Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Judino evandjelje

power_settings_newLogin to reply
+12
Naomi
Bhakti
Euro
Aladin
crusader
Konin
ILIJA
Hell master
dominik
Istina
No Nick
Fazlija
16 posters

descriptionJudino evandjelje - Page 4 EmptyRe: Judino evandjelje

more_horiz
Joj, to je teska tema.

Mene je Bog ucio po tom pitanju.

Koliko ce Bozje slave izgubiti zene zbog svjetovnog feminizma i emancipacije. Sad

more_horiz
Nisam zeleo naceti tu temu, vec samo dati maleni primer. Nadam se da se nece sada ljudi javljati u vezi toga jer KOSA ovde nije tema, samo sam zeleo pokazati poentu onoga sto sam zeleo reci.

Pa dobro,evo jos jedne stvar.
Pismo kaze da je kurvarima (bludnicima) mesto u ognjenom jezeru. Kako onda danas hriscani masovno upraznjavaju vanbracnu seksualnost po crkvama? Ko im je protumacio Bibliju? Da li je i to bio Bog?

To su sve primeri. Bojim se ako bih nastavio da bi pokrenuo pravi rat na ovom forumu, stoga Gospod s vama!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
dominik je napisao/la:
Joj, to je teska tema.

Koliko ce Bozje slave izgubiti zene zbog svjetovnog feminizma i emancipacije. Sad

da. žene ovog svijeta, čujte, počujte i pokajte se! budite sluge muževima. on ja vaša glava i vi ne smijete ni pisnuti, osim ako vam muž za to ne da dopuštenje ili naredbu. kuhajte mužu svaki dan, perite mu smrdljive čarape i prljave gaće i budite mu boksačka vreća kad god zatreba, jer je to put do spasenja!

more_horiz
E moj prijatelju, Bahakti, trebao bi ponovo pročitati Pismo i šta Pismo kaže o odnosu između čoveka i žene.
Sa ovakvim stavom zadobićeš simpatije samo emancipovanih žena koje će sve u jedan glas reći: "Amen, na ovo šo si napisao." Ali problem je što Bog NEĆE REĆI: "Amen" na to.

Evo šta će Bog da ti kaže na ovu temu, baš tačno ono što je već i rečeno.
Efežanima 5.-ta glava.

Žene neka se pokoravaju svojim muževima kao Gospodinu,
Jer je muž glava ženi, kao što je i Krist glava crkvi; on je spasitelj tijela.
Ali kao što se crkva pokorava Kristu, tako i žene svojim muževima u svemu.
(I ovo je takođe veoma važno) Muževi, ljubite svoje žene, kao što je i Krist ljubio crkvu i sebe samoga predao za nju,

I. Petrova 3:1-...
Tako i žene neka budu pokorne svojim muževima, da i oni, koji možda ne vjeruju riječi, budu pridobiveni ponašanjem žena bez riječi,
Kad vide čisto življenje vaše sa strahom.
Nakit žena neka ne bude vanjski u pletenju kose ili u kićenje zlatom ili u sjajnim haljinama, (Koliko su samo ovo današnje moderne i emancipovane hrišćanke prekršile a tvrde da imaju Svetog Duha, pa to je pravi vic.)
Nego skriveni čovjek srca u neprolaznosti tihoga i krotkoga duha, koji je pred Bogom dragocjen.
Jer su se tako kitile nekada i svete žene, koje su se uzdale u Boga i pokoravale se svojim muževima.
Tako je slušala Serah Abrahama i zvala ga gospodarom, kojoj ste vi kćeri, ako činite dobro i ne gubite srčanosti ni pred kakvim zastrašivanjem.

Postanak 3:16.
Ženi reče: "Mnoge ću ti muke umnožiti, kad zatrudniš. U bolovima ćeš rađati djecu, a ipak ćeš žudjeti muža svojega, koji će ti biti gospodar."

KADA BUDU PRESTALE MUKE PRI RAĐANJU, ONDA ĆE PRESTATI I BOŽIJA ZAPOVEST DA ŽENA TREBA DA BUDE POD AUTORITETOM SVOGA MUŽA!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
dominik je napisao/la:
Joj, to je teska tema.

da. žene ovog svijeta, čujte, počujte i pokajte se! budite sluge muževima. on ja vaša glava i vi ne smijete ni pisnuti, osim ako vam muž za to ne da dopuštenje ili naredbu. kuhajte mužu svaki dan, perite mu smrdljive čarape i prljave gaće i budite mu boksačka vreća kad god zatreba, jer je to put do spasenja!

hahahhahha Very Happy i još dodaj : obavezno štucovati jezik.

more_horiz
Aladin je napisao/la:
E moj prijatelju, Bahakti, trebao bi ponovo pročitati Pismo i šta Pismo kaže o odnosu između čoveka i žene.
Sa ovakvim stavom zadobićeš simpatije samo emancipovanih žena koje će sve u jedan glas reći: "Amen, na ovo šo si napisao." Ali problem je što Bog NEĆE REĆI: "Amen" na to.

meni nije stalo do simpatija nekoga, već do pravde. vjeruj mi, da si žena, drukčije bi pjevao.

Evo šta će Bog da ti kaže na ovu temu, baš tačno ono što je već i rečeno.
Efežanima 5.-ta glava.

Žene neka se pokoravaju svojim muževima kao Gospodinu,
Jer je muž glava ženi, kao što je i Krist glava crkvi; on je spasitelj tijela.
Ali kao što se crkva pokorava Kristu, tako i žene svojim muževima u svemu.
(I ovo je takođe veoma važno) Muževi, ljubite svoje žene, kao što je i Krist ljubio crkvu i sebe samoga predao za nju,

neki ovdje smo već stoput rekli da su bibliju pisali patrijarhalni židovi, i stoga ne možeš uzeti zdravo za gotovo to što piše u vezi žena, jer su židovi bili "narod tvrde šije" s kojim je bog teško na kraj izlazio. unatoč tome Isus se usprotivio takvom odnosu, i postavio temelje ženske emancipacije.

I. Petrova 3:1-...
Tako i žene neka budu pokorne svojim muževima, da i oni, koji možda ne vjeruju riječi, budu pridobiveni ponašanjem žena bez riječi,
Kad vide čisto življenje vaše sa strahom.

ti si stvarno uvjeren da je Božja volja da žene žive u strahu od muževa, i da ne smiju zucnuti ni riječ?

Nakit žena neka ne bude vanjski u pletenju kose ili u kićenje zlatom ili u sjajnim haljinama, (Koliko su samo ovo današnje moderne i emancipovane hrišćanke prekršile a tvrde da imaju Svetog Duha, pa to je pravi vic.)

nemoj mi reći da si jedan od onih koji misle da je zabranjeno nositi nakit ili pletenice zbog tog stiha... naime, to je najsmiješnija kriva interpretacija biblije koju sam ikad čuo. ovdje se radi o tome da ženama ne bude vanjski izgled ispred stanja duha. to bi se moglo odnositi na recimo "sponzoruše" koje samo vanjskim izgledom, umjesto umom žele uspjeti u životu. ali to nikako ne zabranjuje nošenje nakita... zamisli, neka žena je u životu bila pravi primjer drugima, dobra duša koja je istinski živjela za druge, a time i za Boga. ali nosila je naušnice, i zbog toga neće biti spašena, jel?

Nego skriveni čovjek srca u neprolaznosti tihoga i krotkoga duha, koji je pred Bogom dragocjen.
Jer su se tako kitile nekada i svete žene, koje su se uzdale u Boga i pokoravale se svojim muževima.
Tako je slušala Serah Abrahama i zvala ga gospodarom, kojoj ste vi kćeri, ako činite dobro i ne gubite srčanosti ni pred kakvim zastrašivanjem.

Postanak 3:16.
Ženi reče: "Mnoge ću ti muke umnožiti, kad zatrudniš. U bolovima ćeš rađati djecu, a ipak ćeš žudjeti muža svojega, koji će ti biti gospodar."

KADA BUDU PRESTALE MUKE PRI RAĐANJU, ONDA ĆE PRESTATI I BOŽIJA ZAPOVEST DA ŽENA TREBA DA BUDE POD AUTORITETOM SVOGA MUŽA!

lol, kao samo žena žudi za muškarcem, a njega boli ona stvar za žene? on je sebi sam dovoljan? rofl, mislim da ako si imalo iskren, priznat ćeš da muškarci puno više žude za ženama, nego žene za muškarcima.

more_horiz
Aladin je napisao/la:

volio bih znati na temelju kojeg dokumenta ti zastupaš ono što Bog govori, imaš punomoć ili nešto slično? jer iskreno, nisam to našao u Bibliji
ostalo je također smiješno, pa pogledaj molim te, svi slavniji muškarci u Bibliji (SZ) su bili jednostavno ludi za ženama, obožavali su ih, i onda dođe pavao celibatlija i od tada oni koji ne mogu naći ženu ili pak tvrde da treba žena biti pokorna stalno citiraju njega

more_horiz
E, Pavle, Pavle... od progonitelja crkve preko apostola pogana pa do ženomrsca i celibatlije.... sve su mi jasnija tvoja upozorenja

more_horiz
izvinjavam se ako je moje pisanje izgledalo kao da imam nešto protiv pavla, Bože sačuvaj, pavao je vrhunski filozof i apostol, skroman čovjek i pravi ideolog kršćanstva, to mu nitko ne može oduzeti. samo sam htio reći kako je i on imao svoje misli, i kako treba Bibliju pogledati kao cjelinu, a ne samo slijepo citirati pavla. uostalom, on sam kaže za nešto "ovo vam ne govori Gospodin, nego ja". a kad pavao kaže "bolje je za čovjeka da nema ženu, da ostane kao ja", onda tu nešto ne štima i očito je da ima neke svoje misli koje nisu u skladu sa prvotnom Božjom namjerom - jedan čovjek i jedna žena

more_horiz
Pavao je od kada je odbacio religiju i prihvatio beskompromisno Krista bio jako nepopularan.

Zanimljivo da svi koji su mu se protivili, bili su protiv Boga, od nevjernih zidova, preko pogana do laze brace i laznih ucitelja.

Zasto tog covjeka toliko mrze? Zato jer je govorio Bozju istinu bez ugadjanja ljudima. Ali kako kaze poslovica: "Istina boli."

Pobuna ovdje je o tome rijec, bojim se. Ljudi se ne zele pokoriti i poniziti, buntovni su, kako Rijec kaze: "tvrde sije".

Kao sto Isus rece: "Tko se uzvisi biti ce ponizen, a tko se ponizi - biti ce uzvisen." Amen.

more_horiz
Pa brate Bhakti,

Prosto neverovatno sa kakvom lakocom odbacujes citate iz Svetog Pisma a onda pises da se zalazes za pravdu.

Znas, ako je to istina sto kazes, onda si jedna od najprevarenijih osoba na ovom forumu, zato sto je nemoguce boriti se za pravdu a odbacivati ili cak nzivati smesnim on sto pise u Pismu.

Ovo pisem ne da bi te uvredio, nego te tako neko dozivljavam na osnovu onoga sto pises.

Jer pisano je: Covek nece ziveti samo od hleba=kruha, vec od svake Reci Bozije koja izlazi iz Njegovih usta. A mi smo sve vreme citirali Njegovu Rec, zar ne?

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
nisam niti jednom odbacio, a kamoli ismijao citat iz svetog pisma, već samo ljudske implikacije koje se izvlače iz teksta. već sam sâm sebi dosadan koliko ponavljam jednu, te istu stvar da su navedeni tekstovi uvjetovani židovskom kulturom.

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
te istu stvar da su navedeni tekstovi uvjetovani židovskom kulturom.

ne, oni su nadahnuti Svetim Duhom

more_horiz
da ne pišem nanovo jedno, te isto, pejstat ću ovdje svoj post od 23. svibnja:
svako malo dijete zna da je potrebna
kulturnohistorijska egzegeza Biblije... mnoge stvari koje pišu u
Bibliji danas ne radimo jer jednostavno nisu namijenjene nama u ovo doba,
već su pisane od strane onih ljudi u ono doba koji su svašta radili, a
nije sve od toga bilo dobro... netko je spomenuo primjer poligamije...

e
pa dakle, cijelu Bibliju su pisali Židovi, a najmlađa knjiga je stara
skoro 2000 godina. a Židovi su imali jaaako loše stavove prema ženama i
tretirali su ih odvratno... biblijski pisci, koliko god bili dobri,
nisu mogli potpuno ispasti iz tog kulturnog okvira. oni su odrasli u
židovskom društvu i njima je bilo sasvim normalno tretirati žene kao
niža bića... stoga se ne treba uzimati sve zdravo za gotovo, jer bismo
inače citirajući Bibliju išli ubijati, uništavati i svašta drugo (a
nije da se to kroz povijest nije desilo)...

more_horiz
Bhakti,

ja razumijem potrebu za egzegezom i hermeneutikom i jasno mi je da nije isto čitam li poeziju, zabilješku o povijesnom događaju ili poslanice.

Isto tako znam da su neke stvari zabilježene u Bibliji a da ne vidimo jasno Božje očitovanje o tome. Što se tiče poligamije: vidimo da je Božje mjerilo jedan muškarac - jedna žena. U slučajevima gdje je bilo poligamije vidimo nesreću koja je proizašla iz takvih odnosa ( nesretni trio Jakov, Lea i Rahela, Solomonovo idolopoklonstvo, sukobi u Davidovoj obitelji). U NZ nam je opet potvrđeno kroz ap. Pavla da je brak sveti odnos dvoje ljudi.

Poslanice su pisma Crkvi i daju smjernice djelovanja. Pitanje je što je to značilo njima koji su to primili i što to znači danas nama. Ja neću ići u Toradu uzeti Pavlu ogrtač ali ću itekako voditi računa da budem radosna u Gospodinu, da budem zahvalna, da budem podložna, da vruće čeznem za darovima Duha itd.
Ja nigdje ne vidim Pavla ženomrsca, već naprotiv on hvali svoje sestre u Kristu a ako ih i kori, kori ih blago i u ljubavi.

more_horiz
Feba je napisao/la:
Bhakti,

ja razumijem potrebu za egzegezom i hermeneutikom i jasno mi je da nije isto čitam li poeziju, zabilješku o povijesnom događaju ili poslanice.

Isto tako znam da su neke stvari zabilježene u Bibliji a da ne vidimo jasno Božje očitovanje o tome. Što se tiče poligamije: vidimo da je Božje mjerilo jedan muškarac - jedna žena. U slučajevima gdje je bilo poligamije vidimo nesreću koja je proizašla iz takvih odnosa ( nesretni trio Jakov, Lea i Rahela, Solomonovo idolopoklonstvo, sukobi u Davidovoj obitelji)

eto, to je živi dokaz da nije sve što dopušteno židovima od strane Boga bilo dobro. da se razumijemo, nije Bog za to kriv, nego ljudi. a koliko je tek nesreće i tragičnih sudbina proizašlo iz neravnopravnog odnosa muža i žene...

more_horiz
Pa dobro onda kako tumacis sledeci citat Pisma kada je sam Bog izrekao koja je razlika izmedju coveka i zene nakon pada!

Postanka 3:16.
Ženi reče: "Mnoge ću ti muke umnožiti, kad zatrudniš. U bolovima ćeš
rađati djecu, a ipak ćeš žudjeti muža svojega, koji će ti biti
gospodar."

To se odnosi ne samo na Evu vec na zenu uopste. Jer nije samo Eva trpela porodjajnu muku vec sve zene od Eve pa do danas. To ce ti posvedociti svaka majka na ovom sajtu, a prva moja zena koja je tri puta do sada radjala.
Takodje, onda se i drugi deo tog citata odnosi na sve zene, a to je da ce biti pod autoritetom svoga muza. Ovo nije Jevrejska bajka vec Bozija Rec i Sveto Pismo.

Kada zene prestanu radjati sa mukom, onda cu verovati da ne moraju biti pod autoritetom svoga muza.

Da li ista moze biti od ovoga jasnije i jednostavnije?

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Feba je napisao/la:
Bhakti,

Što se tiče poligamije: vidimo da je Božje mjerilo jedan muškarac - jedna žena. U slučajevima gdje je bilo poligamije vidimo nesreću koja je proizašla iz takvih odnosa ( nesretni trio Jakov, Lea i Rahela, Solomonovo idolopoklonstvo, sukobi u Davidovoj obitelji).

Pa Salomon je imao negdje oko 700 žena.
I nisam vidio da se tome protivio neko od svećenika.
Također nisam vidio da mu je došao neki prorok i rekao mu da je zabranjeno imati više žena.

A po tebi Feba ispada da je poligamija bila kod Židova nezakonita!!!

pozdrav

Euro

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply