Daniel je napisao/la: Jevrejin je napisao/la: Samo duhovno privlaci duhovno. Duhovna velicina ne gleda na fizicku lepotu. Mnogi koji kazu da imaju Svetoga Duha i krsteni su Njime, imaju neke darove Duha, toliko vole telesno i telo da to pokazuje da i nemaju pravog Duha Bozjeg u sebi. Ja bih to nazvao kao ZNAK onima koji su u samoobmani.
ovo nije istina, stvar je u tome da onda, ako imaju Duha, ne žive po Duhu odnosno ne pokušavaju živjeti po Duhu, no to ne znači da nemaju PRAVOGA Duha Božjeg u sebi....
Eto, nije istina a verujem da me nisi razumeo.
Danilo brate,
Covek koji je pod vodstvom i upravom Svetoga Duha prepusta Bogu da sve, ama bas sve, pa i pored toga sve, Bog bira bracnog druga za njega.
I taj izbor, ma kakav on bio, je najbolji ( Naravno ovaj Bozji izbor bracnog druga mora da bude uravnotezen i logican, kao sto o tome pise Mila ). E sada mnogi koji kazu da imaju Svetoga Duha i veoma su odusevljeni nekim Njegovim manifestacijama, kada Bog hoce da ih povede Njegovim putem i ne pomisljaju da Mu se pokore.
Takvi imaju laznog duha u sebi.
Sto ovo nije istina?
Kada covek verom primi Svetoga Duha, on je u pokornosti Njegovog vodstva, jer Duh Sveti ga uci i vodi. Sveti Duh vodi Bozjeg coveka i
upravlja njime uz pokretanje njegove volje da hoce i da ucini kako je Bogu ugodno. I to je pravi Sveti Duh, i taj pravi Sveti Duh ga vodi i usmerava u svemu po Pismu. Onako kako je u Pismu otkrivena Bozja volja. Posebno ga uvodi u ljubav prema Hristu i pokornosti Bozjoj otkirenoj volji.
Naravno da se hriscanin moze odupreti vodstvu Svetoga Duha, to je jasno, ali to se nece desavati uvek. Jer ga Sveti Duh vodi u istinu, u savrsenu poslusnost. Kada se odupiremo pravom Bozjom Duhu tada to cinimo iz slabosti ili gresnih navika koje On jos uvek nije ocistio iz nas. Posvecenje traje citavog zivota. Ipak, On Bozji Duh nas ne napusta i bori se pobedjujuci u nama nase slabosti, usavrsavajuci nas u svetosti. To je ocigledni napredak u duhovnom odnosu prema Bogu i poslusnosti k Njemu.
Pravi Duh Bozji nas vodi u pokornost Bogu. I to je pravi Duh Sveti. Ali ako je nas zivot stalna neuravnotezenost i nesklad sa Bozjom voljom i te kako treba da se pitamo sta je to sa nasim zivotom, i koji je to duh u nama.
Ti kao da neznas da se kod hricanina moze dosunjati lazni duh koji hoce da preuzme kontrolu. Koji ce u zadnje vreme mnoge prevariti.
Danas ima mnogo onih koji veruju da ih vodi Bozji Duh, a u stvari su pod kontrolom laznog.
Zbog cega je tako? Zato sto za njih Bozji zakon nije vise vazan. Jer zakon je putokaz ili pokazatelj kada cinimo greh, i vodi nas Hristu kao Spasitelju preko koga dobijamo i bivamo krsteni Svetim Duhom. Preko Zakona dolazi do poznaje greha.
Zakon nam pomaze da prepoznamo kojim putem treba da nas vodi pravi Sveti Duh. Ako je Duh prav, ON nas vodi u pokornost Bozjoj volji kako je ona otkrivena u Svetom Pismu. A kako bi smo znali sta je greh da nema zakona? Kad nam vec sam Isus i Njegov zivot ne uspevaju da rasvetle um.
Ipak razumeo sam tvoju primedbu, i shatam sta si hteo reci.