Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Moralnost subote i stvaranje svijeta

power_settings_newLogin to reply
+10
Ruta
Izrail
Feba
laodikejac
dominik
simply
Aladin
dragan
No Nick
Justin
14 posters

descriptionMoralnost subote i stvaranje svijeta - Page 3 EmptyRe: Moralnost subote i stvaranje svijeta

more_horiz
e aladine, uprskao si ga stvarno ovim kategoricnim tvrdjenjem:

I baš zato tvrdim da se proroštvo Isaije 28:10-13. Ispunilo dolaskom Duha na dan Pentekost!

"Nego je ovo ono sto kaza prorok Joilo..." Petar, Dela 2:16 pa dalje....

Nekoliko prorocanstva se citira, ali nigde navedeno.

A sta je sa ostalim textovima iz isaije?

A sto se Mateja tice, ima problema, kako da nema, upravo zato sto se tumace na tradicionalisticki nacin, a tu postoji problem.

Poz.

descriptionMoralnost subote i stvaranje svijeta - Page 3 EmptyRe: Moralnost subote i stvaranje svijeta

more_horiz
Pa brate, ja mislim da si ga ti uprskao, ako misliš dokazati nešto iz Biblije a onda reći: "Znate, ima dosta problema u toj knjizi..."

Ako bi ovo čitao sada neki Musliman, on bi sa pravom onda mogao i da pita, to što su već mnogi pitali zbog ovakvih stavova: "Pa kakvu vi to knjigu čitate, kada ovde ima problema, pa i ovde ima problema, pa ova glava nije inspirisana." Musliman bi rekao: "Ceo Kuran je inspirisan i nema nikakvih problema u Kuranu!"

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Molim te, o cemu sam ja to pricao? O Isaiji ili o Emanuilu iz 7:14?? Neka dodje bilo koji musliman pa neka pita, ja bih imao sta da mu kazem.

more_horiz
Ne kažem za neki citat, već stav da u Bibliji ima problema. Za mene to je pogrešno. Ja bih pre priznao da ja imam problema u svojoj glavi i da ne mogu razumeti Boga, nego što bih ma kome rekao da u Bibliji ima problema. Ne radi se sada o Isaiji ili ma kom proroku, već generalno o stavu prema Svetom Pismu.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ima teških mjesta obzirom na subjektivne nedostatke pristupa razumijevanju i vremenu u kojem se nešto nastoji razumjeti - na pr. Otkrivenje 10 glava u vezi otvorene male knjžice..Prije završetka 2300 dana i noči- godina - ova je knjžica bila zatvorena - zapečaćena..Bez obzira na um nitko je nije mogao razumjeti...
abraham

more_horiz
Pa brate Abrahame, i to je otkriveno u ovim poslednjim danima, Otkrivenje 10.-ta glava. Vidiš da nešto neštima sa tim tumačenjem od 2300 dana i noći.

U Malahiji 3. Hrist je nazvan Zavetnim Anđelom.
"Evo, ja šaljem glasnika svojega, da pripravi put preda mnom. Iznenada će doći k
svojemu hramu vladalac, kojega želite, glasnik zavjeta, kojega tražite. Evo, on
će doći, veli Gospod nad vojskama.

Takođe u Otkrivenju 5. jedino ko je uopšte mogao i taknuti Knjigu zapečaćenu sa 7 Pečata je bio Hrist.
Otkrivenje 5:5.
I jedan od starješina reče mi: "Ne plaći, evo je pobijedio lav iz plemena
Judina, korijen Davidov, da otvori knjigu i sedam pečat njezinih."

I zatim vidimo u 10.-oj glavi Otkrivenja Hrista (Zavetnog Anđela) kako silazi sa otpečaćenom knjigom. Zapazi, Anđeo silazi sa DUGOM nad glavom (Duga je simbol ZAVETA), anđeo riče kao LAV. (Isus je Lav Judinog plemena.) Noge kao vatreni stubovi. (Vatreni Stub je Božije prisustvo u vreme mraka. Dakle na zemlji je vreme tame kada se to dešava.) Kada je Anđeo povikao SEDAM GROMOVA SU SE OGLASILI. (Grom u Bibliji je uvek Božiji glas.) Svi ti simboli govore u prilog samo jedne OSOBE - GOSPODA ISUSA HRISTA.

Pa, razmisli samo, brate Abrahame.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ja sam pokusao abrahame da odgovorim na stih pisma koji si ti meni citirao.

Ja licno verujem DA BI IMALI ISPRAVNU EGZEGEZU, MORAMO SVE STIHOVE DOVESTU U SKLAD JEDAN SA DRUGIM!

To sam pokusao da uradim, ali posto razgovaramo o stvarima o kojima se mozda necemo sloziti zelim vam nesto kazati, kada sam cuo da je napadnuta adventistikca crkva u Novom Sadu, malo je nedostajalo da odlucim postati adventista. JA SAM UVEK NA STRANI ONIH KOJE NAPADAJU PAGANSKI SVESTENICI KOJI NOSE HRISTOVO OBLICJE.

I jos nesto ako se desi da budete progonjeni zbog vase vere u subotnji dan i potrebu svetkovanju istog OBECAVAM DA CU BITI DEO VAS, MISLIM AK SE ISPUNI PROROSTVO ELEN WHITE O SVIM TIM STVARIMA.

Nadam se da me shvatate, samo postavljam pitanja i izlazem Pismo onako kako ja vidim te stvari, bez namere da vredjam, omalovazim, molim vas da to shvatite, tema jeste duboka i veoma vazna.

I ovo sto si pomenuo brate abrahame, u Otkrivenju 10 je jako jako JAKO VAZNO.

ZATO STO KNJIGA MOZE BITI NACINJENA JASNOM JEDINO U DAN KADA HRIST KROCI NA ZEMLJU, JER U OTKRIVENJU PETA GLAVA HRIST UZIMA KNJIGU IZ OCEVE DESNICE I OTVARA SEDAM PECATA, ZATIM U 10 GLAVI ON JE NA ZEMLJI, SA OTVORENOM KNJIGOM.

SUDBINSKO PITANJE ZA ISPRAVNOST TROANDJESKE PORUKE KAKO JE TO MOGUCE DA ON BUDE NA ZEMLJI KADA ONI TVRDE DA JE U CASU OTVARANJA KNJIGE ON USAO U SVETINJU NAD SVETINJAMA, NADAM SE DA SHVATATE STA PITAM ILI POKUSAVAM DA KAZEM?

more_horiz
I ja ću stati u odbranu Adventista ako ih budu progonili zbog subote i bilo čega drugog jer ako je neko u Babilonu onda je to pre svega RIM. ADVENTISTI SU NAŠA BRAĆA i to je to. Ponavljam Pavlove reči: Da vas niko ne osuđuje zbog dana, zbog praznika, zbog jela, zbog subota...
Tako ako neko bude osuđivao Adventiste što drže subotu i što jedu samo određenu vrstu hrane, oni sigurno nemaju pravo da ih osuđuju, jer Biblija zabranjuje da progonimo jedni druge zbog dana i hrane i praznika, itd.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dragomir je napisao/la:
.

I jos nesto ako se desi da budete progonjeni zbog vase vere u subotnji dan i potrebu svetkovanju istog OBECAVAM DA CU BITI DEO VAS, MISLIM AK SE ISPUNI PROROSTVO ELEN WHITE O SVIM TIM STVARIMA.

, ?
Neka ti Bog pomogne u tvojoj odluci,ali ti moram reci u danima ,mojih progona u djetinjstvu i mladosti Bog je nasao ljude, koji su mi pomogli,ljude preko kojih se posluzio,a da ja u tim trenucima nisam znala.,za neke verojatno,jos nisam niti saznala,a mislim da su u mnogome doprinjele iskrene molitve moje majke,i nase svakodnevno pokoravanje Bozjoj rijeci,ja sam te spremna Dragomire, prihvatiti kao moga brata odmah,a ovaj cu dan zapamtiti i po tvojim izgovorenim rijecima i po rodjendanu,pa cu te slijedece godine podsjetiti na to.Zelim ti Bozji Blagoslov,i nemoj prestajati razmisljati o milini subotnjoj,i miru njenom.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:
I ja ću stati u odbranu Adventista ako ih budu progonili zbog subote i bilo čega drugog

Brat Aladin

Drago mi je brate Aladine,da ces nas i ti braniti zbog subote,i molim se Bogu da i tebi pokaze milinu i radost subote,primam te za svoga brata,i ne zaboravi subota je bila svetkovana,od postanka pa do danasnjih dana,i u samom Rimu,se svetkovala i dans je svetkuju,na cjeloj zemljinoj kugli uvijek je bilo neko mjesto u kojem se subota slavila.Sjecam se kao ucenica adventisticke gimnazije,posjete tadasnjeg ministra za vjerska pitanja Zlatka Frida,koji je rekao,bio je u Boliviji pise adventisticka skola,bio je u LomaLindi adventisticka bolnica,bio je u Sarajevu,adventisticka crkva,i neznam gdje jos,i onda je rekao kako to da adventista ima svuda. Evo vec sad ti zelim subotnji blagoslov.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
U pravu si Dragomire, ako se ispuni proroštvo Elen Vajt da će Zver goniti ljude radi subote, onda znamo na čijoj smo strani UVEK NA SUPROTNOJ OD ZVERI. Ali ako ima istine i u onome što mi pišemo nadam se da će biti iskrenih ljudi koji će reagovati kao i mi u odnosu na subotu.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Hvala sestro Dina, ja te već ionako smatram sestrom.

Brat Aladin

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:
U pravu si Dragomire, ako se ispuni proroštvo Elen Vajt da će Zver goniti ljude radi subote, onda znamo na čijoj smo strani UVEK NA SUPROTNOJ OD ZVERI. Ali ako ima istine i u onome što mi pišemo nadam se da će biti iskrenih ljudi koji će reagovati kao i mi u odnosu na subotu.

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]
Mislim da ti Aladine nisi video moje postove od prosle subote u kojima sam pisala o svom progonstvu,i sad bih voljela da netko skupi snage i napise o svom progonstvu zbog subote i ciste i neciste hrane,samo da ti usput kazem da se je Bog uvijek posluzio preko dobrih ljudi i postenih u odbrani njihove istine,kad sam bila u nizim razredima,dobijali smo u skoli uzinu,i kad je bio dan,zemljicka sa salamom,jedna djevojcica bi rekla,daj mi tvoju zemljicku ti to ne jedes a evo tebi moja riza kuhana na mljeku.Do danasnjeg dana ne mogu objasniti,zasto je to ona meni radila,neboj se Bozji dan je svet i slavan,i tko hoce posteno zivjeti po njemu,Bog ga uvijek nagradi ,duplo,to ti je moje iskustvo.I ja cu biti postena,kao vas dvojica ,ne brinite,a E.G.White,je temelj zdravstvene reforme,to se moze iz povijesti medicine dokazati,takodje je i zacetnica pedagogije,to su tekovine 19 st.
vidite i provjerite na www.svetlostistine.com vidite zdravlje.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
dragomir je napisao/la:
Pozdrav dragane,

Gde je Bog Adamu i Evi rekao da svetkuju subotu pre pada.

Pa piše i da ga je Bog posvetio. Meni nekakva moja logika govorio da trebam svetkovat ono što je Bog posvetio. Šta ćemo svetkovat ako ne ono što je od Boga posvećeno?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dragan je napisao/la:
dragomir je napisao/la:
Pozdrav dragane,

Gde je Bog Adamu i Evi rekao da svetkuju subotu pre pada.

Pa piše i da ga je Bog posvetio. Meni nekakva moja logika govorio da trebam svetkovat ono što je Bog posvetio. Šta ćemo svetkovat ako ne ono što je od Boga posvećeno?

Postanak 2,3 uzmi Saric,Stvarnost,Karadzic,Adam je prvi vidio stvoreno sve,a onda je Bog posvetio sedmi dan.Nemam razloga nevjerovati Bogu.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Malo da se ubacim, Postanak prva i druga glava. Prvo je Bog ustanovio kozmički red i poredak, još se nije desilo da neka planeta preskoči drugu ili da se sunce zabuni pa odšeta, ili da , kada ubacimo u zemlju sjeme kukuruza iz njega izađe jabuka, znači- to je prvo što je Bog ustanovio- kozmički red.

Drugo, ustanovio je zajednicu muškarca i žene.

Treće, nakon svega, ustanovio je počinak i posebno blagoslovio sedmi dan, radi sebe.

tada još nije ni Mojsija ni populacije ni kamenih ploča...

1.kozmički red
2.brak
3.dan odmora

A kasnije je , u deset zapovijedi potvrdio dan odmora, i svatko suptilan može doživjeti da subota nosi drugačije ozračje od ostalih dana, probajte i uvjerite se. To je nešto što se događa, u to se ne mora vjerovati , u to se može UVJERITI. kao što vidimo sunce i mjesec, očima, tako naše tijelo može registrirati subotu kada dolazi, čak ne treba ni sat...

Jer, samo Bog kaže: poseban blagoslov. Ajmo meditirat na toj božjoj zapovijedi. To je velika sreća, predukus dolaska Gospoda Isusa, čekanje njegovog dolaska-advent, o, koja je to predivna dimenzija.Doživjeti jahvin pohod i spuštanje blagoslova u srce čekaoca...probajet sami, šta vam ima tko pričat, čitajte Bibliju, piše: vječni znak!

Ne može se to opisati ljudskim jezikom, ta tiha radost kada dođe ON i sretnemo s Njim baš u taj dan...

more_horiz
Svaki dan mi trebamo hodati s Bogom, no obzirom da Bog nikad ne laže, možemo se uvjeriti u Istinitost događaja.

meni smeta što u našim crkvama se većinom teoretizira. Molim se našem Jedinom Gospodinu da izvede poslenike koji će učiniti narod božji praktičnom Kršćanstvu i praktičnom Hodu sa Bogom, molim se da Bog izvede evangelizatore koji će približiti vjernicima osobu Isusa Krista u ovu očitovanu stvarnost i dublje objasniti ljudima značaj božjih zapovijedi koje su nepromjenjive. Tko se može ususditi i postaviti iznad Boga i mijenjati njegove Zakone? Evo, ljudi mijenjaju zakone prirode pa što se događa? Živjet ne možemo bez klime i rashladnih uređaja, trebaju nam pročišćivači vode, hrana je zagađena kemikalijama, ispod zemlje rade pokuse bombama, znanost proizvodi viruse i biološko oružje, tako je virus AIDSA utekao iz labaratorije, čovjek sam sebe uništava...

more_horiz
Dina hvala ti na recima koje si meni napisala, zelim ti samo reci to sto si dozivela u detinjstvu je toliko stasno i sta da ti kazem, samo ono sto ti moze biti jedina uteha,

SVI KOJI HOCE POBOZNO DA ZIVE U HRISTU ISUSU BICE GONJENI, i to je istina, bili deca, odrasli nikako ne mozemo ocekivati da budems shvaceni prihvaceni.

Eto za mene koliko god bolno bilo to proziveti u tim danima je svedocanstvo DA SI ISTINITA ISKRENA BOZIJA SLUSKINJA, NJEGOVA CERKA.

Zasto bi djavo inace nadahnuo sve te ljude da tako nasrnu na tebe kad si bila jos skoro dete. Pa zato sto je on video iskrenost u tebi i to nije mogao podneti.

Tako nadam se da verujes da jedinu utehu mozemo dobiti samo iz Reci, a ona to jasno kaze draga sestro dina,

SVI KOJI HOCE DA POBOZNO ZIVE U HRISTU ISUSU BICE GONJENI!

Sa jedne strane koliko god bilo tesko to preziveti i koliko god ostavilo oziljke mozda za ceo zivot ali prava uteha bar za mene je misao, DA JE TO DOKAZ DA TE BOG POSTUJE.

Eto hvala, ti za post naravno i ja tebe nikada necu zaboraviti, ne samo dok sam na ovom forumu nego dok sam na zemlji, i drago mi je sto shvatate da postove pisem da bi razjasnili neke stvari i da ucimo jedni od drugih.

Ja ne mislim da sve znam i ne pisem te stvari sa visine da pokazem da je neko u krivu. To nikada nije moj motiv. Ali nekako sam mislio i sama vera vasa adventisticka je mnogo vise nego subota.

To je jedan hvale vredan pogled na celinu Pisma ukljucujuci i prorocke knjige i to je i njegova car.

Sada kroz ovakakv dijalog, hriscanski, bratski imate sansu da ljudima predocite dubine vase vere i iskustva, a to je i bio jedan od motiva pokretanja foruma.

Bez sumnje mnogi hriscani mogu puno nauciti o dolasku Gospodnjem od adventista.

Eto pozdadrvljam te i neka te Bog blagoslovi!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply