Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Nedjelja - svetkovanje

power_settings_newLogin to reply
+23
Medeni
crusader
misliti
Mika
pavao
Caesar
laodikejac
Domenika
dragan
Filozofska misao
Grace
jakob
kainos
Giovi
Rahela
UČENIK10
ziger
10
simply
No Nick
dominik
Ruta
Aladin
27 posters

descriptionNedjelja - svetkovanje - Page 2 EmptyRe: Nedjelja - svetkovanje

more_horiz
A što se tiče uskrsnuća koje se desilo u nedelju, pa to je najveći događaj u istoriji sveta, smrt je pobeđena i propadljivost obesmišljena, a mi opravdani Njegovom pobedom i učesnici u večnom životu.

E vidis, brate aladine, ovo je veliki problem koji si ti izneo, bar je moje misljenje tako. Crkveni oci, grci poreklom, kao i pagani poreklom, poceli su pridavati samom danu vaskrsenja posebnu paznju, o cemu Biblija bas nista ne govori. Mislim i siguran sam da je takav nacin razmisljanja stran jevrejskom umu, a pisci su bili gotovo svi jevreji, sem Luke. Oni nikada nisu naglasavali sam dan vaskrsenja da je on bitan zbog nemam pojma cega, vec samo vaskrsenje je fokus. A dan nikada nije ostavljen kao uspomena na bilo sta. Pogledaj ovih dana-kao slavi se Hristovo vaskrsenje?? Ma nemojmo da smo smesni!!! Jednoga dana u godini secamo se kao Hristovog vaskrsenja, i taj praznik ima mnogo paganskih elemenata u sebi, a sta je sa ostalim danima??? Nismo li sa Isusom??

evo sta simply kaza:

Nedjelja nema moralnu dimenziju, jer ne proizlazi iz moralnih odredbi.

I ovo je tacno. Zasto bi mi uopste svetkovali nedelju koja nema svoje osnove nego pagansko poreklo, kao prvo??

Kao drugo, ona se konstantno naziva "prvi dan sedmice", a nikada "Dan Gospodnji" i slicno. Nikada niko nije nedelji pridavao nekog znacaja u I veku, to je kasnije stupilo na scenu.

S druge strane, ja nikada nisam cuo od zastupnika nedelje, kao i od onih koji grade teologiju na jednom stihu da su nebitni dani, svi su isti, koji je znacaj bio subote starom zavetu, sta je ona znacila, od cega ih je cuvala!

Ljudi moji, najlepsa stvar koja vam se moze desiti sa Gospodom jeste ta da pravilno razumete koje blagoslove primaju oni koji se Bogu klanjaju subotu i razumeju da je On njihov Tvorac i Stvoritelj!

Ljudi stalno pricaju o suboti kao o nekakvoj ropskoj obavezi i slicno, ali ja je uopste i ni najmanje ne dozivljavam tako!

Danas je eto ponedeljak, 10h pre podne, i ja jedva cekam da ponovo dodje subota, nasa milina, jer to je moj poseban susret sa mojim dragim Gospodom! Ne zelim to izgubiti ni po koju cenu, a naijskrenija mi je zelja da i vi upoznate Gospodara subote!

Poz.

more_horiz
Uskrsnuće ima centralni značaj celog Svetog Pisma, i ako Hrist nije uskrsnuo, kaže Pavle, mi ostajemo u našim gresima.
Inače vrlo jasno sam rekao da nedelja nije dan koji se treba posebno svetkovati, ali nedelja ima ogromnu simboliku u Pismu.

Nedelja je simbol OSMOG dana, novog početka, i večnosti.

Izlazak 22:30.
Tako čini i s volom svojim i s ovcom svojom: sedam dana neka ostane s materom
svojom, osmi dan prinesi ga meni!

Obrezanje tela je starozavetna senka, obrezanja srca što je krštenje Svetim Duhom što nas uvodi u večni život ili OSMI DAN.
Levitski Zakon 12:3.
U osmi dan mora se obrezati dječakova prednja kožica.
Levitski Zakon 14:23.
To neka donese u osmi dan iza svojega čišćenja svećeniku na ulaz u Šator
sastanka pred Gospodom.
Levitski Zakon 23:36.
Sedam dana imate prinositi ognjenu žrtvu Gospodu, onda osmi dan održati sveti
svečani sastanak i prinijeti Gospodu žrtvu ognjenu. To je blagdan završni; tada
ne smijete raditi nikakva posla težačkoga.
Levitski Zakon 23:39.
Ali petnaesti dan sedmoga mjeseca, kad skupljate prihod zemlje, imate svetkovati
blagdan Gospodnji sedam dana. Prvi dan ima biti odmor i isto tako osmi dan.
Brojevi 29:35
Osmi dan imate opet držati svečani sastanak. Ne smijete tada raditi nikakva
posla težačkoga.
I. Jraljevima 8:66 Ovde David koji predstavlja sliku Hrista čini dobro svom narodu u 8.-mi dan, kao što će nama Hrist, nakon Milenijuma, kada uđemo u večnost.

Osmi dan otpusti ljude. Oni se rastadoše od kralja i otidoše k svojim kućama,
veseli i dobre volje radi svega dobra, što ga je Gospod bio iskazao svojemu
slugi Davidu i svojemu narodu Izraelu.

II. Letopisa 7:9.
U osmi dan održaše svečanu skupštinu; jer su posvetu žrtvenika bili obavljali
sedam dana. Blagdan je bio trajao sedam dana.

Nehmija 8:18.
Svaki dan čitalo se iz knjige zakona Božjega, od prvoga dana do posljednjega.
Svetkovali su blagdan sedam dana. Osmi dan održaše po propisu svečanu skupštinu.

Ovo je tvrda hrana, ali nije zato da bi svetkovali nedelju, već da shvatimo zašto je Isus uskrsnuo u Nedelju, i da to uopšte nije slučajno. On je došao na svet prema Pismu, razapet prema Pismu i uskrsnuo prema Pismu. A Zakon je bio svemu tome senka.

Potpuno razumem zašto ovo što sam ovde navodio neće mnogi ljudi razumeti, ali kada si to već pomenuo, samo da vidiš da nije baš sve kako si naveo gore.

Brat Aladin

more_horiz
Brate Aladine, to opet nije dokaz da je Subota prestala da bude sveti Bozji dan po dekalogu Deset Zapovesti.

Ti u sve mesas ceremonijalan zakon, koji mi shvatamo da je bio senka stvarnosti koju ce Hristos ispuniti.

Nisi pobio osnovu, ili temelj moralnog odnosa nas i Boga.

Pozdrav.

more_horiz
Sve ovo sto si ti napisao u vezi osmog dana ima korene ne u Bibliji, nego u platonizmu, jer ideja osmog dana je poznata jos iz vremena Platona, dakle grcke filozofije. Prema tome, interpretirati Bibliju na taj nacin, i uzdizati bilo koju ideju koja ona ne uzdize-nije nista drugo do nametanje textu onog sto mi smatramo da je istina.
Pogledaj, sam kazes:

Pa gde je taj simbol opisan u Bibliji?? Osmi dan u Bibliji nikada nije uzdignut iznad sedmog. On dolazi posle sedmog dana, koji predstavlja Bozju puninu, savrsenstvo. Nakon tih 7 dana, ponovo pocinje novi ciklus. Gde je fokus ikada stavljen na 8 dan naustrb 7 dana??
I meni onda da pricas o paganskoj filozofiji i slicno??
Covece, ovako su Bibliju interpetirali nazovi 'hriscanski' filozofi, to jest crkveni oci.

more_horiz
Kada je Isus uskrsnuo u nedelju, On nije uskrsnuo u neke nove zemaljske dane već u samu večnost. Nakon što je ustao iz mrtvih, smrt nema vlasti nad njim, pa tako ni vreme. Isus je ušao u osmi VEČNI DAN a ne neki sedmični dan.

Osim toga ja sam ti sve o osmom danu naveo iz Pisma, a ne iz Platonizma, ne znam ni šta to znači a kamoli da podržavam Platonizam. Ništa sem Pisma ti nisam navodio, pa ako je tebi Pismo Platonizam, neka ti bude.

A apostol veoma jasno u Pismu pokazuje mesto i uloga zapovesti koje su bile urezane na pločama.

II. Korinćanima 3.-ća glava.
Koji i učini nas sposobne da budemo sluge Novoga Zavjeta, ne slova, nego Duha;
jer slovo ubija, a Duh oživljuje.
Ako li je služba smrti koja je u kamenje urezana slovima, bila u slavi, tako da sinovi Izraelovi ne mogoše pogledati na lice Mojsijevo od slave lica njegova, koja prestaje:
Kamo li neće mnogo većma služba Duha biti u slavi?
Jer ako je služba osude slava, mnogo većma izobiluje služba pravde u slavi.
Jer i nije slavno, što se je proslavilo s ove strane, zbog prevelike slave.
Jer ako je slavno, što prestaje, mnogo je većma slavno ono, što ostaje.
I ne kao što je Mojsije metao pokrivalo na lice svoje, da ne bi sinovi Izraelovi gledali svršetka onome, što prestaje.
Ali otvrdnuše misli njihove; jer današnjega dana stoji isto pokrivalo neotkriveno u čitanju Staroga Zavjeta, jer u Kristu prestaje.
Nego do danas, kad se čita Mojsije, pokrivalo stoji na srcu njihovu.
A kad se obrati Gospodinu, oduzima se pokrivalo.
A Gospodin je Duh; a gdje je Duh Gospodnji, ondje je sloboda.
A mi svi, koji otkrivenim licem i gledamo slavu Gospodnju, preobražavamo se u istu sliku iz slave u slavu, kao od Gospodnjega Duha.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Braco Aladine!
Ne možeš ti (tjelesan čovjek) prosuđivati Božji zakon (i Njegove zapovijedi) koji su duhovne naravi!
Nedjelja nije osmi dan - jer osmog dan u tjedu - gle ćuda: NEMA!!! To je samo izgovor onih (tjelesnih) kršćana koji ne žele prihvatiti Božju subotu!!!
"Osmi dan" koji ti spominješ nema veze sa nedjeljom, jednako kao što se u tom tekstu (a što si i ti citirao) spominje i petnaesti dan - čega: tjedna??? Ne, petnaesti dan od dana kojeg je Bog odedio za blagdan!!! Kristovim uskrsnućem nije se promijenio broj dana u tjednu!!!
Kristovo uskrsnuće jest najvažniji događaj u dosadašnjoj povijesti, ali ne zato što se dogodio u nedjelju, nego zato jer je Krist njime pobjedio vlast smrti i grijeha.
Naše sjedinjenje s Kristovom smrću i uskrsnućem nije u tome da počnemo svetkovati nedjelju, nego da svoju vjeru potvrdimo KRŠTENJEM - koje je simbol naše smrti i uskrsnuća u novi život!! Krštenje, a ne nedjelja - veže nas za Kristovo uskrsnuće!!! (vidi Rimljanima 6,1-11)

more_horiz
Kada je Isus uskrsnuo u nedelju, On nije uskrsnuo u neke nove zemaljske dane već u samu večnost. Nakon što je ustao iz mrtvih, smrt nema vlasti nad njim, pa tako ni vreme. Isus je ušao u osmi VEČNI DAN a ne neki sedmični dan.

Osim toga ja sam ti sve o osmom danu naveo iz Pisma, a ne iz Platonizma, ne znam ni šta to znači a kamoli da podržavam Platonizam. Ništa sem Pisma ti nisam navodio, pa ako je tebi Pismo Platonizam, neka ti bude.

Aladine, ispricavam se ako se nismo najbolje razumeli! Nije problem sto si naveo textove iz Pisma. Ja sam samo protiv interpretirati ih platonizmom i sl., a to se cesto radi kada se tumaci "osmi dan".

Medjutim, shvatio sam nesto. Naime, kazao si:

Na osnovu starozavetnih textova koje si ostavio a ticu se osmog dana, moje je pitanje: da li je bilo koji od "osmog dana" kojeg si naveo znacio da se na bilo koji nacin 'ukida' sedmicni ciklus, ili bilo koji drugi praznik, zapovest, sta god? Ako je osmi dan znacio novi pocetak, novi ciklus, i ja to kazah, sta to moze znaciti??

Sam si upao u kontradiktornost svojih reci, jer ako je Isus vaskrsao osmog dana, sta to moze znaciti?? Upravo potvrdjivanje prethodnih sedam, jer nista se od toga ne ukida, vec naprotiv! Ovo je nesto sto ne primecuju hriscanski 'filozofi' koji kazu da je osmi dan pocetak neceg novog. Pa jeste, ali ne ukida se sedmicni ciklus. Na osnovu staroga zaveta-tako ispada.

Poz.

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Uskrsnuće ima centralni značaj celog Svetog Pisma, i ako Hrist nije uskrsnuo, kaže Pavle, mi ostajemo u našim gresima.
Inače vrlo jasno sam rekao da nedelja nije dan koji se treba posebno svetkovati, ali nedelja ima ogromnu simboliku u Pismu.

Ovo je tvrda hrana, ali nije zato da bi svetkovali nedelju, već da shvatimo zašto je Isus uskrsnuo u Nedelju, i da to uopšte nije slučajno. On je došao na svet prema Pismu, razapet prema Pismu i uskrsnuo prema Pismu. A Zakon je bio svemu tome senka.

Potpuno razumem zašto ovo što sam ovde navodio neće mnogi ljudi razumeti, ali kada si to već pomenuo, samo da vidiš da nije baš sve kako si naveo gore.

Brat Aladin

Brate Aladine i brate Nicu,
Ovo su dokazi koje navodi katolička crkva kao razlog svetkovanja nedjelje,
pogledajte na stranicu Vatikana i na stranicu Biskupske konferencije u Hrvatskoj..
Kao da se sila posvećenja sedmoga dana - Subote stvaranja razlikuje od sile Originala Gospodara od Subote.Kao da je sila zakonodavstva -sjene razlikuje od sile ispunjenja sjene - pravde Kristove kojom život caruje u nama sve do slavnoga tijela koje fizički ulazi u Počinak odmora od smrti i raspadnuća u djela života u kojem ćemo slaviti Gospodara od Počinka u dan počinka imajuči svakodnevno milinu dana od Počinka - vječnu Subotu koju smo imali od početka za koju je Isus ispunio Adamov dug..Bog je posveti vrijeme - sedmi dan..Neka se Novi Adam slavnoga tijela odmori u onaj vječni Subotnji dan - sedmi.Kristovo ispunjenje uvjeta besmrtnosti i oslobođenja od raspadnuća ne uklanja Subotnji počinak sedmoga dana vječnim počinkom, već ga potvrđuje kao Gospodara Subote.Bez obzira na ciklus nove Zemlje - ostati će sedmični ciklus trajanja da bi se znala vremena dana stvaranjem..inače bi se morao dati drugi zakon za tijelo slave - zakon o nedjelji - koja se ne nalazi u ispunjenom zakonu kojeg je ispunio Krist..
abraham

more_horiz
Brate No Nick

Ma naravno da se ne ukida sedmični ciklus još uvek, ali nakon Milenijuma svakako. Kada Nebeski grad bude doša na Novu Zemlju (Jovan je video Novo Nebo i Novu Zemlju) to je OSMI dan, sve dotle traju sedmični ciklusi, pa to je sasvim očito.

Ali kada je Hrist uskrsnuo u nedelju, On je uskrsnuo u večnost, u večni život, i nad njim smrt i vreme nemaju više nikakve vlasti. On je iznad toga. Tako i mi, kada primimo Svetog Duha Božjeg, i mi ulazimo svojom nutrinom u taj OSMI dan. Onaj koji veruje, ne ide na sud već je prešao iz smrti u Život, kaže Isus. Dakle, naš unutarnji čovek je već tamo, a spoljašnji čeka preobraženje, i nakon milenijuma mi svi koji imamo Večni Život ulazimo u VEČNOST bez sedmičnih ciklusa.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ama brate Abrahame, ja ne pozivam ljude na svetkovanje nedelje, osim da idu u svoje lokalne zajednice gde imaju Bogosluženje, ali oni treba da idu u njih i drugim danima. Značaj Osmog Dana, što je simbol večnosti i uskrsnuća Isusa Hrista, ne spajam za svetkovanje nekog dana, već to spominjem u mnogo dubljem kontekstu. Tako što se tiče svetkovanja nekog određenog dana, meni je to ne bitno, jedan misli da je to subota, jedan nedelja a jedan misli da su svi dani isti, neka svako bude uveren u svoje mišljenje. Ja govorim o nečem drugom i čudim se što me ljudi ne razumeju. Dakle, ne podržavam one koje izdižu nedelju kao nešto čemu se moramo klanjati.

Brat Aladin

more_horiz
Brate Simply,

Hvala za ono TELESAN!
A to što ti ne vidiš da Biblija uči da postoji OSMI dan, tu ja ne mogu ništa. Naveo sam gomilu citata koji o tome govore. No ako tebi to ne govori ništa, pa uredu, to je tvoja lična stvar, možeš to osporavati ako želiš. Zato izgleda da i postoje forumi.
Brat Aladin

more_horiz
Po tvome Biblija uči i da postoji - petnaesti dan!!! Sam navodiš citat Levitski zakon 23,39!!! Ali tako se Biblija ne može ispravno razumjeti - problem je u isprvnom razumjevanju!!!
Pitanje: ako su sve starozavjetne slike ukinute u Kristu, kako to da onda ostaje ovaj "osmi dan"???

more_horiz
Po tvome Biblija uči i da postoji - petnaesti dan!!! Sam navodiš citat Levitski zakon 23,39!!! Ali tako se Biblija ne može ispravno razumjeti - problem je u isprvnom razumjevanju!!!
Pitanje: ako su sve starozavjetne slike ukinute u Kristu, kako to da onda ostaje ovaj "osmi dan"???

E vidis, ovo tvoje pitanje je kljucno i zanimljivo.

Ako su starozavetni simboli imali 'osmi dan', i ako taj 'osmi dan' nikada nije ukidao prethodnih sedam, to samo znaci da Isusovo vaskrsenje potvrdjuje sedmicni ciklus, a ne ukida ga. To samo znaci da je subota jos uvek na snazi.

Iskreno receno, ovako nisam do skora poceo razmisljati, ali cini mi se ima logike.

Brate Simply,

Hvala za ono TELESAN!
A to što ti ne vidiš da Biblija uči da postoji OSMI dan, tu ja ne mogu ništa. Naveo sam gomilu citata koji o tome govore. No ako tebi to ne govori ništa, pa uredu, to je tvoja lična stvar, možeš to osporavati ako želiš. Zato izgleda da i postoje forumi.

Aladine, ako ti ne vidis da Biblija uci o sedmom danu, na stotine mesta u Bibliji-ni mi tu nista ne mozemo. Osmi dan dolazi uvek nakon sedmog dana, i nema bas nikakvog smisla bez sedmicnog ciklusa. Bas nikakvog. Prema tome, tvrdnja i ideja o 'osmom danu' samo potvrdjuje da je jos uvek na snazi-sedmi dan. Hvala Bogu na ovom prosvetljenju.

Poz.

more_horiz
Pa sto onda brate Aladine ne svetkujes nedelju?

Ona je osmi dan posle sedmog.

Ma salim se malo sa tobom.

A sad ozibljno pitanje, zasto ti ne cinis preljube ili cinis? Zasto ne krades? Ili mozda krades?

Vidi, to su moralna neukidiva nacela. I mi ih svi hriscani postujemo. I ona su ostvariva samo i jedino kada Hristos prebiva u nama. Samo onda kada Isus u svojoj slavi ostvaruje svoj deo zajednistva sa nama, mi smo sposobni da razumemo ono sto je Istina.

Zar ne bi smo trebali, upravo doci k Njemu i pre nego donosimo bilo kakve zakljucke, upitati Ga sta je prava istina?

Ja vise volim da me On uci, od sto nauka ljudi samoubedjenih da imaju spoznaju istine. Kada god sretnem ljude pune svojih shvatanja religije, znam da je istina kod poniznih i placnih ucenika zeljnih da uce.
Tu je Isus, gde su i Njegovi ucenici.

more_horiz
Pa svrha CELE BIBLIJE je da uđemo u osmi dan, u VEČNOST gde je prvi za nas ušao Gospod Isus Hrist. Naravno kada se ukidaju senke SZ, i senka svetkovanja OSMOG DANA se ukinula kada je Hrist uskrsnuo i kada je Duh počeo uvoditi ljude u Večni Život. U Večnosti nema sedmičnih ciklusa, ako bi bilo, onda to ne bi bila večnost. A mi sada već ulazimo nanovorođenjem u VEČNI ŽIVOT, tako da se i ta senka SZ savršeno uklapa sa nama koji smo stvarnost toga. A dovršiće se kada dođe Nova Zemlja i Novo Nebo.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ali dragi moj brate Biblija kaze da ce spaseni svake subote dolaziti da se poklone pred Bogom. I to od mladine do mladine od subote do subote.

Kako onda nece biti sedmicnih ciklusa?

Interesanto je, cak i mucno, koliko ima razlika medju nama koji verujemo u jednog Boga.

Zato vise volim molitvu i zajednistvo kod Hristovih nogu. Jer sve vise i vise uvidjam da nam je svima mnogo vise potrebna prava Bozja osvedocavajuca sila milosti od bilo cega drugog.
To je nasa osnovna potreba.

Kada bi smo se hteli poniziti i priznati sebi da postoje velike i sustinske razlike medju nama koje nemamo ni snage a ni mudrosti da resimo, svi bi smo se bacili pred naseg Gospoda sa potrebom za Njim i istinom.

Ali avaj, svi mi mislimo kako imamo pravu istinu i da samo u pravu.

Hoce li se zbog toga pre spasiti kurve i lopovi, nego mi? Naci ce li se vere kada Isus bude dosao?

more_horiz
Prorostvo koje si pomenuo se odnosi na Milenijum, koliko znam. U Milenijumu će zasigurno biti sedmičnih ciklusa, jer Nevesta će vladati 1000 godina sa Hristom u Milenijumu. Sama reč Milenijum nam pokazuje da je tamo još uvek vreme onakvo kakvo sada imamo na zemlji. Ali nakon Milenijuma, dolazi Novo Nebo i Nova Zemlja, a to je već nešto drugo.

Inače brate Jevrejine, primetio sam da Adventisti strašno brkaju proroštva o Milenijumu i Večnosti. Inače nije mi mučno, kada god pišem iz Biblije, uvek gajim nadu da ćemo doći bliže Bogu i hodati još više u Svetlu.

Inaće tvoj stav je suštinski dobar. ali kada neko meša čitave Biblijske dispenzacije, ja onda pokušavam ljudima reći to, a to ne znači da je poniznost odsutna. To je već između Boga i pojedinca kako ko vidi stvari. Ali proroštva koja se odnose na Milenijumsku vladavinu sa Hristom i poziciju Izraela u Milenijumu sigurno ne bi mogao pomešati sa večnošću.
Kao i tvrdnju neke braće da se Isaija 28:10-13, nije ispunio dolaskom Svetog Duha na dan Pentekost. A kada ne znaju šta da kažu, onda kažu: "Ali to je proroštvo o Poznom Daždu!" A Bog govori Isaiji: "Govoriću tom narodu (Hebrejima očito, to je bio Isaijin narod) drugim jezicima i neće poslušati."

Tako brate Jevrejine, iako te poštujem i mislim da si divan brat, no zbog svega toga ne mogu prihvatiti skroz naglavačke protumačena proroštva, i onda primiti kritiku da nisam ponizan. Poniznost sigurno ne uključuje prihvatanje očitih krupnih grešaka u tumačenju Pisma. No, problem je danas sa Adventistima, da oni ni nemogu zamisliti da nisu u pravu, čak kada imaju stravične promašaje o tumačenju Pisma. naprimer, kada se Hristov dolazak nije ispunio po očekivanju tog pokreta, onda su to brebacili u Svetinju Nad Svetinjama. Kada držanje subote ne mogu povezati sa Pavlovim poslanicama (Jer to je ne moguće), pogotovu Rimljanima, Galaćanima, II. Korinćanima 3.-ća glava, Hebrejima itd, onda podele Zakon na moralni i ceremonijalni, i povlače kada šta im odgovara. Dok naprimer sama II. Korinćanima 3.-ća glava uopšte ne govori o Ceremonialnom Zakonu, već o pločama, kao i mnogi drugi delovi Pavlovih poslanica, Galaćanima 4.-ta glava, i mnogo mnogo drugih mesta iz Pisma.
Ja stvarno ne mislim da je to stvar poniznosti ako se javno ukaže na takve očite promašaje.

Ali kao što sam i rekao: "Ako se pokažu da su Adventisti bili u pravu, i Hrišćani budu gonjeni zbog subote i drugih stvari koje zastupaju Adventisti, ja ću se pokajati i primiti nauku Adventista i u najtežem iskušenju stati na njihovu stranu."

Ali ako sam ja upravu! Onda kada dođe Uznesenje Novozavetne crkve prema Solunjanima, kada se kaže da ćemo mi živi, koji smo preostali do dolaska Gospodnjeg biti uzeti, u treptaju oka, i biti promenjeni i biti svagda kod Gospoda.
Ili što kaže Isus, u Mateju 24 ili Luki, ne sećam se tačno: "Dvoje će biti na jednom krevetu, jedan će se uzeti a drugi ostaviti." "Dvoje će biti na jednoj njivi, jedan će se uzeti a drugi ostaviti." To su sve proroštva za kraj vremena.

kao što rekoh, ako budem u pravu, to kako sam verovao Pismo, i kada dođe to vreme, i neki od vas otkriju da sam bio u pravu, i da je Uznesenje već prošlo, šta ćete vi onda učiniti???

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org
Brat Aladin

more_horiz
Jednu stvar moras znati, kada bi mi adventisti bili u pravu i kada bi doslo do progonstva zbog Subote mnogi od vas koji danas odbacujete da prihvatite Subotu kao Bozji dan, ne biste ni tada presli na stranu adventista.

Jer Biblija kaze: Danas ako cujete Njegov glas ne budite drvenastih srca.
Odlaganje prihvatanja istine stvrdnjava nasa srce i ono je sutra manje spremno prihvatiti istinu, ako to nije ucinilo danas.

Zato, verujem da ni mi adventisti koji smo se danas mozda suocili sa tvojim shvatanjem istine, ne bi smo taman i da imamo priliku preslu na vasu stranu, u neko vreme buducnosti.

Ono sto se meni kod tebe dopada jeste duboko razmisljanje. Jedan poseban nivo inteligencije. I to mi se svidja.

Ipak, mislim da ne dajes sebi dovoljno mesta da tudju verziju istine pazljivije razmotris. I tu inteligencija nam ne moze pomoci. Razum je divna stvar ali je spremnost istrazivanja i ponizne molitve ucenja daleko ispred toga. Treba svaki dan kopati po Pismu proveravajuci da li je tako.
Ja samo jedno znam, da si divan brat i da mi je drago sto mogu cuti tvoje stavove.

Pricacemo stari moj, pricacemo.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply