Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Judino evandjelje

power_settings_newLogin to reply
+12
Naomi
Bhakti
Euro
Aladin
crusader
Konin
ILIJA
Hell master
dominik
Istina
No Nick
Fazlija
16 posters

descriptionJudino evandjelje - Page 3 EmptyRe: Judino evandjelje

more_horiz
Ma daj Aladine molim te ostavi se ti raspravljanja o homosexsualcima jer o toj temi znas sto si cuo i nisi nikad sam procitao niti pokusao shvatiti Bibliju...ja sam nanovo rodena krscanka vec 14 godina,krstena Dihom Svetim i vodi...Procitala sam Bibliju vec 15 puta ne manje i znam o cemu govorim a ti se ostavi kao papiga ponavljanja necijih nazora i misli i pocni misliti i slusati Boga i jedino njega pa ces vidjeti sto ce ti on reci...JA NE MISLIM NEGO ZNAM da je taj covjek pun ljubavi Bozije i da ga Bog blagoslivlja a ti te svoje fanaticne ideje govori nekom drugom, meni ne hvala...Jer imam svoju glavu da s njom mislim i svoje srce pred Bogom koje je cisto i blaogslovljeno...

Pozdrav!

more_horiz
Istina je napisao/la:
Ma daj Aladine molim te ostavi se ti raspravljanja o homosexsualcima jer o toj temi znas sto si cuo i nisi nikad sam procitao niti pokusao shvatiti Bibliju...ja sam nanovo rodena krscanka vec 14 godina,krstena Dihom Svetim i vodi...Procitala sam Bibliju vec 15 puta ne manje i znam o cemu govorim a ti se ostavi kao papiga ponavljanja necijih nazora i misli i pocni misliti i slusati Boga i jedino njega pa ces vidjeti sto ce ti on reci...JA NE MISLIM NEGO ZNAM da je taj covjek pun ljubavi Bozije i da ga Bog blagoslivlja a ti te svoje fanaticne ideje govori nekom drugom, meni ne hvala...Jer imam svoju glavu da s njom mislim i svoje srce pred Bogom koje je cisto i blaogslovljeno...

Pozdrav!

govoriš u ime svih..... ti nemožeš znati dali čovjek pun ljubavi,,sve je to u tvojoj glavi....

more_horiz
Ja možda ne znam ništa, i možda ste potpuno u pravu. Ali Bog i homoseksualnost u Pismu su Svetlo i tama. Ja to nisam znao, zato što sam bio neznalica ali sam to naučio iz Biblije tako da to nisam ja već Bog. Bog mrzi to čak mnogo više nego ma koji čovek. Kada kažem da Bog to mrzi, mislim da mrzi tu stvar a ne možda tog čoveka.

I možete pročitati Bibliju i MILION puta ali ako to ne vidite, onda nešto nije u redu sa vašim iskustvom a POGOTOVU SA NANOVOROĐENJEM. Toliko sam ljudi čuo kako ispovedaju da su nanovorođeni pa onda poriču ono što piše u Reči. Upamtite vi koji tvrdite da ste nanovorođeni a poričete Reč, DA JE TO NEMOGUĆE. NEMOGUĆE JE BITI NANOVOROĐEN I PORICATI REČ ZATO ŠTO BOG JESTE REČ.

JOVAN 1:1. "U početku beše Reč...I Bog beše Reč..."

Inače ja bih voleo da vi svi jeste nanovorođeni i ja sa vama zajedno. Ali ponavljam kada pročitate nešto u Bibliji protiv čega govori Reč, pa kažete ALI TO NIJE TO ILI TO NE ZNAČI TO, to je jako loš znak, jer nanovorođena osoba nikada ne protuvreči onome što je napisano. A Bog se suproti grehu a homoseksualizam je jedan od klasičnih greha u kojima čovek može živeti.Odnosno HOMOSEKSUALIZAM SE U BIBLIJI NAZIVA SODOMIZMOM. A verovatno znate kako je prošla Sodoma u vreme Lotovo.

I za kraj: Luka 17:30. "kao što je bilo u vreme Lotovo, tako će biti i u dana kada će se otkriti Sin Čovečji." Amen!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
btw.. sotona nevoli homoseksualce....(ako si homič nesmiješ biti : sotonist,mag,metalac,gotičar..itd..itd...)

more_horiz
rekao ti je to osobno, jel da? viš zanimljivo, jer poznajem metalce i gotičare koji su gej ili biseksualni.

more_horiz
Ma dobro Aladine kako ti znas da je tebi Bog osobno dao najpravednije i najbolje tumacenje Njegove Rijeci?Aj molim te objasni mi to.Kad si toliko siguran da znas sve...Ja zaista nemogu skuziti kako ti mozes nas ovdje sve uciti pameti.Ko ti dade to pravo?Od kud ti to?Od kud ti pravo da kazes da je nesto krivo sa mojim obracenjem?Zato sto imam drugacije misljenje od tebe?Jeli ti mene znas?Jesi li me vidio?Znas li moje srce?Pa zaista nerazumijem....Nemog shvatiti ko je tebi toliko oprao mozak....DA SUDIS SUDIS na osnovu nicega samo zato sto ja na neke stvari gledam drugacije?Mislis li da ce te Isus pitati u Raju vjerues li dali su homosexsualci u redu pred Bogom ili ce te pitati kakvo je tvoje srce pred njim da bi dosao u raj????Nece te niti baciti u pako niti staviti u raj na osnovi domagogije niti tumacenja Biblije nego na osnovu srca a o tome dragi moj TI NEMAS PRAVO SUDITI NITI O MOM NITI O TUDEM ZIVOTU!Nego samo Bog.I ostavi se mog nanovorodenja i pogledaj svoje nanovorodenje jer kad ovako mozes suditi onda nesto nije u redu sa tvojim...

more_horiz
Lijepo je rekao Krišnamurti:"A koja to osoba na ovom svijetu može reći koliko je velika i jaka vaša vlastita ljubav prema Bogu?!"

Pa ipak, neki se i to usuđuju. Procjenjuju tuđu ljubav prema Bogu.
U tome se slažem s Istinom. Mada o homoseksualcima imam drukčije mišljenje.

pozdrav

Euro

more_horiz
Pa evo Istina objasniću ti kako mi je Bog dao pravo tumačenje Biblije! To je veoma jednostavno.

Bog ti se jednom objavi da je stvaran i da je Njegova Reč Biblija. Kako se to desilo to je nemoguće objasniti ali suština pravog tumačenja ide za tim.

Dakle, jednom kada ti Bog otkrije da je samo Biblija Božija Reč i put nazad Bogu, onda se u svom srcu otvoriš za to kao jedini vrhovni autoritet.

Dakle, kada shvatiš da ti se Bog obraća sa stranica Pisma onda to izgleda ovako.

Bog kaže pokaj se zato što si grešnik. Ti si rođen u grehu, oblikovan nepravdom, tvoje misli su grešne, i tvoji postupci tvoj govor, itd. Rimljanima: Svi sagrešiše i izgubili su Božiju slavu... Onda se ja pitam šta to znači i pročitam u Bibliji: Dela 2:38. "Pokajte se i da se svaki od vas krsti u Ime Isusa Hrista i primićete dar Svetog Duha."
Šta to znači, pa baš to što piše: Ja se pokajem i okrenem od načina života i merila vrednosti koje sam imao do tada. Onda se krstim u Ime Isusa Hrista verujući da će mi Bog dati Svetog Duha ako nastavim da mu se pokorava. Dela Apostolska 4. Bog daje Svetog Duha onima koji mu se pokoravaju.

Šta to znači baš to. Onda pročitam da će bludnicima i preljubnicima suditi Bog, i da je svaki greh mimo tela ali koji se kurva taj greši o svoje telo! Upitam se pa šta to znači? Pa baš to što i piše. Onda se srce moje odvrati od vanbračne seksualnosti lepote žena koje su oko mene a pogotovu udatih žena koje se danas nude na sve strane i ponašaju se kao neudate.

E A SADA DOLAZIMO I DO TEME HOMOSEKSUALNOSTI.
Pitam se šta Bog misli o tome, pa upravo ono što je i rekao. Bog govori ono što misli, ne kao ljudi ili pogotovu ne kao đavo.
Otvorim u Bibliji poslanicu Rimljanima prvu glavu i pročitam šta Bog misli o tome. I evo šta On kaže a ne ja, još jednom:

"Jer kad spoznaše Boga, ne proslaviše ga kao Boga, niti mu zahvališe,
nego zaludješe u svojim mislima, i potamnje nerazumno srce njihovo." Ovde Pavle piše o ljudima koji su došli u kontak sa Bogom ali Ga nisu prihvatili i proslavili kao Boga!
"Kad su govorili da su mudri, postadoše ludi." Kada govore da su pastiri Hrišćanske crkve, naprimer.

"I zato ih predade Bog u željama njihovih srdaca u nečistoću, da sramote sami tjelesa svoja," OVO NE BI KOMENTARISAO JER NE TREBA NIKAKVO TUMAČENJE.

"Koji pretvoriše istinu Božju u laž, i većma iskazivaše čast i služiše
stvorenju nego Stvoritelju, koji je blagoslovljen u vijeke. Amen." BUDUĆI DA SU PRETVORILI ISTINU BOŽIJU U LAŽ, EVO ŠTA ĆE BOG UČINITI S NJIMA!

"

Zato ih predade Bog sramotnim strastima, jer žene njihove pretvoriše naravno općenje u ono, što je protiv naravi. A tako se i muškarci, ostavivši naravno općenje sa ženom, raspališe
željama svojim jedan na drugoga, i muškarci su s muškarcima činili
sram, i sami su na sebi primali zasluženu plaću za svoju zabludu." OVO BI TREBALO BITI JASNO SVAKOJ NORMALNOJ OSOBI ŠTA TU PIŠE.

A ZAŠTO IH JE BOG TOME PREDAO???
"I kako nijesu marili da spoznaju Boga, zato ih Bog predade pokvarenom mišljenju, da čine, što ne valja,"

Dakle, Istina, kako može neko sa ovim kvalifikacijama biti najduhovniji pastir koga ti poznaješ????????????????????
A da li je pun Božije ljubavi kao što ti to tvrdiš, pa EVO ŠTA BILIJA KAŽE, OVO NIJE TUMAČENJE VEĆ SAMO CITIRANJE.

"Da budu napunjeni svake nepravde, zloće, bludnosti, lakomstva, pakosti,
puni zavisti, ubojstva, svađe, lukavstva, podmuklosti, doušnici,"

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
opet o homićima... šta je to toliko bitna tema za kršćanstvo? dajte barem to preselite na odgovarajući topic.

more_horiz
Pa to je jedan od najvećih problema ovog doba. pogotovu u državama ili kontinentima koji za sebe tvrde da su hrišćanski. Nažalost mi ponovo živimo u vreme kao kada je na zemlji živeo Lot u Sodomi, a ljudi su toga potpuno nesvesni.

Inače, želim biti po sve jasan, ja ne mrzim ljude sa tim problemom, i verujem da mogu biti spašeni kao i ma ko drugi, i verujem da mogu biti nanovorođeni kao i svaki drugi grešnik. Ali ne verujem da oni mogu biti hrišćani i ostati takvi. kao što lažov mora biti oslobođen toga, i prostitutka, i lopov, i kavgađija, i prevarant...itd, svi oni moraju biti oslobođeni od takvih stvari u crkvi živog Boga, gde je Bog zaista prisutan, i onda se oni zovu hrišćani, nakon što su se pokajali primili oprost i bili promenjeni, postali nova stvorenja u Isusu Hristu.
To važi i za homoseksualce i lezbejke. Ako ostanu takvi, oni ne mogu biti hrišćani, pogotovu ne pastiri, jer ako slepac vodi slepoga, oboje će pasti u jamu.
Dakle i ljudi sa takvim problemima moraju da se pokaju, promene, očiste od toga kroz Hristovu Krv, oslobode Duhom Boga našega i onda kao nova stvorenja koja to više ne žele a kamo li praktikuju ONI SU ONDA TEK HRIŠĆANI, PRE TOGA NE. Istina je da oni mogu reći da oni jesu, ali Biblija i Bog to ne kažu dok se čovek ne očisti od svojih greha kroz Krv i oslobodi delovanjem Božjeg Duha Svetoga.
Koliko god puta da pročitam poslanice apostola i Evanđelja uvek pročitam isto, kako bih uopšte onda mogao verovati bilo šta drugo, kada Reč toliko jasno govori o tim stvarima.

Neka nam Bog pomogne da u svom srcu uzdignemo Njegovu Reč iznad svake ljudcke filozofije i svake druge ljudcke knjige i svih mudrih filozofa i psihologa, jer jedino u Hristu možemo biti nova stvorenja i to kroz Njegovu Reč što je Biblija!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Dobro brate Aladine misli ti svoje ja cu svoje pa cemo vidjeti gdje cemo zavrsiti na kraju...Zaista se ne zelim prepucavti sa osobom koja misli da je apsolutno u pravu i ne zeli saslusati icije drugo misljenje...Postoji u psihologiji dobar naziv za takve ljude,ali ne zelim te sad tu suocavati sa tvojim problemima posebno ne na ovakav nacin.Savjetovala bi ti da odes psihologu ili nekom dobrom Duhovnom savjetniku i da sredis tu nesigurnost koju skrivas sa ovakvim fanaticnim ponasanjem, jer ce te to dragi brate puno kostati u buducnosti....

Veliki pozdrav!

more_horiz
Da, u pravu si, beskonačno prepucavanje nema smisla. Ali savet za kraj, makar od mene. Više koristi Pismo od psihologije i bićeš srećniji u životu. Možda će ti biti teže, ali svršetak toga ima veliku platu.

I tebi pozdrav bez i jedne trunke neprijateljstva ili bilo čega prema tebi kao osobi!

Brat Aladin

more_horiz
Istina je napisao/la:
Dobro brate Aladine misli ti svoje ja cu svoje pa cemo vidjeti gdje cemo zavrsiti na kraju...Zaista se ne zelim prepucavti sa osobom koja misli da je apsolutno u pravu i ne zeli saslusati icije drugo misljenje...Postoji u psihologiji dobar naziv za takve ljude,ali ne zelim te sad tu suocavati sa tvojim problemima posebno ne na ovakav nacin.Savjetovala bi ti da odes psihologu ili nekom dobrom Duhovnom savjetniku i da sredis tu nesigurnost koju skrivas sa ovakvim fanaticnim ponasanjem, jer ce te to dragi brate puno kostati u buducnosti....

Veliki pozdrav!

Istino, jako mi se sviđa tvoj navod. Mnogi uslijed nemogućnosti da se suoče sa sobom na duhovnom putu, uzmu fanatično prakticirati Sveto Pismo, i skrivati se iza tekstova riječi božje. No, zaborave da pred Bogom neće stojati riječ, sveto pismo, nego čovjek sa sadržajem u svom srcu, umu, karakteru. Pozdrav.

more_horiz
No sestro Noemi, bas lepo razmisljas o ljudima koji uzimaju Boziju Rec sebi za utociste, ONI SU FANATICI po tebi.

Samo da podsetim sve koji citaju ovaj post, da se sam Gospod Isus za koga ovde ljudi tvrde da im je Bog, uvek krio iza PISANO JE. On NIKADA nije citirao nista sem Pisma, niti se ikada pozivao na neki drugi autoritet, niti na misao nekog mudrog coveka, filozofa ili mudraca. Kada god bi naleteo na opoziciju, neprijatelje i teskoce, On bi uvek bio iza Reci PISANO JE. Verovatno bi ga mnogi danas proglasili FANATIKOM kao i u danima kada je bi na zemlji i rekli bi: "Pa ovaj covek ne zna nista da kaze drugo osim onoga sto pise???"

Interesuje me samo kakav sadrzaj srca imaju pred Bogom ljudi koji se kriju iza filozofskih fraza i teoloski titula, seminara i diplomica, a ne Reci Bozije. Jako me zanima kako li Bog vidi ljudska srca koja se zasnivaju na filozofsko-teoloskim postavkama ovog sveta a ne na Hristu koji je Rec.

Jednom je sestra Dina jako lepo rekla na nekoj temi. Pokusacu da je citiram u tome.

TEOLOGIJA I PRAVA VERA SE VEOMA MNOGO RAZLIKUJU.

Amen, na to!

Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:

Samo da podsetim sve koji citaju ovaj post, da se sam Gospod Isus za koga ovde ljudi tvrde da im je Bog, uvek krio iza PISANO JE. On NIKADA nije citirao nista sem Pisma, niti se ikada pozivao na neki drugi autoritet, niti na misao nekog mudrog coveka, filozofa ili mudraca. Kada god bi naleteo na opoziciju, neprijatelje i teskoce, On bi uvek bio iza Reci PISANO JE. Verovatno bi ga mnogi danas proglasili FANATIKOM kao i u danima kada je bi na zemlji i rekli bi: "Pa ovaj covek ne zna nista da kaze drugo osim onoga sto pise???"

da, samo on je farizeje i ostale tukao na njihovom području, poznavanjem Pisma. oni su se hvalili kako poznaju i ispravno tumače Pismo. nije njima ništa značio jedan aristotel ili kant, pa Isus nije imao potrebe niti citirati takve

more_horiz
To nam je i Pavle apostol porucio u svojim poslanicama. Da se ne oslanjamo na nauke sveta, na ljudcke filozofije...itd. No evo procitajte to sami. Mi treba da odrazavamo Hrista - Rec, ne neku modernu ideju ili nekog opste priznatog mislioca ili prosvetitelja. Nevesta Hristova je Nevesta Reci Bozije a ne necega sto su ljudi proglasili mudrim.

Osim toga Isus se nije sretao samo sa Farisejima i Sadukejima i slicnim takvima. Njemu su dolazili i Grci. Pa kada se to jednom desilo, i kada su rekli: "Mi bi da vidimo Isusa!" Isus se okrenuo i rekao im. "Zaista, ako seme ne padne na zemlju i ne umre, ostace samo i nece doneti roda."

To nije bio filozofski odgovor, vec Bozija Rec, koja je u sebi sadrzala veliku tajnu zivota, a pogotovu Vecnog Zivota. Isus bi na svako moguce pitanje uvek odgovorio sa Recju, A ON JE NAS PRIMER! Koliko se ova generacija Hricana samo udaljila od tog primera. Danasnji propovednici vise citiraju Hegela i Kanta nego Pavla i Petra, i to je jedan ogroman problem koji ljudi ne shvataju, da to nije put u zivot, vec u kontra pravac.

Brat Aladin

www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Amen, povratak Sola Scripturi! Bozja rijec razdvaja duh i dušu, zglobove i moždinu, dok mudrost svijeta razdvaja covjeka od razuma.

more_horiz
Evo jednog primera koliko je filozofija zauzela mesto Bozijoj Reci u srcima ljudi. Na primer, kada Pavle pise u I. Korincanima 11.-oj glavi da je zeni slava ako gaji dugu kosu, i da joj je kosa dana mesto pokrivala. Sve zene ce skociti a i propovednici (NAZALOST) i reci da to nije za danas da je to bilo neko drugo vreme, i onda izneti gomilu tumacenja i fraza koje APSOLUTNO PORICU ono sto je Pavle napisao. I onda kazu da je to otkrivenje od Boga, a ono je u direktnoj suprotnosti sa Reci. Upamtite, kada je Pavle pisao Korincanima, on noje samo pisao njima, vec Hriscanima uopste. Bog je znao da ce te poslanice ljudi citati vekovima nakon Pavla i zvati to Bozija Rec.
Eto to je naprimer jedan maleni primer. Ima ih na hiljade raznih vrsta.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply