Katkad dolazim u dilemu pa se pitam koja je opcija gora:religija ili
politika.
politika.
Medeni je napisao/la:Katkad dolazim u dilemu pa se pitam koja je opcija gora:religija ili
politika.
Medeni je napisao/la:Katkad dolazim u dilemu pa se pitam koja je opcija gora:religija ili
politika.
Glas KoncilaMrtve ne možemo vratiti u život. No, moramo im vratiti ljudsko dostojanstvo nevine žrtve, ime i identitet. To je dug svake države koja je vrijedna tog naziva ili imena
fedja je napisao/la:Prijatno se osećam sada kada vidim da nema grubih i uvredljivih tonova čini mi se da nema ni pritajene mržnje hvala Bogu za ove trenutke.Vidite dragi prijatelji da to nije toliko strašno, biti čovek bar malo nalik onome kakve nas je Gospod zamislio.Zamislite samo da je u ono vreme koje spominjemo po zločinima svim ljudima na tom prostoru savest i razum reagovali ovako kao nama od mog poslednjeg posta (mislim na taj miran i razuman ton u pisanju postova) koliko bi života bilo spašeno.Nažalost zločini su počinjeni,krvnici su okrvavili ruke i nikada ih pred Bogom neće oprati, zemaljski sudovi će ih suditi ali Božija kazna koju će imati celog života samo će njima biti znana i vidljiva i sećaće se svjih žrtava moleći ih da im oproste.Nama ostaje da se sećamo žrtava kao zalog da se nikada tako nešto ne ponovi i da se sa verom u Isusa Hrista trudimo da naš ovozemaljski život proživimo darujući radost svima.
"Ovim svetom proći ću samo jednom.Bilo koje dobro koje mogu da učinim ili bilo koju ljubaznost koju mogu da učinim bilo kojem ljudskom biću, želim da učinim sada, ne odlažući to.Jer, ovim putem više nikada neću proći" S.G.
Mir sa svima vama prijatelji
Koliko vam svi navedeni problemi smetaju i u kontekstu pregovora Srbije za ulazak Europsku Uniju?
Pšenica: S udrugama iz Srbije i BiH dogovorili smo se i poslali Europskoj Uniji i Ollieju Rehnu prijedlog da nema ulaska u EU ni jednoj sljednici bivše Jugoslavije dok se ne riješe pitanja zatočenih i nestalih osoba.
Koja to država može ući u zajednicu europskih država a nije riješila sudbinu nestalih iz prošlog vremena? Je li to uopće moguće?
Dobili smo odgovor da se to podrazumijeva u pregovorima koji će slijediti, ne samo za Hrvatsku. Doduše, neke odgovore može i Hrvatska dati, kao što i Srbija mora odgovoriti, jer ima barem 90 posto podataka koje tražimo. Svi žele u Europsku Uniju, neka idu, ali neka se najprije riješe pitanja zatočenih i nestalih osoba, a onda i odgovornost onih koji su počinili to zlo.
Interview |
Sve je to u redu ali mora se strogo voditi računa da ne upadne hrišćanstvo opet u zamku da u želji da ispravi jednu grešku napravi drugu
misliti je napisao/la:Medeni je napisao/la:Katkad dolazim u dilemu pa se pitam koja je opcija gora:religija ili
politika.
Drži se ti Biblije pa nečeš imati takvih dilema
'Zločini su bili dio državne politike da se Srbi ne bi imali gdje vratiti. Tuđman je htio etnički čistu državu, Srbe je smatrao opasnošću', rekao je u Haagu bivši ambasador. Prije je govorio drukčije. VEZANO • Haag: Hrvatska svjesno krije dokumenate iz Oluje • ‘Granatirali su Knin da bi sve Srbe istjerali’ |
abraham je napisao/la:Predlažem vam da prionemo poslu i ostvarenju naših strateških ciljeva. Mi ne radimo samo za sebe nego i za sve generacije koje će doći iza nas, poručio je Mesić.
Eutanasije je napisao/la:
A koji su to strateski ciljevi? Taj isti covek je devedesetih izjavljivao da Jugoslavije vise nema i da je srecan zbog toga. Upravo taj raspad Jugoslavije je doveo do zrtava na svim stranama.
A sto se tice generacija sto dolaze....
Eutanasije je napisao/la:Svaka cast. Ja sam rodjen na izdisaju te drzave i imao sam prilike da letujem jednom u Crkvenicama. I mogu ti reci da mi je jako zao sto je nema. A kada sam posao u prvi razred osnovne SFRJ je vec bila u samrtnom ropcu. Ali nije umrla sama...sa sobom je povukla mnoge...
Upravo to. Kuda to vodi? Ali kuda uopste vodi rusenje?
A koji su to strateski ciljevi?
Mogao sam i ja staviti slike porušenih gradova i svega ostalog,ali kuda to vodi.
Eutanasije je napisao/la:Da, ali Hrvatska i Slovenija nisu ratovale, a Hrvatska i Srbija jesu. A kada na zidu zgrade Eparhije, dela Crkve kojoj ja pripadam pise " Srbe na vrbe" onda je to vec malo drugacije...
Rusenje gradova, crkava, ubijanje neduznih...
A koji su to strateski ciljevi? Taj isti covek je devedesetih izjavljivao da Jugoslavije vise nema i da je srecan zbog toga. Upravo taj raspad Jugoslavije je doveo do zrtava na svim stranama.
|
|