Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zločin i kazna..razlikovanje dobra i zla..

power_settings_newLogin to reply
+9
misliti
fedja
Eutanasije
Ruta
jakob
Euro
Pravednik
Medeni
Češljugar
13 posters

descriptionZločin i kazna..razlikovanje dobra i zla.. - Page 5 EmptyRe: Zločin i kazna..razlikovanje dobra i zla..

more_horiz
Eutanasije je napisao/la:
"Zavadi pa vladaj"

Budi mudar u pobjedi nad sobom - Ne daj se zavaditi i ne čini zlo ..

descriptionZločin i kazna..razlikovanje dobra i zla.. - Page 5 EmptyRe: Zločin i kazna..razlikovanje dobra i zla..

more_horiz
E pa brate timski vodjo ja sam samo izveo zakljucak iz tvog posta. Sad ispade kao da sam ja glavni i odgovorni...

more_horiz
Eutanasije je napisao/la:
"Zavadi pa vladaj"

abraham
Budi mudar u pobjedi nad sobom - Ne daj se zavaditi i ne čini zlo ..

Eutanasije je napisao:

E pa brate timski vodjo ja sam samo izveo zakljucak iz tvog posta. Sad ispade kao da sam ja glavni i odgovorni...

Zaista , krvavo iskustvo nas uči da iza lijepih riječi počesto stoji zavjera koja se tek kasnije otkriva kao projekt prekrajanja povijesti u interesu onih koji drže uzde svijeta..
Divide et impera - kao krilatica ima više varijanti koje su prepoznate u povijesti i primjenjivane iz koristoljublja .Danas imamo stravične makijavelističke kibernetizirane strategije projektiranja stanja i odnosa među ljudima, pojedincima , grupama i narodima..
Odgojno obrazovni sistemi ne idu za razvojem mudrog i slobodnog čovjeka koji bi od rane mladosti prepoznao zlo već u pomislima i povoju namjera..On se više odgaja i obrazuje kao robot za svoga gospodara..
Sredstvima zasljepljivanja i opijanja uma i sakaćenja duše moćnici upravljaju morem naroda po filozofiji vjetrova ..
Evo , već je pripravljen bionički program koji omogućava da roboti vide po zakonima ljudskoga vida..Velika masa kršćana sadašnje Europe ne vidiumom ni dušom jer nisu usvojili Kristovu mudrost prepoznavanja zla i dobra, nisu spremni na vrijeme osuditi rijeh i zlo, još se ponašaju kao pogani - kad im dođe jači poglavica slušaju ga i pristaju u zametanje kavge..Vjera ne smije služiti politici, niti politika smije manipulirati sa vjerom..Takvi političari - koji zavode narode tzv vrijednostima koje nisu u skladu sa Božjim zakonom i pravdom Isusovom nisu prijatelji narodima vceć njihovi neprijatelji..Mnoštvo suvremenih političara svih naroda bježe od poziva na kršćanske korjene Europe kao vrag od tamjana..

Program koji će omogućiti robotima da vide Stručnjaci su razvili sustav koji može smanjiti podatake potrebane za prepoznavanje predmeta na slikama. Program će biti koristan za internet, ali i razvoj umjetne inteligencije.

Zločin i kazna..razlikovanje dobra i zla.. - Page 5 Robot.wide

Kad već roboti vide - vrijeme je da i ljudi progledaju i da se čuvaju od prijevare zla na vrijeme!

more_horiz
To sto politicari ne zele da prihvate Hrista ni malo ne cudi. Mozda zato sto Hristos od njih trazi "nemoguce". Njegov zakon ljubavi se kosi sa njihovim idejama. Ali setimo se i da je u Hristovo vreme bilo tako. Ko je prvi poverovao? Ribari, seljaci, zene, deca... jednom recju sirotinja. A "elita" (knjizevnici, fariseji, svestenici...) ?

No, da se vratimo na temu.
Jakovljeva 4.

1 Otkuda ratovi i raspre među nama? Ne otuda li, od slasti vaših, koje se bore u vašim udima?
2 Želite i nemate; ubijate i zavidite, i ne možete da dobijete; borite se i vojujete, i nemate, jer ne ištete.
3 Ištete, i ne primate, jer zlo ištete, da u slastima svojim trošite.
4Preljubočinci i preljubočinice! Ne znate li da je prijateljstvo ovog sveta neprijateljstvo Bogu? Jer koji hoće svetu prijatelj da bude, neprijatelj Božji postaje.
5 Ili mislite da pismo uzalud govori: Duh koji u nama živi mrzi na zavist?
6 A On daje veću blagodat. Jer govori: Gospod suproti se ponositima, a poniženima daje blagodat.
7 Pokorite se, dakle, Bogu a protivite se đavolu i pobeći će od vas.
8 Približite se k Bogu, i On će se približiti k vama. Očistite ruke, grešnici, popravite srca svoja, nepostojani.
9 Budite žalosni i plačite i jaučite: smeh vaš neka se pretvori u plač, i radost u žalost.
10 Ponizite se pred Gospodom, i podignuće vas.
11 Ne opadajte jedan drugog, braćo; jer ko opada brata ili osuđuje brata svog opada zakon i osuđuje zakon, a ako zakon osuđuješ, nisi tvorac zakona, nego sudija.

12 Jedan je zakonodavac i sudija, koji može spasti i pogubiti; a ti ko si što drugog osuđuješ?
13 Slušajte sad vi koji govorite: Danas ili sutra poći ćemo u ovaj ili onaj grad, i sedećemo onde jednu godinu, i trgovaćemo i dobijaćemo.
14 Vi koji ne znate šta će biti sutra. Jer šta je vaš život? On je para, koja se zamalo pokaže, a potom nestane.
15 Mesto da govorite: Ako Gospod htedbude, i živi budemo učinićemo ovo ili ono.
16 A sad se hvalite svojim ponosom. Svaka je hvala takva zla.
17 Jer koji zna dobro činiti i ne čini, greh mu je.

A ovo tesi.

A plod pravde u miru seje se onima koji mir čine. ( Jak.3,18 )

more_horiz
Aktuelno:
'TO JE ON' 'Ašner me tukao do krvi svaki dan punih šest mjeseci' On je jako zao čovjek. Ne mogu vjerovati da ga Austrija štiti, to me zgražava', kaže Dušan Janošević, jedini preživjeli Požežan, žrtva ustaškog terora

--------------
Dodik nazvao Mesića ratnim liderom
Foto: Milan Radulović/Nezavisne novine

Zločin i kazna..razlikovanje dobra i zla.. - Page 5 Dodik_v
SARAJEVO - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je optužio Hrvatsku da je provela etničko čišćenje na svom teritoriju a predsjedniku Stjepanu Mesiću kojega je nazvao "ratnim liderom" također je ponovo osporio pravo da govori o stanju u RS.

"Stipe Mesić nema moralno pravo držati nekom prodike u Republici Srpskoj i to nećemo prihvatiti. I dalje stojim iza onoga što sam rekao da Hrvatska na svom europskom putu mora riješiti pitanje progona 250 tisuća i više Srba, mora riješiti pitanje vraćanja stanova protjeranim Srbima i riješiti mnoga druga pitanja", kazao je Dodik u intervjuu kojega je u srijedu objavio banjalučki tjednik "Reporter".

Dodik je izrekao ocjenu kako aktualne vlasti u Hrvatskoj "stvaraju iluziju kako je to jedna egzotična zemlja u kojoj se ništa nije događalo".

"Ako netko želi normalizaciju odnosa sa Srbijom i RS, to pitanje (Srba u Hrvatskoj) neizbježno mora doći na red kao što je to slučaj s pitanjem Hrvata koji su odavde (iz RS) otišli pod etničkim progonom", kazao je Dodik.

On je optužio hrvatske medije da su krivo interpretirali dijelove njegova istupa na zasjedanju Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Zagrebu te je opovrgnuo kako je Srbima iz Hrvatske ponudio da se presele u RS.

"Nisam rekao da ne moraju priznati Hrvatsku kao zemlju no vrlo jasno sam poručio da je RS spremna pomoći im u svim njihovim naporima i legitimnim pravima sukladno Ustavu i zakonima hrvatske države", pojasnio je Dodik dodajući kako u RS već ima "50 tisuća Srba iz Hrvatske koji vape za pomoći".

Dodik nije želio posebice komentirati činjenicu da se Milorad Pupovac naknadno distancirao od njegova istupa u Zagrebu. Kazao je kako "razumije" Pupovčevu poziciju. (Hina)
-----------
Slika izoblicenog svijeta?

SAD: Dalmacija u raljama prostitucije

more_horiz
Korjenje grijeha :

POVIJESNE KONTROVERZE Titove tajnovite godine u SSSR-u 1935.-1940. - austrijski povjesničar istraživao arhivu
Radeći u Moskvi za NKVD Tito je slao drugove u smrt
Autor Vlado Zagorac
Zločin i kazna..razlikovanje dobra i zla.. - Page 5 SpacerZločin i kazna..razlikovanje dobra i zla.. - Page 5 SpacerZločin i kazna..razlikovanje dobra i zla.. - Page 5 Spacer

<table cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr vAlign=top align=middle><td>Zločin i kazna..razlikovanje dobra i zla.. - Page 5 Jdtito-txt</TD></TR>
<tr><td class=articletextSmall align=left>Tito je za Staljina bio pravi junak</TD></TR>
<tr><td class=articletextSmall vAlign=top align=right></TD></TR></TABLE>
<table class=enumbox cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr><td class=articletext></TD></TR></TABLE>
<table cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr><td class=articletextSmall vAlign=top align=left width=150></TD>
<td width=10></TD>
<td class=articletextSmall vAlign=top align=left width=150></TD></TR></TABLE>
<table cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr><td class=articletext>Radeći za zloglasnu sovjetsku tajnu državnu službu (NKVD) kao pisac “karakteristika” svojih partijskih drugova, Josip Broz Tito, tada pod imenom Valter, odgovoran je za njihovu smrt, a zahvaljujući tome uspio se 1939. godine probiti na mjesto generalnog sekretara CK KPJ.

Pisane dokumente i dokaze za takvu Titovu partijsku ulogu otkrio je lani u rujnu austrijski povjesničar i psihoanalitičar Silvin Eiletz (79) u Ruskom državnom arhivu za socijalnu i političku povijest (RGASPI) i većinu tih dokumenata objavio u jučer predstavljenoj knjizi “Titove tajnovite godine u Moskvi 1935.-1940.”, koju je na slovenskom jeziku objavila izdavačka kuća Mohorjeva iz Klagenfurta.

Jeljcinova zasluga
– Tu je arhivsku građu javnosti još 1991. godine otvorio Boris Jeljcin. Popisu likvidiranih treba dodati još tridesetak imena koja se nalaze na oko 300 stranica dokumenata čije ću fotokopije predati ljubljanskom Muzeju novije povijesti – objašnjava Eiletz i dodaje da se Tito najprije pobrinuo za likvidaciju najsposobnijih komunista koji su u tadašnjoj hijerarhiji bili iznad njega pa su mogli preuzeti vođenje KPJ.

Eiletz tvrdi da je većinu dokumenata u Moskvi sam otkrio, a do tada su stručnoj javnosti bivše Jugoslavije bili nepoznati.
– Ruski me kolega, povjesničar Nikita Bondarev, uvjerio da su događaji od 1935. do 1939. godine izvor svih najvažnijih događaja u kasnijem periodu Titova života – kaže Eiletz.
Josip Broz je te 1935. godine u Jugoslaviji bio na šestogodišnjoj robiji, a te je godine preko Beča otputovao u Moskvu pod izgovorom da želi posjetiti suprugu Pelagiju i sina Žarka te studirati na Lenjinovu sveučilištu.

Samo dva mjeseca nakon dolaska Josipa Broza u Moskvu uhićen je i ubrzo likvidiran jedan od najznačajnijih jugoslavenskih ljevičara Radomir Vujović, a time su zapravo započele denuncijacije, uhićenja i likvidacije najuglednijih prvaka jugoslavenske KP.

Podrobno istražujući arhivsku građu, Eiletz zaključuje da su se u vrijeme Titova boravka u Moskvi svi partijski dužnosnici međusobno optuživali, a najviše su se bojali optužbe da su “trockisti”.

Što je Valter pisao
– Nitko nije točno znao što to znači, ali je svatko bio svjestan da je opasno za život dobiti takvu karakteristiku – kaže Eiletz.

Glava se gubila i za manje jasne ocjene pa Eiletz navodi kako je, podnoseći izvještaj o Đuri Cvijiću-Krešiću, 21. srpnja 1936. godine, Josip Broz Valter kazao: – Krešić je bivši član CK i sekretar Partije, jedan je od voditelja lijeve frakcije... nije se još popravio.

Sam ima jake ambicije i misli da je samo on sposoban voditi Partiju. Nije stabilan i ne može se odvojiti od buržoaskih grešaka. Mislim da je svoje frakcionaške poglede zadržao. Krešić je 7. veljače 1938. godine uhićen, optužen za trockizam te 26. travnja osuđen na smrt i strijeljan. Pozivajući se na lani otkrivene dokumente, Eiletz navodi da je, zahvaljujući “karakteristikama” Josipa Broza slična sudbina pogodila i Filipa Filipovića, Grgura Vujovića, Kamila Horvatina, Ivana Gržetića-Flajšera, Vilima Horvaja...

Na sličan su način u smrt otišli deseci i stotine jugoslavenskih komunista, tvrdi Eiletz i dodaje da je Staljin takvo postupanje Josipa Broza hvalio. “Tito je junak (ruski: molodjec), sve je pobio.”
</TD></TR></TABLE>

more_horiz
'Sud je prodao moju djedovinu za 500 kn' Općinski je sud u Drnišu skandaloznom presudom iz 1997. proglasio mrtvima stotinu nasljednika zaseoka u Siveriću, a sudac je zemlju dodijelio jednom nasljedniku.

---------

Kako rjesiti tragediju:
GENOCID NAD BOŠNJACIMA Preživjeli Srebreničani tuže UN i Nizozemsku Rođaci žrtava masakra zatražili su od nizozemskog suda da suspendira UN-ov imunitet kako bi to međunarodno tijelo moglo odgovarati za propuste.

more_horiz
Preispitajte svoju savest ko ste to vi (mi) da sudite, da oravdavate ovog ili onog ubicu koji je oduzeo život u ime ove ili one države, partije, nacije ili nekog drugog razloga.Ko im daje pravo da uzimaju živote, jesu li oni stvorili te živote, ko smo mi da sudimo.Sudija je samo jedan, onaj koji daje život i koji ga uzima, mi to pravo nemamo niti smemo da ga dajemo bilo kome osim Bogu."Ko nije grešan neka prvi baci kamen"
Neka se Bog smiluje na vas.

more_horiz
Bravo fedja!!! Amen!! POšto nismo darivaoci života nemamo ga nikakvo pravo ni uzeti! Bez obzira na situaciju i nepravdu koja nam je počinjena! Bog je tu da sudi i dosudi svakom po njegovim djelima! Hvala.

more_horiz
fedja:
Preispitajte svoju savest ko ste to vi (mi) da sudite, da oravdavate ovog ili onog ubicu koji je oduzeo život u ime ove ili one države, partije, nacije ili nekog drugog razloga.Ko im daje pravo da uzimaju živote, jesu li oni stvorili te živote, ko smo mi da sudimo.Sudija je samo jedan, onaj koji daje život i koji ga uzima, mi to pravo nemamo niti smemo da ga dajemo bilo kome osim Bogu."Ko nije grešan neka prvi baci kamen"

Gubavac
Bravo fedja!!! Amen!! POšto nismo darivaoci života nemamo ga nikakvo pravo ni uzeti! Bez obzira na situaciju i nepravdu koja nam je počinjena! Bog je tu da sudi i dosudi svakom po njegovim djelima! Hvala.

Nije dovoljno samo ispitati savjest, već poći od kriterija i institucija - znači i pokrenuti pravosuđe a ne dopustiti mjesnim shizoidnih poglavicama da silom balkanoidnih mafija prekrajaju evanđelje kako bi putem modernih i sirovih metoda pokretanja iracionalnih sila laznog domoljublja- posvađaj pa vladaj - izbjegli sudove u "nedostatku sakrivenih dokaza i pobijenih svjedoka.." te nastavili vladati stalno mjenjajuči boje od crne do crvene , ľute i bijele...skrivajuči se iza ulaska ili ne-ulaska u Europu, iza Rusije, Amerike, Crkve, Naroda, Slobode itd..

Caru carevo - Bogu Boľje!

Trebaju li sudovi, pravosuđe biti ukinuto i zamjenjeno anarhijom preispitivanja svoje savjesti ?Upravo ukidanje demokratske drľave u ime ove ili one nacije, slobode, pravde, teritorija itd dovodi do "heroja" koji namrze narode jedne na druge počevąi od malih mjesta na različite načine puątanjem na pr. fame - gleda Ti ľenu, hoće Tvoje radno mjesto, Tvoju kuću, itd tj Tvoj ľivot...Tvoju vjeru itd...
Kako zaustaviti zlo, odgojem, obrazovanjem, pravednim druątvenoekonomskim poretkom, kako rjeąavati nesuglasice.., zar nisu krąćani pozvani da daju odgovore na takva pitanja..
Treba li ukinuti policiju..itd te dopustiti političarima da zavode mase i vuku ljude za nos te govore - vi ste nas izabrali, mi radimo ąto hoćemo u vaąe ime i ime slobode itd..

Kako smo pristavi dara milosti ,dara ľivota , duľni smo ľivot čuvati, braniti ga a ne bacati u ralje lavovima..To nije po Bogu..niti po razumu koji se slaľe sa Zakonom!
Krąćani su duľni biti kritični prema zlu i primjenjivati prorećeno o vremenu posljetka, ne dići ruke već pozivati na prektično evanđelje, zahtjevati od političra, vlasnika sredstava za proizvodnju, vlasnika kapitala , vlasnika rada , naroda , grupa da se ponaąaju u skladu sa Zakonom ľivota tj sa Zakonodavcem -Bogom..
Kada Zakon kaľe -Ne ubij! - nije rekao digni ruke ..rekao je spriječi ubicu!To spriječavanje se odvija kroz drľavu , kroz odgoj, kroz obrazovanje..ali ponajviąe kroz vjeru naroda, narod je odgovoran da prepozna one koji navaljuju da ugroze ľivot, da prestupaju Zakon..Ako narod nije spriječio a mogao je moći - kriv je narod!Kako je Bog ljubio svijet, kako je Isus ljubio svijet, tako smo i mi duľni ljubavlju koju smo primili - ljubiti svijet..
Prečesto tumaćimo polaganje ľivota u suvremenosti - samo kao krvnu ľrtvu..No nije to u skladu sa evanđeljem - ono nas upućuje sluľbom Duha na niz akcija - podučavanje, odgoj, na primjenu nauke itd tj na primjenu darova koje smo primili radi zaątite ľivota ..Ako smo opravdani vjerom, primili dar pravednosti Krista, uznapredovali u svetosti - ąto bi svetost bila no ljubiti bliľnje...?! Borba protiv sila zla , protiv duhova pakosti ispod neba ima svoje predarmagedonsko razdoblje koje nam je dano proroątvom..
Krivo gledamo na evanđelje ako drľimo da je borba protiv zločina samo kao neka bitka na Krbavskom polju , Kosovskom polju, Srebreičkom polju...Sva su ta polja posljedica i djelomićne neodgovornosti naroda za svoju sudbinu..Sadaąnje bojno polje je primjena praktićna europskih korjena - a to su Rimsko pravo, grčka misao, jeruzalemska spasonosna sila u Isusu Kristu..To su tri osnovna elementa krąćanske kulture i civilizacije koje na pr. narodi toboľe ne ľele prihvatiti u obliku Europskoga ustava..Dali su se zavesti od političara koji su korumpirani i ľie u panici od konkretizacije evanđelja, to su pristalice i zagovaraći modernog paganizma slobode od spolnih odnosa pa sve do prirodnog prava na ubistvo...

Zadnja promjena: abraham; čet 19 lip 2008, 21:15; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
fedja je napisao/la:
Preispitajte svoju savest ko ste to vi (mi) da sudite, da oravdavate ovog ili onog ubicu koji je oduzeo �ivot u ime ove ili one dr�ave, partije, nacije ili nekog drugog razloga.Ko im daje pravo da uzimaju �ivote, jesu li oni stvorili te �ivote, ko smo mi da sudimo.Sudija je samo jedan, onaj koji daje �ivot i koji ga uzima, mi to pravo nemamo niti smemo da ga dajemo bilo kome osim Bogu."Ko nije gre�an neka prvi baci kamen"

Negdje piąe u Bibliji ovako neąto:Tko prolije ljudsku krv,njemu će na isti način biti uzvraćeno.
Jeli to Pravda dovela Jahvinog sina na zemlju da plati za prolivenu ljudsku krv?

descriptionZločin i kazna..razlikovanje dobra i zla.. - Page 5 Emptyimajmo snage

more_horiz
Vukovar, Oluja,bombardovanje Sarajeva,ubistvo seljana sela Kravice na dan Bozica,Srebrenica,jame po Hercegovini,Logori na svim zaracenim stranama, svaki od ovih dogadjaj i mnogih drugih manje ili vise strasnih neko je nazvao akcijom koja je trebala nekoga osloboditi ili ublaziti bol zbog predhodo dozivljenog gubitka.Sada posle svega mi smo spremni reci "Ti starci i zene su isli na miting da podrze Milosevica i dobili su sto su zasluzili" i slicno, mislim na nas prisutne na ovoj temi.Ja ne govorim o drzavnim organima reda i odbrane bilo koje strane, govorim o nama kao Hriscanima, zar nismo u stanju da kazemo sada je dosta, vec koristimo Jahvinog sina da bismo se nekom podsmehivali.Zna li neko od nas koje je gubitke doziveo onaj drugi na koga se spremamo baciti kamen jer poziva na mir i razum?Zar nije sva krv prolivena krv dece jednog oca, Gospoda Boga.Nije na nama da sudimo.Ako zlocincima sudi drzavni organ, tuzi ih i brani drzavni organ, onda se to mora raditi istinito i hriscanski jer i vlast je od Boga.Neka nam Bog podari mudrst da imamo snage da se odupremo svakoj sablazni.

more_horiz
fedja je napisao/la:
Vukovar, Oluja,bombardovanje Sarajeva,ubistvo seljana sela Kravice na dan Bozica,Srebrenica,jame po Hercegovini,Logori na svim zaracenim stranama, svaki od ovih dogadjaj i mnogih drugih manje ili vise strasnih neko je nazvao akcijom koja je trebala nekoga osloboditi ili ublaziti bol zbog predhodo dozivljenog gubitka.Sada posle svega mi smo spremni reci "Ti starci i zene su isli na miting da podrze Milosevica i dobili su sto su zasluzili" i slicno, mislim na nas prisutne na ovoj temi.Ja ne govorim o drzavnim organima reda i odbrane bilo koje strane, govorim o nama kao Hriscanima, zar nismo u stanju da kazemo sada je dosta, vec koristimo Jahvinog sina da bismo se nekom podsmehivali.Zna li neko od nas koje je gubitke doziveo onaj drugi na koga se spremamo baciti kamen jer poziva na mir i razum?Zar nije sva krv prolivena krv dece jednog oca, Gospoda Boga.Nije na nama da sudimo.Ako zlocincima sudi drzavni organ, tuzi ih i brani drzavni organ, onda se to mora raditi istinito i hriscanski jer i vlast je od Boga.Neka nam Bog podari mudrst da imamo snage da se odupremo svakoj sablazni.

Amen. Mudro zboriš Fedja.

more_horiz
fedja je napisao/la:
Sada posle svega mi smo spremni reci "Ti starci i zene su isli na miting da podrze Milosevica i dobili su sto su zasluzili" i slicno, mislim na nas prisutne na ovoj temi.

U Bibliji piše o tome da treba propovijedati hrabro i bez straha prema bilo kome.Konkretna rečenica nije napisana od nekoliko forumaša već od Medenog tj.mene.
Od koga su nastale te ideje o ugroženosti Srpskog naroda,pa baš od tih žena koje su uz jutarnju kavicu pričale kako ne žele doći u trgovinu i tražiti kruh,već hlijeb.Naravno u Njemačkoj ili nekoj drugoj bolje razvijenoj državi
ne pada im napamet tražiti tako nešto jer tamo ne žele riskirati da ih netko
izbaci sa posla.
Ti starci su svojim idejama punili glave svojim unucima one famozne rečenice:Gdje je i jedan Srbin tamo je Srbija.
fedja je napisao/la:

vec koristimo Jahvinog sina da bismo se nekom podsmehivali.Zna li neko od nas koje je gubitke doziveo onaj drugi na koga se spremamo baciti kamen jer poziva na mir i razum?Zar nije sva krv prolivena krv dece jednog oca, Gospoda Boga.Nije na nama da sudimo.Ako zlocincima sudi drzavni organ, tuzi ih i brani drzavni organ, onda se to mora raditi istinito i hriscanski jer i vlast je od Boga.Neka nam Bog podari mudrst da imamo snage da se odupremo svakoj sablazni.

Nikakvu namjeru nisam imao o "podsmihivanju" Jahvinom sinu.
Po tko zna koji put ponavljam tebi i bilo kome:
U Bibliji ljepo piše da se Jahve hvali kako je on gospodar dobra i zla,dalje piše kako je Isus dobio svu vlast na zemlji i nebesima.U otkrivenju opet ljepo
piše kako je dao nalog smrti da ubije određen broj ljudi.
Prema tome zašto da štedim bilo koga tko drugima želi zlo.

more_horiz
Medeni,
Moj post je napisan bez namere da se obratim samo tebi jer posle citirane recenice piše "i slično" jedino što je tvoja rečenica bila najjasnija pa sam je upotrebio da bi smo se bolje razumeli.Osim toga nisam nikoga posebno izdvojio mislim na nacije i sam vidiš da sam nasumice nabrajao te strašne događaje.Ako si već spomenuo te žene i starce želiš li da tvrdiš da su takvi bili samo sa jedne strane, budimo pošteni bez mržnje pa se prisetimo, ako to jeste tako bilo zar i mi treba tako da radimo, da mi bez obzira na naciju treba da učimo svoju dacu mržnji prema drugima?
Koliko se sećam u to vreme koje ti pominješ u vezi kruha i hljeba još uvek je bila sfrj gde su nacije i jezici bili ravnopravni pa nebi trebalo da nekome smeta ni jedno ni drugo jer i danas svi tačno znamo šta želi onaj koji traži kruh ili hljeb (zloupotreba u dnevnopolitičke svrhe je nešto drugo) a u Nemačkoj nebi razumeli ni jedan od ta dva naziva.
Želim samo da verujemo jedni drugima, da prihvatamo jedni druge da je Hrist u nama i u najvećim iskušenjima, da kada nas stigne misao sotone znamo da je prepoznamo i odbacimo, da u priči budemo razboriti ali pravedni i istiniti.Nikakve druge namere nemam.
U Otkrovenju nigde nema da je ljudima dato da ubijaju i kažnjavaju a koliko znam niko od nas nema moći ni sotone ni Hrista ni Boga Oca pa da se stavlja u ravan sa njima.
Mir sa svima vama braćo i sestre:

more_horiz
fedja je napisao/la:
Medeni,
Moj post je napisan bez namere da se obratim samo tebi jer posle citirane recenice piše "i slično" jedino što je tvoja rečenica bila najjasnija pa sam je upotrebio da bi smo se bolje razumeli.Osim toga nisam nikoga posebno izdvojio mislim na nacije i sam vidiš da sam nasumice nabrajao te strašne događaje.Ako si već spomenuo te žene i starce želiš li da tvrdiš da su takvi bili samo sa jedne strane, budimo pošteni bez mržnje pa se prisetimo, ako to jeste tako bilo zar i mi treba tako da radimo, da mi bez obzira na naciju treba da učimo svoju dacu mržnji prema drugima?
Koliko se sećam u to vreme koje ti pominješ u vezi kruha i hljeba još uvek je bila sfrj gde su nacije i jezici bili ravnopravni pa nebi trebalo da nekome smeta ni jedno ni drugo jer i danas svi tačno znamo šta želi onaj koji traži kruh ili hljeb (zloupotreba u dnevnopolitičke svrhe je nešto drugo) a u Nemačkoj nebi razumeli ni jedan od ta dva naziva.
Želim samo da verujemo jedni drugima, da prihvatamo jedni druge da je Hrist u nama i u najvećim iskušenjima, da kada nas stigne misao sotone znamo da je prepoznamo i odbacimo, da u priči budemo razboriti ali pravedni i istiniti.Nikakve druge namere nemam.
U Otkrovenju nigde nema da je ljudima dato da ubijaju i kažnjavaju a koliko znam niko od nas nema moći ni sotone ni Hrista ni Boga Oca pa da se stavlja u ravan sa njima.

Da nisi hriscanin rekao bih da si utopista.
Ali meni se svidja tvoja "utopija". Ako stvari posmatramo iz Carstva Bozijeg vidimo da sve nacionalno gubi smisao. Nazalost ovo nase sveto-prokleto podrucje je uvek bilo teren za odmeravanje evropskih (svetskih) sila. Svi ti svetski (ili bolje belosvetski) politicari ce dati odgovor za raspirivanje mrznje, a nasi koji su ucestvovali u tome zasto su prihvatili taj plamen. Na nama je da grske i grehove nasih otaca okajemo umesto njih.

Oci jedoše kiselo grožđe, a sinovima trnu zubi. (Jeremija 31,29)

more_horiz
fedja je napisao/la:
Medeni,
Ako si već spomenuo te žene i starce želiš li da tvrdiš da su takvi bili samo sa jedne strane, budimo pošteni bez mržnje pa se prisetimo, ako to jeste tako bilo zar i mi treba tako da radimo, da mi bez obzira na naciju treba da učimo svoju dacu mržnji prema drugima?

Ne želim ljude dijeliti po nacijama,već po tome tko gdje teži.
Zalažem se za mir i ljubav,a ne za rat i mržnju.
fedja je napisao/la:

Šteta što nismo bili toliko razumni poput Čehoslovačke koji su to rješili
na miran način.

more_horiz
Kada religija i politika počnu usko surađivati za to postoji samo jedan izraz (kurvarstvo).

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply