Bog poziva nas danas da ljubimo neprijatelje svoje, da se molimo za one koji nas gone DA BI SMO BILI SINOVI svojega Oca koji je na nebesima.
Ti mi vise, kada te citam u zadnjem postu, podsecas na sotonu i njegov karakter nego na sina Bozjeg.
Da li si citao da oni koji ljube, oni su od Boga, jer je Bog ljubav????
Ljudi koji su navodno hriscani a velicaju vecnu kaznu nepravednih, ustvari su na neki nacin bolesni ljudi. Jer ih nauka o vecnim mukama i paklu, mentalno i psihicki izopacuje.
Ono sto verujemo, takvi postajemo.
Ali Bog je ljubav????
Proucimo sta to znaci, i koje su posledice LJUBAVI!!!!
Neki su zbog verovanja u vecne muke, nesvesno bolesni ljudi. A nisu ni svesni toga.
Ukljucimo malo dublje nas mozak.
Kad dođeš u dubinu nesvesno bolesnih ljudi dođeš do spoznaje da su oni zlo
koje ne možeš ispraviti.
Jednog dana ćeš to shvatiti.
Mislim da zastupaš pogrešnu i najopasniju teoriju koja dolazi od sotone a koja kaže:
Zlo ne postoji,zlo je samo nedostatak dobra.
Rješenje tog problema je razmišljanje o raju,a ne o o paklu.
Mislim prijatelju da se ja i ti ne razumemo.
Ja uopste nisam nigde napisao da zlo ne postoji. Ja govorim da ce Bog u skladu sa Pismom nadvaldati na kraju ZLO, DOBRIM. Niti sam igde rekao jasno da zlo je samo nedostatak dobra.
Zlo i te kako postoji. I ne razmisljamo o raju da bi smo pobegli od pakla. Ne to ja ne govorim, niti mislim. Hocu da kazem nesto drugo.
Bog kao pun ljubavi, mudrosti, unistice zlo. UNISTICE GA!!!! Nece ga ovekoveciti, tako sto ce zle baciti u vecni pakao, ili oganj u kome ce se zli vecno muciti. On ce zlo ISKORENITI.
Unistice ga na kraju vatrom, ognjem i sumporom.
Jednom sa razgovarao sa sveze obracenim Baptistom. Pricali smo o vecnom mucenju. Pokusavao sam da mu ukazem da vecno mucenje nije Bozji metod resavanja problema. Tada je on pomenuo svog oca. Rekao je da mu je otac odbio evnadjelje, i da je njemu drago sto ce on vecno se muciti u ognju.
Pokusao sam coveka da osvestim i ukazem mu na cinjenicu o kojoj govori. O duhu koji ga nadahnjuje. Kao sto je to Isus ucinio sa svojim ucenicima. Ali on je tvrdo i hladno, ispoljavao stav da je pravedno da se gresnici koji odbiju spasenje vecno muce!!!
On je na izgled bio normalan mladic. Hriscanin. Ali njegovo srce nije bilo preporodjeno. On je gajio hladan, iskljuciv duh, a nauka o vecnim mukama mu je samo pomagala da te crte karaktera jos vise se istaknu kod njega.
Kako moze neko da se raduje mukama drugoga, ako nije problem u njegovom gresnom i zlom srcu, cak i donekle bolesnom mozgu. Tom mladicu bio je potreban lekar za mozak. A nije bio toga svestan.
Bog nece zlim da pobedi zlo. Nikada to nije bio Bozji nacin rada, protiv greha i zla. On ce dobrim, i ako pravednim metodama, iskoreniti svako zlo. Naplatice sotoni i zlima njihove grehe, po delima koja su cinili, a onda ce ih zauvek baciti u DRUGU SMRT, sto je ustvari ognjeno jezero.
Vatra ce ocistiti zemlju od svake klice zla.
Bog je pravedan, ali i pun velike ljubavi. To je ravnoteza uma, zdravog u svakom pogledu.