Giovi
nisu oni nedjeljom lomili kruh, negu u prvi dan tjedna...a nije prvi dan tjedna svet nego 7 dan tjedna jel tako?
pa i grcima su propovjedali u sub...
Djela 18,4: Svake je pak subote raspravljao u sinagogi i uvjeravao Židove i Grke.
nije li receno da smo svi isti u Kristu:
Gal 3,28: Nema tu više ni Židova ni Grka, nema više ni roba ni slobodnjaka, nema više ni muškoga roda ni ženskoga, jer sve vi svi jedno u Kristu Isusu.
10 zapovjedi, a među njima je i subota nisu zidovske zapovjedi nego zapovjedi svih nas i za sve nas, ako su samo za zidove onda ja smijem ubiti, smijem se allahu klanjati, smijem psovati Boga, smijem krasti i preljub ciniti jel tako ili ???
sto to znaci da se zakon vise ne mora drzati ili? samo mi reci koju zapovjed smijem krsiti?
prva glava otkrivenja jasno govori o danu kada ce doci Isus a ne o danu odmora, a tako i tako ostali citati koji govore o danu gospodnjem opet govore o dan 2. dolaska Isusa Krista, citate sam dao na onom postu...
daj citiraj cijelu hebrejima 4 da ljudi vide sto si izostavio:
Heb 4,4-11: Rekao je doista negdje o sedmom danu ovako: I počinu Bog sedmoga dana od svih djela svojih. A ovdje opet: Nikad neće ući u moj počinak. Preostaje dakle da neki imaju u nj ući, a oni koji su prvi primili blagovijest ne uđoše zbog nepokornosti. Zato Bog ponovno određuje jedan dan, Danas, u Davidu nakon toliko vremena govoreći, kako je već rečeno: Danas ako glas mu čujete, ne budite srca tvrda. Zbilja, da je Jošua njih u Počinak uveo, ne bi Bog nakon toga govorio o drugome danu. Dakle: preostaje neki subotni počinak narodu Božjemu! Zaista, tko uđe u njegov počinak, počinuo je od djela svojih kao ono i Bog od svojih. Pohitimo dakle ući u taj Počinak da nitko ne padne po uzoru na takvu nepokornost.
zakon se mjenja, koja zapojed se mjenja? tko ga je promjenio?
ne govori sada svasta, RKC uci da je svetost prebacena sa subote na nedjelju, onda moras svetkovati nedjelju kao sto se subota svetkovala, a ja ti opet govorim da je nitko na svijetu tako ne svetkuje jer Bog nece dati silu nekome da svetkuje nedjelju nikad....jer nedjelja nije sveta...