Ruta je napisao/la:Uvenice 10 po tebu u nebu ce biti samo adventisti i fariseji
to Bog zna, a to ja ne mislim...
ali nitko ne moze izbrisati jednu zapovjed i slijediti 9 ili ti mislis da je to ok?
Ruta je napisao/la:Uvenice 10 po tebu u nebu ce biti samo adventisti i fariseji
Ruta je napisao/la:Jedan od naboljih izvora informacija je Justin koji je oko 155,god pisao s namjerom da nekrscanima objasni krscanski nacin djelovanja.Tako da mozemo da nadjemo: o krstenju,nedeljnom bogosluzenju,propovjedima,Gospodnjoj veceri,disciplini u crkvi,odnos prema siromasima itd.
Da ste bili u ono vrijeme bez Krista, isključeni od zajednice Izraelove i bez dijela u zavjetima obećanja, nade nemajući i bez Boga na svijetu. | <tr>A sad u Kristu Isusu, vi koji ste nekad bili daleko, blizu postadoste krvlju Kristovom. | <tr>Jer je on mir naš, koji oboje sastavi u jedno, i poruši zid, koji nas je rastavljao, | <tr>Tijelom svojim poništi protivnost, i zakon zapovijedi u propisima, da iz obojega načini u sebi jednoga novog čovjeka, čineći mir, | <tr>I da pomiri s Bogom oboje u jednom tijelu križem, ubivši neprijateljstvo na njemu, | <tr>On je došao i propovijedao je mir vama, koji ste bili daleko, i mir onima, koji su bili blizu; |
Jer po njemu imamo oba pristup k Ocu u jednom Duhu. Kako bi nam bilo kad bi imali Zakon a ne vjeru i nadu i ljubav - zamislite, bez nade i bez ljubavi i bez vjere i bez Boga u svijetu?Gdje bismo bili sa zakonom da nije bilo križa i pobjede nad smrću Kristovom smrću kojom nam je dao vjeru koja pobjeđuje svijet.. |
UČENIK10 je napisao/la:
to Bog zna, a to ja ne mislim...
ali nitko ne moze izbrisati jednu zapovjed i slijediti 9 ili ti mislis da je to ok?
UČENIK10 je napisao/la:
pa u bibliji pise kada su se okupljali apostoli,
na 7. dan a ne na prvi, jer je 7. dan subota a prvi dan je danasnja
nedjelja, ali u bibliji ne postoji ta rijec nedjelja...
Ruta je napisao/la:
Jedan od naboljih izvora informacija je Justin
koji je oko 155,god pisao s namjerom da nekrscanima objasni krscanski
nacin djelovanja.Tako da mozemo da nadjemo: o krstenju,nedeljnom
bogosluzenju,propovjedima,Gospodnjoj veceri,disciplini u crkvi,odnos
prema siromasima itd.
abraham je napisao/la:Najvažnije od svega je ljubav vjera i nada koje u sebi sadrže Isusovo ispunjenje zakona, zato usmjerimo se na nadu da nebismo važniju stvar potisnuli pred nevažnijom odvajanjem zakona i evanđelja:
Da ste bili u ono vrijeme bez Krista, isključeni od zajednice Izraelove i bez dijela u zavjetima obećanja, nade nemajući i bez Boga na svijetu. A sad u Kristu Isusu, vi koji ste nekad bili daleko, blizu postadoste krvlju Kristovom. Jer je on mir naš, koji oboje sastavi u jedno, i poruši zid, koji nas je rastavljao, Tijelom svojim poništi protivnost, i zakon zapovijedi u propisima, da iz obojega načini u sebi jednoga novog čovjeka, čineći mir, I da pomiri s Bogom oboje u jednom tijelu križem, ubivši neprijateljstvo na njemu, On je došao i propovijedao je mir vama, koji ste bili daleko, i mir onima, koji su bili blizu; Jer po njemu imamo oba pristup k Ocu u jednom Duhu.
Kako bi nam bilo kad bi imali Zakon a ne vjeru i nadu i ljubav - zamislite, bez nade i bez ljubavi i bez vjere i bez Boga u svijetu?Gdje bismo bili sa zakonom da nije bilo križa i pobjede nad smrću Kristovom smrću kojom nam je dao vjeru koja pobjeđuje svijet..
Mika je napisao/la:ne razumijem .. gdje je moj post od danas koji sam poslala.?
UČENIK10 je napisao/la:okupljali su se subotom na bogosluzju-Djela 13
UČENIK10 je napisao/la:Djela 20,7 govori da su se nasli u prvi dan tjedna ... a nigdje ne pise da su imali bogosluzje, oni su se nasli jer je Pavao mora ici i razgovarali o necemu...
UČENIK10 je napisao/la:Otkrivenje 1,10 ako si citao jasno govori danu kada ce Isus doci, procitaj prvu glavu pa ces vidjeti da govori o 2. Isusovom dolasku...molim te da ne vadis iz konteksta
UČENIK10 je napisao/la:da se zapovjed promjenila onda bi to Isus nama i rekao, ali Isus nam je rekao bas to da se nece nista promjeniti, da nece niti jedno slovo iz zakona propasti
UČENIK10 je napisao/la:ali nigdje Bog nije rekao da se mjenja zapovjed, nigdje to nije receno niti se spominje Dan Gospodnji kao nedjelja.
UČENIK10 je napisao/la:onda se onako kako se svetkovala subota mora svetkovati nedjelja
|
|