Otvorila sam ovu temu sa velikom zeljom u srcu. Što znači upoznati nekoga? Upoznati nekoga danas jeste da moras s osobom popricati gdje stjecemo dojmove, no da bi uistinu nekog upoznao ta osoba ti mora reci nesto o sebi.Mora ti se otkriti;neke privatne stvari, situacije u kojima se nasla, na taj nacin upoznajes osobu dublje, ne samo povrsno, upoznajes tko ona uistinu je. Isto tako danas mi imamo Bozju Rijec gdje nam Bog govori. No da bi ga bolje upoznali mi moramo s Njim pricati. Kako? Kroz osobu Duha Svetog. Mi sami ne mozemo upoznati Boga, On nam mora sebe otkriti kao sto mi sebe otkrivamo drugim ljudima kroz komunikaciju. Kako se Bog otkriva? Kroz otkrivenja koja nam daje, a ne kroz nasa nabadanja i tumacenja. Boga jedino mozes upoznati kroz otkrivenja. Sto je otkrivenje? Otkrivenje je nadnaravan nacin na koji Bog posvjedoci u ljudskom srcu, duhu.
Covjek koji nije pozvao Isusa u svoj zivot, moze jer je ovo doba milosti za spasenje svakom stvorenju, Rimljanima 9;9,10 ,
" Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. 10 Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava. 11 Jer veli Pismo: Tko god u nj vjeruje, neće se postidjeti. 12 Nema uistinu razlike između Židova i Grka jer jedan je Gospodin sviju, bogat prema svima koji ga prizivlju. 13 Jer: Tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen. Imali su dovoljno svjetla 14
Ali kako da prizovu onoga u koga ne povjerovaše? A kako da povjeruju u
onoga koga nisu čuli? Kako pak da čuju bez propovjednika?"
tada si spasen i sila Duha Svetog "side" na tebe, tvoj duh se nanovorodi. Zazovi Isusa u svoj zivot i imaj osoban odnos s Bogom. ( mnogi ocekuju manifestacije, cuda vidljivih oku, no to je izbor Boga )
Tko nema Duha Svetoga ne moze niti biti spasen niti moze imati odnos s Bogom jer nije prihvatio Isusa u svoje srce.
"I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti." d.a 4:12
Covjek koji nije pozvao Isusa u svoj zivot, moze jer je ovo doba milosti za spasenje svakom stvorenju, Rimljanima 9;9,10 ,
" Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. 10 Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava. 11 Jer veli Pismo: Tko god u nj vjeruje, neće se postidjeti. 12 Nema uistinu razlike između Židova i Grka jer jedan je Gospodin sviju, bogat prema svima koji ga prizivlju. 13 Jer: Tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen. Imali su dovoljno svjetla 14
Ali kako da prizovu onoga u koga ne povjerovaše? A kako da povjeruju u
onoga koga nisu čuli? Kako pak da čuju bez propovjednika?"
tada si spasen i sila Duha Svetog "side" na tebe, tvoj duh se nanovorodi. Zazovi Isusa u svoj zivot i imaj osoban odnos s Bogom. ( mnogi ocekuju manifestacije, cuda vidljivih oku, no to je izbor Boga )
Tko nema Duha Svetoga ne moze niti biti spasen niti moze imati odnos s Bogom jer nije prihvatio Isusa u svoje srce.
"I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti." d.a 4:12