Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Padaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu?

power_settings_newLogin to reply
+15
Bhakti
mikic
simply
dragan
Trešnja
Feba
hrvoje hrki
Mila
Aladin
Daniel
Justin
vivi
Spart
dominik
forestsilvy
19 posters

descriptionPadaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu? EmptyPadaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu?

more_horiz
zanima me vase misljenje o tome, vasi osobni dozivljaju, vezano takoder na odjecu, svidanje, zavodenje, te bilo koji link koji nadete ili znate gdje se nesto govori o datoj temi, naravno vezano uz krscanstvo.
naime, ne trebamo gledati na tijelesnost vec povezati se u duhu, zajednickom hodu s Bogom, kao Adam i Eva, bili su goli ali zaogrnuti slavom Bozjom, druzili su se s Bogom , setali etc....Wink

descriptionPadaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu? EmptyRe: Padaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu?

more_horiz
nobody?Crying or Very sad affraid lol!

descriptionPadaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu? EmptyRe: Padaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu?

more_horiz
krscani ne padaju ni na jedno ni na drugo.
krscani ne misle o suprotnom spolu i samo pomisljanje o zavodjenju je grijeh.

krscani se zene kada im Bog kaze i za koga im Bog kaze. Very Happy

more_horiz
Mislim da je Forestsilvy ovdje mislila da li padamo na vanjski izgled osobe koja nam se svidi (što u većini slučajeva je samo tjelesnost) ili želimo bolje upoznati osobu da otkrijemo u kakvom je odnosu s Bogom pa time uvidjeti ono što treba biti na prvom mjestu (tj.nutrinu osobe) afro

more_horiz
Ponovo, nema se nama sto neka osoba svidjati ili ne svidjati. Nama je zapovjedjeno, a po Duhu omoguceno, da sve ljude jednako ljubimo Kristovom ljubavlju. Very Happy

Nema tu veze vjernik/nevjernik, ruzan/lijep, povrsan/dubok, pametan/glup. Sve su to tjelesnosti i idolopoklonstva.

Smile

more_horiz
Tražimo Božju volju,da nam On pokaže što je ispravno,a što ne.

more_horiz
Biblija kaze da trebamo svako ga voleti kao samoga sebe.
Ali sam videla kod nekih da je praksa drugacija!

more_horiz
vivi je napisao/la:
Biblija kaze da trebamo svako ga voleti kao samoga sebe.
Ali sam videla kod nekih da je praksa drugacija!

Točno. Ali ne zaboravi. još uvijek smo u ovome starome tijelu i naš je stari čovjek uvijek živ. andjeo kau

more_horiz
Imas totalno pravo!
Mi smo samo mali gresni ljudi, ali uz Bozju pomoc mozemo biti bolji!

Zadnja promjena: ; uto 22 svi 2007, 17:04; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Slažem se s dominikom da sve ljude trebamo voljeti, bez obzira na vanjštinu, nacionalnost, vjeru, itd...
Ali čini mi se da je forestsilvy spomenula u svom pitanju hodanje i odnose suprotnih spolova... Ovo je jako važno pitanje za mlade kršćane!

Naravno da nam ne smije biti najvažnija vanjština - pa kod nevjernih mladih vidimo da je vanjština njima skoro jedino i važna, pa eto kako su nesretni!
Međutim, kršćanin bi trebao u svom traženju partnera, birati one osobe, s kojima se može razumjeti, a razgovori i odnosi moraju biti na kršćanskim osnovama. To je jako važno, da mladić i djevojka ne dopuste da ih ponesu vanjština i fizika i kemija, nego da svoj odnos izgrađuju na jedan prirodan, diskretni način, da budu samo prijatelji, sve dok se ne upoznaju dovoljno, da budu spremni da prijeđu na nešto više...
Jako su lijepe one veze, u kojima su mladić i djevojka najprije provodili puno vremena razgovarajući o Bogu, o vjeri, o ozbiljnima temama i upoznavali jedno drugo na taj način, razmjenjujući misli i osjećaje o tim stvarima...
Jako je opasno, ako se dvoje zalete i dopuste vanjštini da ih ponese i ako se predaju jedno drugome, prije nego što se upoznaju, jer na taj način su pokazali da se ne znaju kontrolirati i da su sebični, a sebičnost je nešto što itekako upropaštava svaki odnos...

more_horiz
Dobro razmisljanje Justine. Ali nazalost, dobro je neprijatelj savrsenom.

Ponavljam...

Partnera se ne nalazi. Partnera se izmoli kao milost od Boga.
Ukoliko ne mozete izdrzati...tada molite Boga da vam dade partnera. I dok vam Bog ne kaze taj/ta i vrijeme kad, nemojte se micati.

Samo Bog moze vam pokazati osobu koja je vama namijenjena. I Bog ce tada to pokazati toj osobi. Vidio sam to u svojoj crkvi. Moguce je. I tako nastaje blagoslovljen brak.

Bilo kakav brak nastao iz tjelesne privlacnosti, ili intelektualne privlacnosti i zajednickoj razmisljanja i interesa i jos vise brak nastao iz obostrane zaljubljenosti je promasaj. I zavrsiti ce ili raspadom ili patnjom obaju partnera cijeli zivot.

Samo brak kojeg je Bog nacinio od njegovih pocetaka vrijedi. Samo je to Bozja volja.

more_horiz
Ipak bih ja rekao da je Bog čovjeku dao slobodu da čovjek sam odabere svog životnog druga... Neki ljudi samo čekaju...i čekaju...i kukaju i traže znak od Boga...a znak ne dolazi...

Naravno da čovjeka u odabiru moraju voditi Božji Duh i Božji moralni principi, ali čovjek ne treba čekati da Bog učini da se dogodi erupcija vulkana u trenutku kad me TA PRAVA osoba pogleda, ili ne znam kakav znak od Boga očekivati - jer Bog jako rijetko daje znakove...
Čovjek treba odabrati onu osobu, koja mu se sviđa i s kojom smatra da bi mogao uspostaviti dobru komunikaciju i trebaju se to dvoje družiti u Božjem Duhu, upoznavati se prirodnim putem...
Ako tako rade, ne mogu pogriješiti, jer ako nisu jedno za drugo, tada će to uskoro i sami shvatiti, ako doista žive vjerno i dopuštaju Božjem Duhu da vodi njihov odnos!
Dakle, nema ničeg lošeg u tome da se dvoje mladih počne malo više družiti i upoznavati, ali sve u Božjem Duhu! Tada neće biti problema... Ako se zaljube - to je lijepo. Samo se trebaju puno moliti i ozbiljno o svemu razgovarati i ne dopustiti da osjećaji zavladaju razumom i da učine neke stvari na silu, prije vremena...
Bog može dati ljudima snagu da se kontroliraju i da izgrađuju jednu zdravu, čvrstu zajednicu, koja će trajati!

more_horiz
kako zelis Justine. Ti se pouzdaj u svoju snagu, pa izbor opravdavaj Bogom. Ali ja cu se pouzdati u Boga, koji se brine za mene, i ja vjerujem ako On zeli da ja imam partnericu da ce mi dati znak. Jer moj Bog je El-Šadaj. Svemoguci. I ja u zivotu zelim raditi samo sto mi On kaze.

Tuzno je samo da ljudi imaju tako malo vjere danas. Sad

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Mislim da je Forestsilvy ovdje mislila da li padamo na vanjski izgled osobe koja nam se svidi (što u većini slučajeva je samo tjelesnost) ili želimo bolje upoznati osobu da otkrijemo u kakvom je odnosu s Bogom pa time uvidjeti ono što treba biti na prvom mjestu (tj.nutrinu osobe) afro

ah, moj vjerni drug leti

more_horiz
dominik je napisao/la:
krscani ne padaju ni na jedno ni na drugo.
krscani ne misle o suprotnom spolu i samo pomisljanje o zavodjenju je grijeh.

krscani se zene kada im Bog kaze i za koga im Bog kaze. Very Happy

ne mogu se složiti da je pomisao o zavođenju grijeh...

no da bi se TREBALI ženiti kada im Bog kaže, to je istina, Bog će svakome tko Ga traži reći nju/njega koju je stvorio baš za njega/nju

a to da ne misle o suprotnom spolu je pretjerano, i to neka kaže onaj koji ne misli o suprotnom spolu NIKADA

ima li takvih?

more_horiz
kad vidis zgodnu curu na ulici neces reci nego ces u srcu pomisliti - "svasta" a to je grijeh. Jer iz srca izlaze opacine, e sad kako to zauzdati, boriti se ! Kako, ne gledati filmice, ili bilo sto kakti vodi bludnosti , drugo moliti se protiv toga u Isusovo ime! I svaki put kad dode misao odbaci je u Isusovo ime jer davo je uporan a mi moramao jos vise! Wink

more_horiz
Slažem se, silvy.
To treba biti borba... Danas smo bombardirani sa svih strana milijunima sadržaja koji imaju samo jedan cilj - da potiču proizvodnju hormona teostosterona i estrogena u našim organizmima... Da nas "nadrogiraju", da oslabe naš um... Zato Petar kaže da "opašemo bokove svog uma" (1. Petrova 1:13)!
Prije samo nekih 50-ak godina, bilo je gotovo nezamislivo da bi neki tinejdžer imao spolni odnos... Međutim, danas je to sasvim normalna stvar, čak se to danas reklamira!
U kakvom mi to svijetu živimo?? A čini se da roditeljima to puno ne smeta, oni svojoj djeci kupuju mirne duše svakojake časopise u kojima se djecu odgaja da trebaju što ranije imati seksualna iskustva, da je to sve prirodno...
ŠTO JE PRIRODNO? Znamo li mi što je prirodno? Je li to prirodno, da svatko svakoga na ulici odmjerava od glave do pete? Ako je to sve priroda, zašto se ne skinemo svi goli i šetamo po ulici (barem ćemo si olakšati taj posao...)??
Ustvari, danas se ljudi doista oblače tako, da pokažu što više svojh "atrubuta"...
Tako nekad nije bilo... A ljudi su u ona stara vremena, kad su žene nosile haljine do poda, živjeli sretnije, brakovi su bili sretniji, bilo je puno manje razvoda...itd.
Je li to prirodno, da se počinje od požude, pa se onda malo i razgovara, pa se ljubi, grli, imaju se spolni odnosi, živi se zajedno...nikad se dvoje ni ne upozna kako dolikuje...
Da, danas imamo epidemiju divljih brakova - ljudi se BOJE pravog, legalnog braka, pod Božjim blagoslovom! Ljudi se boje odgovornosti, svatko bi samo htio udobnosti, bez ikakvih odgovornosti! Je li to prirodno?
Meni je stvarno zanimljivo ovo pitanje, što je prirodno... a što je STVARNO prirodno...

more_horiz
U pravu si brate sto posto!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply