Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kazna za grijeh

power_settings_newLogin to reply
+2
Spart
Kolbabek
6 posters

descriptionKazna za grijeh EmptyKazna za grijeh

more_horiz
Ako je kazna (plaća) za grijeh smrt (Rim.6:23) tko treba umrijeti ili biti mrtav?

descriptionKazna za grijeh EmptyRe: Kazna za grijeh

more_horiz
"...jer je plaća grijeha smrt,a milosni dar Božji jest život vječni u Kristu Isusu,Gospodinu našemu." (Rim.6:23)

To se odnosi na vječnost.Dakle ako prihvatimo Krista u svoj život kao Spasitelja,imamo vječni život,a ako ostanemo u grijehu,plaća za to je smrt-odvojenost od Boga.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>
Kolbabek je napisao/la:
Ako je kazna (plaća) za grijeh smrt (Rim.6:23) tko treba umrijeti ili biti mrtav?

Prijestupom se cijeli ljudski rod izložio strašnoj opasnosti i smrtnoj presudi , ali u nebu se začuo glas: Pokajniče našao sam otkup!
Posredstvom plana spasenja zakon je osudio griješnika a griješniku je omogućeno spasenje kroz ispaštanje Isusa Krista za naše grijehe.U Isusu imamo iskupljenje krvlju Njegovom i oproštenje grijeha jer je Isus bio učinjen grijehom i po zakonu umro za grijeh da bi mi koji smo trebali biti mrtvi bili čuvani pod zakonom do dolaska vjere kroz koju nas Krist oslobađa grijeha kroz kojeg je smrt kraljevala u nama.Tako se sada pokazuje da griješnik ne mora umrijeti i ne mora biti mrtav jer je Krist umro mjesto griješnika pod uvjetom da griješnik primi Kristovu pobjedu nad grijehom..Onaj koji je začetnik grijeha - Sotona - bit će mrtav , izgorjet će u jezeru ognjenome nakon Suda..</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; pon 01 sij 2007, 01:15; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
dakle ako sam razumio kazna je prenijeta sa nas na Krista pa na Sotonu...ili griješim?
jer ipak netko mora umrijeti zar ne?
ono što me zanima jest posebno dio sa Kristom koji je umro za naše grijehe ali nije ostao mrtav?!?!? kako to ... što se dogodilo
ak me razmete...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>

Kolbabek je napisao/la:
dakle ako sam razumio kazna je prenijeta sa nas na Krista pa na Sotonu...ili griješim?
ono što me zanima jest posebno dio sa Kristom koji je umro za naše grijehe ali nije ostao mrtav?!?!? kako to ... što se dogodilo
ak me razmete...

Odlično , Kolbabek,
Ali , kazna još nije uslijedila.Tek poslije tisuću godina nakon njegovog suočavanja ..
Sada , sada, zasjeda nebeski sud u nebeskoj svetinji..Kada bude završio istražni sud tada će sudbina svih biti zapečaćena za život ili smrt.Na završetku suda vidjet će se da za grijeh nije postojao opravdan razlog.U Kristovom "Svršeno je" odzvonilo je sotoni jer je njegov karakter ostao nepromjenjen.Pošto su grijesi pravednika pali na sotonu, on mora ispaštati i za te grijehe i za svoje.Njegova će kazna biti daleko veća nego onih koje je naveo na grijeh.Kada budu uništeni svi koji su podlegli njegovim prijevarama, on ima i dalje da živi i da se muči.Svi će griješnici biti istrebljeni vatrom koja čisti i korjen i grane- sotona kao korjen i njegovi sljedbenici kao granje.Dok će zemlja biti obavijena vatrom, pravednici će biti sigurni u Svetom gradu.Oganj će očistiti zemlju i nikakav vječni pakao neće podsječati otkupljene na strašne posljedice grijeha.Pravednici će u duši uvijek nositi Kristove ožiljke raspeća.Uzročnik grijeha će biti uništen vatrom koja sažiže.I posljednji neprijatelj smrt - bit će bačena u jezero ognjeno - dakle - i smrt će ostati"mrtva"...u svome grobu koji će i sam izgorjeti.. i ništa mrtvo neće biti - jer je i smrt smrti prestala - dovršeno djelo pobjede nad zlom...
Idemo ususret Kristu..Hajd da razmemo i pjevamo..Izvršni je sud pred vratima..</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
"U Početku bijaše Bog koji je sve stvorio pa i čovjeka (Postanak 1:27) Cilj mu je bio zajedništvo s čovjekom.To zajedništvo uništio je čovjek okrenuvši se od Boga,svoga Stvoritelja.Na taj način je grijeh ušao u svijet kroz jednoga čovjeka,a kroz grijeh smrt koja je prešla na sve ljude.Svi su sagriješili,zbog toga postoji veliki ponor između nas i Boga.

Plaća je osobna zarada.U ovom slučaju,zarada grijeha je osobna odvojenost od Boga.

Grijeh je živjeti kao neovisno biće,jer te Bog stvorio tako da budeš ovisan o Njemu. "Ako tvrdimo da grijeha nemamo,sami sebe varamo i u nama nema istine" (1 Iv. 1:8 ).Nisi grešan jer griješiš,već griješiš jer si grešan. "...jer su svi sagriješili i lišeni su Božje slave" (Rim. 3:23).

Smrt
Biblija govori o smrti na tri načina : tjelesna,duhovna i vječna smrt.Onaj koji je odvojen od Boga nije mrtav tjelesno,ali duhovno jest jer je odvojen od Boga.Posljedica duhovne smrti je vječna smrt.

Dar je suprotno od plaće,"nešto" što je "netko" platio za tebe.

Bog,naš nebeski Otac,stvorio nas je da bismo u ljubavi imali zajedništvo s Njime.Bog koji je svet ne podnosi tvoj izbor grijeha umjesto svetosti.Grijeh mora biti plaćen.Usprkos svemu,On te besplatno daruje!

Život vječni je sasvim nov,ispunjen život koji nikada ne prestaje(nema kraja).Upravo nasuprot onomu što zaslužuju naši grijesi.Taj dar i ti možeš imati.

Kroz vjeru u...

ISUSA KRISTA.On je Sin Božji,koji je umro za tvoje i moje grijehe,bio pokopan i jer je On Bog,uskrsnuo treći dan kako bi ti i ja mogli imati Život Vječni.

Čovjek,koji je shvatio da ide u krivom smjeru,okrenuo se Bogu,te povjerovao u Isusa Krista kao u Spasitelja i Gospodara svog života već sada sa sigurnošću posjeduje dar Božji----Život vječni!

more_horiz
Kazna za grijeh u današnjici , hm...pa znam sto posto...depresija, šizofrenija, nervoza, besparica...šta još ono? Shocked

more_horiz
kako vidimo iz knjige postanka kazna za grijeh je bila trenutačna i netko je morao umrijeti...one nebiblijske bajke o duhovnoj smrti Adama i Eve kod mene ne pale tako da smatram da je kazna izvršena odmah i da je netko umro tada...(životinja kojom su bili odjeveni)...
e sada ako je Krist uzeo naše grijehe na sebe na križu Golgote zar ne bi trebao počivati u grobu...ili je to bilo nekakvo posredništvo...ili prenošenje kazne...a ne znam...odlaganje kazne mi se čini nekako polovično realnim...ali i prenošenje i to odlaganje bih volio biblijski potvrditi...
ak me razmete...
onda pomozite...

more_horiz
Radujem se Tvojim pitanjima.Veoma su duboka u tvojim razlozima.
Na sva pitanja Biblija daje odgovor.Pronaći ćemo ih zajedno.
No, zašto smrtna kazna nije primjenjena odmah?Zato što se našao otkup.Grijeh Adamov se nije mogao oprostiti!Grijeh se nije mogao oprostiti bez ispaštanja jer bi inače postao besmrtan i beskonačan.Čim je Adam podlegao sotonskoj kušnji Sin Božji se postavio između živih i mrtvih.
Odgoda kazne je bila privremena.Prema planu spasenja kazna je trebala pasti na Sina kao čovjekovu zamjenu.To znači da je proljevanje krvi životinje - bila predslika Kristove krvi tj. Kristove posredničke smrti..No nije se samo radilo o momentanom kažnjavanju, radilo se i dokazivanju Božje pravednosti pred cijelim svemirom.Začetnik grijeha Sotona stoga nije bio kažnjen odmah.Idemo dalje..Biblijska ekonomija grijeha ima svoju logiku .Potrebno je razjasniti o značenju - posredovanja, zastupanja, uzimanju grijeha - kako se to odvija, što znači da je Otac učinio sina grijehom
što mnogi kršćani ublažuju tumačenjem o prijenosu grijeha .. jer griješnik je morao ostati mrtav što će i tako i biti - no moramo to pokazati..idemo..

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Kolbabek je napisao/la:

Kušnja nije nadmašivala Evin um koji se u potpunost slagao sa Zakonom.Adam nije morao biti savladan očajem kada je vidio da je Eva okusila zabranjen plod..Mogao je koristiti silu uma, mogao je htjeti umrijeti mjesto Eve , ponuditi Bogu zamjenu jer su oboje bili stvoreni sa mogućnošću poslušnosti - razumjeli su zakon , razumjeli su da su sveti...Njegova je ljubav trebala nadmašiti osječaj gubitka Eve , život bez Eve..On nije iskoristio mudrost dubine svoje ljubavi prema Evi, pao je u paniku - Eva će umrijeti!Bolje da i ja umrem.Mogao je htjeti zamjeniti Evu jer je u trenutku pred Evin grijeh bio uz Nju..Zašto je nije spriječio.Njegov um je prepoznavao etiku misli jer je imao sveti um..Zašto nije potražio Boži savjet?Mogao je prokleti zmiju jer je bio gospodar svih životinja?!No združio se s Njome u grijehu, pokrili su se lišćem, sakrili se iz straha od smrtne kazne jer nisu održali poredak poslušnosti, znali su da nisu morali zgriješiti jer su imali svjedočanstvo u sebi da su sposobni držati zakon, to pokazuje i njihovo ponašanje..Očekivali su da će odmah umrijeti .. i biti zauvijek mrtvi..
No, imali su snažan stid , snažan osječaj krivice, iako su pokušali izgovor - osuđivali su u sebi svoj postupak..imali su neodoljivu želju za povratkom u prvobitno stanje..Da smo bili na Njenom i Njegovom mjestu - da li bi očekivali da ćemo umrijeti i ostati mrtvi?Kada zgriješimo imamo li osječaj da ćemo odmah umrijeti?Odakle nam vapaj za milošću?Što kažete za ubojice koji na kraju ubijaju sebe, ili za one koji i dalje nastavljaju zlo i nemaju osudnu želju za samoubojstvom?</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Kolbabek je napisao/la:
kako vidimo iz knjige postanka kazna za grijeh je bila trenutačna i netko je morao umrijeti...one nebiblijske bajke o duhovnoj smrti Adama i Eve kod mene ne pale tako da smatram da je kazna izvršena odmah i da je netko umro tada...(životinja kojom su bili odjeveni)...
e sada ako je Krist uzeo naše grijehe na sebe na križu Golgote zar ne bi trebao počivati u grobu...ili je to bilo nekakvo posredništvo...ili prenošenje kazne...a ne znam...odlaganje kazne mi se čini nekako polovično realnim...ali i prenošenje i to odlaganje bih volio biblijski potvrditi...
ak me razmete...
onda pomozite...

ja te niš ne razmem

mislim da nešt brkaš

i Krista i kaznu i smrt i sve si smućkao u jedan čušpajz

šta je tu nejasno?

mi svojim ponašanjem zaslužujemo smrt,a Isus je umro umjesto nas svih da se po Njegovoj smrti možemo mi spasiti,da ti pojasnim na neki način je našim minusima dodao plus da bi bilo jednako

a Bog Ga je u svojoj svemogućnosti Uskrisio i vratio sebi i nama

inače Bog je svemoguć Very Happy

more_horiz
Prisjetimo se necega... kada je krist rekao da tko vjeruje u njega, nece nikada umrijeti... židovi su ga kamenovali uz riječi "naš otac abraham živio je 900 godina, ali je i on na kraju umro". Drugim rijecima ako Krist ne dodje za naseg zivota i mi cemo umrijeti iako vjerujemo u njega, ali smrt o kojoj on govori nije ova "prva smrt", već vječna smrt. "Neka ne umre nijedan koji u mene vjeruje". Sudbina onih koji su odbacili Boga, njegovog Sina i Božje zapovijedi bit ce u "ognjenom jezeru"... "To je druga smrt" (Otk 21,Cool kaže apostol Ivan. Grijeh i njegov začetnik bit će uništeni skupa sa Sotoninim namjesnikom na zemlji (Antikristom) iliti lažnim prorokom koji barem tako kaže evanđelje glumi da je nadahnut Duhom svetim, ali donosi nauke koje su sablazan u usporedbi sa Biblijskim naukom ili zdravim razumom. Možemo ga još i prepoznati po tome što kategorički odbacuje neke Božje zapovijedi, što se uzdiže nad crkvom (2. Solunjanima), prisvaja Božanske titule i njegov autoritet.... da ne duljim... napravio sam jedan ljepi članak na tu temu...Smile Možete ga vidjeti ovdje!

more_horiz
Brate inliner,

Evanđelje po Ivanu:

Glava 8.37-57: Zista , zaista, kažem vam: prije nego li Abraham posta, Ja jesam "
Abraham je imao duljinu života :
Postanam 25,7 : 175 godina.
Vidjeli smo članak, ali još ćemo se vratiti na tvoj post..o drugoj smrti i o prijelazu iz smrti u život..
abraham
Jesi li možda grafički prikazao svetinju ?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>[quote="inliner"]Prisjetimo se necega... kada je krist rekao da tko vjeruje u njega, nece nikada umrijeti... židovi su ga kamenovali uz riječi "naš otac abraham živio je 900 godina, ali je i on na kraju umro".</BLOCKQUOTE>
= 175 godina

more_horiz
Prvo moramo "umrijeti" u sebi, da bi mogli spoznati sami sebe i svoje grijehe.

more_horiz
Mirena je napisao/la:

Kroz zakon spoznajemo grijeh kroz kojeg caruje smrt jer mu je sila u zakonu.Kristovim djelovanjem Duhom Svetim osječamo krivicu i potrebu za oproštenjem kako bi se izbavili od carstva smrti i prešli u kraljevstvo života koji kraljuje svetošću Kristovom, a snaga joj je mržnja na grijeh i ljubav pravednosti.Pred Križem poznajemo svoju griješnost i vidimo da smo se sa Kristom surazapeli..Upoznati Križ posljedica je prepuštanja privlačnoj sili Krista i tako ne opirući se njoj upoznajemo i susličnost njegovoj smrti u kojoj nalazimo da smo i sa njime umrli, suuskrsli, nastavljajući taj put stalno uviđamo da smo sve manji i manji i vidimo da u nama živi Krist.Teško nam je prihvatiti da smo nedostojni.No Krist nas je sobom udostojio , kada gledamo Njegov križ odozgore - sa križa - vidimo da nismo ni križ zaslužili.Idemo sve dalje i dalje u ljubav Božju..ostavljajući razapetog starog Ja-obučeni u Novog čovjeka -Krista.Mnogima je teško podnositi slobodu od grijeha , slobodu od želja i strasri , jer ih oni vuku i mame kako bi grijeh opet zatrudnio i rodio smrću prekršajem ...Oslobođenje od počela grijeha, izbječi posvjetovljenje a biti svjetlo svijetu ne ide bez borbe..Pobjednika ću dati-
...Kaže Krist.. u Otkrivenju 3,21

more_horiz
abraham je napisao/la:
Mirena je napisao/la:

Kroz zakon spoznajemo grijeh kroz kojeg caruje smrt jer mu je sila u zakonu.Kristovim djelovanjem Duhom Svetim osječamo krivicu i potrebu za oproštenjem kako bi se izbavili od carstva smrti i prešli u kraljevstvo života koji kraljuje svetošću Kristovom, a snaga joj je mržnja na grijeh i ljubav pravednosti.Pred Križem poznajemo svoju griješnost i vidimo da smo se sa Kristom surazapeli..Upoznati Križ posljedica je prepuštanja privlačnoj sili Krista i tako ne opirući se njoj upoznajemo i susličnost njegovoj smrti u kojoj nalazimo da smo i sa njime umrli, suuskrsli, nastavljajući taj put stalno uviđamo da smo sve manji i manji i vidimo da u nama živi Krist.Teško nam je prihvatiti da smo nedostojni.No Krist nas je sobom udostojio , kada gledamo Njegov križ odozgore - sa križa - vidimo da nismo ni križ zaslužili.Idemo sve dalje i dalje u ljubav Božju..ostavljajući razapetog starog Ja-obučeni u Novog čovjeka -Krista.Mnogima je teško podnositi slobodu od grijeha , slobodu od želja i strasri , jer ih oni vuku i mame kako bi grijeh opet zatrudnio i rodio smrću prekršajem ...Oslobođenje od počela grijeha, izbječi posvjetovljenje a biti svjetlo svijetu ne ide bez borbe..Pobjednika ću dati-
...Kaže Krist.. u Otkrivenju 3,21

Ovo je tako odlično pojašnjeno Abrahame.Nemam ništa za dodati nego samo Amen. amen

more_horiz
Kolbabek je napisao/la:
ak me razmete...

On,pobijedio je grijeh- a Otac ga je učinio grijehom kako bi Krist svojom smrću pobjedio drugu smrt koja caruje grijehom , kome je snaga zakon; pobjedio je život vječni koji kraljuje svetošću..
Krist, Jagnje zaklano od postanja svijeta!Ispunilo je zavjet života - svojom krvlju - život se Njemu vrati Duhom - vrijednošću čistote presvete Njegove krvi, razmeš me,
To bih još mnogo puta htio upoznavati.Krist je za nas okusio drugu smrt,
- ako ga ne vjerujemo - ostat ćemo mrtvi, umrijet ćemo zauvijek, jer nismo prešli iz smrti u život - smrću starog čovjeka - nas u Kristu u kome smo se preobukli u Novog i održavamo susličnost probraženjem iz slave u slavu -
idemo dalje da nađemo tko je i kako ostao mrtav..Kaže Pavle - Ja više neživim , a što živim živim po Kristu- On se uvečava a ja se smanjujem..i prestajem i pokazujem se kao Kristovo obličje..

Pitam Te koja je veza između krvi i Duha Svetog..?Svetosti i života, smrti i grijeha, grijeha i zakona, zakona i vjere, vjere i pravde, pravde i svetosti, svetosti i griješnika, griješnika i Krista?
Samo Božanska svetost ima "pravo na život vječni "- jer je On sam izvor života.Kad se život odvoji od svetosti dolazi smrt tim odvajanjem - po Adamu;
po Kristu , život se vraća Adamu kroz Novog Adama koji je savladao smrt savladavajući grijeh svojom smrću..Nasuprot porazu Adama stoji pobjeda Novog Adama nad grijehom koji ima tijelo Adamovo u kojeg se utjelovio Duhom preko Marije- žene pune milosti..A On u punini Božanske milosti i pravde postade Grijehom kojega je snaga Zakon a sam Isus nije imao svoga grijeha - Njegov grijeh - bili smo mi -kako bi Njegova svetost postala naša svetost vjerom vječnog zavjeta u Krvi Kristovoj - vjerom vračanja vječnog života svakome koji je primio Njegovu pobjedu vjerom, pobjedu nad grijehom u susličnosti Njegovoj smrti, koja se pokazala takvom našim suuskrsenjem - sigurnošću prijelaza iz smrti u život svakoga koji vjeruje vjeru Isusa Krista, vjeru punine blagodati, vjeru koju smo primili
kada smo bili neprijatelji križa..Po Njegovoj krvi ne dolazimo na sud već Ga iščekujemo sa žudnjom prastare Adamove čežnje povratka kući..
Žudimo za Njim , žudeći otkriva nam tajnu pobožnosti kojoj nema kraja, kojom putujemo u sve nepoznatije tajne Drveta života i samo Drveta života kojega je snaga u svetosti Njegove krvi...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply