Vidimo da Ezav je svojevoljno uzeo zene, koje su se njemu svidjele i koje je zelio. Dok su one bile muka i patnja njegovim roditeljima. A za Ezava Bog kaze da ga nije volio, sto mislite zasto?
Bog voli svakoga. vidiš, apsurdno je da je izak, koji je navodno bio protiv ezava zbog njegovih žena, puno više volio ezava...
Cudim se, braco, vasem neznanju po ovom pitanju. Zar mislite da ste dovoljno mudri da se nadjete zenu? Zar to nije jedna od najvaznijih odluka u zivotu? Zar cete to prepustiti svom srcu, ili premudrom Bogu?
eto brate, i mi se čudimo tvom silnom znanju po ovom pitanju... gle, kažem ti da postoje razni sijedi singlovi koji su razmišljali kao ti, pa su sa 30+ shvatili da su došle godine za koje će reći "ne mile mi se", i kasno je. to osobno znam
I Salomon je uzimao zene koje je htio - i time pao u tezak grijeh! Ucite iz njegovog primjera.
wrong, salomon je pao u težak grijeh kad je ostavio Boga i krenuo za idolima. inače, salomon je uzimao žene i prije nego mu se Bog javio i pokazao mu svoju izrazitu naklonost u onom snu
Odgovor Danijelu:
Poslije toga Jakov reče Labanu: "Daj mi moju ženu, jer se moje vrijeme navršilo pa bih htio k njoj."I tek nakon 14 godina:
Jakov pristane: navrši onu ženidbenu sedmicu. Onda mu Laban dade i svoju kćer Rahelu za ženu. Jakov nato priđe Raheli.
koliko znam, to je bilo nakon 7 godina, dakle jakov je uzeo rahelu na kredit
inače slažem se da je Bog jedini koji zna tko je za koga dobar a tko nije. ali pretjerivanje sa tim zna odvesti jako daleko, do te mjere da se zatvorimo u sobu i molimo 24/7 da nam pozvoni na vrata idealna djeva koju će Bog dovesti iz najdaljih daljina