Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

PAKAO- spominje li se uopće na propovijedima?

power_settings_newLogin to reply
+13
Justin
Aladin
kainos
Istina
dominik
imhotep
Daniel
Bhakti
Caesar
ILIJA
Izrail
Mila
hrvoje hrki
17 posters

descriptionPAKAO- spominje li se uopće na propovijedima? - Page 3 EmptyRe: PAKAO- spominje li se uopće na propovijedima?

more_horiz
The member Bhakti has done the following action : Roll dices

3 times PAKAO- spominje li se uopće na propovijedima? - Page 3 De6
Results :
  PAKAO- spominje li se uopće na propovijedima? - Page 3 De2   PAKAO- spominje li se uopće na propovijedima? - Page 3 De6   PAKAO- spominje li se uopće na propovijedima? - Page 3 De6

descriptionPAKAO- spominje li se uopće na propovijedima? - Page 3 EmptyRe: PAKAO- spominje li se uopće na propovijedima?

more_horiz
lol koje su ovo fore s tim kockanjem?

more_horiz
Bhakti je napisao/la:

e o tome ja govorim... Isus je planuo jedino na licemjerje (a s time je povezano osuđivanje i netolerancija), a na ostalo nikad nije planuo, nego je samo blago, s puno razumijevanja, upozorio na problem... prostitutki nije rekao: "ovo što ti radiš je odvratno... gorjet ćeš u paklu ako ne prestaneš!!!", nego je rekao: "ne osuđujem te, idi i ne griješi više". ogromna je to, i često presudna razlika.

zamisli situaciju da je bludnica bludnicila i nitko joj nista nije rekao. a tada dodje Isus i kaze: "ne osuđujem te, idi i ne griješi više", sto bi bludnica napravila? bi li se obratila?

more_horiz
na što ciljaš? da su licemjerni osuđivački farizeji zaslužniji za marijino obraćenje od blagog neoduđivačkog Isusa?

more_horiz
ne, nego da je svrha Zakona pokazati covjeku da je gresnik i da se otreba obratiti i vjerovati u Krista.

Ukoliko covjek ne zna Zakona, ne zna svoje krivnje i nije mu potreban Isus, te nece u Njega povjerovati osim zbog nekog sebicnog razloga i cijeli zivot takve osobe je okrenut ka trazenju necega od Isusa a davanja nicega i zivota u grijehu, svojevoljno i svjesno ili nesvojevoljno i nesvjesno.

Zato bludnica da nije znala Zakona, po kojem zasluzuje i gotovo je bila ubijena, ne bi se obratila. Zakon ima svoju svrhu i dan danas, bas kao sto ima i milost i dar zivota po Isusu Kristu.

I jos nesto, iako Isus tu zenu nije osudio, to je bila Njegova sluzba na zemlji i pokazivanje nama kako treba zivjeti. No, Isus je rekao da je sav Sud predan u Njegove ruke i da ce Bog suditi kroz Isusa. Isus ce na svojem prijestolju suditi zive i mrtve za njihove grijehe, sve one koji nisu se obratili i vjerovali u Krista. Isus je Sudac, i to pravedni. A placa grijeha je smrt, za one koji nisu presli u zivot.

Mnogi to zaboravljaju, te pustaju gresnike da idu u smrt, umjesto da ih spase.

more_horiz
ne slažem se, ali džabe mi je raspravljati, jer vidim da naši umovi totalno oprečno funkcioniraju... tebi je srž kršćanstva osuđivanje grešnika, a meni oprost i razumijevanje. i nikad se nećemo moći razumjeti, a kamoli složiti.

more_horiz
doista, moj je naum spasiti gresnika od grijeha...i uciniti ga Bozjim svecem
tvoj je pustiti ga u grijehu...i uciniti ga gresnim svecem, doista - je li tako?

more_horiz
ne, nego ja želim da svi budemo slični Isusu tako da ne budemo licemjerni, osuđivački i netolerantni, što znači da slijedimo duh, a ne slovo zakona.

more_horiz
sve je sada jasno. meni i potvrdjeno sto sam mislio.

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
ne, nego ja želim da svi budemo slični Isusu tako da ne budemo licemjerni, osuđivački i netolerantni, što znači da slijedimo duh, a ne slovo zakona.

U potpunosti si u pravu!

more_horiz
dominik je napisao/la:
doista, moj je naum spasiti gresnika od grijeha...i uciniti ga Bozjim svecem
tvoj je pustiti ga u grijehu...i uciniti ga gresnim svecem, doista - je li tako?

evo mene recimo zanima kako ćeš brata bhaktija ili mene učiniti Božjim svecem, odnosno koje su tvoje metode po tom pitanju, da ne ostane sve na teoretskoj razini. evo pretpostavimo da sam strašan grešnik i prepuštam se tvom tretmanu, što ćeš učiniti?

more_horiz
dominik je napisao/la:
sve je sada jasno. meni i potvrdjeno sto sam mislio.

haha, kako volim ove ispunjene i inspirativne konstatacije... ajde makar reci što je potvđeno što si i mislio?

more_horiz
imhotep je napisao/la:
evo pretpostavimo da sam strašan grešnik i prepuštam se tvom tretmanu, što ćeš učiniti?

suociti te s Bozjim zakonom i poticati da se pokajes i obratis

more_horiz
Bhakti je napisao/la:

haha, kako volim ove ispunjene i inspirativne konstatacije... ajde makar reci što je potvđeno što si i mislio?

da ti je humanizam ispred krscanstva Sad

more_horiz
haha, a ti si meni potvrdio da si jedan od onih slijepih kršćana koji razdvajaju kršćanstvo i humanizam, a ne shvaćaju da kršćanstvo upravo jest humanizam, jer je Isus bio najveći humanist koji je živio na zemlji i jer je jedna od glavnih zapovjedi kršćanima nedvojdbeno humanistička: "ljubi bližnjega kao samoga sebe". iz toga slijedi: tvoja prijedba da humanizam stavljam ispred kršćanstva je netočna, jer ne radzvajam to dvoje. kršćanstvo jest humanizam i humanizam jest kršćanstvo.

more_horiz
to nije istina.

ili si humanist ili si krscanin.

mozda sam ja slijep, ali ja gledam u Krista.

more_horiz
dobro, ali barem razmisli što znači riječ humanist, nije to tako loša riječ

more_horiz
Humanism[1][2] is a broad category of ethical philosophies that affirm the dignity and worth of all people, based on the ability to determine right and wrong by appeal to universal human qualities—particularly rationality. It is a component of a variety of more specific philosophical
systems, and is incorporated into several religious schools of thought.
Humanism entails a commitment to the search for truth and morality
through human means in support of human interests. In focusing on the
capacity for self-determination, humanism rejects the validity of
transcendental justifications, such as a dependence on faith, the supernatural, or divinely revealed texts.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply