Da li kao kršćani dozvoljavate istospolne brakove?
Krizostom je napisao/la:I ti ljudi trebaju spasenje...
Jevrejin je napisao/la:Naravno da je vencavanje homoseksualaca u Crkvi tezak greh. Kao i sama pomisao da se takvi "brakovi" odobravaju.
Bog svakom nudi spasenje. Ja homoseksualnost ne razumem. I jednom sam video muskarca koji je ugradio silikone. Meni je to bilo neprirodno i bezveze. Ali ni u jednom trenutku nisam pomislio da oni nemaju pravo na spasenje. Tu jedino Bog zna tacno sta se dogadja.
Mozda postoji velika razlika od homoseksualca koji se takav rodio, i onoga koji se svojim preterivanjem u to pretvorio. Bog to zna, i On ce prema tome shodno i suditi. Ipak svako ima pravo na spasenje i svako to moze dobiti.
Velika je razlika po ova dva pitanja.
Dina je napisao/la:Pa , sad mi nije kristalno jasno,treba li njima propovjedati ili ih se kloniti,ili ih drzati za gad pred Bogom,ili sto?
Feba je napisao/la:Dina je napisao/la:Pa , sad mi nije kristalno jasno,treba li njima propovjedati ili ih se kloniti,ili ih drzati za gad pred Bogom,ili sto?
Treba im propovijedati, reći da je njihov životni stil grijeh ali da ih Bog ljubi i želi im dati novi život.
Noemi je napisao/la:Feba je napisao/la:Dina je napisao/la:Pa , sad mi nije kristalno jasno,treba li njima propovjedati ili ih se kloniti,ili ih drzati za gad pred Bogom,ili sto?
Treba im propovijedati, reći da je njihov životni stil grijeh ali da ih Bog ljubi i želi im dati novi život.
Ako uopće budu dopustili da im netko propovijeda. Iako znaju u savjesti da je to grijeh, sila slasti, naslada nadjača zdrav razum.
Totus Tuus je napisao/la:Da, izopačenost. Nebi dozvolio homoseksualne brakove, naravno. Ali nebi niti osuđivo te ljude. Ja ih gledam kao psihičke bolesnike, bez ikakvog podcjenjivanja, tako da im mogu pristupat sa samilošću, a ne s osudom. Osuditi grijeh a ne gršnika. Bogu ništa nije nemoguće. Čuo sam za primjere i njih koji se ponormalne