stefani je napisao/la: Slažem se.
Da li ti je Bog dao krštenje u Svetom Duhu i šta je za tebe to krštenje Duhom?
Da, ja sam dobio novu narav na krštenju. Budući da si rekla da dolaziš iz Pravoslavne Crkve, i ti imaš tu novu narav koju si također dobila tada (a ne kasnije kad si ga napustila). I taj pečat Duha Svetoga je neizbrisiv trag na čovjeku. Što, naravno, ne znači da je to dovoljno za spasenje... jer nije.
Ja taj tekst razumem kao dato obećanje za Duha Svetog i da na njega imaju pravo svi do kraja sveta.
Duh Sveti je obećan i dolazi svima koji ga prihvate. A prihvaćaju ga po ispravnoj vjeri u pravoga Boga. A koja je to prava vjere, to uči Crkva i to nije stvar samovoljnog tumačenja.
"Iziđite iz nje, narode moj, da vas ne zadese zla njezina te ne budete suzajedničari grijeha njezinih!" (Otk. 18,4)
Tu negdje piše da se radi o Crkvi?
U suštini nemam šta gledeti šta su pre koncila neki naučavali imam poslanice. Te iste poslanice svedoče da su se pojavili od njih neki koji drugačije naučavaju, vuci, odpadnici a i otkrivenje govori o Nikolaitima.
Ako ćemo iskreno, nemaš niti poslanice. Imaš one poslanice koje ti je Crkva dala. Ti vjeruješ da je Crkva dala prave poslanice, no ti to nikako ne možeš znati. Dakle, prisiljena si vjerovati onoj Crkvi kojoj inače ne vjeruješ. A to je apsurd. Jer, ako smo mi uistinu antikristovo leglo, zašto onda vjeruješ da smo vam dali pravo Pismo, a ne kukavičje jaje? Kako znaš da vam se iza leđa ne smijemo što se toliko raspravljate o nečem što nije niti pravo Isusovo učenje?
Kako znaš da npr. Tomino, Judino i Petrovo evanđelje nije pravo evanđelje?
Nikako. Ti vjeruješ nama da nismo uradili tu podlost i prevarili vas.
No, kad netko vjeruje da smo antikristi, onda se mora ozbiljno zapitati, na osnovu čega gaji takvo uvjerenje? Na osnovu vjere da antikristi nisu dirali u Pismo? Smiješno. Pogledaj npr. gnostike što rade s njim.
melkisedek je napisao/la: stefani je napisao/la: Po vama ispada da se to nikad nije ispunilo jer po vama su svi kraljevi automatski zli. Što, naravno, nije točno.
Gde sam to rekla?
Pa što drugo znači "izjava da je Crkva izgubila svoje učenje onda kad su Carevi prihvatili njeno učenje?
Ne da postoji sablazan, pa u svakoj zajednici ima toga. nije stvar u tome. Nju treba napustiti jer je otišla od Reči. Biblija je naziva Velikom Bludnicom. To je da je ona nekada bila žena ali da je učinila preljubu. Isus je njen ženik i još uvek je. On joj ostavlja otvorena vrata za pokajanje ali se ona neće pokajati.
Ti kažeš da je otišla od Riječi, no ti nisi autoritet koji to može reći. Zašto bih ja vjerovao tvom tumačenju, a ne nekom drugom? Imaš karizmu nezabludivosti? Možeš pokazati da si ti nositelj obećanja o Duhu Istine?
Usput rečeno, da, istina je da je Isus pozvao na napuštanje bludnice, no nije istina da je to Crkva. To nigdje ne piše.
I da, Isus je Ženik Crkve. On je to bio i kad na svijetu nije bilo učenja koje ti vjeruješ. A bio je jer je i tada postojalo učenje koje jeste pravo. Naravno, to učenje postoji i danas. I to učenje čuva Crkva.