Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Judino evandjelje

power_settings_newLogin to reply
+12
Naomi
Bhakti
Euro
Aladin
crusader
Konin
ILIJA
Hell master
dominik
Istina
No Nick
Fazlija
16 posters

descriptionJudino evandjelje - Page 6 EmptyRe: Judino evandjelje

more_horiz
Da, Kinezima treba Evandjelje kao svim ostalim narodima pod Nebom. Jer pisano je u Delima Apostolskim, gde Petar kaze: "Nema niti u jednom drugom Imenu spasenja po dnebom dano ljudima..."
Dakle, ako druge religije nude spasenje, onda je Sveto Pismo LAZ, jer ono izricito tvrdi da spasenje dolazi ISKLJUCIVO kroz Isusa Hrista. Ako bi moglo doci kroz drugi kanal, Njegova smrt bi bila uzaludna i On ne bi bio Jagnje Bozije koje odnosi grehe sveta!

Zar je moguce da hriscani danas veruju u druge puteve????
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Da li može itko od vas da kaže što to znači biti u Imenu Isus, i da je to jedino ime pod nebom dano ljudima da se spasu?
Molim vas , dobro razmislite značenje tih biblijskih svetih Istina.

more_horiz
Zašto Isus i konfucije ne bi dolazili od istog izvora - Nebeskog Oca - Dizajnera svemira?

Meni se takvo poimanje duhovnosti cini posve razumnim.

.... cak i slepac bi video da ti ustvari nisi hriscanin.

Zavisi sto pod krscanstvom tocno pordazumijevas? Meni se cini da bi slijepac vidio samo to da je prva postavka posve razumna (ne kazem da je svi obavezno trebaju prihvatiti), a da to sto mozda mislis pod svojim poimanjem krscanstva izravno dolazi u sukob sa razumnom duhovnoscu...

Hricani veruju u JEDNOG Boga i JEDNOG SPASITELJA i JEDNOG Gospoda Isusa Hrista KOJI JE: PUT, ISTINA i ZIVOT.

Pa tko to porice? Uvijek je postojao Jedan Bog, a Krist je samo Njegovo povijesno ispoljenje u Palestini. U Kini je mozda to Konfucije? U Indiji Buddha, Shiva i Krshna itd.

Niko ne moze doci ka Ocu osim preko Mene! Ko je vide Mene video je Oca.

Mislim da Krist tu naglasava svoju izbaviteljsku ulogu u odnosu na formalizirano svecenstvo u hramu i obrede, a ne u odnosu na druge (moguce) bozanske ucitelje u drugim dijelovima svijeta. Kako bi i mogao kada za njih tada oni kojima to govori nisu niti znali. Znali su samo za farizeje u hramu.

...ocito je da se ti ne zalazes za PUT koji je pokazao nas Gospod...

Mislim da se mi zalazemo za isto, samo malo drugacije razumijevamo.

more_horiz
Imao bih Fazlija puno pisati na stvari koje si gore rekao. Ali vera ne dolazi od pisanja vec od slusanja Bozije Reci.

Takodje ne bi bilo lose da sednes i procitas ponovo makar Novi Zavet pa uporedis to sa Konfucijem i ostalima. Nemam ja nista protiv nikoga, mada se nekadastekne iz mog pisanja malo pogresni utisak, zato sto tvrdo iznosim i zalazem se za samo ono sto je u Pismu.
Ali ako bi ostale religije nosile poruku spasenja, zasto se onda Evandjelje prema Isusovim recima mora propovedati po CELOM SVETU, SVAKOM STVORENJU, I KO NE UZVERUJE OSUDICE SE????
Zar ti to nista ne govbori. Onda Kinezima Isus nije potreban vec imaju isto to kroz Konfucija. Ali Isus je rekao da je On potreban svakom stvorenju. I On je Jagnje Bozije koje odnosi grehe sveta. Ako bi Konfucije to bio onda Isus nije morao umreti na krstu za grehe celog sveta.
Procitaj Isaiju 53.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Inace idem na godisnji odmor, pa jedno vreme necu biti u stanju da pisem.
Shalom!
Brat Aladin

more_horiz
Treba istinsko Evandelje i nekim krscanima na zalost jer mi se cini da su totalno slijepi....

more_horiz
Ali ako bi ostale religije nosile poruku spasenja, zasto se onda Evandjelje prema Isusovim recima mora propovedati po CELOM SVETU, SVAKOM STVORENJU, I KO NE UZVERUJE OSUDICE SE????

Mozda je to vrlo pojednostavljen pogled na tu problematiku? Ne znam! No, ja sam nekako skloniji osobnom dozivljaju Boga i ne dozivljavam Ga kao sindikalnu organizaciju koja sklapa kolektivne ugovore s cijelim narodima. Osobito ne u tako epohalnim odnosima koji traju po par tisuca godina.

Naime, sto zelim reci...

Bogu je drag svaki trunak prasine koji je stvorio. A jos vise ziva bica. Isus negdje kazuje da se Bog s ljubavlju brine za cvijece i ptice, i pita nije li to jos i vise za ljude i sl. Prije smo vec govorili o tome kako je sve jedinstveno, neponovljivo i razlicito od drugoga. Ne postoje dva ista bica. To dokazuje da Bog ima vrlo prisan i osoban odnos sa svakim pojedinacnim stvorom, a ne kolektivni ugovor s cijelim vrstama ili narodima.

To znaci da ako je Isus djelovao prije 2.000 god. a prvi misionari krscanstva su dosli u Kinu prije jedno 300'tinjak godina... onda ostaje cijelih 1.700 godina Bozanske nebrige za Kineze?!

Osobno sam misljenja da ne postoji niti jedna sekunda Bozanskog izostanka iz svjetskih zbivanja, i da ne postoji niti jedan tren Bozanske nebrige za bilo koje stvoreno bice... ukljucujuci i njegov/njezin duhovni razvoj (sto se osobito odnosi na ljude).

Znacilo bi to da su sve te duse koje su zivjele u tih 1.700 godina u Kini neka vrsta okrutnog Bozanskog duhovnog nemara?! Pobacaj Bozanskog smisla nad cijelim narastajima u rasponu od nekoliko stoljeca. Zato vas poticem da pokusate razmisljati malo dublje i potpunije. Sve stvari se u svemiru dogadjaju po Bozjoj volji, a ne slucajno. Pokusajte proniknuti u smisao te Volje. Bog je dao i taoizam i krscanstvo. Zato se oni sada ispreplicu. Kao sto krscanstvo ide na Istok, taoizam se siri i na Zapadu. Za svakoga od njih je njegova duhovnost izraz istine, i svatko od njih zeli to siriti na cijeli svijet. Zato ne gledajte u raznim religijama neprijatelje, nego samo jos jedno povijesno i geografsko ispoljenje jedne te iste Bozanske duhovnosti.

Kako da Isus prica o Konfuciju ili Lao Ceu u Palestini prije 2.000 god. kada nisu nikada culi niti za Kinu? Uopce Ga ne bi razumjeli sto govori. Kako da prica o nekim stvarima, kada su Ga ubili i za ovo malo sto im je bio rekao o njihovoj vlastitoj duhovnoj bastini?! Otidjite danas u Iran pa pricajte o taoizmu ili yogi (pa cak i o krscanstvu), pa cete zavrsiti na giljotini ili kamenovanju. Ljudi su nekada bili neuki, zatucani i iskljucivi u dijelu svijeta u kojem je djelovao Isus. Bila je to jedna od najzaostalijih i nazabacenijih divljackih pokrajina tadasnjeg svijeta. Vecina Zidova je vec tada zivjela izvan granica Izraela iz jednostavnog razloga... sto to poducje nije moglo pruziti uvjete za zivot. To je kao nase neke zaostale pokrajine Lika, Hercegovina i sl. iz kojih su se ljudi uvijek samo iseljavali jer nisu pruzale pogodne uvjete za razvoj proizvodnje, znanosti, kulture i opcenito zivota. Oni koji bi ostajali cesto bi bili najzaostaliji i najnepoduzetniji. Jedva su shvatili i to sto im je govorio. Djelovao je samo 3 godine medju njima, a uspio je napraviti nevjerovatan preokret u duhovnoj kulturi zapadnog svijeta. Istina za volju, i taj preokret je napravljen tek kada su krscanski misionaro otisli djelovati u prave tadasnje centre civilizacije i kulture. Tek su ih neki drugi ljudi razumjeli. Pomislite sto bi tek bilo da je Isus djelovao 40 godina u Palestini, u Rimu, Aleksandriji ili Grckoj, kao sto je npr. Buddha djelovao u Indiji.

more_horiz
Sve je to lepo, medjutim u Pismu kaze da nema oprostenja greha bez prolivanja krvi. A krv koja je prolivana u Izraelu za grehe, krv jagnjeta i ostalih zivotinja, i nije mogla osloboditi od greha, vec to je sve pokazivalo na JAGNJE koje dolazi, BOZIJE JAGNJE, koje je doslo da umre za grehe sveta.
Osim toga, jedino je Isus u odnosu na sve ostale zacetnika ma koje religije bio rodjen na NATPRIRODAN nacin, mimo seksualnog akta. Jedino je Isus na NATPRIRODAN nacio ustao iz mrtvih i onda bio uznesen u Nebo pred svedocima, i tamo otisao da bude JEDINI POSREDNIK IZMEDJU BOGA I LJUDI, prema Pismu.
Dakle, Buda, Muhamed, i Konfucije nemaju ni priblizne kvalifikacije koje ima Isus, a i poruka koju su nosili je bila prilicno drugacija. Osim toga, samo je Isus ispunio prorocanstva koja su bila zabelezena u Svetom Pismu o Spasitelju Sveta, dok, Buda, Muhamed, Konfucije i ostali NISU ISPUNILI NIKAKVA PROROCANSTVA.

Zar ovo sve ne izdvaja Isusa DALEKO IZNAD DRUGIH????????

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
BOZIJE JAGNJE, koje je doslo da umre za grehe sveta.

Cak i kada bi to bilo tako, znacilo bi da je zrtva dana i da su grijesi oprosteni. No, to nije tako...

jedino je Isus u odnosu na sve ostale zacetnika ma koje religije bio rodjen na NATPRIRODAN nacin

Osobno sumnjam u to, jer zasto bi Bog krsio svoje vlastite prirodne zakone. Mislim da su to kasnije naizmisljali ljudi u vrlo dobroj namjeri.

Ipak, nije to samo tako u krscanstvu. Recimo i buddhisti vjeruju da je Buddha gledao s neba i izabirao svoju buducu majku te da je ona imala viziju velikog bijelog slona koji ulazi u nju, tako je zacela. A kada je doslo vrijeme da se dijete rodi, rodila ga je na bok, a ne na...

Dakle, opca kultura nam govori da to nije jedino u krscanstvu, a zdrav razum nam govori da ne povjerujemo u niti jednu od tih dobronamjernih prica.

Jedino je Isus na NATPRIRODAN nacio ustao iz mrtvih i onda bio uznesen u Nebo pred svedocima

Ne znam... mene osobno takve stvari nista ne znace, i ono sto cijenim kod Isusa su sasvim druge stvari nego da je letio u nebo? Konacno, u kakvo je to nebo bio uznesen? Nekada su ljudi mislili da je Bog gore i da nas o'zgo gleda. I danas mnogi krscani gledaju u nebo kada se mole. No, mi sada znamo da gore nema nista posebno duhovno. Kada bi i bilo istinito da je Isus uznesen na nebo... zanima me gdje je to uznesen? Na Mjesec, Mars, kruzi ili oko Zemlje jos? Kada bi se po tim stvarima mjerilo Isusovo bozansko poslanje, zasluzio bi da ga ljudi nikada ne pogledaju.

samo je Isus ispunio prorocanstva koja su bila zabelezena u Svetom Pismu o Spasitelju Sveta

Pa, niti u tome se bas ne bi recimo Zidovi slozili s tobom... Oni imaju jednu vrlo razumnu postavku da onaj koji svoje mesijansko poslanje ne moze da ispuni u jednom dolasku jednostavno nije Mesija. Pitaju se (po meni s pravom) kakav je to Mesija ako mora dolaziti nekoliko puta?!

Osobno ne vjerujem u mesijanstvo nikakvog tipa, i smatram to jos jednim vjerskim praznovjerjem Zidova koje su nazalost krscani samo preuzeli. Ali Zidovi su barem toliko posteni da jos uvijek cekaju svojeg Mesiju jer do sada nitko nije ispunio sve uvjete da se takvim proglasi.

Sto se tice Muhameda, ja nisam nesto jako odusevljan njegovom misijom. Smatram ga plagijatorom zidovstva. Konfucije je bio najobicniji moralni ucitelj i nije imao namjeru proglasiti se Bogom niti ispunjavati bilo kakva prorocanstva. Buddha jos manje. Njegova je misija bila nauciti ljude spoznati stvarnost koja se krije iza prolaznosti pojavnog svijeta. Zato nijh cetvoro nije moguce usporedjivati. Jedan je dvorski ucitelj (Konfucije), drugi je krivotvoritelj (Muhamed), a posljednja dvojica (Isus i Buddha) su mistici i duhovni ucitelji.

Svakako koristi i opca kultura, da se procita o svima njima kako bi se ponesto znalo. Jer mnogi danas ljudi pricaju o necemu sto nikada nisu proucili.

more_horiz
Posto ne verujes niti u jednu od NAJVAZNIJIH STVARI koje je Isus ucinio, i za sta je ON SAM rekao da je svrha Njegovoh dolaska na svet, onda ako bih to prihvatio da je tako, ako bi Isusa posmatrali tvojim ocima, onda bi On BIO OBICAN PREVARANT I LAZOV. A ako bi to bilo kako ti kazes, onda Isusa ne bi uopste mogli svrstati u nekog duhovnog coveka vec lazova.

Ako Isus nije dosao da ispuni sva prorostava Starog Zaveta, a On JE REKAO DA JESTE u Luki 24 na putu za Emaus, ONDA JE ON LAZOV A NE DUHOVAN COVEK.

Ako Isus nije rodjen na NATPRIRODAN NACIN, onda On NIJE Sin Boziji i gresnik je kao i svi ostali, medjutim Sveto Pismo izricito tvrdi da On nije imao greha i da nije zacet isto kao i mi. To bi opet i svedocanstvo Marije i Isusa nacinilo LAZOVIMA.
Ako izvestaj Marije nije tacan, ako Isus nije bio rodjen kako je zapisano u Evandjelima, ONDA JE TO KNJIGA LAZOVA a NE SVETO PISMO, jer u tom slucaju SVI LAZU!

Ako Isus niej bio JAGNJE BOZIJE, onda je ceo svet i dalje u grehu jer NIKO NECE BITI SPASEN, jer prema Svetom Pismu, nema oprostenja greha bez prolivanja nevine krvi za gresnika.

Ako Isus nije NATPRIRODNO RODJEN, onda On nije NI USTAO IZ MRTVIH. Ako On nije ustao iz mrtvih, onda svim Hriscanima ostaju njihovi gresi koje su priznali Bogu na temelju Hristove zrtve.
I ako nije ustao iz mrtvih, onda Isus NIJE POSREDNIK IZMEDJU BOGA I LJUDI, i NIJE PUT NAZAD KA BOGU.

Isus je rekao da je On put, istina i Zivot. Ako sve to gore nije tacno, onda je i Isus a i Sveto Pismo, najveca iluzija covecanstva, i definitivno ateisti i evolicionisti imaju pravo.
A ako oni imaju pravo, onda su Konfucije, Buda, Muhamed i svi ostali, jos vece varalice jer su prevarili vise ljudi nego sto je to ucinio Isus.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ne bih rekao da je Isus lazov uopce. Ali utopijska ocekivanja koja ljudi imaju od Mesije jednostavno nitko ne moze ispuniti, jer bi to poreklo zakonitosti ovog svemira. Zato to mene niti ne zanima.

Bas sam nedovno gledao jedan vrlo zanimljiv dokumentarac o stvaranju Biblije, gdje se kaze da je mesijanska utopija pocela nicati medju Zidovima nakon propasti njihovog kratkotrajnog malog kraljevstva u anticko doba. Tada su ljudi poceli vjerovati u utopijsku pojavu nekog konacnog izbavitelja i sl. Nije Isus za to kriv sto su Zidovi stvorili takvu religiju.

Stoga meni osobno te stvari nisu uopce vazne kod Isusa, i ne marim za time tko je to upisao u NZ. Da li im je to On sam rekao da je Mesija (jer nista drugo nisu mogli pojmiti) ili su to sami naknadno iskonstruirali.

Ono sto je meni kod Isusa bitno jeste ucenje da je sin covjecji ujedno i sin Bozji (svaki covjek, ne samo Isus) te na mnogim mjestima izrecena ucenja o monizmu, koja se najajsnije vide na otajstvu euharistije tj. pretvorbe tvari (hrane i pica) u samu sustinu Duha (tijelo Krsita Izbavitelja). Ucenje da su svijet i Bog, odnosno tvorevina i Tvorac u sustini jedno te isto. To je za mene sredisnje ucenje... a to da li je letio u nebo, da li je Mesija, da li ga je zaceo Golub, a rodila djevica... to me bas briga! U takva praznovjerja ionako osobno uopce ne vjerujem.

Naravno, svatko ima pravo imati svoj dozivlja Krista, pa nemam nista protiv toga da vjerujes u sve to sto navodis. Ali mene osobno to uopce ne zanima. Jedno su te potpune besmislice i praznovjerja, a drugo su okultne moci koje je i Isus ispoljavao. Ima u Indiji toliko ucitelja i yogina koji su pokazali da ozivljavaju mrtve, sami ustaju nakon smrti, hodaju po vodi, matarijaliziraju se na mnogim mjestima i sl... sve su to sasvim uobicajene i ogranicene okultne moci koje takvi duhovni ljudi ispoljavaju u ovom ogranicenom tvarnom svijetu. To sto netko umnaza kruh i ribu nije nikakvo veliko mjerilo duhovnosti, samo jos jedna okultna moc prema kojoj treba biti posve ravnodusan.

Nazalost, nasi krscani su vrlo cesto ispoljili posvemasnje nepoznavanje drugih duhovnih tradicija. Kao da su samo u zivotu citali Bibliju i fascinirani njome misle samo to postoji?! Pokusajte malo citati i druge knjige o duhovnosti... nece vas Djavo iz njih ujesti za gujicu... pa cete vidjeti da su mnoge od tih stvari vrlo uobicajene.

Zato se nemoj ti mnogo oko toga zalostiti. Svatko od nas ima svoje poimanje duhovnosti, a sve se to uklapa ujednu opcu sliku univerzalne duhovnosti.

more_horiz
OK, samo jos jednu korekciju o Mesijanskoj utopiji.

Obecanje o dolasku Mesije uopste nije proizislo iz Zidovstva niti su to Jevreji smislili kada im je propadalo kraljevstvo.
Obecanje o Mesiji datira od samih Edenskih dana kada su bili Adam i Eva jedini ljudi tek stvoreni na zemlji. Sotona je tada preko zmije prevario Evu i Adam je uzeo udela u tome preko Eve, tako da je greh usao u covecanstvo. Buduci da je Bog znao sve stvari unapred (da nije, ne bi bio Bog), On je imao plan i svrhu u svemu tome. Znao je da covek bez Boga nece moci da se suprostavi grehu (To pise u Rimljnima 7. glava i 8.-ma), On daje obecanje o dolasku Mesije.
Tako On proklinje zmiju preko koje je dosao greh i kaze: "Mecem neprijateljstvo izmedju tebe i zene, i izmedju tvog (zmijinog) semena i zeninog semena. Ono ce ti na glavu stati a ti ces ga za petu ujedati."
Dakle, sve to imas u Postanku 3.-ca glava.
To je bilo hiljadama godina pre nego sto je uopste nastala Jevrejska ili Zidovska nacija, to sve dolazi tek nakon potopa.
A to prorocanstvo se ispunilo na krstu Golgote, kada je Isus zgazio glavu (inteligenciju greha), a ona ga je za petu ujedala (Njegovim ranama mi smo isceljeni: Isaija 53.-ca glava).

Dakle, zeleo bih skrenuti paznju i drugim clanovima foruma, da Hriscanstvo ne pocinje od trenutka kada je Isus dosao na zemlju, vec od onoga trenutka kada je obecanje o Mesiji izreceno. Buduci da je Mesija Hrist, i da se Hriscanstvo bazira na veri, oni su jos u Edenu to morali verovati, tako da to sve pocinje mnogo ranije nego sto je postala Jevrejska nacija.
Takodje kada su Jevreji izlazili iz Egipta, prema Pismu, Andjeo Gospodnji koji ih je vodio kroz pustinju bio je Hrist, i Udarena Stena iz koje su pili vodu bila je Hrist. A to su vekovi pre Isusovog dolaska na zemlju.
Dakle, Hriscanstvo je mnogo starije nego sto to mnogi hriscani misle jer oni misle da to pocinje od Isusa iz Nazareta, ali ako bi pazljivo pogledali Pismo, videli bi da Mesijanstvo (sto je Hriscanstvo), pocinje od Edena.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Moze biti, meni osobno je to sve vrlo sporedno i jako nategnuto. Nisam nesto duboko studirao Bibliju, vise onako iz opce kulture sam je procitao od korica do korica. Ipak, ne mogu se sjetiti gdje se to Isus spominje (ili bila kakav Mesija) u Postanku ili dijelovima koji govore o izlasku iz Egipta.

more_horiz
Na višoj razini Takvosti
Ne postoji ni 'ja' ni 'ne-ja';
Tražimo li neposrednu naznaku,
Možemo reći jedino 'Ne-dvojstvo'
U 'Ne-dvojstvu' sve je Jedno,
I u njemu je sadržano sve;
Mudraci svih vremena i prostora
Ulaze u ovu Apsolutnu Istinu.

more_horiz
Pa samo da pojasnim. Hrist se u postanku spominje kao Zenino Seme koje treba stati zmiji na glavu.
Hrist je Zenino Seme zato sto je dosao kroz Devicu Mariju i bio rodjen na svet, tako da je to bilo Zenino Seme, a ne nekog muskarca na zemlji. A zenino seme je pobedilo greh na Golgoti i nama dalo mogucnost da kroz njega i mi budemo NANOVORODJENI.
Moram te podsetiti da je prva stvar nakon POKAJTE SE, sto je Isus prvo rekao, bilo TI MORAS BITI NANOVORODJEN. Dakle, to je bilo prvo Isusovo ucenje. Pa ako smo ispravno rodjeni i ako ovakvi kakvi smo rodjeni mozemo da se vratimo Bogu, onda NANOVORODJENJE nije potrebno.
A Hrist se spominje kao Udarena Stena u Pavlovoj I. poslanici Korincanima 10:4.
I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima:
a stena beše Hristos.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Brate Aladine, kako objasnjavas to da Mesija nije u jednom dolasku ispunio svoje poslanje, nego treba doci dva puta?

Kao sto rekoh, mene to ne zanima osobno, ali je to uglavnom Zidovski prigovor.

more_horiz
Pa vrlo jednostavno. To opet nema veze sa Zidovima. Hristov Drugi Dolazak je po Pagansku Nevestu, koja prolazi kroz Sedam Crkvenih Doba sto apostol Pavle naziva Punina Pagana, a to je opisano u Knjizi Otkrivenja kao Sedam Crkava od Efeza pa do Laodikeje, kako se zovu te crkve odnosno ta doba.
Inace veoma je zanimljivo, da ako su Jevreji pisali Sveto Pismo sebi u korist, onda bi to bio najveci promasaj jedne nacije, zato sto su Jevrejski proroci svi skoro do jednog, prorokovali o slepoci usred koje ce Izrael odbaciti svog Mesiju, i velikoj milost koja ce ici na Pagane, a tokom tog vremena Bog se cak nece ni baviti njima vec ce biti u rasejanju. To se desilo u poslednja dva Milenijuma i obnova drzave Izrael znaci da istice doba Pagana i da ce se Bog ponovo okrenuti Izraelu.

Inace, odgovorno tvrdim, na temelju Pisma, da Hrist dolazi dva puta a ne drugi put, kao sto to veruje veci deo Hriscanskog sveta. Zato sto je Hristov Drugi dolazak tajni, kao lopov u noci, i u njemu On odnosi Novozavetnu Pagansku crkvu.
Evo stuhova za tajni Drugi Dolazak.
Solunjanima 4.-ta glava
Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak
Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s
neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret
Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.

A sada evo i citata za TRECI DOLAZAK KADA CE GA SVAKO OKO VIDETI:
Otkrivenje 1:7.
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće
za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Otkrivenje 19:11-16.
I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i
Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime
napisano, kog niko ne zna do On sam.
I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti
s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.
I ima na haljini i na stegnu svom ime napisano: Car nad carevima i Gospodar nad
gospodarima.

Zaharija prorok 12:10-14.
I izliću na dom Davidov i na stanovnike jerusalimske duh milosti i molitava, i
pogledaće na mene kog probodoše; i plakaće za njim kao za jedincem, i tužiće za
njim kao za prvencem., ITD...
Zaharija prorok 14.-ta glava cela, samo cu poceti.
noge će Njegove stati u taj dan na gori Maslinskoj koja je prema Jerusalimu s
istoka, i gora će se Maslinska raspasti po sredi na istok i na zapad da će biti
prodol vrlo velika, i polovina će gore ustupiti na sever a polovina na jug.

Dakle, to su opisana dva posve drugacija dolaska. Jedan je po Pagansku Nevestu svih doba. A drugi je oslobodjenje ostatka Izraela od Pagana. To se veoma jasno vidi u Pismu, i mnogi hriscani to neveruju zato sto su zaslepljeni ljudckim dogmama, veroispovestima i tradicijama.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ne znam, nisam nikada cuo za taj pojam Paganska Nevjesta?! Ne znam sto je to... ali me niti ne zanima bas mnogo da ti budem iskren!

> A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune
> mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
> I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo
> zove: Reč Božija. I vojske nebeske iđahu za Njim na
> konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
> I iz usta Njegovih iziđe mač oštar

Ovo me podsjeca na film Zivot Brajanov (The Life of Brian). Jesi li ga imao priliku pogledati? Preporucujem!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply