Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Padaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu?

power_settings_newLogin to reply
+15
Bhakti
mikic
simply
dragan
Trešnja
Feba
hrvoje hrki
Mila
Aladin
Daniel
Justin
vivi
Spart
dominik
forestsilvy
19 posters

descriptionPadaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu? - Page 5 EmptyRe: Padaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu?

more_horiz
Justin je napisao/la:
imhotep je napisao/la:
Justin je napisao/la:
Inače, za onoga tko želi znati kakav stav Biblija ima prema predbračnom seksu, dobro je da pročita za početak Ponovljeni zakon 22:13-21.

Ljudi, baš me zanima što ćete reći na ovo.

evo ja te mogu pitati bi li ti volio da tvoju kćer kamenuju na pragu tvog doma ako nije imala znakove djevičanstva? ja osobno to ne bih htio, ne znam, nekako bi mi se više sviđalo da mi kćer i dalje živi. mislim, lako je tu nama govoriti o tome svemu i mahati stihovima iz Biblije, ali drugo je kako bi se postavili u konkretnoj situaciji.

Naravno da mi nemamo danas takvo zakonodavstvo, ali princip ostaje - u Božjim očima je predbračni seks BLUD.

Mi smo čekali prvu bračnu noć,htjeli smo ostati vjerni Bogu.
I stvarno se isplatilo čekati jer je to nešto zbilja predivno.
Bog nas je zaista blagoslovio zbog toga,ali neću o tome jer bi neki mislili da sam preslobodna pisati o tome,ali samo ću napomeniti da imamo zavidan sexualni život.Bog će sigurno blagosloviti izobilno one koji su mu vjerni jer sve njegove zapovjesti su NAMA NA KORIST.

descriptionPadaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu? - Page 5 EmptyRe: Padaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu?

more_horiz
Amin, slava Bogu.

more_horiz
Bravo, Imhotep!
Ljudi misle da ih Bog vodi samo onda kada On izabere umjesto njih. Ponekad Bog jasno i izravno pokaže što nam je dobro činiti, naročito kada se molimo za to. Ali nekada to ne čini. Ali zato nam je dao svoje divne darove: razum, sposobnosti, samostalnost, slobodu izbora, umiječa i vještine. Pa zar to nisu upravo Božji darovi???? Zar to nije način da činimo ono što je Božja volja?
Bog čini onako kako On želi. Ponekad odgovara na molitve na način kako mi želimo, ponekad ne. Ali je važno da se uvijek oslanjamo na Boga u svom životu, da živimo s Njim u Novom savezu (Novom zavjetu). Tada smo slobodni činiti ono na što nas novorođena srca potiču, jer imamo unutarnji poticaj da činimo ono što je Njemu ugodno.
A koji čemo fakultet izabati - On prepušta nama da izaberemo. Ako smo nesigurni, ni tada nas ne ostavlja, već nas upučuje. Bog nas osposobljava da samostalno donosimo odluke (koje su u skladu s Njegovom voljom). A ukoliko smo nespremni na to, ne ostavlja nas, nego nam kao dobri Otac pomaže. Zato ljudi imaju različita iskustva. A Otac nebeski se proslavlja kroz svako od njih!!!

more_horiz
Evo jedno pitanje... Da u crkvu uđe kosati, bradati hippie s Jimom Morrisonom na majici, kako bi vjernici postupili i gledali na njega? Odgovorite iskreno, molim lijepo.

more_horiz
hm...ljubazno i s zeljom da mu navijeste Radosnu Vijest. Smile

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
Evo jedno pitanje... Da u crkvu uđe kosati, bradati hippie s Jimom Morrisonom na majici, kako bi vjernici postupili i gledali na njega? Odgovorite iskreno, molim lijepo.

Sa oduševljenjem bi dočekala takvog dečka,ma super pričali bi o svemu što on voli muzika,Morrison,o ideji djece cvjeća,počastila bi ga kolačima i sokom ili ručak ako je gladan.Sve u svemu pokazala bi mu kako ga Isus jako voli,ali prvo pokazala a onda pričala.Družili bi se i sigurno bi u nama našao dobre prijatelje.Pozdrav svim bradatim hippima!!!
Isus vas voli!!! Evo klopa i piće smoki pivo može svirka svirka Pozdravvvvvvvv

more_horiz
Trešnja je napisao/la:
Bhakti je napisao/la:

Sa oduševljenjem bi dočekala takvog dečka,ma super pričali bi o svemu što on voli muzika,Morrison,o ideji djece cvjeća,počastila bi ga kolačima i sokom ili ručak ako je gladan.Sve u svemu pokazala bi mu kako ga Isus jako voli,ali prvo pokazala a onda pričala.Družili bi se i sigurno bi u nama našao dobre prijatelje.Pozdrav svim bradatim hippima!!!
Isus vas voli!!! Evo klopa i piće smoki pivo može svirka svirka Pozdravvvvvvvv

Ok, to si ti koja očito voliš rock. flower Al šta je s onim standardnim vjernicima koji u crkvu dođu kulturno odjeveni, pa se zgražaju nad drugima koji ne izgledaju kao oni... Za primjer sam uzeo hippieja. Ali, to može biti i prostitutka, panker, reper, klošar ili bilo koji drugi član društva na koje se obično gleda kao na niža bića.

more_horiz
Bhakti je napisao/la:

Very Happy Ja sam to pitanje postavio u jednoj svojoj propovijedi u crkvi. Neki su me malo začuđeno gledali, malo su razmišljali...hehe. Ma mislim da je doista nekim (posebno starim) vjernicima potrebno redefinirati pojam "ljubav"!

Najgore od svega je kad ljudi počnu misliti da su shvatili što je ljubav, u svakoj situaciji. Ali moramo biti ponizni. Ako smo doista obraćeni, tada ćemo biti svjesni toga da je LJUBAV nešto što stalno iznova moramo učiti.

more_horiz
[quote="Bhakti"]
Trešnja je napisao/la:
Bhakti je napisao/la:

Isus vas voli!!! Evo klopa i piće smoki pivo može svirka svirka Pozdravvvvvvvv[/quot

Ok, to si ti koja očito voliš rock. flower Al šta je s onim standardnim vjernicima koji u crkvu dođu kulturno odjeveni, pa se zgražaju nad drugima koji ne izgledaju kao oni... Za primjer sam uzeo hippieja. Ali, to može biti i prostitutka, panker, reper, klošar ili bilo koji drugi član društva na koje se obično gleda kao na niža bića.

Ma volim prvo Isusa onda sve ljude, kakvi god oni bili ,jer znam da ih i Isus voli.Ljubiti Boga znači ljubiti ljude.Na nikog se nesmje gledat kao na niže biće jer smo pred Bogom jednaki.
Pozdrav svim klošarima,hippima,pankerima,rokerima,prostitutkama i znajte Isus vas jako puno voli.
Vi ste moja ekipa! zajedništvo

more_horiz
Amen! Slava Bogu za tebe sestro, ti si moje gore list. Ponekad oni imaju više ljudskosti i srca nego uštirkani. Hipi će podijeliti s nekim svoju jedinu pivu, a uštirkani ide prati ruke nakon rukovanja.

more_horiz
E to se zove pravi kršćanski duh, djeve moje. Kad bi barem pola kršćana razmišljalo na takav način, svijet bi puno ispunjeniji ljubavlju.

more_horiz
Vezano uz ovu temu, na adventisti.info postavljena je nova knjiga za download, Granice u vezi. Koga god od mladih kršćana sam čou da je pročitao ovu knjigu, svi ju hvale Very Happy

Padaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu? - Page 5 T_Granice_u_vezi

more_horiz
Oko ovogu ulaska u crkvu, hipika ili kako se vec zovu. Jedan propovednik iz Kanade Eugen Browun, je upoznao jednu grupu narkomana. Razgovarao je sa njima, i dao im predlog da dolaze u crkvu tri meseca i nista vise.

Nije zahtevao nista, ni da se krste, ni da ostave drogu, menjaju drustvo, nista samo neka dolaze.

Mnogi u crkvi su bili zapanjeni ponasanjem svoga pastora. Ali sta cete pastor je pastor, legalisti su strogi i prema sebi ali se pokoravaju uvek nekom autoritetu.

Posle tri meseca ne samo da su se oni obratili, nego su mnogi narkomani poceli dolaziti i prihvatati Hrista. Pravi bum medju narkomanima u tom gradu.

Precesto mi sami pokusavamo da odlucimo sta ciniti u kojoj okolnosti, to je uvek nemoguce zato imamo Svetog Duha koji nas vodi od slucaja do slucaja.

more_horiz
dragan je napisao/la:
Vezano uz ovu temu, na adventisti.info postavljena je nova knjiga za download, Granice u vezi. Koga god od mladih kršćana sam čou da je pročitao ovu knjigu, svi ju hvale Very Happy

Padaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu? - Page 5 T_Granice_u_vezi

ja imam isto tu knjigu i pocela sam je malo ciati i mogu vam reci da je dobra...

more_horiz
ja sam je malo preletio i vidio da ohrabruju hodanje. sto se meni nikako ne svidja jer je to nebiblijski.

Kakvo hodanje dragi moji?

Može li tko nositi oganj u njedrima
a da mu se odjeća ne upali?
Može li tko hoditi po živom ugljevlju
a svojih nogu da ne ožeže? izr 6,27.28

more_horiz
A kako ti onda objašnjavaš biblijsku knjigu Pjesma nad pjesmama? Što je tu opisano?

more_horiz
"Pođi sa mnom s Libana, nevjesto,

pođi sa mnom s Libana." pj 4,8

Wink

more_horiz
Znači, po tebi sve što je opisano u Pjesmi nad pjesmama se u srcima ovih dvoje rodilo tek nakon svatova, a prije nije postojalo?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply