Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Pakao i hula na Boga!

power_settings_newLogin to reply
+9
Izrail
ILIJA
Caesar
diakonos
emanuel
Pravednik
Medeni
Euro
crusader
13 posters

descriptionPakao i hula na Boga! - Page 2 EmptyRe: Pakao i hula na Boga!

more_horiz
Medo je napisao/la:
Molitelj je napisao/la:
A zasto onda Bog poziva nas danas da ljubimo neprijatelje svoje, da se molimo za one koji nas gone DA BI SMO BILI SINOVI svojega Oca koji je na nebesima.

Ti mi vise, kada te citam u zadnjem postu, podsecas na sotonu i njegov karakter nego na sina Bozjeg.

Da li si citao da oni koji ljube, oni su od Boga, jer je Bog ljubav????

Ljudi koji su navodno hriscani a velicaju vecnu kaznu nepravednih, ustvari su na neki nacin bolesni ljudi. Jer ih nauka o vecnim mukama i paklu, mentalno i psihicki izopacuje.
Ono sto verujemo, takvi postajemo.

Ali Bog je ljubav????

Proucimo sta to znaci, i koje su posledice LJUBAVI!!!!

Neki su zbog verovanja u vecne muke, nesvesno bolesni ljudi. A nisu ni svesni toga.
Ukljucimo malo dublje nas mozak.

Kad dođeš u dubinu nesvesno bolesnih ljudi dođeš do spoznaje da su oni zlo
koje ne možeš ispraviti.
Jednog dana ćeš to shvatiti.
Mislim da zastupaš pogrešnu i najopasniju teoriju koja dolazi od sotone a koja kaže:
Zlo ne postoji,zlo je samo nedostatak dobra.
Rješenje tog problema je razmišljanje o raju,a ne o o paklu.

Mislim prijatelju da se ja i ti ne razumemo.

Ja uopste nisam nigde napisao da zlo ne postoji. Ja govorim da ce Bog u skladu sa Pismom nadvaldati na kraju ZLO, DOBRIM. Niti sam igde rekao jasno da zlo je samo nedostatak dobra.

Zlo i te kako postoji. I ne razmisljamo o raju da bi smo pobegli od pakla. Ne to ja ne govorim, niti mislim. Hocu da kazem nesto drugo.

Bog kao pun ljubavi, mudrosti, unistice zlo. UNISTICE GA!!!! Nece ga ovekoveciti, tako sto ce zle baciti u vecni pakao, ili oganj u kome ce se zli vecno muciti. On ce zlo ISKORENITI.

Unistice ga na kraju vatrom, ognjem i sumporom.

Jednom sa razgovarao sa sveze obracenim Baptistom. Pricali smo o vecnom mucenju. Pokusavao sam da mu ukazem da vecno mucenje nije Bozji metod resavanja problema. Tada je on pomenuo svog oca. Rekao je da mu je otac odbio evnadjelje, i da je njemu drago sto ce on vecno se muciti u ognju.
Pokusao sam coveka da osvestim i ukazem mu na cinjenicu o kojoj govori. O duhu koji ga nadahnjuje. Kao sto je to Isus ucinio sa svojim ucenicima. Ali on je tvrdo i hladno, ispoljavao stav da je pravedno da se gresnici koji odbiju spasenje vecno muce!!!
On je na izgled bio normalan mladic. Hriscanin. Ali njegovo srce nije bilo preporodjeno. On je gajio hladan, iskljuciv duh, a nauka o vecnim mukama mu je samo pomagala da te crte karaktera jos vise se istaknu kod njega.

Kako moze neko da se raduje mukama drugoga, ako nije problem u njegovom gresnom i zlom srcu, cak i donekle bolesnom mozgu. Tom mladicu bio je potreban lekar za mozak. A nije bio toga svestan.

Bog nece zlim da pobedi zlo. Nikada to nije bio Bozji nacin rada, protiv greha i zla. On ce dobrim, i ako pravednim metodama, iskoreniti svako zlo. Naplatice sotoni i zlima njihove grehe, po delima koja su cinili, a onda ce ih zauvek baciti u DRUGU SMRT, sto je ustvari ognjeno jezero.

Vatra ce ocistiti zemlju od svake klice zla.

Bog je pravedan, ali i pun velike ljubavi. To je ravnoteza uma, zdravog u svakom pogledu.

more_horiz
Molitelj je napisao/la:

Mislim prijatelju da se ja i ti ne razumemo.

Osobno se jako radujem što će sotona patiti u VJEČNIM mukama,i ne mogu smatrati za prijatelja onoga koji drugačije misli.

more_horiz
A sta ako se jednog dana u tvom zivotu pokaze, i da sam Bog nikada za sotonu nije pripremio vecne muke, vec vecno unistenje????

Ujedno radovati se necijim vecnim mukama, izjednacava nas sa samim sotonom. Jer i on bi se radovao kada bi nas mogao vecno muciti!!!!

Dok Bog kaze: Nije Mi milo da pogine bezboznik! Petar naglasava da nas Bog sve do danas veoma dugo trpi, da niko ne pogine.

Ujedno ako mi nisi prijatelj, da li si mi od sada neprijatelj? He he he.

more_horiz
"A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima."

dragi moj medo, a sta tebi ustvari znace ove reci kao tvoj licni potpis??????

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
Ucenje o paklu, mestu koje neprekidno kroz svu vecnost muci svoje stanovnike, je neverovatna izopacena moralna optuzba i kleveta na Boga.

Kazimo da pakao postoji. Ali ako kazemo da pakao postoji, onda smo Boga prikazali milion puta gorim od sotone.

Da li bi Bog ljubavi, stvorio pakao? Da li posle pobede nad grehom, smrcu i zlom na ovom svetu, Gospod ima u planu da zauvek gresnike drzi u vecnim mukama?

Bozja zamisao, ili sotonina podmetacina, pitamo se sad??????

Molitelju!
Već sam ti jednom odgovorio na ovo pitanje temeljem biblijskih dokaza na temi Raj&Pakao.Pustimo na stranu ono što bismo mi htjeli i držimo se onoga što Bog kaže u Pismu o toj temi.To je jedino relevantno jer bićemo suđeni obzirom na Riječ a ne obzirom na vlastite projekcije nečega.Da nebi tražio gdje je podsjećam te na moj odgovor i stoga se osvrni na njega u svijetlu biblijskih činjenica a ne svojih reminiscencija o tome.
Pojam pakla bio je dosta vremena tema teologa kroz stoljeće upravo zbog takvih dvojbi koje i ti imaš.Moj prilog diskusiji glede teme.
Dozvolite da pojasnim neke pojmove glede Sheola ,Hada i Gehenne vezano uz temu.
Opise pakla može se naci u Starom i Novom zavjetu.O paklu je puno više stihova i podataka nego o raju.U svakom slucaju radi se o stvarnom mjestu a ne kako neki misle o stanju duha.Pritom znaju reci da je pakao vec sada, ovdje na zemlji.Ne proucavajuci Bibliju i ono što ona tumaci o paklu sami sebe škakljaju po ušima govoreci ono što im više odgovara.Istina je sasvim drugacija.Na njihovu žalost ali i kao upozorenje.

Pogledajmo u SZ stihove koji govore o paklu....Psalam 11:6,18:5,Ezekijel 26:20,Brojevi 16:32,Zaharija 9:11...NZ Matej 5:29,10:28,Luka 12:5,16:23,2Petrova 2:4,Jakovljeva 3:6,Otkrivenje 14:11 i td.

Primjer je priča o škrtom bogatašu i siromašnom Lazaru.
Dakle, ono što je bitno jest da se ova priča odvija u doba SZ jer Isus još nije otišao na križ i uskrsnuo.
Prilikom smrti, tijelo je pokopom vraćeno u zemlju, ali duh se premješta u novu vrstu postojanja.U tom postojanju nakon smrti nastavlja se osobnost; postoji prepoznavanje izmedju osoba; i postoji svijest o trenutaćnom stanju.Isto tako postoji sjećanje na protekli život na zemlji.To vidimo iz Abrahamovih rijeci bogatašu: "Sjeti se sine..."
Ovdje vidimo da nakon smrti, sudbina duhova pravednika je prilično različita od sudbine duhova umrlih zlih ljudi.
Obojica, i Lazar i bogataš, našli su se na mjestu duhova umrlih ljudi, nazvanom hebrejski "Šeol" ili grčki "Had". ali njihove sudbine su bile vrlo razlicite.Duh bogataša bio je na mjestu mučenja; Lazarov duh bio je na mjestu odmora.Između ta dva mjesta nalazio se nepremostiv bezdan, koji se nije mogao prijeći ni sa koje strane.
Mjesto odmora, odvojeno za duhove umrlih pravednika ovdje je nazvano krilo Abrahamovo.Taj naslov bi znaćio da je to mjesto određeno za duhove svih onih koji su na svom zemaljskom putovanju koračali stopama vjere i poslušnosti, koje je utabao Abraham, iz tog razloga nazvan ocem svih onih koji vjeruju.
Novi zavjet nam kazuje o važnoj razlici glede sudbine mrtvih a obzirom na Kristovu smrt i uskrsnuće.
Prije Kristove smrti i uskrsnuća duhovi umrlih bili su na jednom od dva opisana mjesta, Šeolu ili krilu Abrahamovom.Medjutim, jednom kada je postignuto potpuno otkupljenje za grijeh, Kristovom smrti i uskrsnućem, nakon toga je bio otvoren put za duhove pravednika da uziđu odmah i direktno u nebo, u prisustvo Boga samog.
Da zaključim.
Šeol je mjesto privremenog boravka za duhove umrlih prije njihovog konačnog uskrsnuca i suda.Nakon uskrsnuća i suda, svima nepravednima je dosuđeno "ognjeno jezero".Uobicajena hebrejska rijec koja se upotrebljava u SZ za "ognjeno jezero" nije "Šeol" nego "Gehenna".
Prema tome, postoji jasna razlika izmedju "Šeola" ili "Podzemlja", u jednu ruku i "Gehenne" ili "ognjenog jezera" s druge strane.
"Šeol" ili "Podzemlje" je mjesto privremenog boravka na koje idu svi duhovi, ali ne i tijela umrlih."Gehenna" ili "ognjeno jezero" je mjesto konacne, beskrajne kazne, na koje idu, nakon uskrsnuća, kompletne osobnosti svake nepravedne osobe - duh,duša i tijelo zajedno.
Ova razlika izmedju "Šeola" ili "Podzemlja" i "ognjenog jezera" nadalje je iznijeta Ivanovom izjavom iz Otkrivenja 20:14:

"Tada su Smrt i Podzemni svijet bili bačeni u ognjeno jezero"

Ognjeno jezero je Pakao!

more_horiz
Hej ljudi nemam ja problem ako se mi ne slazemo. Cisto eto razmisljamo.

Sad nisam raspolozen da sve sto je napisano citam, ali kasnije cemo da pricamo i dublje.

Emanuel, samo mi odogovori na jedno pitanje, za sada bar: Kako to da ce pakao biti bacen u ognjeno jezero, koje je i pakao za tebe. Pakao ce biti bacen u pakao? He he he, ma salim se.

Nego kako to da ce bacanje u ognjeno jezero biti tek na kraju? Imam utisak da ti ne citas pazljivo sagovornika. Ujedno nisi mi odogovorio gde je Bog na pocetku pomenuo stvaranje pakla???

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
"A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima."

Pa da ljubiš mene.Very Happy

more_horiz
Ha ha ha, opet sam se setio dobrog pitanja.

Molim te reci mi kako to da je u tom mestu mucenja bogatas imao jezik, na koji je Lazar mogao da stavi koju kap vode. Kako to, zar ti ne rece da su na tom mestu bestelesni duhovi koji se mogu prepoznati. Duhovi pa jos imaju i jezik, na koji se moze staviti voda????

Koji to duh ima jezik koji moze da se rashladi? I koji to duh moze goreti u vatri???? Ha ha ha, slatko umirem od smeha, ne ljuti se smejem se ne zbog tebe, vec prosto smesno dodje coveku kada slusa sta sve mi ljudi nismo u stanju da verujemo.

Ne pije vodu tvoj stav, stari moj. Hajde da i tebe ne nazovem prijateljem pa da mi odgovoris da nemas prijatelje ako su to ljudi koji ne veruju u vecni pakao.

more_horiz
Medo je napisao/la:
Molitelj je napisao/la:

Pa ja tebe ljubim, a ja tebi nisam prijatelj jer ne mislim kao ti. cheers

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
Medo je napisao/la:
Molitelj je napisao/la:

Pa ja tebe ljubim, a ja tebi nisam prijatelj jer ne mislim kao ti. cheers

Pa kad me ljubiš onda te proglašavam prijateljem.grli

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>
Medo je napisao :
Osobno se jako radujem što će sotona patiti u VJEČNIM mukama,i ne mogu smatrati za prijatelja onoga koji drugačije misli.

Brate Medo, zašto se danas ne propovijeda o paklu, da li zato što se propovijednici plaše da će im se radovanje vječnim mukama u vječnom kažnjavanju zlih okarakterizirati kao sadizam ili je skrivena revizija doktrine o paklu?Vjerojatno se ne radi o zluradosti u radovanju budućim mukama, već o radosti što više nema zla i što više nikada neće moči biti zla i što više nikome neće pasti na um zlo, ne samo zato što je zlo odjeljeno od vječnog svijeta paklom, već i zato što se u svetima ne može pojaviti pobuna jer je ona uništena Kristovom pravednošću u ispunjenju Zakona..Sila ljubavi prema svetosti - ispunjena je mržnjom na grijeh i zlo, tj. zlo je nemoguće..Opiši , molim Te Medo svoje radovanje vječnom kažnjavanju..Upoređujem ove zločince u Hagu koji se ne kaju za zlo što su ga učinili sa onima koji se kaju za slična zla..Oni koji će umrijeti neosjetljivi za zlo kako će onda osječati muku...?Koji je smisao vječnih muka..Patnja pravednih i patnja nepravednih se razlikuju u smislu, dakle i u uzroku i u posljedici i u trajanju?!

Što je pakao-gehenna? Grčka riječ gehenna je transliteracija hebrejske "doline Ben Hinom" koja se nalazila južno od Jeruzalema. U drevna vremena bila je povezana s običajem žrtvovanja djece bogu Molohu (2 Kr 16,3; 21,6; 23,10). Tako je dobila ime "Tofet", mjesto pljuvanja ili gnušanja.Ova je dolina po svemu sudeći bila pretvorena u golemu lomaču za spaljivanje 185 000 trupala asirskih vojnika koje je Bog pobio u Ezekijino vrijeme (Iz 30,30.31; 37,36).

Jeremija je prorekao da će to mjesto biti nazvano "Dolina klanja", jer će biti prepuna trupala Izraelaca kad im Bog bude sudio za njihove grijehe. "Evo dolaze dani – riječ je Jahvina – kad se više neće reći Tofet ni Dolina Ben Hinom, nego Dolina klanja. U Tofetu će se pokapati mrtvi, jer drugdje neće biti mjesta. A mrtva tijela ovoga naroda bit će hrana pticama nebeskim i zvjeradi zemaljskoj, i nitko se neće naći da ih poplaši i otjera." (Jr 7,32.33) Josip Flavije nas obavještava da su u ovoj dolini bila nagomilana tijela Židova nakon opsade Jeruzalema 70. godine poslije Krista.Izaija vidi isti prizor nakon što Gospod na kraju svijeta pobije grešnike (Iz 66,24). U razdoblju između oba zavjeta ova je dolina postala mjesto konačne kazne i nazvana je "dolina prokletstva" (1. Henokova 27,2.3), "mjesto osvete" i "budućih muka" (2. Baruhova 59,10.11), "peć gehenne" i "jama muka" (4. Ezdrina 7,36).

</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
"Suuper" tema.
Dakle čemu se mi onda trudimo, ako će grešnici samo nestati, tj. biti uništeni? Ili će možda biti pomilovani? I da li ih Bog šalje u pakao (jer pakao, naravno, postoji) ili njihovi nepokajani grijesi?

Ovakve teme su jedini razlog zašto sve rjeđe dolazim na ovaj forum. Da li ja vama namećem svoja vjerovanja koja su totalno suprotna od vaših ?(pentekostalac sam) Ne, jer je ovo "KRŠĆANSKO - INTERPROTESTANTSKI FORUM"

more_horiz
diakonos je napisao/la:
"Suuper" tema.
Dakle čemu se mi onda trudimo, ako će grešnici samo nestati, tj. biti uništeni? Ili će možda biti pomilovani? I da li ih Bog šalje u pakao (jer pakao, naravno, postoji) ili njihovi nepokajani grijesi?

Ovakve teme su jedini razlog zašto sve rjeđe dolazim na ovaj forum. Da li ja vama namećem svoja vjerovanja koja su totalno suprotna od vaših ?(pentekostalac sam) Ne, jer je ovo "KRŠĆANSKO - INTERPROTESTANTSKI FORUM"

Ej covece mili, ne budi tako osetljiv, nije mi namera da ikome namecem moje verovanje!!!! Zelim da cujem svacije razmisljanje.

E sada ako sam uznemirio duhove onih koji bi se radovali sto ce ljudi biti peceni od Boga uvek, i uvek i uvek zauvek, kroz svu vecnost u ognju neugasive vatre, to je druga stvar.

Izgleda meni da je nekima vecni pakao u mukama koji nikada nece prestati radosna vest, za koju treba da nagradimo sotonu. Da li da vase stavove, evo i ja pocinjem da radikalizujem atmosferu, treba nazvati evandjelje vecnih muka, da bi ste vi bili zadovoljni?????

Vecna radosna vest spasenja je potpuno suprotna vesti vecnim mukama, u ognju.

Po meni nauka o vecnim mukama je kleveta na Boga punog ljubavi!!! I sta sam ja tu lose uradio, ako sam tu temu pokrenuo?????

Ujedno oni koji veruju da Bog ljubavi, muci ljude za njihove grehe kroz svu vecnost, imaju problem u logici i svesti. A mozda im je i dusa sadisticka, gresna i telesna. Jer naravno kao i sve teme iz Biblije i ovu treba sagledavati duhovno a ne telesnim mudrovanjem.

Hajde da razmenimo dokaze u prilog svacijeg stava, pa onda da sudimo i ljutimo se.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>[size=9]

crusader je napisao:Indeed, nema kajanja za ljude nakon smrti, ali nikad
nije kasno u zadnjem trenutku pokajati se, tik pred smrti. Naravno da
si pravi vjernik neće to dozvoliti, no tako je zapisano.
diakons je napisao:
Diakons je napisao :Da, ali tu leži i zamka na koju mnogi pali kršćani ne računaju: nisu bitne riječi pokajanja, već stav srca. Jedan moj prijatelj je bio u ratu i kad su neprijatelji opkolili njegov konvoj (i pucali svud okolo) on se pokušao pokajati u tom kamionu, ali je osjetio da te riječi ne idu dalje od cerade. To je bilo zato što je do tad živio bezbožno, a mislio je "prevariti" Boga tako što će se pokajati u zadnji čas.

Podsjetimo se i krenimo na posao u sili evanđelja:

Ezekiel 18,20 - 32:

"Ako se bezbožnik odvrati od svih grijeha što ih počini, i bude čuvao sve moje naredbe i vršio zakon i pravdu, živjet će i neće umrijeti.
Sva njegova nedjela što ih počini bit će zaboravljena: zbog pravednosti što je čini, živjet će.
Jer, zar je meni do toga da umre bezbožnik - riječ je Jahve Gospoda - a ne da se odvrati od svojih zlih putova i da živi?
Ako li se pravednik odvrati od svoje pravednosti i stane činiti nepravdu i sve gadosti koje radi bezbožnik - hoće li živjeti? Sva pravedna djela koja bijaše činio zaboravit će se, a zbog svoje nevjere kojom se iznevjerio i zbog grijeha što ih počini, umrijet će.
A vi velite: `Put Jahvin nije pravedan!` Čuj, dome Izraelov: Moj put da nije pravedan? Nisu li vaši putovi nepravedni?
Ako li se pravednik odvrati od svoje pravednosti i stane činiti nepravdu, pa zbog toga umre, umrijet će zbog nepravde što je počini.
A ako se bezbožnik odvrati od svoje bezbožnosti što je bijaše činio, pa stane vršiti moj zakon i pravdu, živjet će i neće umrijeti.
Jer je uvidio i odvratio se od svojih nedjela što ih bijaše počinio, živjet će i neće umrijeti."
Ali dom Izraelov kaže: `Put Gospodnji nije pravedan!` Putovi moji da nisu pravedni, dome Izraelov? Nisu li vaši putovi nepravedni?
Dome Izraelov, ja ću suditi svakome po njegovim putovima - riječ je Jahve Gospoda. Obratite se, dakle, i povratite od svih svojih nedjela, i grijeh vam vaš neće biti na propast!
Odbacite od sebe sva nedjela koja ste činili i načinite sebi novo srce i nov duh! Zašto da umirete, dome Izraelov?
Ja ne želim smrti nikoga koji umre - riječ je Jahve Gospoda. Obratite se, dakle, i živite!

Mi smo odgovorni za spasenje bližnjih jer smo Kristovi učenici, mislim da je hula biti neodgovoran prema pozivu koji nam je upućen i kojim nas Duhom Svetim Krist stalno upučuje na uskom putu..
Koju ulogu u vašem poslu spasenja je imala vijest o paklu, da li ste je usput spominjali ili je ona bila propovijedana da pojača zanimanje za Krista i za odustajanje od grijeha...
Da li strah Božji uključuje i strah od pakla koji može imati ulogu izazivanja mržnje na zlo..No ima ljudi koji i pored vidljive opasnosti po njihov život srljaju u zagrljaj Sotone..
Oni su se združili sa grijesima i silama tame jer ih na vrijeme nismo opomenuli ..?

</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; sub 06 lis 2007, 21:18; ukupno mijenjano 3 put/a.

more_horiz
Zahvaljujem Abrahamu na jos jednom dobrom savetu. I vrlo dobroj predstavi sta Bog govori o kazni za nepokajanog gresnika. Odlicno zaista!

Citiracu jedan citat koji sam procitao od propovednika koji veruje u pakao:
"Isus
je došao da nam objavi istinu. Ona glasi: "Postoji pakao, ali ja ću otići
na krst. Ja ću tvoj pakao poneti na mom telu. Ja ću pretrpeti sav bol i celu
kaznu preuzeti na sebe". Kad su Isusu ponudili sredstvo protiv bolova, on
ga je odbio. Kao da je hteo da kaže: "Ja želim da podnesem svaku žaoku
pakla
za grešnika
".

Jedno pitanje, zasto je onda Isus umesto da je otisao u vecnu vatru, ognjeno jezero, umro smrcu, smrcu na krstu, ako je dosao da pakao ponese umesto nas????

Isus je, to je tacno, poneo nas greh i krivicu, i svu tezinu kazne, ali ne u vecnom ognju, niti je tamo bio, vec jednostavno umro je smrcu kojom ce umreti svi gresnici. Jer je plata za greh SMRT!!!

Vama govorim koji umete da razmisljate i hrabro hocete da razmisljate, bez predrasuda; ako je Hristos morao da umre za nas, a umro je, ZASTO nije bio u vatri vecnog ognja da plati nasu kaznu???? A jasno je da je On trebao u potpunosti da plati kaznu za one koji se pokaju, kako bi mogao da ih iskupi?????? Ko ime usi neka cuje.

A vidimo da Isus nije otisao u nikakav vecni oganj ni u vecne muke. Vec je umro smrcu kojom ce umreti svi gresnici.

Ovo je jos jedan dokaz, za one koji razmisljaju Duhom Svetim, da vecno mucenje u vecnom ognju ne postoji, vec samo kazna u ognju, koja je druga smrt!
Tako ce na kraju ipak biti samo smrt, konacna i vecna smrt, KAZNA ZA NEPOKAJANOG GRESNIKA!!!!! Gospod Isus Hristos je najbolji primer toga. Jer On je pretrpio za nas sve ono sto bi smo mi morali da podnesemo, da se nismo pokajali.

Slava Bogu za veliku svetlost koja svetli za Njegovu decu, u primeru Gospoda nasega Isusa Hrista, amin!

more_horiz
Da li ovaj susret predstavlja bitno novu okolnost u probuđenju Crkava za rad u kojem će istina o paklu zasjati u cijeloj sadašnjoj istini?:
PATRIJARH RUSKE PRAVOSLAVNE CRKVE O MOGUĆEM SUSRETU S BENEDIKTOM XVI:
Patrijarh Aleksej II. uskoro kod Pape?

Patrijarh Ruske pravoslavne crkve Aleksej II. na marginama svoga pohoda Francuskoj u razgovoru za dnevnik talijanske tv-postaje RAI 2 izjavio je da nikada nije isključivao mogućnost susreta s Papom.

"Taj susret mora biti jako dobro pripremljen, što znači da moraju biti prevladane poteškoće koje nas dijele i koje su dobro prepoznatljive“, izjavio je patrijarh Aleksej II. i istaknuo kako taj susret ne smije biti show za televizijske kamere,
već susret koji će istinski pobuditi Crkve na suradnju.

Patrijarh Ruske pravoslavne crkve također je dotaknuo pitanje navodnog prozelitima Katoličke crkve.

"Danas se u Rusiji nalazi više tisuća redovnika raznih katoličkih redova. Oni su u očima pravoslavnih vjernika agenti prozelitizma. Drugi problem je situacija s Grkokatoličkom crkvom u Ukrajini koja se, osim na zapad države, nastoji proraširiti i na istok, područje koje je uvijek bilo vezano s pravoslavljem“, rekao je patrijarh Ruske pravoslavne Crkve.

more_horiz
Ne verujem da ce se to desiti, a i sama vest me ne dotice do te mere kada govorimo o paklu kao optuzbi na Boga da je vece zlo od sotone.

more_horiz
Nego kako to da ce bacanje u ognjeno jezero biti tek na kraju? Imam utisak da ti ne citas pazljivo sagovornika. Ujedno nisi mi odogovorio gde je Bog na pocetku pomenuo stvaranje pakla???

Zar nije normalno da je ognjeno jezero na kraju priče obzirom da sud koji je vezan uz kaznu dolazi na kraju a ne na početku?
Početak je vezan uz stvaranje svijeta a ne uz svršetak i kaznu...o lokaciji samog pakla Biblija ne daje podatke a Bog sigurno ima dobre razloge zašto je tome tako.
Ono što sam smatrao potrebnim istaći jeste da nema nikakve sumnje u postojanje pakla i dao sam odlomke iz Pisma koji to potvrđuju.Sviđalo se to nama ili ne.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply