Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

PAKAO- spominje li se uopće na propovijedima?

power_settings_newLogin to reply
+13
Justin
Aladin
kainos
Istina
dominik
imhotep
Daniel
Bhakti
Caesar
ILIJA
Izrail
Mila
hrvoje hrki
17 posters

descriptionPAKAO- spominje li se uopće na propovijedima? - Page 4 EmptyRe: PAKAO- spominje li se uopće na propovijedima?

more_horiz
Jedna od najvecih kvaliteta Isusa da je bio COVJEK, pravi covjek,pomagao drugima,dao zivot za druge,oprastao,volio,plakao...I po cemu on nije humanista?

descriptionPAKAO- spominje li se uopće na propovijedima? - Page 4 EmptyRe: PAKAO- spominje li se uopće na propovijedima?

more_horiz
Istina je napisao/la:
Jedna od najvecih kvaliteta Isusa da je bio COVJEK, pravi covjek,pomagao drugima,dao zivot za druge,oprastao,volio,plakao...I po cemu on nije humanista?

to cijelo vrijeme pokušavam prikazati, ali neki ljudi su očito slijepi kad čitaju evanđelja i ne kuže Isusa dva posto, baš poput farizeja iz onog doba.

more_horiz
Pa to sam rekla na onoj temi o praznovjerju...Ljude se namjerno zaglupoljije i cini ih se primitivni i fanaticnim da bi se moglo upravljati njima...

more_horiz
Istina je napisao/la:
Pa to sam rekla na onoj temi o praznovjerju...Ljude se namjerno zaglupoljije i cini ih se primitivni i fanaticnim da bi se moglo upravljati njima...

ako dobro shvaćam ti misliš da ne postoji pakao?Question

more_horiz
Danas ljudi po crkvama ne propovedaju o sudu, paklu i kazni zbog praktikovanja greha, zato sto se Sotona krije iza takvog propovedanja, koji ne zeli da ljudi budu svesni tih stvari.
Isus je humanista za njih, koji nece nikoga pogubiti u paklu, oni veruju u imaginarnog Isusa. Ali Isus nije samo Jagnje u Pismu, On je i Lav, Sudija, koji na sudu nece maziti gresnika koji nije zeleo da popravi svoj zivot u skladu sa Pismom.
Po meni iza svega toga se krije Sotona, mada priznajem, moze citirati Pismo kao kada je dosao Isusu kada mu je rekao: "Pisano je." Ali to sto neko citira Pismo to jos ne znaci da je Bog u tome, moze vrlo lako biti i Sotona, ali ljudi toga danas nisu svesni.
Pa kada im neko skrene na to paznju, ONI SU FANATICI! Ali to je uvek tako bilo i bice tako pogotovu na kraju vremena.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Kraj listopada 1936. morala je sestra Faustina sići u pakao, na mjesto užasa, da bi o tome izvjestila. Ona piše u svome dnevniku:

«Danas sam u pratnji jednog anđela bila vođena u dubine pakla. To je jedno mjesto velike patnje; njegovo prostranstvo je zastrašujuće veliko. Vrste tih muka koje sam vidjela su sljedeće: prva muka, ta koja pakao čini, je gubitak Boga; druga - stalno predbacivanje savjesti; treća - da se to stanje nikad više neće promjeniti; četvrta - vatra koja duše razdire, bez da ih uništi; to je jedna strašna patnja; to je jedna vatra od Božje srdžbe upaljena; peta muka - je stalna tama i užasan smrad; iako je mrak, đavoli i proklete duše se međusobno mogu gledati; one vide svu zlobu drugih i svoju; šesta muka - je stalno prisustvo demona; sedma muka - je strašan očaj, mržnja protiv Boga, psovke, kletve i sramote. Tu su muke koje prokleti zajedno pate, ipak to još nije zadnje. Ima još posebnih muka osjetila. S čime je duša sagriješila, time će biti na strašno neopisivi način mučena. Postoje strašne špilje i ponori mučenja, gdje se jedna muka od druge razlikuje.

Gledajući to zastrašujuće mučenje bila bih umrla, da Me svemoć Božja nije održala. Griješnik treba znati, da će čulnim organom kojim on griješi, cijelu vječnost mučen biti. Pišem o tome na Božju zapovijed, tako da nijedna duša ne može reći da pakao ne postoji, ili također da tamo nitko nije bio i da se ne zna kako je tamo.

Ja, sestra Faustina, bila sam na Božju zapovijed na dnu pakla, da posvjedočim, da pakao postoji. Sada ja ne mogu o tome ništa govoriti, jer po Božjoj naredbi to moram pismeno ostaviti u baštinu. Đavoli su imali veliku mržnju na mene, ali kroz Božju zapovijed morali su mi se pokoriti, šta sam ja zapisala je slaba sjena, toga što sam vidjela. Jedno sam mogla primjetiti, tamo su većinom duše, što nisu vjerovale da pakao postoji.

Kada sam došla k sebi, nisam se mogla od straha dugo oporaviti, kako jako duše tamo pate. Radi toga molim sada još više za obraćenje griješnika. Neprestano molim Božansko milosrđe za njih.»

more_horiz
Sotonin plan

Sotona je sazvao svjetski sastanak. U svom uvodnom govoru svojim zlim anđelima rekao je:
"Ne možemo spriječiti kršćane da odlaze u crkvu. Ne možemo ih spriječiti da čitaju Sveto pismo i tako se približe istini. Ne možemo ih čak ni spriječiti da izgrade svoj osobni odnos s Isusom. U trenutku kada oni postignu vezu između sebe i Isusa, mi gubimo svoju moć nad njima. Zato, pustit ćemo ih da idu u crkvu, pustit ćemo ih da vode svoj staromodni način života, ali krast ćemo njihovo vrijeme, tako da ne bi mogli uspostaviti taj odnos s Isusom.

Ovo je što želim da učitnite, moji pali anđeli: “Ometajte ih i skrećite s puta prema uspostavi tog odnosa s njihovim Spasiteljem.”
"Ali kako ćemo to postići?" - uzviknuli su njegovi anđeli.
"Zadržavajte ih u nevažnim stvarima u životu i smislite bezbrojne planovi i sheme kako biste okupirali i obuzeli njihove umove.
Mamite ih da troše i posuđuju. Uvjeravajte žene i njihove muževe kako bi trebali raditi na svojim poslovima od jutra do mraka, dugačke satnice radnih vremena, 6-7 dana u tjednu i 10-12 sati dnevno, tako da bi si mogli priuštiti svoje isprazne životne stilove. Zadržavajte ih što više kako bi imali što manje vremena koje bi proveli sa svojom djecom. Kako se njihova obitelj bude polako raspadala, dom im neće pružiti utočište od teškoća s posla!

Utječite na njihove umove kako ne bi bili u stanju čuti taj tihi glas Duha Svetoga. Primamljujte ih da sluašaju radio ili kazete uvijek kada voze. Okupirajte ih televizijom, videom, CD-ima i kompjuterima u njihovim domovima i pobrinite se da svaka trgovina ili restoran u svijetu stalno puštaju glazbu koja ne nadahnjuje. To će začepiti njihove umove i slomiti zajedništvo s Kristom.
Popunjavajte stolove po kafićima, restoranima i drugim mjestima na koja ih dovedete časopisima i novinama koje sadrže neprimjerene stvari. Bombardirajte njihove umove vijestima 24 sata dnevno. Napadajte ih raznim bestidnim reklamama uz cestu dok voze. Preplavite njihove poštanske i e-mail sandučiće raznim bespotrebnim i lošim pošiljkama, naručujte im razne kataloge i razne profile novina koje nude lažne nade. Držite vitke, prekrasne modele na naslovnicima časopisa kako biste uvjerili muževe da je vanjska ljepota jedino važna i kako bi oni postali nezadovoljni svojim ženama. To će razvrgnuti njihove obitelji vrlo brzo.
Čak i u rekreaciji neka pretjeruju. Neka se vraćaju sa fitnesa, trčanja i treninga izmučeni, izmoreni i nepripremljeni za slijedeći dan.
Ne dozvolite im da idu često u prirodu kako bi se divili Božjim čudesima i ljepoti. Umjesto toga, šaljite ih u zabavne parkove, na razne sportske događaje u kojima novac igra ulogu. Šaljite ih na koncerte i u kina. Držite ih zauzetima kako ne bi imali ni trenutka slobodnog vremena za življene ispravnog života.
Čak i kad se skupe na duhovnim sastancima, umiješajte ih u ogovaranja, tračeve i sitne razgovore, tako da nakon njih odu nečiste savjesti i nesređenih emocija. Idite naprijed, učinite da budu zbunjeni i u duhovnim pobjedama i punite im živote raznim naoko dobrim ciljevima kako ne bi imali vremena tražiti snagu od Boga. Ubrzo nakon toga, počet će se oslanjati na svoju snagu i žrtvovati svoje zdravlje i obitelj na dobrobit tih ciljeva.”
Zli anđeli krenuli su žurno na svoje zadatke čineći da kršćani širom svijeta postanu prezauzeti i preubrzani u svojim životima, bez vremena za sitne radosti i gradnju istinske sreće.
Pitanje glasi: Je li sotona bio uspješan u ovom planu?
Ti budi sudac!
« Prethodna Sljedeća »

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
Jedno sam mogla primjetiti, tamo su većinom duše, što nisu vjerovale da pakao postoji.

to znači da se meni dobro ne piše Sad. nakon ove pričice još manje vjerujem u pakao, i sa zadovoljstvom to tvrdim

more_horiz
Izvrstan tekst, svaka riječ, od prve do posljednje je na mjestu. Kolike nas samo nevažne, naoko bezazlene stvari odvraćaju od života u Kristu i za Krista...

more_horiz
imhotep je napisao/la:
Jedno sam mogla primjetiti, tamo su većinom duše, što nisu vjerovale da pakao postoji.

to znači da se meni dobro ne piše Sad. nakon ove pričice još manje vjerujem u pakao, i sa zadovoljstvom to tvrdim

ne mogu shvatiti kako moderator kršćanskog foruma može biti netko tko uopće nije kršćanin???

more_horiz
kako ti znaš da on nije kršćanin? ne vjeruju svi kršćani u pakao (iako su u manjini, nažalost).

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
kako ti znaš da on nije kršćanin? ne vjeruju svi kršćani u pakao (iako su u manjini, nažalost).

pa naravno da NIJE KRŠĆANIN kad ne priznaje postojanje pakla
a i ti si iz iste sekte koliko vidim
a, i potpis i autor de Balzac , puno toga otkrivaju o duhovnosti i tvojim uzorima:(

more_horiz
koliko ja znam, u pakao ne vjeruju adventisti, jehovini svjedoci, unity church, christian science, a to su sve kršćanske crkve. a evo i ovdje zanimljivog linka u vezi toga što se događa s čovjekom nakon smrti: http://en.wikipedia.org/wiki/Soul_sleep i ovo je zanimljiv link (zato što govori o problemu pakla, a neutralan je): http://en.wikipedia.org/wiki/The_problem_of_Hell

i da, kad si tako omniscientan da znaš kako i ja pripadam "istoj sekti" koju nisi ni imenovao, onda je sasvim razumljivo i da moj grešni potpis jako grešnog balzaca otkriva sve o meni i mojoj duhovnosti, tako da se pokoravam tvojoj dijagnozi i stavljam tebe u potpis.

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
koliko ja znam, u pakao ne vjeruju adventisti, jehovini svjedoci, unity church, christian science, a to su sve kršćanske crkve. a evo i ovdje zanimljivog linka u vezi toga što se događa s čovjekom nakon smrti: http://en.wikipedia.org/wiki/Soul_sleep i ovo je zanimljiv link (zato što govori o problemu pakla, a neutralan je): http://en.wikipedia.org/wiki/The_problem_of_Hell

i da, kad si tako omniscientan da znaš kako i ja pripadam "istoj sekti" koju nisi ni imenovao, onda je sasvim razumljivo i da moj grešni potpis jako grešnog balzaca otkriva sve o meni i mojoj duhovnosti, tako da se pokoravam tvojoj dijagnozi i stavljam tebe u potpis.

nisam je imenovao jer nisam siguran ni za tebe ni za imhotepa
ali u svakom slučaju je sekta, jer ne može biti ni polucrkva , ona koja ispovijeda da je vjerska istina , da pakla nema
to ti je budizam, hinduizma i sl:) Evil or Very Mad

more_horiz
Bhakti je napisao/la:

nisam je imenovao jer nisam siguran ni za tebe ni za imhotepa
ali u svakom slučaju je sekta, jer ne može biti ni polucrkva , ona koja ispovijeda da je vjerska istina , da pakla nema
to ti je budizam, hinduizma i sl:) Evil or Very Mad

kao prvo, normalno da nisi siguran kad ne znaš, al svejedno te to ne priječi da nas svrstaš u neku sektu. a nisi možda pomislio da ja ne pripadam nikakvoj crkvi/denominaciji/sekti/štogod?

kao drugo, npr. adventistička crkva je po mom mišljenju jedna od administrativno najorganiziranijih, najpovezanijih i najrasprostranjenijih crkava na svijetu. a nisu ni jehovini za bacit. tko si ti da takve crkve nazivaš polucrkvama i sektama?

kao treće, nemoj pokazivati svoje neobrazovanje govoreći kako u budizmu i hinduizmu ne postoji pakao. barem danas svatko na netu može prelistati malo enciklopedijskih sadržaja (domaća zadaća: http://en.wikipedia.org/wiki/Naraka).

dakle, darmičke religije su davno prije kršćanstva pričale o paklu, što govori da je ta doktrina samo jedan u nizu utjecaja istočnih religija na kršćanstvo (najčešće preko islama).

more_horiz
pa još gore
ako hinduizam poznaje pojam pakao a tvoja sekta NEMA

nije mi jasno kako je islam koji se javio iza 650 godine , mogao utjecati na katoličku crkcu i doktrinu koja je starija 6 stoljeća???

more_horiz
haha, opet kažeš "moja sekta"? pa jel ti ne vidiš ili ne čitaš? rekao sam ti da ne pripadam nikakvoj sekti ni crkvi.

a što se tiče hinduizma i pakla, očito nisi shvatio da sam ti napisao da je kršćane o paklu naučio hinduizam, a ne Isus. i rekao sam "najčešće preko islama", a ne uvijek. npr. najpoznatiji utjecaj istočnih religija na kršćanstvo preko islama je upotreba krunice.

more_horiz
Bhakti je napisao/la:

a što se tiče hinduizma i pakla, očito nisi shvatio da sam ti napisao da je kršćane o paklu naučio hinduizam, a ne Isus.

Zar nije Isus više puta spomenuo postojanje pakla, odnosno upozorio nas na njegovu opasnost?

"Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu." (Mt, 10, 28)

''A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.'' (Mt, 16, 18)

"Zmije! Leglo gujinje! Kako ćete uteći osudi paklenoj?'' (Mt, 10, 33)

''Pokazat ću vam koga vam se bojati: onoga se bojte koji pošto ubije, ima moć baciti u pakao. Da, velim vam, njega se bojte!'' (Lk, 12, 5)

"Pa ako te ruka sablažnjava, odsijeci je. Bolje ti je sakatu ući u život, nego s obje ruke otići u pakao, u oganj neugasivi.'' (Mk, 9, 43)

''Ako te desnica tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. Ta bolje je da
ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo ode u pakao." (Mt, 5, 30)

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply