Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Moralnost subote i stvaranje svijeta

power_settings_newLogin to reply
+10
Ruta
Izrail
Feba
laodikejac
dominik
simply
Aladin
dragan
No Nick
Justin
14 posters

descriptionMoralnost subote i stvaranje svijeta - Page 5 EmptyRe: Moralnost subote i stvaranje svijeta

more_horiz
Evo naprimer 15 glava dela apostolski cela glava govori o ovoj temi i ceo sabor je bio posvecen tome.

descriptionMoralnost subote i stvaranje svijeta - Page 5 EmptyRe: Moralnost subote i stvaranje svijeta

more_horiz
Subota je od Boga ustanovljena još u samom početku svega dok još nije bilo Mojsija i njegovih zakona...

prvo je Bog stvorio nebo,zemlju i ustanovio kozmički red, pa je stvorio čovjeka i ženu-ustanovio brak, pa je nakon toga počinuo i blagoslovio svoj počinak.

To piše u prvoj i drugoj glavi postanka. Tada nije bilo mnoštva ljudi, još nije bio počinjen prvi grijeh kad je Bog ustanovio subotnji odmor.

more_horiz
I sta pise da je Bog pocinuo od svojih dela. A pise i da je hiljadu godina pred Bogom jedan dan i jedan dan hiljadu godina. I to pise.

Tako U pocetku je Bog stvorio Nebo i Zemlju. PEriod, ko zna koliko vremena. Zemlja je bila bez oblicja i pusta.

Tama je bila nad bezdanom, i u tad Bog pocinje svoje delo uredjenja zemlje. Svaki dan je trajao dakle hiljadu godina. Za sest hiljada godina Bog je sve stvorio i pocinuo od svojih dela. I ne kaze da su oni trebali odmarati, nego vladati zemljom. Jedan stih mi reci gde kaze da Adam i Eva trebaju odmoriti,

Bog je rekao da ne jedu sa drveta znaja jer u dan u koji jedu umrece.

I kad su sagresili kad su umrli, pre nego sto su napunili 1000 godina, u toku tog dana.

Tu o suboti ovako kako se nama tumaci nema reci.

Na kraju svima koji obelezavaju taj dan od zalaska sunca zelim Boziji blagoslov.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dragomir je napisao/la:
Evo naprimer 15 glava dela apostolski cela glava govori o ovoj temi i ceo sabor je bio posvecen tome.

Ali mi reci gdje Krist pise stop prestanite svetkovati subotu.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Zasto Noemi, Kraljevstvo Nebesko ne bi bilo savrsenije od Edena?

I jos nesto primjecujem:

Prvo se kaze: Subota je Zakon.
Kada se to pobije,
Tada se kaze: Subota je korisna meni.

Znaci ide se preko Zakona, do samougode.

Tako ja to vidim....ali ja naime nikoga ne osudjujem. Ako tko zeli drzati subotu iz ovog ili onog razlog, neka tako cini. Zauzvrat meni se govori da cu ici u pakao jer ne drzim subotu.

Sto bi vam Isus rekao da je ovdje i pise po forumu?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dominik je napisao/la:
Zasto Noemi, Kraljevstvo Nebesko ne bi bilo savrsenije od Edena?

I jos nesto primjecujem:

Prvo se kaze: Subota je Zakon.
Kada se to pobije,
Tada se kaze: Subota je korisna meni.

Znaci ide se preko Zakona, do samougode.

Tako ja to vidim....ali ja naime nikoga ne osudjujem. Ako tko zeli drzati subotu iz ovog ili onog razlog, neka tako cini. Zauzvrat meni se govori da cu ici u pakao jer ne drzim subotu.

Sto bi vam Isus rekao da je ovdje i pise po forumu?

Da ti podmjeces ovo o paklu kao i nik prije mjesec dana,jer tko drzi subotu NE VJERUJE U PAKAO:</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Zasto Isus opet kazem to je bila tema sabora apostola u Jerusalemu, i evo sta su oni odlucili, Dela apostolska, 15 galva,

Dakako Duh Sveti i mi odlucili smo ne stavljati na vas nikakvog drugog tereta osim ovih potrebnih stvari da se uzdrzavate od mesa zrtvovanog idolima, od krvi, od udavljenoga i od bluda. Budite li se toga pridrzavali dobro cete ciniti.

Eto to su odlucili Sveti Duh i apostoli i sto bih ja tu nesto menjao.

more_horiz
@ dina

Ne izbjegaja odgovor i ne vrludaj. jasno je receno od strane adventista, na ovom forumu, da tko ne drzi subotu nece biti spasen (ili kako god vi podrazumijevate pakao)

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dominik je napisao/la:
@ dina

Ne izbjegaja odgovor i ne vrludaj. jasno je receno od strane adventista, na ovom forumu, da tko ne drzi subotu nece biti spasen (ili kako god vi podrazumijevate pakao)

MISLIM DA VAS VISE IMA PODMETACA;NA ADVENTISTE NA OVOM FORUMU KAD JE U PITANJU SUBOTA;ODBACILI STE BOZJI ZAKON UZELI SAMO ONO STO VAM GODI I PODMJECETE GDJE GOD STIGNETE;I KOGA GOD SRETNETE;a konacno uzmi bibliju i sam citaj i vidi sto pise sto se desava sa onim koji drzi subotu i sa onim koji to ne cini,neki dan je forestisilvy pisala tj.citirala o tome,a nitko nesmije niti dodati niti oduzeti iz rijeci Bozje.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
De, bolan, ljudi, što je vama, što vam se duh uzbuni zbog miline Jahvine? Shocked
Što sam ja vama uradila da ste se tako uzjogunili, nego, ne znam vam ja detalje adventističke nauke, odite na adventisti.hr.

Ja znam ono što doživjeh, i nađoh u Bibliji, eno Izaija 58 što kaže, ajmo Bibliju u ruke, pa da pričamo, djeca smo Božja.

Doživljaj subotnje miline spada u viši nivo kršćanske svijesnosti, i to nema veze sa nekakvim zakonima, a kad budem adventista, onda ću vam kompletnije zboriti kad izučim doktrinu.

Adam i Eva su imali u Edenu doživljaj subotnjeg blagoslova.

Justineeeee viče dolazi vamo, majka te rodila pametnog, ma di ću ja vaka starija teta s mladima na raspravu, kuku meni...rasteze

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dragomir je napisao/la:
Zasto Isus opet kazem to je bila tema sabora apostola u Jerusalemu, i evo sta su oni odlucili, Dela apostolska, 15 galva,

Dakako Duh Sveti i mi odlucili smo ne stavljati na vas nikakvog drugog tereta osim ovih potrebnih stvari da se uzdrzavate od mesa zrtvovanog idolima, od krvi, od udavljenoga i od bluda. Budite li se toga pridrzavali dobro cete ciniti.

Nije li blud muvanjem recju Bozjom Dragomire?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Sa onim koji ne drzi subotu ne dogadja se nista i nece se dogoditi nista lose ni sada ni bilo kada ako ima Svetog Duha, i ako je prihvatio Hrista kao svog Spasitelja, eto u tome je poenta na suboti je napravljena citava teorija o dolazecem zigu zveri stoi bi trebao biti drzanje nedeljnog dana. Subota idu toliko daleko da kazu da je pecat Boziji.

more_horiz
Draga Noemi,ne brini,nekima je posebna specijalnost u subotnji dan u dan miline sjeckati,grickati,a vec smo poodavno stavili topik i tamo nema niti sabora niti povijesti,niti Duha Svetoga,sto mi je jos jedan znak da je Subota DAN GOSPODNJI od postanja svijeta pa do zavrsetka.

more_horiz
dragomir je napisao/la:

Opet ja sunny Baš sam si nešto važna večeras, nego , subota ne ide u isti paket kao što je blud, udavljeni i krv i idoli...
Subota ima spiritualni značaj.detektive

more_horiz
Smiri se Dina. Nista ja ne podmecem. Nemas razloga zestiti se. Ako zelis vjerovati da cu ici u pakao i ako me osudjujes, u redu je. Nema problema. grli Ja se pouzdajem u Isusa Krista. Ja sam Njegov. Ja Mu vjerujem da cu biti s Njim u Kraljevstvu. Smile Tamo se nece prepirati oko subote. Wink

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dragomir je napisao/la:
Sa onim koji ne drzi subotu ne dogadja se nista i nece se dogoditi nista lose ni sada ni bilo kada ako ima Svetog Duha, i ako je prihvatio Hrista kao svog Spasitelja, eto u tome je poenta na suboti je napravljena citava teorija o dolazecem zigu zveri stoi bi trebao biti drzanje nedeljnog dana. Subota idu toliko daleko da kazu da je pecat Boziji.

OK.
neka je i tako a zasto ti proganjas katolike,a ne drzis subotu?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Mnogi krščani ne mogu prihvatiti subotu. Zašto? Zato što povezuju tjednu subotu sa «sjenom» stvarnosti. Tu je ključni problem. Kada Kološanima 2,16 govori o «suboti» - ne govori o tjednoj suboti (o danu u tjednu), nego o (pazi sad!!!) godišnjim subotama, godišnjim blagdanima i godišnjim mlađacima!!! Ključna riječ koju previđa i Dragomir je: Godišnje!!!! Poslanica Kološanima ne spominje tjednu subotu kao «sjenu stvarnosti». Tjedna subota je dio Moralnog zakona, Moralnih odredbi – pa se ne može mijenjati (kao što se ne mogu mijenjati ni ostale Božje zapovijedi). Osim toga Bog sve zapovijedi upisuje u novorođeni um i novo srce – pa nema ni govora o prestanku svetkovanja tjedne subote.

more_horiz
evo naučih nešto novo!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply