Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Pakao i hula na Boga!

power_settings_newLogin to reply
+9
Izrail
ILIJA
Caesar
diakonos
emanuel
Pravednik
Medeni
Euro
crusader
13 posters

descriptionPakao i hula na Boga! EmptyPakao i hula na Boga!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Ucenje o paklu, mestu koje neprekidno kroz svu vecnost muci svoje stanovnike, je neverovatna izopacena moralna optuzba i kleveta na Boga.

Kazimo da pakao postoji. Ali ako kazemo da pakao postoji, onda smo Boga prikazali milion puta gorim od sotone.

Da li bi Bog ljubavi, stvorio pakao? Da li posle pobede nad grehom, smrcu i zlom na ovom svetu, Gospod ima u planu da zauvek gresnike drzi u vecnim mukama?

Bozja zamisao, ili sotonina podmetacina, pitamo se sad??????</BLOCKQUOTE>

descriptionPakao i hula na Boga! EmptyRe: Pakao i hula na Boga!

more_horiz
Više bih volio da je Božja zamisao. Danas sam ljut na neke nepravednike
koji nisu vrijedni oprosta, a paklom ih se ne može prestrašiti. Ne bi
bilo loše pripisati nekome 100 godina čistilišta zbog svojeglave
nepravednosti. Ako ne postoji pakao onda ne postoji ni raj ni ništa
slično..

more_horiz
crusader je napisao/la:
Više bih volio da je Božja zamisao. Danas sam ljut na neke nepravednike
koji nisu vrijedni oprosta, a paklom ih se ne može prestrašiti. Ne bi
bilo loše pripisati nekome 100 godina čistilišta zbog svojeglave
nepravednosti. Ako ne postoji pakao onda ne postoji ni raj ni ništa
slično..

Objasni mi malo zasto mislis da ako ne postoji pakao, tada ne bi trebalo da postoji ni raj ni nista slicno?

Jos jedno pitanje? Da li kada ti tvoji mili i dragi, ucine nesto zasta si bio toliko ljut na njih, da bi bio radostan da ih Bog jednog dana preda u pakao, vecno mucenje, i da ti onda bude u dusi lakse. Hocu da te pitam, bili li ti tada dusa bila zadovoljna?

more_horiz
O da mozda bi tebi bilo sasvim normalno da vidis mog "zlocestog sina" u paklu, u vecnim mukama, ali da li bi se tako radovao i za svog?

more_horiz
Imam samo jedno pitanje - da li u Bibliji piše da postoji Pakao?

Sve ostalo su špekulacije !!!

pozdrav

Euro

more_horiz
Ali ja imam jos bolje i postenije pitanje. Gde u Bibliji pise da je stvoren pakao?

Molim da mi se navede mesto, momenat kada je Bog stvarao pakao i o tome obavestio ljude?????

Ako toga nema, sve ostalo receno o tome je kleveta na Boga i lazna optuzba, da je stvorio nesto sto nije stvorio!!!!!

Jer je Bog sve sto je stvorio, detaljno opisao prilikom stvaranja!!!!

more_horiz
Ako pazljivo citamo Bibliju videcemo da je Sedmi dan ( Subota ) najveci dokaz da Bog nikada nije stvorio pakao, a kamo li cistiliste!!!!

Jer je do Sedmog dana Bog opisao sve sto je stvorio, u toku stvaranja sest dana. A u Sedmi dan ( Subotu ) Bog je pocinuo od svih dela svojih koja je nacinio, tako pise!!!!!!!!!!!!
Hocete li da vam citiram Bibliju, ili cete to sami pronaci?

more_horiz
Pakao je strašno mjesto muka u koje odlaze nepokajani grešnici, poslije
pravednog Božjeg suda. Tu kaznu je Bog ponajprije odredio pobunjenim
anđelima, a potom i svim zlim. Nasuprot raju, pakao je druga
konzekvenca vječnog života: Dobri odlaze u blaženstvo Neba; zli padaju
u paklene ponore, gdje trpe vječnu kaznu, koju Objava i tradicija
nazivaju vječnom smrću.

Isus je govorio o sudbini zlih i dobrih, slikajući scenu Posljednjeg
suda: "Ovi, (zli) će otići u "vječnu muku", a pravednici u vječni
život" (Mt 25,46)

U svim vremenima, Pakao je bio osporavan; zbunjivao je i vjernike i
teologe. I u svim vremenima opstojala je njegova strašna plamena slika,
u tradicijama epoha i naroda, u svijesti ljudi obrazlagali su ga
teolozi i pjesnici; slikali su ga slikari kroz povijest. Nemamo boljeg
dokaza o postojanju Pakla, nego što je Objava.

U učenju Isusa Krista ništa nije tako kategorično i ništa nije češće
spominjano nego postojanje pakla. U Evanđeljima se nalaze 15 različitih
aluzija na pako; -jedne su direktne, a druge su u obliku parabola.
Sumnjati u pakao znači sumnjati u cijelokupno učenje Isusa Krista o
budućem životu. Evanđelja su puna misli i predstava o borbi dobra
protiv zla, između vjere i nevjere, između svjetlosti i tame i svugdje
se javljau konačne perspektive čovječanstva: Nebo, za one koji čine
dobro; pakao za one koji čine zlo. (

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
Ucenje o paklu, mestu koje neprekidno kroz svu vecnost muci svoje stanovnike, je neverovatna izopacena moralna optuzba i kleveta na Boga.

Kazimo da pakao postoji. Ali ako kazemo da pakao postoji, onda smo Boga prikazali milion puta gorim od sotone.

Da li bi Bog ljubavi, stvorio pakao? Da li posle pobede nad grehom, smrcu i zlom na ovom svetu, Gospod ima u planu da zauvek gresnike drzi u vecnim mukama?

Bozja zamisao, ili sotonina podmetacina, pitamo se sad??????

(Mk 8,34)
Doista, tko se zastidi mene i mojih riječi u ovom preljubničkom i grešničkom naraštaju - njega će se stidjeti i Sin Čovječji kada dođe u slavi Oca svoga zajedno sa svetim anđelima."

(Mt 18,6)
"Onomu, naprotiv, tko bi sablaznio jednoga od ovih
najmanjih što vjeruju u mene bilo bi bolje da mu se o vrat objesi mlinski kamen pa da potone u dubinu morsku."
"Jao svijetu od sablazni! Neizbježivo dolaze sablazni, ali jao čovjeku po kom dolazi sablazan.Pa ako te ruka ili noga sablažnjava, odsijeci je i baci
od sebe. Bolje ti je ući u život kljastu ili hromu, nego s obje ruke ili s obje
noge biti bačen u oganj vječni.I ako te oko sablažnjava, izvadi ga
i baci od sebe. Bolje ti je jednooku u život ući, nego s oba oka biti bačen u
pakao ognjeni."

(Otk 20,11)
I vidjeh
veliko bijelo prijestolje i Onoga što sjede na nj: pred licem njegovim pobježe
zemlja i nebo; ni mjesta im se više ne nađe.I vidjeh mrtve,
velike i male: stoje pred prijestoljem, a knjige se otvoriše. I otvori se jedna
druga knjiga, knjiga života. I mrtvi bijahu suđeni po onome što stoji napisano
u knjigama, po djelima svojim.More
predade svoje mrtvace, a Smrt i Podzemlje svoje: i svaki bi suđen po djelima svojim. A Smrt i
Podzemlje bili su bačeni u jezero ognjeno. Jezero ognjeno - to je druga smrt:tko
se god ne nađe zapisan u knjizi života, bio je bačen u jezero ognjeno.

more_horiz
Dobro, vasi dokazi pokazuju da je Isus govorio o vecnom ognju, ali je taj oganj, tu kaznu stavio u odredjeni period vremena. Da vam jasno pokaze da ce jednog dana doci kazna.

A ta kazna ce biti tek na kraju i o tome mi mozemo da govorimo, ali o paklu kao paklu koji ce vecno muciti nepravedne Isus nikada nije govorio. Znam da vi to ne vidite, jer vasi gornji tekstovi su izvadjeni iz konteksta i ne govore o vecnim mukama niti vecnom ognju. Ali o tome cu posle govoriti.

Ja naglasavam nesto drugo, a vi mi ni jedan do sada o tome niste odgovorili konkrentnim odgovorom kada je Bog stvorio pakao? Molim vas, ja vas ne provociram niti sam grub, moje pitanje je ozbiljno i ono udara u srz tvrdnji da je Bog stvorio pakao, ili mesto vecnog mucenja.

Gde je u starom Zavetu Bog napisao da je stvorio Pakao???

Vidite ON nas jasno obavestava sta je stvorio, koliko dana je dugo stvarao. A onda kada je zavrsio sa stvaranjem, obavestava nas da je sedmog dana, pocinuo od svega sto je stvorio.

Isto tako, u Jevrejima poslanici navodi se da je Bog do sedmoga dana zavrsio sa stvaranjem svega sto je stvorio.

A u toku tog stvaranja, nije ni jednom recju pomenuo kaznu za gresnika u paklu. Ako jeste pokazite mi gde je to u pocetku ucinio?

On ( Bog ) govori coveku o kaznu za greh, ali pominje samo smrt i nista vise.

Znaci vama koji tvrdite da je Bog stvorio pakao, nedostaje kljucni dokaz da je Bog STVORIO to opako mesto. Ujedno, oni koji o vecnom mestu mucenja govore kao o Bozjoj odluci i da je to normalno mozda - ne vredjam nego ozbiljno govorim - bi trebao da poseti strucnjaka za psihu!!!!!

Vecno mucenje, kao kazna za grehe, suproti se zdravom razumu i svakom osecanju ljudske prirode. Ovde bi mi mnogo pomogao jedan psihoterapet ili psiholog, pa mozda psihijatar. A mozda i ceo jedan tim strucnjaka, da bih mogao odbraniti svoje stavove protiv vecnog mucenja.

Pa mogu samo jednostavno postaviti pitanje, ako vec nemogu angazovati strucnjake za psihu, da li vi koji prihvatate ucenje o paklu shvatate sta se prihvatili???
Cuo sam da su neki misaoni ljudi bili pred ludilom, kada su usli u pravi smisao vecne kazne u ognju koji se nikada ne gasi. Drugi su pljunilu Boga kao goreg od sotone.
Razmisljate li vi, sta to znaci vecno goreti, uvek i bez prekida kroz svu vecnost i zauvek, biti mucen i zlostavljan????

Da li bi voleo ti tamo da budes? Da li si prihvatio Boga i danas mu sluzis iz straha od tog mesta mucenja, i vatre ognja?

more_horiz
Zamislimo mlade ljude koji su odbacili istinu, i Hrista, ili ljude koji nikada nisu culi za Boga ili istinu, niti im je ponudjena, nisu jednostavno imali priliku.
Mozda su kao deca od roditelja prevareni da nema Boga, osudjeni su od Boga punog ljubavi, koji ljubi i neprijatelje svoje. Koji saoseca i pati sa svim svojim stvorenjima, bila dobra ili zla, a baca tu mladez, tu decu u vecni oganja za sva vremena. Govorim o onima koji bili mladi ili stari, koji ce goreti u svu vecnost, i to u najvecim mukama!!!!! Nikada nece doci kraj njihovoj patnji!!!!!

Da li bi ti tvog brata bacio u takvo mesto???? Svoju majku???? Bili ti u Raju bio srecan u svoj vecnosti, a da znas da se tvoja majka samo zato sto je nije shvatila ili nije prihvatila Isusa, sada ili kada ti budes vecno u raju, muci u nesnosnim bolovima a da tebi na Nebu bude divno i odlicno se osecas?????
To bi, da li shvatate psihologiju, bio ludak, ili sadista kada bi se tako osecao zaboravljajuci one sa kojima je ziveo na Zemlji, i delio sa njima dobro i zlo.

Da li ste vi gore koji ste se javljali ikada voleli iskreno nekoga??? Da li ste ikada imali nesebicnu ljubav u svom srcu prema nekome???'? Znate li vi sta je to porodicna ljubav???? Ili ljubav prema deci????
Ja sam doziveo neke nepravde do moje supruge, kao sto sam i ja nju poverdio u zivotu. Ali nikada, pazite nikada je ne bih bacio u vecni oganj da se zauvek tu muci!!! A kamo li moje dete!!!!

Znate li vi sta je to ljubav???? I znate li da je Bog ljubav????

Da li bi, bio srecan kada bi tvoje dete bilo u tom paklu kroz svu vecnost???? Bi li rekao Bogu, dragi moj Boze ( a da tada ne licemerises od straha da i tebe ne baci u pakao ), ako si, neka si, kaznio ono moje dete, majku ili ocu, zasluzili su sto se sada zauvek i stalno bez prestanka muce za sva vremena i zaveke vekova. Hvalim TE zbog toga."????

Hajde da ukljucimo malo vise nas mozak, i razmisljamo ko je Bog, kakav je Bog. Da li Ga mozda vredjamo kada kazemo da je On spreman ljude koji GA ne prihvate baciti u oganj i sumpor u kome se nikada ne umire*????

A da predhodno nigde ne kaze kada je, i na kom mestu je stvorio i postavio PAKAO!!??

Ako je Bog stvorio i odavno pripremio pakao, zasto o tome na pocetku, PRE NEGO JE COVEK POGRESIO, dao bilo kakve podatke. Shvatate li sta vas pitam???

Kada su Adam i Eva setali rajem, Edemom, Bog im je kazao da ne jedu plod sa drveta poznjanja dobra i zla. I ako to budu uradili da ce umreti. Citate li vi pazljivo Sveto Pismo? Bog im nije rekao da je nacinio, ili pripreio vec u to vreme PAKAO sa ognjem u koji ce zavrstiti ako budu ucinili greh!!!!
Zasto je cutao o tome Adamu i Evi? Zasto im je samo rekao da ce umreti????

I Pavle kaze da je plata za greh SMRT!!! On ne kaze da se ziv ide u pakao, ili neko mesto mucenja. Vec govori samo o smrti.

Oganj i sumpor dolaze na kraju, kada bude bila druga smrt. Ima dve smrti, a ne samo jedna. I prva smrt ce biti bacena u ognjeno jezero, koje je druga smrt.

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
Dobro, vasi dokazi pokazuju da je Isus govorio o vecnom ognju, ali je taj oganj, tu kaznu stavio u odredjeni period vremena. Da vam jasno pokaze da ce jednog dana doci kazna.

A ta kazna ce biti tek na kraju i o tome mi mozemo da govorimo, ali o paklu kao paklu koji ce vecno muciti nepravedne Isus nikada nije govorio. Znam da vi to ne vidite, jer vasi gornji tekstovi su izvadjeni iz konteksta i ne govore o vecnim mukama niti vecnom ognju. Ali o tome cu posle govoriti.

Ja naglasavam nesto drugo, a vi mi ni jedan do sada o tome niste odgovorili konkrentnim odgovorom kada je Bog stvorio pakao? Molim vas, ja vas ne provociram niti sam grub, moje pitanje je ozbiljno i ono udara u srz tvrdnji da je Bog stvorio pakao, ili mesto vecnog mucenja.

Gde je u starom Zavetu Bog napisao da je stvorio Pakao???

Vidite ON nas jasno obavestava sta je stvorio, koliko dana je dugo stvarao. A onda kada je zavrsio sa stvaranjem, obavestava nas da je sedmog dana, pocinuo od svega sto je stvorio.

Isto tako, u Jevrejima poslanici navodi se da je Bog do sedmoga dana zavrsio sa stvaranjem svega sto je stvorio.

A u toku tog stvaranja, nije ni jednom recju pomenuo kaznu za gresnika u paklu. Ako jeste pokazite mi gde je to u pocetku ucinio?

On ( Bog ) govori coveku o kaznu za greh, ali pominje samo smrt i nista vise.

Znaci vama koji tvrdite da je Bog stvorio pakao, nedostaje kljucni dokaz da je Bog STVORIO to opako mesto. Ujedno, oni koji o vecnom mestu mucenja govore kao o Bozjoj odluci i da je to normalno mozda - ne vredjam nego ozbiljno govorim - bi trebao da poseti strucnjaka za psihu!!!!!

Vecno mucenje, kao kazna za grehe, suproti se zdravom razumu i svakom osecanju ljudske prirode. Ovde bi mi mnogo pomogao jedan psihoterapet ili psiholog, pa mozda psihijatar. A mozda i ceo jedan tim strucnjaka, da bih mogao odbraniti svoje stavove protiv vecnog mucenja.

Pa mogu samo jednostavno postaviti pitanje, ako vec nemogu angazovati strucnjake za psihu, da li vi koji prihvatate ucenje o paklu shvatate sta se prihvatili???
Cuo sam da su neki misaoni ljudi bili pred ludilom, kada su usli u pravi smisao vecne kazne u ognju koji se nikada ne gasi. Drugi su pljunilu Boga kao goreg od sotone.
Razmisljate li vi, sta to znaci vecno goreti, uvek i bez prekida kroz svu vecnost i zauvek, biti mucen i zlostavljan????

Da li bi voleo ti tamo da budes? Da li si prihvatio Boga i danas mu sluzis iz straha od tog mesta mucenja, i vatre ognja?

Ja sam isto razmišljao o tome dali je pravedno nekog osuditi na vječnu
muku,i na kraju sam shvatio da je to pravedno.Ne iz nekog straha,već
zato što znam da kad bi sotona i njegovi pomagači imali vremena primjer milijun godina on bi nas vjernike mučio danju i noću bez milosti.
Jednostavno to će mu se vratiti i radujem se zbog toga.

more_horiz
A zasto onda Bog poziva nas danas da ljubimo neprijatelje svoje, da se molimo za one koji nas gone DA BI SMO BILI SINOVI svojega Oca koji je na nebesima.

Ti mi vise, kada te citam u zadnjem postu, podsecas na sotonu i njegov karakter nego na sina Bozjeg.

Da li si citao da oni koji ljube, oni su od Boga, jer je Bog ljubav????

Ljudi koji su navodno hriscani a velicaju vecnu kaznu nepravednih, ustvari su na neki nacin bolesni ljudi. Jer ih nauka o vecnim mukama i paklu, mentalno i psihicki izopacuje.
Ono sto verujemo, takvi postajemo.

Ali Bog je ljubav????

Proucimo sta to znaci, i koje su posledice LJUBAVI!!!!

Neki su zbog verovanja u vecne muke, nesvesno bolesni ljudi. A nisu ni svesni toga.
Ukljucimo malo dublje nas mozak.

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
A zasto onda Bog poziva nas danas da ljubimo neprijatelje svoje, da se molimo za one koji nas gone DA BI SMO BILI SINOVI svojega Oca koji je na nebesima.

Ti mi vise, kada te citam u zadnjem postu, podsecas na sotonu i njegov karakter nego na sina Bozjeg.

Da li si citao da oni koji ljube, oni su od Boga, jer je Bog ljubav????

Ljudi koji su navodno hriscani a velicaju vecnu kaznu nepravednih, ustvari su na neki nacin bolesni ljudi. Jer ih nauka o vecnim mukama i paklu, mentalno i psihicki izopacuje.
Ono sto verujemo, takvi postajemo.

Ali Bog je ljubav????

Proucimo sta to znaci, i koje su posledice LJUBAVI!!!!

Neki su zbog verovanja u vecne muke, nesvesno bolesni ljudi. A nisu ni svesni toga.
Ukljucimo malo dublje nas mozak.

Kad dođeš u dubinu nesvesno bolesnih ljudi dođeš do spoznaje da su oni zlo
koje ne možeš ispraviti.
Jednog dana ćeš to shvatiti.
Mislim da zastupaš pogrešnu i najopasniju teoriju koja dolazi od sotone a koja kaže:
Zlo ne postoji,zlo je samo nedostatak dobra.
Rješenje tog problema je razmišljanje o raju,a ne o o paklu.

more_horiz
Medo je napisao:
Kad dođeš u dubinu nesvesno bolesnih ljudi dođeš do spoznaje da su oni zlo
koje ne možeš ispraviti.

Kako se dolazi u dubinu nesvesno bolesnih ljudi...?

Brate Medo , možda je Molitelj dosta patio u svom životu i ne pravi kompromis sa silama zla...ali zagovara nihilaciju nepokajanih ..
Slažeš li se da osoba koja je suslična Kristu , koja ima u svom karakteru Kristovu pravednost , može ulaziti u dubinu nesvesno bolesnih...Oni su se združili sa Sotonom..Oni su kreatori zla jer su odbacili posljednju Kristovu ponudu...

Sotona nije nesvesno bolestan - on je namjerno zao!
Koji su to nesvjesno bolesni - zli...?

more_horiz
abraham je napisao/la:

Kako se dolazi u dubinu nesvesno bolesnih ljudi...?

Dubinu nesvesno bolesnih ljudi treba izbjegavati jer tamo vlada zaborav,teška bol i grozna hladnoća.

abraham je napisao/la:

Slažeš li se da osoba koja je suslična Kristu , koja ima u svom karakteru Kristovu pravednost , može ulaziti u dubinu nesvesno bolesnih...Oni su se združili sa Sotonom..Oni su kreatori zla jer su odbacili posljednju Kristovu ponudu...

Slažem se.

abraham je napisao/la:

Sotona nije nesvesno bolestan - on je namjerno zao!
Koji su to nesvjesno bolesni - zli...?

Na ovo pitanje si sam odgovorio;radi o onima koji su odbacili posljednju Kristovu ponudu.

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
Ako pazljivo citamo Bibliju videcemo da je Sedmi dan ( Subota ) najveci dokaz da Bog nikada nije stvorio pakao, a kamo li cistiliste!!!!

Jer je do Sedmog dana Bog opisao sve sto je stvorio, u toku stvaranja sest dana. A u Sedmi dan ( Subotu ) Bog je pocinuo od svih dela svojih koja je nacinio, tako pise!!!!!!!!!!!!

Budući u vrijeme stvaranja Bog nije planirao da će doći do "pobune" u vrtu, nije niti morao stvoriti niti raj, čistilište i pakao jer nije imao za koga.

more_horiz
Pravednik je napisao/la:
Molitelj je napisao/la:

Budući u vrijeme stvaranja Bog nije planirao da će doći do "pobune" u vrtu, nije niti morao stvoriti niti raj, čistilište i pakao jer nije imao za koga.

Pravednice ti si ostrouman momak, i to je dobro. Samo si prevideo da je Raj bio ustvari u Edenskom vrtu. Tek toliko prijatelju da se zna.

Ja i govorim o dokazima da nema pakla, vecnog mucenja u paklu. Jer ako je Bog hteo da muci gresnike, On je o tome morao, bio je OBAVEZAN, Njegova pravednost je to nalagala, Njegova istinitost i moral su Ga obavezivali da to tako ucini, i obavesti ljudski rod odma na pocetku da je nacinio ( stvorio ) ognjeno jezero, i da ce to biti kazna neposlusnima.
Medjutim, vidimo da On nije dao nikakvo obavestenje ili nagovestaj coveku ako zgresi da ce otici u pakao i vecno se tamo muciti. Vec mu je samo rekao: UMRECES! A umreti se veoma razlikuje od: mucices se vecno u ognju!!!!!!!!!!!!!!

Ujedno, Biblija kada se pazljivo istrazi govori o kazni tek posle Suda. Kada se budu ispitali svi slucajevi, tek tada oni koji ne budu zapisani u knjizi zivota, bice baceni u jezero ognjeno koje je nista drugo do samo DRUGA SMRT. A smrt je prestanak zivota. To nije vecni zivot u mukama.

Tako ce se ispuniti Bozja rec recena ljudima u Raju, Edemskom vrtu: UMRECETE!!!!

Zadnja promjena: ; sub 06 lis 2007, 13:05; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply