Ako je kazna (plaća) za grijeh smrt (Rim.6:23) tko treba umrijeti ili biti mrtav?
Kolbabek je napisao/la:Ako je kazna (plaća) za grijeh smrt (Rim.6:23) tko treba umrijeti ili biti mrtav?
Kolbabek je napisao/la:dakle ako sam razumio kazna je prenijeta sa nas na Krista pa na Sotonu...ili griješim?
jer ipak netko mora umrijeti zar ne?
ono što me zanima jest posebno dio sa Kristom koji je umro za naše grijehe ali nije ostao mrtav?!?!? kako to ... što se dogodilo
ak me razmete...
Kolbabek je napisao/la:Ako je kazna (plaća) za grijeh smrt (Rim.6:23) tko treba umrijeti ili biti mrtav?
Kolbabek je napisao/la:kako vidimo iz knjige postanka kazna za grijeh je bila trenutačna i netko je morao umrijeti...one nebiblijske bajke o duhovnoj smrti Adama i Eve kod mene ne pale tako da smatram da je kazna izvršena odmah i da je netko umro tada...(životinja kojom su bili odjeveni)...
e sada ako je Krist uzeo naše grijehe na sebe na križu Golgote zar ne bi trebao počivati u grobu...ili je to bilo nekakvo posredništvo...ili prenošenje kazne...a ne znam...odlaganje kazne mi se čini nekako polovično realnim...ali i prenošenje i to odlaganje bih volio biblijski potvrditi...
ak me razmete...
onda pomozite...
Mirena je napisao/la:Prvo moramo "umrijeti" u sebi, da bi mogli spoznati sami sebe i svoje grijehe.
abraham je napisao/la:Mirena je napisao/la:Prvo moramo "umrijeti" u sebi, da bi mogli spoznati sami sebe i svoje grijehe.
Kroz zakon spoznajemo grijeh kroz kojeg caruje smrt jer mu je sila u zakonu.Kristovim djelovanjem Duhom Svetim osječamo krivicu i potrebu za oproštenjem kako bi se izbavili od carstva smrti i prešli u kraljevstvo života koji kraljuje svetošću Kristovom, a snaga joj je mržnja na grijeh i ljubav pravednosti.Pred Križem poznajemo svoju griješnost i vidimo da smo se sa Kristom surazapeli..Upoznati Križ posljedica je prepuštanja privlačnoj sili Krista i tako ne opirući se njoj upoznajemo i susličnost njegovoj smrti u kojoj nalazimo da smo i sa njime umrli, suuskrsli, nastavljajući taj put stalno uviđamo da smo sve manji i manji i vidimo da u nama živi Krist.Teško nam je prihvatiti da smo nedostojni.No Krist nas je sobom udostojio , kada gledamo Njegov križ odozgore - sa križa - vidimo da nismo ni križ zaslužili.Idemo sve dalje i dalje u ljubav Božju..ostavljajući razapetog starog Ja-obučeni u Novog čovjeka -Krista.Mnogima je teško podnositi slobodu od grijeha , slobodu od želja i strasri , jer ih oni vuku i mame kako bi grijeh opet zatrudnio i rodio smrću prekršajem ...Oslobođenje od počela grijeha, izbječi posvjetovljenje a biti svjetlo svijetu ne ide bez borbe..Pobjednika ću dati-
...Kaže Krist.. u Otkrivenju 3,21
Kolbabek je napisao/la:dakle ako sam razumio kazna je prenijeta sa nas na Krista pa na Sotonu...ili griješim?
jer ipak netko mora umrijeti zar ne?
ono što me zanima jest posebno dio sa Kristom koji je umro za naše grijehe ali nije ostao mrtav?!?!? kako to ... što se dogodilo
ak me razmete...
|
|