Joj, to je teska tema.
Mene je Bog ucio po tom pitanju.
Koliko ce Bozje slave izgubiti zene zbog svjetovnog feminizma i emancipacije.
dominik je napisao/la:Joj, to je teska tema.
Bhakti je napisao/la:dominik je napisao/la:Joj, to je teska tema.
da. žene ovog svijeta, čujte, počujte i pokajte se! budite sluge muževima. on ja vaša glava i vi ne smijete ni pisnuti, osim ako vam muž za to ne da dopuštenje ili naredbu. kuhajte mužu svaki dan, perite mu smrdljive čarape i prljave gaće i budite mu boksačka vreća kad god zatreba, jer je to put do spasenja!
Aladin je napisao/la:E moj prijatelju, Bahakti, trebao bi ponovo pročitati Pismo i šta Pismo kaže o odnosu između čoveka i žene.
Sa ovakvim stavom zadobićeš simpatije samo emancipovanih žena koje će sve u jedan glas reći: "Amen, na ovo šo si napisao." Ali problem je što Bog NEĆE REĆI: "Amen" na to.
Evo šta će Bog da ti kaže na ovu temu, baš tačno ono što je već i rečeno.
Efežanima 5.-ta glava.
Žene neka se pokoravaju svojim muževima kao Gospodinu,
Jer je muž glava ženi, kao što je i Krist glava crkvi; on je spasitelj tijela.
Ali kao što se crkva pokorava Kristu, tako i žene svojim muževima u svemu.
(I ovo je takođe veoma važno) Muževi, ljubite svoje žene, kao što je i Krist ljubio crkvu i sebe samoga predao za nju,
I. Petrova 3:1-...
Tako i žene neka budu pokorne svojim muževima, da i oni, koji možda ne vjeruju riječi, budu pridobiveni ponašanjem žena bez riječi,
Kad vide čisto življenje vaše sa strahom.
Nakit žena neka ne bude vanjski u pletenju kose ili u kićenje zlatom ili u sjajnim haljinama, (Koliko su samo ovo današnje moderne i emancipovane hrišćanke prekršile a tvrde da imaju Svetog Duha, pa to je pravi vic.)
Nego skriveni čovjek srca u neprolaznosti tihoga i krotkoga duha, koji je pred Bogom dragocjen.
Jer su se tako kitile nekada i svete žene, koje su se uzdale u Boga i pokoravale se svojim muževima.
Tako je slušala Serah Abrahama i zvala ga gospodarom, kojoj ste vi kćeri, ako činite dobro i ne gubite srčanosti ni pred kakvim zastrašivanjem.
Postanak 3:16.
Ženi reče: "Mnoge ću ti muke umnožiti, kad zatrudniš. U bolovima ćeš rađati djecu, a ipak ćeš žudjeti muža svojega, koji će ti biti gospodar."
KADA BUDU PRESTALE MUKE PRI RAĐANJU, ONDA ĆE PRESTATI I BOŽIJA ZAPOVEST DA ŽENA TREBA DA BUDE POD AUTORITETOM SVOGA MUŽA!
Aladin je napisao/la:
Sa ovakvim stavom zadobićeš simpatije samo emancipovanih žena koje će sve u jedan glas reći: "Amen, na ovo šo si napisao." Ali problem je što Bog NEĆE REĆI: "Amen" na to.
Bhakti je napisao/la:te istu stvar da su navedeni tekstovi uvjetovani židovskom kulturom.
svako malo dijete zna da je potrebna
kulturnohistorijska egzegeza Biblije... mnoge stvari koje pišu u
Bibliji danas ne radimo jer jednostavno nisu namijenjene nama u ovo doba,
već su pisane od strane onih ljudi u ono doba koji su svašta radili, a
nije sve od toga bilo dobro... netko je spomenuo primjer poligamije...
e
pa dakle, cijelu Bibliju su pisali Židovi, a najmlađa knjiga je stara
skoro 2000 godina. a Židovi su imali jaaako loše stavove prema ženama i
tretirali su ih odvratno... biblijski pisci, koliko god bili dobri,
nisu mogli potpuno ispasti iz tog kulturnog okvira. oni su odrasli u
židovskom društvu i njima je bilo sasvim normalno tretirati žene kao
niža bića... stoga se ne treba uzimati sve zdravo za gotovo, jer bismo
inače citirajući Bibliju išli ubijati, uništavati i svašta drugo (a
nije da se to kroz povijest nije desilo)...
Feba je napisao/la:Bhakti,
ja razumijem potrebu za egzegezom i hermeneutikom i jasno mi je da nije isto čitam li poeziju, zabilješku o povijesnom događaju ili poslanice.
Isto tako znam da su neke stvari zabilježene u Bibliji a da ne vidimo jasno Božje očitovanje o tome. Što se tiče poligamije: vidimo da je Božje mjerilo jedan muškarac - jedna žena. U slučajevima gdje je bilo poligamije vidimo nesreću koja je proizašla iz takvih odnosa ( nesretni trio Jakov, Lea i Rahela, Solomonovo idolopoklonstvo, sukobi u Davidovoj obitelji)
Feba je napisao/la:Bhakti,
Što se tiče poligamije: vidimo da je Božje mjerilo jedan muškarac - jedna žena. U slučajevima gdje je bilo poligamije vidimo nesreću koja je proizašla iz takvih odnosa ( nesretni trio Jakov, Lea i Rahela, Solomonovo idolopoklonstvo, sukobi u Davidovoj obitelji).
|
|