Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kako upoznati Boga?

power_settings_newLogin to reply
+8
cubela
ziger
No Nick
dominik
vivi
Justin
hrvoje hrki
forestsilvy
12 posters

descriptionKako upoznati Boga? EmptyKako upoznati Boga?

more_horiz
Otvorila sam ovu temu sa velikom zeljom u srcu. Što znači upoznati nekoga? Upoznati nekoga danas jeste da moras s osobom popricati gdje stjecemo dojmove, no da bi uistinu nekog upoznao ta osoba ti mora reci nesto o sebi.Mora ti se otkriti;neke privatne stvari, situacije u kojima se nasla, na taj nacin upoznajes osobu dublje, ne samo povrsno, upoznajes tko ona uistinu je. Isto tako danas mi imamo Bozju Rijec gdje nam Bog govori. No da bi ga bolje upoznali mi moramo s Njim pricati. Kako? Kroz osobu Duha Svetog. Mi sami ne mozemo upoznati Boga, On nam mora sebe otkriti kao sto mi sebe otkrivamo drugim ljudima kroz komunikaciju. Kako se Bog otkriva? Kroz otkrivenja koja nam daje, a ne kroz nasa nabadanja i tumacenja. Boga jedino mozes upoznati kroz otkrivenja. Sto je otkrivenje? Otkrivenje je nadnaravan nacin na koji Bog posvjedoci u ljudskom srcu, duhu.
Covjek koji nije pozvao Isusa u svoj zivot, moze jer je ovo doba milosti za spasenje svakom stvorenju, Rimljanima 9;9,10 ,
" Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. 10 Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava. 11 Jer veli Pismo: Tko god u nj vjeruje, neće se postidjeti. 12 Nema uistinu razlike između Židova i Grka jer jedan je Gospodin sviju, bogat prema svima koji ga prizivlju. 13 Jer: Tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen. Imali su dovoljno svjetla 14
Ali kako da prizovu onoga u koga ne povjerovaše? A kako da povjeruju u
onoga koga nisu čuli? Kako pak da čuju bez propovjednika?"

tada si spasen i sila Duha Svetog "side" na tebe, tvoj duh se nanovorodi. Zazovi Isusa u svoj zivot i imaj osoban odnos s Bogom. ( mnogi ocekuju manifestacije, cuda vidljivih oku, no to je izbor Boga )

Tko nema Duha Svetoga ne moze niti biti spasen niti moze imati odnos s Bogom jer nije prihvatio Isusa u svoje srce.
"I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti." d.a 4:12

descriptionKako upoznati Boga? EmptyRe: Kako upoznati Boga?

more_horiz
forestsilvy je napisao/la:
Otvorila sam ovu temu sa velikom zeljom u srcu. Što znači upoznati nekoga? Upoznati nekoga danas jeste da moras s osobom popricati gdje stjecemo dojmove, no da bi uistinu nekog upoznao ta osoba ti mora reci nesto o sebi.Mora ti se otkriti;neke privatne stvari, situacije u kojima se nasla, na taj nacin upoznajes osobu dublje, ne samo povrsno, upoznajes tko ona uistinu je. Isto tako danas mi imamo Bozju Rijec gdje nam Bog govori. No da bi ga bolje upoznali mi moramo s Njim pricati. Kako? Kroz osobu Duha Svetog. Mi sami ne mozemo upoznati Boga, On nam mora sebe otkriti kao sto mi sebe otkrivamo drugim ljudima kroz komunikaciju. Kako se Bog otkriva? Kroz otkrivenja koja nam daje, a ne kroz nasa nabadanja i tumacenja. Boga jedino mozes upoznati kroz otkrivenja. Sto je otkrivenje? Otkrivenje je nadnaravan nacin na koji Bog posvjedoci u ljudskom srcu, duhu.
Covjek koji nije pozvao Isusa u svoj zivot, moze jer je ovo doba milosti za spasenje svakom stvorenju, Rimljanima 9;9,10 ,
" Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin, i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. 10 Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava. 11 Jer veli Pismo: Tko god u nj vjeruje, neće se postidjeti. 12 Nema uistinu razlike između Židova i Grka jer jedan je Gospodin sviju, bogat prema svima koji ga prizivlju. 13 Jer: Tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen. Imali su dovoljno svjetla 14
Ali kako da prizovu onoga u koga ne povjerovaše? A kako da povjeruju u
onoga koga nisu čuli? Kako pak da čuju bez propovjednika?"

tada si spasen i sila Duha Svetog "side" na tebe, tvoj duh se nanovorodi. Zazovi Isusa u svoj zivot i imaj osoban odnos s Bogom. ( mnogi ocekuju manifestacije, cuda vidljivih oku, no to je izbor Boga )

Tko nema Duha Svetoga ne moze niti biti spasen niti moze imati odnos s Bogom jer nije prihvatio Isusa u svoje srce.
"I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti." d.a 4:12

boldao sam rečenicu koja me malo škakilja
po ovome rečeno ( a to sam često čuo od reformiranih) samo neki će dobiti milost da prime DS
sama kažeš to je IZBOR BOGA
znači netko će bez svog nekog sudjelovanja primite ili NE primiti duha
znači opet PREDESTINACIJA:!:

možeš li mi na temi predestinacija , očitovati se o toj heretičkoj doktrini koju je uveo kalvin , ako se malo više ne očituješ ovdje:mol:
hvala

more_horiz
Uh ala ti je tumacenje onoga sto drugi govore?

more_horiz
slazem se s Jevrejinom ako oboje mislimo isto, hrki to se podrazumjevalo na manifestacije, a Duh Sveti dolazi k svakome tko zazove Isusa kao svog Gospodina. Ponavljam svaki covjek moze se druziti s Bogom jer je Krist umro za svakog covjeka, i svaki covjek je pravedan pred Bogom jer je primio pravednost Kristovu. (Podrazumijeva priznanje Krista kao Gospodina. )

more_horiz
forestsilvy je napisao/la:
slazem se s Jevrejinom ako oboje mislimo isto, hrki to se podrazumjevalo na manifestacije, a Duh Sveti dolazi k svakome tko zazove Isusa kao svog Gospodina. Ponavljam svaki covjek moze se druziti s Bogom jer je Krist umro za svakog covjeka, i svaki covjek je pravedan pred Bogom jer je primio pravednost Kristovu. (Podrazumijeva priznanje Krista kao Gospodina. )

Naravno.

Pa to je sustina protestantizma.

Ovo oni ne shvataju.

more_horiz
Brate hrki, vi Katolici mislite da nas Protestante kužite 100%.
A u isto vrijeme govorite da smi MI oni, koji su umišljeni i tvrdoglavi.

Mi koji smo ovdje, ne vjerujemo u predestinaciju. Mi se držimo Riječi, što bolje znamo i možemo i iskreni smo u tome.

Ako ti imaš nešto bolje, neku bolju nauku ili bolji način za upoznavanje Boga od ovoga koji mi naučavamo, tada nam to objasni na bratski način, bez napadanja.

Bratski pozdrav. Justin

more_horiz
Svaki čovjek ima duboko u sebi potrebu da služi Bogu. Nama treba Bog. Međutim, mi smo svi grešnici i zbog toga volimo "biti sami svoji bogovi". Mi volimo imati kontrolu, pa i Boga kontrolirati. Mi volimo da imamo neku svoju sliku o Bogu. Ali On nas kroz savjest, prirodu i svoje posebno otkrivenje- Bibliju, poziva da Ga upoznamo.

Poziva nas da dođemo pred Njega, pred Onoga, tko nam jedini može zadovoljiti najdublje čežnje i potrebe naše duše. Poziva nas da prestanemo gledati dolje. Poziva nas da usmjerimo svoje misli prema Njemu. Mi Njega duboko u sebi želimo upoznati, On nam treba. Ali upoznati Boga mi ne možemo, bez spremnosti da se mijenjamo, bez odbacivanja svojih predrasuda, svojih nekakvih slika o Njemu, bez poniznosti.

On je puno veći nego što mi možemo zamisliti. On je taj, koji želi nas privući k sebi, a mi možda cijelo vrijeme pokušavamo Njega privući k nama, umilostiviti Ga nekako... Kako upoznati Boga? Jednostavno je, ali i vrlo teško - odreći se svojih predrasuda, svoje volje i odlučno Mu reći da želimo ići za Njim, slijediti Njegovu volju. Onog trenutka kad Ga upoznamo, mi smo izmireni s Njim. Ali upoznavanje Boga je proces koji traje cijelog života.

I što više čovjek Njega otkriva, time mu je jasniji njegov vlastiti grijeh. Što više gleda u Krista, sve više mu je žao zbog toga tko je i kakav je, sve je svjesniji da je Božji neprijatelj. Ali u isto vrijeme, sve je više oduševljen tom čudesnom i neshvatljivom ljubavlju Božjom, Njegovim oprostom, koji mu uvijek iznova Bog pruža. Zato je taj čovjek pun nade i zato je život takvog čovjeka, svrhovit život.

more_horiz
Boga mozes najbolje upoznati kroz iskustva sa njim i kroz njegovu rec (Bibliju) jer je tu opisan Bozji karakter!

more_horiz
Tako je vivi!

Jednostavno nema drugog načina da se Bog upozna!!!

Ljudi danas za sve traže lake načine...traže lake načine...
...da skuhaju rižoto, da počiste kuću, da operu auto, da smršave, da dobiju mišiće... - ove stvari koje sam nabrojao i ne moraju biti loše...

Ali pazite ovo:
Neki ljudi traže lake načine...
...da steknu bogatstvo, da dobiju diplomu, da ih netko zavoli, da STEKNU BOŽJI OPROST, da OSIGURAJU SVOJE SPASENJE!

Opa!

Sad nešto nije u redu...

Može li se bogatstvo steći na laki način? MOŽE! A je li takav način donosi čovjeku ono što je on htio? Ne. To mu donosi stalnu brigu, strah, tjeskobu, nevolju, nezadovoljstvo...

Može li se diploma steći na laki način? MOŽE! Ali takav način ponovno čovjeku donosi te loše stvari... u najmanju ruku, donosi mu oholi duh...

Može li se nečija ljubav steći na laki način? NE MOŽE! Možda neka površna, ljudska ljubav može...ali prava, čvrsta i trajna ljubav ne može! Jer svaki laki način da te netko zavoli, samo znači da ta ljubav nije ustvari prava ljubav! Jer, ljubav je nešto za što se treba BORITI, nešto što treba strpljivo GRADITI! Pitajte sretne bračne parove i svaki će vam ovo reći!

MOŽE LI SE STEĆI BOŽJI OPROST I OSIGURATI VLASTITO SPASENJE NA LAKI NAČIN???????

Ne može. Ako želimo biti pomireni s Bogom i biti spašeni već danas - tada se moramo s Bogom UPOZNATI. Tada moramo s Njim postati prijatelji. Mora između Boga i mene nastati jedan PRISNI ODNOS, ljubav. A već smo zaključili, da je nemoguće steći ljubav na lak način...

Isus je rekao koji je JEDINI NAČIN na koji možemo biti spašeni:

"A ovo je život vječni, da upoznaju tebe, jedinog pravoga Boga, i onoga koga si poslao - Isusa Krista" (Ivan 17:3)

KAKO GA UPOZNATI??????

Hoće li nam Isus kada dođe po drugi put reći da nas "ne poznaje" (Matej 25:12)?

Ili već danas radimo ono što nam Isus savjetuje u Otkrivenju 3:18-20:
"Savjetujem te da kupiš od mene zlata žeženog u ognju, da se obogatiš; i bijele haljine, da se obučeš; i da se ne pokaže sramota golotinje tvoje; i masti očinjom pomaži oči svoje da vidiš.
Ja koje god ljubim, one i karam i poučavam: postaraj se dakle, i pokaj se.
Evo stojim na vratima i kucam: ako tko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večerat ću s Njime, i on sa mnom."

Bog nam ne daje LAKE NAČINE... Moramo mijenjati svoj vid, svoj način gledanja na stvari...svoj način gledanja na bogatstvo, moć i sreću...

Ali u isto vrijeme, On nam nudi sasvim JEDNOSTAVAN PRIJEDLOG: Pozovi me u kuću svoga uma i srca, i razgovarat ćemo uz jednu večeru... I ja ću ti pomoći da upoznaš moju volju...

PROVODIMO LI VRIJEME VEČERAJUĆI S ISUSOM?

On je lud za nama... I zna praviti jako fine lazanje...

more_horiz
Odgovori Isus:

"Zaista, zaista, kažem ti:
ako se tko ne rodi iz vode i Duha,
ne može ući u kraljevstvo Božje. (iv 3,5)

more_horiz
tako je ;I

more_horiz
A kada smo rodjeni od Duha, tada nas taj Duh potice na ovo:

Tko ljubi oca ili majku više nego mene, nije mene dostojan. Tko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije mene dostojan. Tko ne uzme svoga križa i ne pođe za mnom, nije mene dostojan. Tko nađe život svoj, izgubit će ga, a tko izgubi svoj život poradi mene, naći će ga. (mt 10,37-39)

Tko ljubi svoj život, izgubit će ga.
A tko mrzi svoj život na ovome svijetu,
sačuvat će ga za život vječni.
Ako mi tko hoće služiti,
neka ide za mnom. (Iv 12,25-26)

U svijetu imate muku,
ali hrabri budite -
ja sam pobijedio svijet! (Iv 16,33)

Jer ljubav nas Kristova obuzima kad promatramo ovo: jedan za sve umrije, svi dakle umriješe; i za sve umrije da oni koji žive ne žive više sebi, nego onomu koji za njih umrije i uskrsnu. (2 kor 5,14)

cheers

more_horiz
Tako je dominiče.

Poznajemo li mi tog Isusa, hodimo li s Njim, jesmo li spremni ostaviti sve za Njega u svakom trenutku?

more_horiz
Odgovori Isus:

Amen.

more_horiz
dominik je napisao/la:
Odgovori Isus:

Amen!
MARANA THA!

more_horiz
vivi je napisao/la:
Boga mozes najbolje upoznati kroz iskustva sa njim i kroz njegovu rec (Bibliju) jer je tu opisan Bozji karakter!

A ja samo dodajem i ovo:
Boga se najbolje upoznaje na koljenima, jer On nam ne dopušta teret i patnju da bi nam slomio leđa, već savio koljena. Smjerno srce podari mi Gospodine!

more_horiz
Biblijska epistemologija je filozofska disciplina koja se bavi pitanjem "Kako čovjek može upoznati Boga i božanske stvarnosti koje su opisane u Bibliji?".

U prošlosti se biblijska epistemologija u odgovoru na ovo pitanje ponajviše oslanjala na tzv. "prirodnu teologiju" (teologija koja se oslanja na ljudski razum i argumente i zaključke koje mi svojim razmom možemo o Bogu donijeti).

Međutim, suvremena biblijska epistemologija sve više se oslanja na tzv. "otkrivenu teologiju" (teologija koja se prvenstveno oslanja na ono što je Bog o sebi otkrio).

Izgleda da su "stručnjaci" shvatili da se Boga ne može upoznati tako, da Ga se uzme kao znanstveni objekt, pa Ga se secira na komade i analizira svaki komad.

Shvatili su da je jedini način da se Bog upozna taj, da se VJERUJE da On postoji, da se VJERUJE da je Njegova Riječ vjerodostojna i da se VJERUJE principima koje Njegova Riječ daje kao ključne za upoznavanje Boga.

A ti principi su sljedeći:

Ivan 7:17
Matej 7:8
Matej 11:25-27
1. Korinćanima 2:4-16

Ivan 5:24

Sigurno ima još biblijskih redaka, i molim da se nadovežete, ako želite.

more_horiz
vivi je napisao/la:

kratko i jasno

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply