Slažem se, silvy.
To treba biti borba... Danas smo bombardirani sa svih strana milijunima sadržaja koji imaju samo jedan cilj - da potiču proizvodnju hormona teostosterona i estrogena u našim organizmima... Da nas "nadrogiraju", da oslabe naš um... Zato Petar kaže da "opašemo bokove svog uma" (1. Petrova 1:13)!
Prije samo nekih 50-ak godina, bilo je gotovo nezamislivo da bi neki tinejdžer imao spolni odnos... Međutim, danas je to sasvim normalna stvar, čak se to danas reklamira!
U kakvom mi to svijetu živimo?? A čini se da roditeljima to puno ne smeta, oni svojoj djeci kupuju mirne duše svakojake časopise u kojima se djecu odgaja da trebaju što ranije imati seksualna iskustva, da je to sve prirodno...
ŠTO JE PRIRODNO? Znamo li mi što je prirodno? Je li to prirodno, da svatko svakoga na ulici odmjerava od glave do pete? Ako je to sve priroda, zašto se ne skinemo svi goli i šetamo po ulici (barem ćemo si olakšati taj posao...)??
Ustvari, danas se ljudi doista oblače tako, da pokažu što više svojh "atrubuta"...
Tako nekad nije bilo... A ljudi su u ona stara vremena, kad su žene nosile haljine do poda, živjeli sretnije, brakovi su bili sretniji, bilo je puno manje razvoda...itd.
Je li to prirodno, da se počinje od požude, pa se onda malo i razgovara, pa se ljubi, grli, imaju se spolni odnosi, živi se zajedno...nikad se dvoje ni ne upozna kako dolikuje...
Da, danas imamo epidemiju divljih brakova - ljudi se BOJE pravog, legalnog braka, pod Božjim blagoslovom! Ljudi se boje odgovornosti, svatko bi samo htio udobnosti, bez ikakvih odgovornosti! Je li to prirodno?
Meni je stvarno zanimljivo ovo pitanje, što je prirodno... a što je STVARNO prirodno...