Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Judino evandjelje

power_settings_newLogin to reply
+12
Naomi
Bhakti
Euro
Aladin
crusader
Konin
ILIJA
Hell master
dominik
Istina
No Nick
Fazlija
16 posters

descriptionJudino evandjelje - Page 2 EmptyRe: Judino evandjelje

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
osobno ne vjerujem da ce ikada doci sudnji dan ili tako nesto.

To sto ti ne vjerujes ne znaci da neces odgovarati za grijehe koje si pocinio. Ali ipak ces morati Bogu dati racun za grijehe koje si ucinio tijekom zivota. Sto mislis u taj dan reci? I sto mislis koja ce biti kazna za grijehe?

more_horiz
Odgovor na ta pitanja bi nas odvukao vrlo daleko od Judinog evandjelja, jer osobno ne vjerujem u sudnji dan i ne razmisljam sto su ikome tada odgovarati i tko ce me sto pitati. Sto se grijeha tice... nisam nesto njima opterecen. Zivim sukladno moralu pa grijeh i ne cinim. No, to sve naravno nema nikakve veze s Judinim ev. osim toga da skrenes s teme i nadjes pseudo-razloge da taj text nikada i ne pogledas.

Mnogi su dogmatici u povijesti osudili djela koja nikada nisu procitali.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Zivim sukladno moralu pa grijeh i ne cinim.

nisam opterecen temom, mnogo ti je vaznije razmisljati o cemu pisem nego da se drzis teme...jer tema odredjuje trenutak ovdje, a tema o kojoj pricamo ti odredjuje CIJELU vjecnost...

Ovo je Zakon po kojem ces biti sudjen. Mozes li reci da si nevin? Mozes li reci da nisi prekrsio u zivotu i jednu od ovih Zapovjedi? Budi siguran da grijeh nema zastare i da ces pred Bogom morati odgovarati za svaki od ovih:

Onda Bog izgovori sve ove riječi:
"Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
- Nemoj imati drugih bogova uz mene.
- Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.
- Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
- Sjeti se da svetkuješ dan subotni. Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata. Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.
- Poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve, Bog tvoj.
- Ne ubij!
- Ne učini preljuba! (Isus je i rekao da svatko tko pogleda s pozudom na zenu bliznjega svoga je ucinio preljub)
- Ne ukradi! (ma kako malu stvar)
- Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga!
- Ne poželi kuće bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova,
niti išta što je bližnjega tvoga!"

more_horiz
dominik je napisao/la:

Ovo je Zakon po kojem ces biti sudjen. Mozes li reci da si nevin? Mozes li reci da nisi prekrsio u zivotu i jednu od ovih Zapovjedi? Budi siguran da grijeh nema zastare i da ces pred Bogom morati odgovarati za svaki od ovih:
Onda Bog izgovori sve ove riječi:
[...10 zapovijedi...]

Je, a onda je došao Isus i rekao da to ništa nije bitno, da postoji samo jedna zapovijed, a to je ljubav i tko čini djela ljubavi, ne čini zlo. Kao i još puno židovima "nerazumljive" nauke, koju je Pavao kasnije objasnio, govoreći da Boga treba spoznati, sjediniti se s Njime, primiti Duha, djelovati u skladu s Njim i da tada nismo pod nikakvim zakonom. Isto tako je rekao da će Bog oprostiti svaki grijeh za koji se pokajemo, što bi značilo da bog ne sudi po dijelima, nego po naravi čovijeka.

more_horiz
dominik je napisao/la:
Ovo je Zakon po kojem ces biti sudjen. Mozes li reci da si nevin? Mozes li reci da nisi prekrsio u zivotu i jednu od ovih Zapovjedi? Budi siguran da grijeh nema zastare i da ces pred Bogom morati odgovarati za svaki od ovih

Ti mora da si lud djecace! Sto si ti umisljas da jesi?! Neki ludi inkvizitor ili vjerski fanatik?! Tko si ti da popujes drugima, prosudjujes bilo ciji zivot i pozivas na odgovornost?! Tebi sigurno nije dobro u glavi?! 'Ajde se malo o'ladi braco...?!

Uostalom, sto ti znaci to povecavanje fonta i boldanje slova?! Od kuda tebi ideja da su se drugi ogrijesili o moral ako su procitali Judino evandjelje... Ti mora da si stvarno zatucan!

more_horiz
Kao sto rekoh Biblija je duhovna knjiga i mnogi je nazalost shvacaju pre bukvalno i drze se zakona ljudskog a ne Bozijeg....I kad god im netko kaze nesto sto se kosi s tom ludoscu naravno da to nemogu slusati jer im rusi njihovu sliku o Bogu koja nije izgradena na pravim temeljima i zato se kad god vjetar dode ljulja ili ti sto god ljudi rekli....

more_horiz
Što? Zar postoji Judino evanđelje? Otkud vam sad to? Ili je to samo patka za čitatelje.

more_horiz
Navodno je Judino Evandelje pronadeno na obalama Crvenog mora...Ne ulazim u to jeli originalno ili ne ali je definitivno da i ako postoji nista ne mjenja na Isusovom bozanstvu...

more_horiz
E moj prijatelju Fazlija,

Nazvao si jednu iskrenu zelju jednog mladica, da te usmeri na Boziju Rec ludakom i umobolnikom. I kada je on tebi pokazivao na stvari koje je Bog izgovorio ljudima rakao si da on sudi ljudima. Nije taj mladic Dominik to rekao vec Bog. A to sto ne verujes u SUD, to znaci da ne verujes ni u Bibliju. Ako ne verujes u Bibliju, u krajnjoj instanci ti ne verujes u Boga. Ako verujes u Boga onda verovatno verujes u svog imaginarnog zamisljenog Boga.
Reci mladicu da ima problema u glavi i d je umobolan i verski fanatik zato sto te usmerava na Boziju Rec... Pa ne bih to komentarisao. Mene su banirali zbog mnogo blazih stvari kada sam nekom pisao sta sam video u Bibliji u vezi neke teme. To samo pokazuje koliko Sotona moze da pomraci ljudcki um i da zivimo u poslednjim danima kao u vreme Nojevo kada se spasila samo sacica ljudi. Luka 17:30.

No to je sve druga tema.
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Velika je razlika Aladine suditi nekoga i reci mu istinu...To Domink nas dragi jos nije naucio...Desit cemu se ono o cemu Biblija kaze ne sudi da nebi bio suden....

more_horiz
Meni Dominik ne deluje kao covek koji zeli osuditi ma koga, vec jednostavno vidi da ljudi koji zaobilaze Rec nemaju velike sanse kod Boga, pa reci im to za mene nije sud vec hrabrost da se crno zove crnim a belo belim. Da se greh zove grehom a pravda naziva pravdom.

To je moj licni utisak o Dominiku, zato i napisah Fazliji taj post, jer mislim da je Fazlijino pisanje mnogo nekorektnije nego sto je Dominikova zelja, pa makar nekada i nespretna da se neko pridobije za Boziju Rec.

To je moj utisak o svemu tome.
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Istina je napisao/la:
Velika je razlika Aladine suditi nekoga i reci mu istinu...To Domink nas dragi jos nije naucio...Desit cemu se ono o cemu Biblija kaze ne sudi da nebi bio suden....

O, ja vjerujem da bi mnogo bili sretniji da ja usutim.

Ali sto ja govorim, na sebe primjenjujem takodjer i doista - mjeri mi se kako mjerim. To u posljednjim danima se posebno ocitovalo. Samo sto ja pred Bogom priznajem svoje grijehe i ne branim ih, vec radije molim za oprost i obratim se. Dok drugi niti zele priznati Bogu, niti se obratiti i govore onima koji ih upozoravaju da ih sude, te gore stvari. No, mene lako popljujete i izvrijedjate - no sto cete reci Isusu Kristu na dan Suda? U dan Suda SVE ce tajne biti SVIMA pokazane! Sto cete tada?

Ja bih bio sretniji da ne moram govoriti i trpiti prezir i neprijateljstvo. Neki dan sam se osjecao usamljen poput psa na groblju, jer sam mogao imati mnogo prijatelja, no stao sam na stranu istine Bozje i rekao ju, te sam odbacen od njih i od mnogih. Ali Gospod mi je odredio ovaj put i ja cu ga proci. Ma koliko bio sam u tome. Ma koliko me kostalo.

J. Edwards je rekao: "Resolved: that all men should live for the glory of God. Resolved second: That whether others do or not, I will."

more_horiz
Fazlija je napisao/la:

Ti mora da si lud djecace! Sto si ti umisljas da jesi?! Neki ludi inkvizitor ili vjerski fanatik?! Tko si ti da popujes drugima, prosudjujes bilo ciji zivot i pozivas na odgovornost?! Tebi sigurno nije dobro u glavi?! 'Ajde se malo o'ladi braco...?!

Nemas ti odgovornosti preda mnom, ali imas prema Isusom Kristom koji je jedini Bog i Gospodin. Njemu ces odgovarati za svaki grijeh. A placa je grijeha - smrt. Ti to znas, jer ne mozes probjeci od tame, cak ni u najdubljoj yogi i svojim skrovistima. Samo u Isusu Kristu je svijetlost i zivot.

Zato se obrati od grijeha, od idola, laznih bogova i spoznaje, okreni se Isusu Kristu kao jedinom Gospodinu i Bogu, obrati se od grijeha ka svetosti. Tada ces imati zivot. Sada je vrijeme milosti, pokori se Kristu.

more_horiz
Aladin je napisao/la:

Mene su banirali zbog mnogo blazih stvari kada sam nekom pisao sta sam video u Bibliji u vezi neke teme. To samo pokazuje koliko Sotona moze da pomraci ljudcki um i da zivimo u poslednjim danima kao u vreme Nojevo kada se spasila samo sacica ljudi. Luka 17:30.

No to je sve druga tema.
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

Banirali su te zbog mnogo blažih stvari? Znaš li ti što si izjavio kad si baniran?

Rekao si meni da si slobodno izaberem homoseksualca za pastora u mojoj Crkvi !!!

E, moj nesretni Aladine...

pozdrav

Euro

more_horiz
Pa ako verujes da je to u redu, onda ostajem pri onome sto sam rekao. Nije li to slepilo, tolerisati takve stvari u Crkvi zivog Boga!

Brat Aladin

more_horiz
Jadan je covjek koji misli da je pravedan i jedini ispravan.Joj jao si se takvim u Kraljevstu Bozijem.Jer nisu nista drugaciji od onih o kojima govore i kojima sude...Jer sud donosi sud a ljubav donosi ljubav....
A o pastoru homosexsualcu ja mogu pisati, jer ga znam i taj covjek je primjer pravog pastira punog ljubavi i pravicnog rasudivanja, kakvog da bi se skupili svi hetersoexsualni pastori ovih nasih krajeva ne bi se mogli po nicemu mjeriti s njim....

Zadnja promjena: ; uto 14 kol 2007, 19:18; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Aladine,

Ja nisam niti rekao tko je moj pastor i koja je moja Crkva, a ti si izgovorio te riječi premda to što si rekao nema veze sa istinom.
Čak nisam niti spomenuo da bih izabrao homoseksualca za pastora!!!

pozdrav

Euro

more_horiz
Istina,

Dali si ikada citala ozbiljno Bibliju u životu??? Kako homoseksualac može biti pun ljubavi Božije??? Pa to je apsolutno suprotno Reči Božijoj. Bog je Reč, a Reč je ljubav, a Reč je apsolutno protiv toga. Zar te ne uči i sama priroda o tome?
Možda taj čovek jeste pun nekakve ljubavi, ali to nije Božija ljubav. BOŽIJA LJUBAV JE KOREKTIVNA LJUBAV, A NE ONA KOJA SAMO OPRAŠTA. NAKON PRAŠTANJA BOG ZAHTEVA KOREKCIJU I ISPRAVKU, A NE OSTANAK U ISTOM STANJU U KOM SMO DOŠLI BOGU.

Zar Pavle u poslanici kaže: "Ako smo pod milošću, hoćemo li i dalje ostati u grehu... " Rimljani 6:1.

A što se tiče homoseksualizma evo šta Bog misli o tome, Pavle Rimljanima 1:24-28.

Za ne piše da su takvi ljudi pretvorili ISTINU BOŽIJU U LAŽ. Rimljanima 1:25. Pa kako ti onda poznaješ takvog pastira KOJI JE PUN, I TO BOŽIJE LJUBAVI?
To je apsolutno suprotno Reči, pa bi na tvom mestu ozbiljno preispitao u kakvo ja to hrišćanstvo verujem, jer sestro to što ti veruješ to nije Božija Reč. I bolje je da ti to neka kaže u lice nego da te licemerno gleda kako živiš u velikoj zabludi i kako propadaš u tome. Upamti, LJUBAV JE PRE SVEGA DOBRONAMERNA I KOREKTIVNA, a ISTINA može da seče i boli. Ali bolje da boli na zemlji nego na drugom mestu.

i za kraj samo da podsetim vas koji mislite da je Bog deda mraz i da će sve ljude pustiti u Nebo, šta piše u Pismu o ljudima koji ne žele da prestanu praktikovati greh.

Otkrivenje 21:8.
A strašljivima i nevjernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je dijel u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

Ja to svakako ne želim nikome na ovom forumu, i zato nekada pišem oštro, ne bi li se neko trgao i da shvati u koliko ozbiljnom vremenu mi živimo, kada su ljudi i mi sami izgubili pravi osećaj za Boga, i mislimo da je svaka emocija i senzacija Bog, ili sve što nam padne na pamet dok čitamo Bibliju, ali na žalost to nije tako.

Brat Aladin

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply