Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Judino evandjelje

power_settings_newLogin to reply
+12
Naomi
Bhakti
Euro
Aladin
crusader
Konin
ILIJA
Hell master
dominik
Istina
No Nick
Fazlija
16 posters

descriptionJudino evandjelje - Page 5 EmptyRe: Judino evandjelje

more_horiz
Euro je napisao/la:

Pa Salomon je imao negdje oko 700 žena.
I nisam vidio da se tome protivio neko od svećenika.
Također nisam vidio da mu je došao neki prorok i rekao mu da je zabranjeno imati više žena.

U Ponovljenom zakonu 17:7 lijepo piše što se očekuje od kralja.
Kžeš da nisi vidio da mu je došao prorok? A jesi li vidio Božje mišljenje o tome što je nagomilao 700 žena i k tome još poganki. Što mu je učinila poligamija? Srce mu je otpalo od Boga i postao je idolopoklonik (1. Kr 11:1-11).

A po tebi Feba ispada da je poligamija bila kod Židova nezakonita!!!

Ne ispada po meni nego po cjelokupnom kontekstu Božje riječi. Brak je savez između dviju osoba. Sotona je degradirao prvotnu Božju zamisao poligamijom. Ona je bila prisutna kod poganskih naroda. Njezin loši utjecaj došao je i na Židove kad nisu bili privrženi izvornim Božjim načelima. To što ju vidimo kod Davida i drugih Židova nikako ne znači da ju je Bog odobrio. To je samo zabilježeno negativno stanje. Slična je situacija sa razvodom. Isus je farizejima rekao da je Mojsije popustio narodu u vezi razvoda i to zbog tvrdoće njihovih srca, napomenuvši im da je neraskidivost braka izvorni Božji naum.

Bhakti je napisao/la:
a koliko je tek nesreće i tragičnih sudbina proizašlo iz neravnopravnog odnosa muža i žene...

Kada su ljudi u Kristu, obnovljenog uma, tada prihvaćaju uloge koje im je Bog namjenio. Bog im nije dao neravnopravnost već različite uloge. Biblijska podložnost nije isto što i neravnopravnost. Nažalost, to ljudi tjelesnog uma ne žele i ne mogu vidjeti.

Zadnja promjena: ; sub 18 kol 2007, 10:21; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Osobno nemam problema s tim da ljudi misle bilo sto, ali me smeta paranoja i agresivnost. Imamo vrlo vjerovatno autentican ranokrscanski text koji nazivamo Judino ev. Meni je to zanimljivo samo utoliko (jer nisam krscanin) sto daje uvid u raznolikost duhovnog misljenja i dozivljaja Krista u prvim krscanskim zajednicama. Ako mozemo hladne glave o tome porazgovarati, OK. Nemam nista protiv toga da netko kaze da ne smatra takav tekst niti autenticnim, pa cak niti zanimljivim i iznese neke razumne tvrdnje. No, u svakom slucaju ne pristajem na ludovanje, prijetnje paklom ognjenim, prozivanje sugovornika da su grijesnici, pjenjenje i mahanje ognjem i macem samo zato sto se netko usudio o necemo povesti razgovor. Mislim, sto si neki sugovornici umisljaju da su neki inkvizitroi ili policija misli? To stvarno ne spada u temu (bilo koju), nego u (ne)kulturu govorenja i pisanja.

more_horiz
Govorim samo u svoje ime ne zeleci da uvredim bilo koga.

ZA MENE POSTOJI SAMO JEDNA PRAVA KULTURA, A TO JE ONA KOJA VERUJE BOGU SVOM STVORITELJU I SPASITELJU.
Neprijatelj ljudcke duse-djavo, cesto se poziva bas na pluralizam misljenja, toleranciju govora, razlicitost ideja i pristupa, puno puteva do Boga (Znamo da postoji samo jedan put, istina i zivot Isus Hrist.)
I tako sa kulturom, civilizacijom, bontonom i lepim ponasanjem, pozivajuci se na sve to, djavo je uspeo prevariti ogromne mase ljudi.
Ja sam daleko od toga da budem inkvizitor. Ja sam za slobodu religije. Medjutim mi hriscani smo u STRAHOVITOM DUHOVNOM RATU, nas rat niej sa telom i krvlju, tako pravi hriscani ne ubijaju i ne progone svoje neistomisljanike. Ali verom, propovedanjem i nacinom zivota, mi se suprostavljamo ovom svetu i duhovima pakosti i poglavastvima ovog zlog mracnog sveta. Isus je rekao: "Ne bojte se onoga koji moze da unisti telo, vec onoga koji moze dusu pogubiti u paklu."
Dakle, nasa borba uopste nije na nivou telesne egzistencije, vec pokusavamo pokoriti i zarobiti svaku misao na poslusnost Hristu.

Nadam se da je ovo prilicno jasno sto sam napisao.
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:
Pa dobro onda kako tumacis sledeci citat Pisma kada je sam Bog izrekao koja je razlika izmedju coveka i zene nakon pada!

Postanka 3:16.
Ženi reče: "Mnoge ću ti muke umnožiti, kad zatrudniš. U bolovima ćeš
rađati djecu, a ipak ćeš žudjeti muža svojega, koji će ti biti
gospodar."

ovo ne dokazuje da je to Božja naredba, već samo da Bog vidi unaprijed. on je samo izrekao što će se dogoditi, da će svijet biti većinom patrijarhalne prirode, a pogotovo Židovi. to nije Bog naredio, niti uzrokovao, već muški gadovi koji su svoju fizičku nadmoć iskoristili da šefuju nad ženama.

[quote]To se odnosi ne samo na Evu vec na zenu uopste. Jer nije samo Eva trpela porodjajnu muku vec sve zene od Eve pa do danas. To ce ti posvedociti svaka majka na ovom sajtu, a prva moja zena koja je tri puta do sada radjala.
Takodje, onda se i drugi deo tog citata odnosi na sve zene, a to je da ce biti pod autoritetom svoga muza. Ovo nije Jevrejska bajka vec Bozija Rec i Sveto Pismo.

Kada zene prestanu radjati sa mukom, onda cu verovati da ne moraju biti pod autoritetom svoga muza.

Da li ista moze biti od ovoga jasnije i jednostavnije?

Brat Aladin

mislim, kakva ti je to poveznica i dokaz za to da su žene pod autoritetom muškaraca zato što rađaju s mukom? što ako se dogodi da znanost smisli način da žene rađaju bez i trunčice bola?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
ZA MENE POSTOJI SAMO JEDNA PRAVA KULTURA, A TO JE ONA KOJA VERUJE BOGU SVOM STVORITELJU I SPASITELJU.

Ovakva izjava nosi sa sobom 2 glavna problema. Prvi je u tome sto... barem ja tako dozivljavam... VELIKA slova znace nesto kao da osoba vice dok to govori... Cemu to? Zasto naglasavati neki svoj sud? Zar ga nije dovoljno izreci? To ustvari podrazumijeva da osoba misli da je neupitno u pravu, a drugo da ima potrebu u to druge uvjeravati silom, vikanjem, galamom i u konacnici nasiljem. To vidim kao ogroman problem, jer iskazuje temeljnu nekulturu govorenja i nepostivanja sugovornika.

Drugi je problem vidim u tome sto je ovakva izjava ujedno razocaravajuce uskogrudna. Ona se poziva na jednu kulturu?! Koju tocno? Naravno, izmedju redova se nazire vrlo jasno da osoba koja to urla pomislja samo na svoju kulturu (ma koja god ona bila)?! Kao da se ista izjava ne moze primjeniti i na krscane, hinduse, muslimane ili taoiste? Pa, i oni svi vjeruju svojem Bogu stvoritelju i spasitelju?! Druga je stvar sto je onaj koji to galami ujedno i neuk, pa ne pozna niti najosnovnije postavke drugih svjetskih religija i sve ih smatra da su Djavolje djelo.

Zanima me bas kako bi se osjecao kada bi neki zadrti i jednako tako iskljucivi hindus urlao o svojoj jedinoj kulturi i njega optuzivao da je nevjernik u njegovog jedinog Krshnu?!

Neprijatelj ljudcke duse-djavo, cesto se poziva bas na pluralizam misljenja, toleranciju govora, razlicitost ideja i pristupa, puno puteva do Boga (Znamo da postoji samo jedan put, istina i zivot Isus Hrist.)

Zanima me od kuda tebi dragi sugovornice pravo da sebe smatras nekim tko ima spoznaju i moze suditi o tome tko ili sto je uopce Djavo, i na sto se on (ili ona) poziva?! Znaci li to da ti imas izravnu vezu s Djavlom kada si tako upucen u njegove/njezine poslove i namjere?!

Ili se tu radi o tome da se sve ono sto se meni ne svidja i protiv cega sam ja sam ustvari proglasim djavolskim i otvori sezona lova na vjestice?! Ovakav stav razotkriva jednu temeljnu uskogrudnost govornika. On ne razumije i ne voli sve ono sto je raznoliko i razlicito od njega samoga. Ali ono sto je u tome dosita opasno jeste agresivnost i jezik nasilja kojim on to sve zeli i progoniti do unistenja.

I tako sa kulturom, civilizacijom, bontonom i lepim ponasanjem, pozivajuci se na sve to, djavo je uspeo prevariti ogromne mase ljudi.

Dakle, kultura, civilizacija, bonton i lijepo ponasanje su Djavolja posla i nesto sto se treba pobjediti... nekulturom, urlanjem, prijetnjama, neciviliziranim ponasanjem, nasiljem i ruznim ponasanjem?! Ova izjava je naprosto... fasisticka?!

Ja sam daleko od toga da budem inkvizitor.

Ma ti si jaganjac Bozji, milo dijete... samo sto ti pjena malo izbija na usta, a oci ti se crvene od mrznje i bijesa...

Ja sam za slobodu religije.

Naravno, pod uvjetom da je to samo tvoja vlastita religija. Sto mislis o drugima smo vec jasno vidjeli!

Medjutim mi hriscani smo u STRAHOVITOM DUHOVNOM
RATU, nas rat nije sa telom i krvlju, tako pravi hriscani ne ubijaju i ne progone svoje neistomisljanike

Bolje bi bilo da ste u miru, nego u tom strahovitom ratu... ali barem ohrabruje vijest da mislite ostati samo na rijecima rata, mrznje i iskljucivosti.

more_horiz
Dominik je negdje rekao da se osjeca sam kao pas na groblju, otudjen od svojih bliznjih... ili tako nekako.

Aladin izjavljuje... mi se suprostavljamo ovom svetu i duhovima pakosti i poglavastvima ovog zlog mracnog sveta...

Meni je zao gledati toliku iskljucivost. Mislim da obojica grijese i pate zbog svojeg nerazumijevanja temeljnih zakona Bozanske tvorevine. Svijet je Bozje djelo, zasto mu se suprotstavljati?!

Poneki ljudi (cesto i u najboljim namjerama) zanemare uvidjeti da je raznolikost temeljno nacelo svemira. U prirodi nema niti jednog istog cvijeta, zivotinje, covjeka, pa cak niti atoma i molekule. Svaki je jedinstven i svaki je malo razlicit. U tome se ocituje beskonacna Bozja stvaralacka sila. Bog je stvaratelj, a ne kopiratelj... On svakom novom stvoru posveti jednaku paznju i ljubav. Svakog stvori posebno i razlicito.

Oni koji se suprotstavljaju raznolikosti svijeta teze unistenju tog istog svijeta, unistenju prekrasne Bozanske tvorevine. Umjesto ljubavi za sve, oni postupno razvijaju mrznju prema svemu. Zato se osjecaju kao u ratu protiv svega, zato se osjecaju odvojeni i isljuceni od svega ostalog. Kada bi naucili da se sam Bog krije iza sve te svoje raznolikosti, naucili bi Ga prepoznavati i otkriti u svemu sto vide. Kao da u svemiru moze biti ista suprotstavljeno i protivno Bogu?!

Tako je i sa duhovnoscu. Umjesto da sa zanimanjem promatraju razlicita ispoljenja ljudske duhovnosti, oni u svemu sto je razlicito vide samo prijetnju.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>pa kada god znanost smisli nesto sto je drugacije od onoga sto je Bog rekao onda mozes zasigurno znati na cijoj je strani znanost.
Pogledaj samo svet danas.
1. Globalno zagadjevanje i zagrevanje zemlje=REZULTAT ZNANOSTI!
2. Hibridizacija hrane i mnoge bolesti koje idu s time, borba protiv korova psticidima sto sve truje zemlju=REZULTAT ZNANOSTI!
3. Preko 50% istrebljenih zivotinjski vrsta na planeti=REZULTAT ZNANOSTI!
4. Veliko otudjenje ljudi jedni od drugih kao rezultat sveopsteg napretka ljudcke vrste=REZULTAT ZNANOSTI!
5. Vera u evoluciju a ne u Boga=REZULTAT ZNANOSTI!
6. Unistavanje zemlje i vadjenje svih ruda i nafte iz nje, itd=REZULTAT ZNANOSTI!

Mogao bi jos navesti mnogo tacaka ali nije u tome stvar, ali iz svega toga se vidi ko stoji iza toliko ljubljene nam znanosti.
Bog je rekao da ce unistiti sve one koji unistavaju zemlju u knjizi Otkrivenje!

Pa kada smisle jos i da zena radja bez muke, to bi bio SOTONSKI slag na tortu i na sva nedela koja su pocinili i koja cine danas. Ali kada Bog pocne u jednom od ovih dana suditi svetu, a meni se cini da to vec sve vise i vise se desava, onda cete videti ko je stajao iza znanosti. Ali dok Boziji sud ne pocne u punoj meri, sve dokle cete drzati znanost u svom srcu kao nesto dobro i plemenito.

Sotona rece Isusu: "Dacu ti sva svetcka kraljevstva ako mi se poklonis!"

Brat Aladin</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Aladin je napisao/la:
pa kada god znanost smisli nesto sto je drugacije od onoga sto je Bog rekao onda mozes zasigurno znati na cijoj je strani znanost.
Pogledaj samo svet danas.
1. Globalno zagadjevanje i zagrevanje zemlje=REZULTAT ZNANOSTI!
2. Hibridizacija hrane i mnoge bolesti koje idu s time, borba protiv korova psticidima sto sve truje zemlju=REZULTAT ZNANOSTI!
3. Preko 50% istrebljenih zivotinjski vrsta na planeti=REZULTAT ZNANOSTI!
4. Veliko otudjenje ljudi jedni od drugih kao rezultat sveopsteg napretka ljudcke vrste=REZULTAT ZNANOSTI!
5. Vera u evoluciju a ne u Boga=REZULTAT ZNANOSTI!
6. Unistavanje zemlje i vadjenje svih ruda i nafte iz nje, itd=REZULTAT ZNANOSTI!

to su sve nuspojave znanosti, a ne cilj znanosti. isto tako ti netko može nabrajati događaje u Bibliji kad su ljudi ubijani u Božje ime, ili također križarske ratove i ostalo što se događalo u Božje ime. reći ćeš ti "pa to su radili oni koji su krivo tumačili Pismo". da, ali isto tako i ovo što si ti nabrojao za znanost su radili oni koji su zloupotrebljavali znanost. bojim se da je više iskrenih i dobrih znanstvenika nego iskrenih i dobrih kršćana

more_horiz
Tako je Imhotep!!!

Znanost je počela biti zloupotrebljavana kada se stavila u službu krupnog kapitala.
I sada bi mi trebali reći kako su znanstvenici namjerno uništavali sve oko sebe.
Malo sutra!!!

pozdrav

Euro

more_horiz
Ja pak braco verujem, da znanost dolazi iz pogresnog izvora a da mi toga nismo svesni. Jer nase prvo telesno rodjenje toga uopste nije svesno. Tako je normalno telesnom coveku kada sebi zeli olaksati zivot na zemlji. Medjutim kada to ne dolazi kao posledica Bozijih blagoslova onda s time nesto nije u redu.

Da li neko na ovom forumu zna iti jedan slucaj nuspojave Bozijih blagoslova, kao sto ih nauka ima, kako kaze nas brat???

Brat Aladin

more_horiz
Naomi je napisao/la:
Istina je napisao/la:
Dobro brate Aladine misli ti svoje ja cu svoje pa cemo vidjeti gdje cemo zavrsiti na kraju...Zaista se ne zelim prepucavti sa osobom koja misli da je apsolutno u pravu i ne zeli saslusati icije drugo misljenje...Postoji u psihologiji dobar naziv za takve ljude,ali ne zelim te sad tu suocavati sa tvojim problemima posebno ne na ovakav nacin.Savjetovala bi ti da odes psihologu ili nekom dobrom Duhovnom savjetniku i da sredis tu nesigurnost koju skrivas sa ovakvim fanaticnim ponasanjem, jer ce te to dragi brate puno kostati u buducnosti....

Veliki pozdrav!

Istino, jako mi se sviđa tvoj navod. Mnogi uslijed nemogućnosti da se suoče sa sobom na duhovnom putu, uzmu fanatično prakticirati Sveto Pismo, i skrivati se iza tekstova riječi božje. No, zaborave da pred Bogom neće stojati riječ, sveto pismo, nego čovjek sa sadržajem u svom srcu, umu, karakteru. Pozdrav.

Draga Naomi!

Najveca istina od svega je da je Pastorima i Crkvam najpotrebnije imati ljude poput Aladina koji slijepo prate NJIHOVE stavove i teze,jer ih na taj nacin drze pod kotrolom a dok ih drze pod kontrolom imaju vlast nad njima i tako se Instutucije i odrzavaju...Ljudi poput njega su i razvili svoj fanatizam zbog vjerovatno neke psihicke slabosti i onda su to u njegovoj Crkvi jako dobro iskoristili za svoj uspijeh odnosno poslusnos Crkvi...Takvi ljudi i postaju fanaticni obicno zbog straha tipa Strah Boziji, Sud Boziji, Grijeh ili tipa razum je grijeh koji im se u Crkvi propovjeda...Sto je opet proizvod Inistitucija da ih drze pod kontrolom...Zamisli sto bi se desilo sa Crkvama u trenutku kad bi takvi ljudi kao on poceli misliti svojom glavom???Raspale bi se, jer vecina Institucija i jest proizvod ljudskog a ne Bozijeg htjenja...A to raspadanje Pastori nes miju dozvoliti i zato i grade Aladinov fanatizam i fanatizam slicnih njemu...

more_horiz
Ali kada Bog pocne u jednom od ovih dana suditi svetu...

Da, evo samo sto nije... najavljuju za slijedeci tjedan?! Osobno mi je vrlo zao sto ces se nazalost razocarati. Bilo bi to super da netko sleti s neba i sredi sve nase probleme, ali nece ici bas tako lako. Proci cemo kroz mnogo muka i na kraju shvatiti da se moramo sami mijenjati.

Ali dok Boziji sud ne pocne u punoj meri...

E da ti je docekati taj dan pa da nam pokazes kako si bio u pravu!!! Nazalost, u svemiru se stvari ne desavaju po tom obrascu.

more_horiz
JA ne zelim Boziju sud, jer on ce biti strasan. Ja volim mislost, ali milost ne znaci ostati u grehu vec ocistiti se od stvari ovog sveta i biti nanovorodjen. Ocito da moji sagovornici uopste ne razumeju sta mi je u srcu, i misle da zelim nekog spaliti vatrom. To je daleko od istine i onoga sto pisem. Ja samo odgovorno tvrdim, na osnovu najsvetije Knjige, koju priznaju svi autoriteti da je od Boga, iako mnogi kazu da nije jedina od Boga, no to je na njima, ali makar priznaju da je od Boga, da smo mi pred stravicnim sudom koji se nece odvijati kako to ljudi zamisljaju, vec mislim da ce biti mnogo strasnije.
Ali sada cu da kazem, nesto, i to zapamtite ljudi sa ovog foruma. Kada kalifornija i posebno Los Andjelos potone pod more, to je pocetak velikih nevolja za ovaj svet. Tada cete znati da je ovo sto sam govorio istina, ali svet ce tada biti u jednom drugacijem stanju nego ovog trenutka i ljudi nece vise moci ni normalno razmisljati tada.

Inace licno zelim da vi moji veliki kriticari iskusite Boziju milost jer jedino tim kanalom dolazi Zivot Vecni. Ne dao Bog da ikom ovde zelim bilo sta drugo nego spasenje, ako bih zeleo nesto drugo, onda ne bih ni smeo pisati na ovom forumu. Alo ono sto sam pokusao naglasiti je da jako liberalno i slobodoumno pristupate Bibliji i da je tumacite na veoma problematican nacin koji uopste nema potpore u Pismu.

No to je vec izmedju vas i Boga. Necu po hiljadu puta reci ono sto verujem. Sada vas ostavlajm Bozijoj mislosti i vasim zeljama.

Pozdravlja vas FANATIK Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Poneki ljudi (cesto i u najboljim namjerama) zanemare uvidjeti da je raznolikost temeljno nacelo svemira. U prirodi nema niti jednog istog cvijeta, zivotinje, covjeka, pa cak niti atoma i molekule. Svaki je jedinstven i svaki je malo razlicit. U tome se ocituje beskonacna Bozja stvaralacka sila. Bog je stvaratelj, a ne kopiratelj... On svakom novom stvoru posveti jednaku paznju i ljubav. Svakog stvori posebno i razlicito.

Oni koji se suprotstavljaju raznolikosti svijeta teze unistenju tog istog svijeta, unistenju prekrasne Bozanske tvorevine. Umjesto ljubavi za sve, oni postupno razvijaju mrznju prema svemu. Zato se osjecaju kao u ratu protiv svega, zato se osjecaju odvojeni i isljuceni od svega ostalog. Kada bi naucili da se sam Bog krije iza sve te svoje raznolikosti, naucili bi Ga prepoznavati i otkriti u svemu sto vide. Kao da u svemiru moze biti ista suprotstavljeno i protivno Bogu?!

Tako je i sa duhovnoscu. Umjesto da sa zanimanjem promatraju razlicita ispoljenja ljudske duhovnosti, oni u svemu sto je razlicito vide samo prijetnju.

vidiš, ovo je jako zanimljivo i otvara mnoge stvari... ako vjerujete u Boga stvoritelja, onda vjerujte i da postoji mogućnost da je Bog omogućio različitim narodima da na različit način dođu do njega. možda je kinezima baš put do Boga konfucionizam - zapamtimo se da je konfucije izjavio "zlatno pravilo" dosta prije nego što je to Isus rekao... zašto Isus i konfucije ne bi dolazili od istog izvora - Nebeskog Oca - Dizajnera svemira?

more_horiz
Dobro Bahakti, ovom izjavom (zašto Isus i konfucije ne bi dolazili od istog izvora - Nebeskog Oca - Dizajnera svemira?) cak i slepac bi video da ti ustvari nisi hriscanin. Hricani veruju u JEDNOG Boga i JEDNOG SPASITELJA i JEDNOG Gospoda Isusa Hrista KOJI JE: PUT, ISTINA i ZIVOT. A On-Hrist, ne ja Aladin je rekao: Niko ne moze doci ka Ocu osim preko Mene! Ko je vide Mene video je Oca.

Sada si i javno makar meni otvorio svoje karte, i ocito je da se ti ne zalazes za PUT koji je pokazao nas Gospod, a Reci njegovih proroka nazivas Jevrejskim bajkama. To je jako los temelj na kome gradis kucu. Isus je rekao da svako ko ne gradi kuci na temelju Njegovih Reci da ce ona pasti. A konfucije i Hrist sigurno ne nose istu Poruku! Pa to zna svaki ozbiljni citalac Bilije.

Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Dobro Bahakti, ovom izjavom (zašto Isus i konfucije ne bi dolazili od istog izvora - Nebeskog Oca - Dizajnera svemira?) cak i slepac bi video da ti ustvari nisi hriscanin. Hricani veruju u JEDNOG Boga i JEDNOG SPASITELJA i JEDNOG Gospoda Isusa Hrista KOJI JE: PUT, ISTINA i ZIVOT. A On-Hrist, ne ja Aladin je rekao: Niko ne moze doci ka Ocu osim preko Mene! Ko je vide Mene video je Oca.

Sada si i javno makar meni otvorio svoje karte, i ocito je da se ti ne zalazes za PUT koji je pokazao nas Gospod, a Reci njegovih proroka nazivas Jevrejskim bajkama. To je jako los temelj na kome gradis kucu. Isus je rekao da svako ko ne gradi kuci na temelju Njegovih Reci da ce ona pasti. A konfucije i Hrist sigurno ne nose istu Poruku! Pa to zna svaki ozbiljni citalac Bilije.

Brat Aladin

priznajem, možda nisam kršćanin utoliko što ne idem na nedjeljnu misu, kao ostali vjerni hrvatski katolici, no mislim da je vrijednije doma pročitati bibliju i još poneka duhovna štiva, nego ići na misu iz navike, a uopće ne razmišljati o duhovnosti.

i nemoj mi reći da bibliju nazivam židovskim bajkama, jer si to na ovom forumu samo ti, već nekoliko puta, rekao. ne stavljaj mi drsko riječi u usta koje nisam izrekao.

a ti niti ne poznaješ konfucijeva naučavanja, jer da poznaješ, shvatio bi koliko su slični Isusovim, i ujedno je konfucionizam i jedan od glavnih razloga što su kinezi jedan od najmoralnijih naroda i dan-danas. ako si toliko okrutan da možeš pomisliti da su samo oni koji su se susreli s Isusom dobili priliku da budu spašeni, a kinezi koji su bili fasciniranim pozitivnim vrijednostima i visokim moralom kojeg je naučavao konfucije, su izgubljeni jer nikad nisu čuli za Isusa, onda samo dodatno pokazuješ koliko si zatupljen i koliko si pod utjecajem jednostranog tumačenja biblije od strane nekog seoskog vjerskog manipulatora iz kentuckya.

more_horiz
Da, slicno meze biti, I TO I MORA BITI SLICNO DA BI SOTONA PREVARIO LJUDE. Sta mislis kako Sotona vara ljude. Pavle kaze da se cak pretvara u Andjela Svetla. Sotona se danas krije iza mnogih cak hriscanskih simbola i svega i svacega. A kamo li u drugim religijama.
Postoji samo jedan odredjeni PUT OD BOGA, a Isus je to rekao Samarijanki kraj studenca kada su razgovarali o veri i religiji.
Isus je rekao: "Vi (svi religiozni ljudi koji se ne drze striktno plana spasenja otkrivenog u Pismu.) Vi ne znate cemu se molite, ali MI (Isus i oni koje slede uzor Pisma), Mi znamo cemo se klanjamo, jer SPASENJE DOLAZI OD JEVREJA." Pisano je: "Ovo Evandjelje pocece se propovedati najpre od Jerusalima pa sve do kraja sveta..." Takodje je pisano: "Propovedajte Evandjelje svakom stvorenju, koji uzveruje spasice se, koji ne uzveruje osudice se..."
Dakle, ako bi Konfucije, Muhamed, Buda, nosili ISTE PORUKE kao i Isus, PUT NAZAD KA BOGU, onda Isus sigurno ne bi rekao da TO EVANDJELJE MORA BITI PROPOVEDANO OD JERUSALIMA PA SVE DO NAJDALJIH KRAJEVA ZEMLJE, i pogotovu ne bi rekao da KO NE UZVERUJE DA CE SE OSUDITI...

Ja ne znam, da li ista od ovoga moze biti jasnije i jednostavnije za razumevanje.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Bhakti je napisao/la:

a ti niti ne poznaješ konfucijeva naučavanja, jer da poznaješ, shvatio bi koliko su slični Isusovim, i ujedno je konfucionizam i jedan od glavnih razloga što su kinezi jedan od najmoralnijih naroda i dan-danas. ako si toliko okrutan da možeš pomisliti da su samo oni koji su se susreli s Isusom dobili priliku da budu spašeni, a kinezi koji su bili fasciniranim pozitivnim vrijednostima i visokim moralom kojeg je naučavao konfucije, su izgubljeni jer nikad nisu čuli za Isusa,

Kinezi danas i u prošlosti imaju/imali su prilike čuti za Isusa. Nažalost, u Kini se istinski kršćani proganjaju, mnogi su osuđeni na višegodišnje kazne u logorima. Moralni narod?! A rješavaju natalitet abortusom.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply