Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Padaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu?

power_settings_newLogin to reply
+15
Bhakti
mikic
simply
dragan
Trešnja
Feba
hrvoje hrki
Mila
Aladin
Daniel
Justin
vivi
Spart
dominik
forestsilvy
19 posters

descriptionPadaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu? - Page 2 EmptyRe: Padaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu?

more_horiz
Zavisi da li su telesni Hrišćani ili Hrišćani rođeni od Duha Božijeg. Inače tip telesan i duhovan se svugde kroz Bibloju provlači. Kajin i Abel, Ezav i Jakov, Mojsije i Balam, Isus i Juda...

Naravno da će telesne privlačiti uvek ono što je vezano za telesni živt a duhovne ono što je vezano za lepotu Duha i karaktera.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

descriptionPadaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu? - Page 2 EmptyRe: Padaju li krscani na vanjstinu ili nutrinu?

more_horiz
Meni je bitno da mi se osoba fizički sviđa. Kako mogu biti s nekim tko mi se ne sviđa?! Meni je to nepojmljivo. Nemam tako dobar želudac! Da sam prostitutka to bi mi onda bilo normalno, takve mogu bilo s kim-sviđao im se ili ne, ali eto kad nisam prostitutka što mogu Very Happy
Ja ne vjerujem da bi mi Bog dao nekog tko mi nije privlačan. Apsolutno ne vjerujem u to. Pa nije Bog mučitelj! Kad gledam kroz Bibliju kad god je Bog spajao partnere nisu se baš nešto bunili na to što su dobili Very Happy Kad čitam Pjesmu nad pjesmama - pa ona je puna očaranosti nad - pazi sad- fizičkom ljepotom partnera!

more_horiz
aladin, nece ljepota tijela spasiti tvoj brak niti ga odrzati, nego Kristov karakter u vjerniku. Naravno to ne znaci da nam za saveznog partnera treba biti netko tko nam se uopce ne svida, ali kad trebas birati radije karakter Kristov nego tjelesna ljepota koja je prolazna, ispravno me razumijte. Razbor i mudorst su neprolazne kvalitete, tijelo stari

more_horiz
Mucenik je napisao/la:
U pravu si brate sto posto!

može li mi netko pojasniti kakva je uloga gosta na forumu
jesu li to one fore sa prikrivenim forumašom , koji je u biti logiran , ali se želi prikriti tko je autor

možda neki moderator;)

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

može li mi netko pojasniti kakva je uloga gosta na forumu
jesu li to one fore sa prikrivenim forumašom , koji je u biti logiran , ali se želi prikriti tko je autor

možda neki moderator;)

Gost ne može pisati na forumu. Zašto postavljaš to pitanje ovdje gdje je totalno off topic?

No, na par tema postoji anonimus ispod kojeg stoji gost a to sam ja nakon što sam obrisala svoj profila s ovog foruma.

more_horiz
Mila, ne govorim o seksualnoj privlačnosti, već o nečemu sasvim drugom.

Pročitaj opis najlepšeg čoveka koji je ikada hodao zemljom pa ćeš možda razumeti. Isaija 53.

Tako je izrastao pred njim kao mladica, kao korijen iz suhe zemlje. Nema obličja
na njemu, nema ljepote, da bismo ga gledali, i nema izgleda, da bismo našli
ugodnosti na njemu.
Prezren je bio, posljednji od ljudi, čovjek bolova, vičan patnjama, kao jedan,
od koga čovjek zaklanja lice svoje, tako je bio prezren, i nijesmo ga cijenili.

Vidiš, zemaljski prirodan čovek žudi za drugom lepotom, ali da bi se iznad svega cenila lepota Duha i karaktera, za to je potrebno biti nanovorođen.

A što se tiče Pesme nad pesmama, tu se prirodnim stvarima pokazuje tajna ljubavi između Hrista i njegove Neveste! Nije uopšte akcenat na telesnom.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
A treba uzeti u obzir i rijeci apostola Pavla:

"O djevicama nemam zapovijedi, nego dajem savjet kao čovjek po milosrđu Gospodnjem vrijedan povjerenja. Smatram dakle: dobro je to zbog sadašnje nevolje, dobro je čovjeku tako biti. Jesi li vezan za ženu? Ne traži rastave. Jesi li slobodan od žene? Ne traži žene. Ali ako se i oženiš, nisi sagriješio; i djevica ako se uda, nije sagriješila. Ali takvi će imati tjelesnu nevolju, a ja bih vas rado poštedio."

Ja kao mladi vjernik ne trazim niti zelim zene. Jer znam da zelja za zenom radja samo mukama. Ako Gospod ikad odluci - ukazati ce mi koga mi je namijenio. Ako ne, tada nista. Slava Bogu!

more_horiz
Samo duhovno privlaci duhovno. Duhovna velicina ne gleda na fizicku lepotu.

Mnogi koji kazu da imaju Svetoga Duha i krsteni su Njime, imaju neke darove Duha, toliko vole telesno i telo da to pokazuje da i nemaju pravog Duha Bozjeg u sebi.

Ja bih to nazvao kao ZNAK onima koji su u samoobmani.

more_horiz
Naravno da duhovan covek ima posebnog smisla za lepotu i uravnotezen stav prema umetnosti.

Ali kada je u pitanju duhovna lepota ona mu je daleko privlacnija i lepsa od fizicke.

I ako bi takav, birao zivotnog druga, uvek bi izabrao ruznu osobu ali duhovnu nego izuzetno lepu a telesno duhovnu ( one kojima je srce malo sa Bogom a daleko vise sa svetom ).

Jer Gospod ne gleda sto je na ocima, vec na srce.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Samo duhovno privlaci duhovno. Duhovna velicina ne gleda na fizicku lepotu. Mnogi koji kazu da imaju Svetoga Duha i krsteni su Njime, imaju neke darove Duha, toliko vole telesno i telo da to pokazuje da i nemaju pravog Duha Bozjeg u sebi. Ja bih to nazvao kao ZNAK onima koji su u samoobmani.
ovo nije istina, stvar je u tome da onda, ako imaju Duha, ne žive po Duhu odnosno ne pokušavaju živjeti po Duhu, no to ne znači da nemaju PRAVOGA Duha Božjeg u sebi....

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Mila, ne govorim o seksualnoj privlačnosti, već o nečemu sasvim drugom.

Pročitaj opis najlepšeg čoveka koji je ikada hodao zemljom pa ćeš možda razumeti. Isaija 53.

Tako je izrastao pred njim kao mladica, kao korijen iz suhe zemlje. Nema obličja
na njemu, nema ljepote, da bismo ga gledali, i nema izgleda, da bismo našli
ugodnosti na njemu.
Prezren je bio, posljednji od ljudi, čovjek bolova, vičan patnjama, kao jedan,
od koga čovjek zaklanja lice svoje, tako je bio prezren, i nijesmo ga cijenili.

Vidiš, zemaljski prirodan čovek žudi za drugom lepotom, ali da bi se iznad svega cenila lepota Duha i karaktera, za to je potrebno biti nanovorođen.

A što se tiče Pesme nad pesmama, tu se prirodnim stvarima pokazuje tajna ljubavi između Hrista i njegove Neveste! Nije uopšte akcenat na telesnom.

Za ovo stihove o Kristu vjerujem da se odnosi na njega na križu kad je bio sav izobličen od silnih udaraca, a ne da je on bio ružan inače. Nama kršćanima naravno da je na prvom mjestu duhovna ljepota i da kršćanin nema što raditi u jarmu s nevjernikom. Dakle, to je jasno. Ali ono što sam htjela ovime reći jest da ne biramo između tjelesne i duhovne ljepote kao između crnog i bijelog. Bog je stvorio kako duh, tako i dušu i tijelo. I mi imamo blagoslov u Kristu na sva tri područja. Što s tim želim reći je da nije za brak važno samo da je ona druga osoba duhovna jer što ako se kao osobe ne slažete (duševno) što ako ti je ta osoba fizički odbojna? Ne možemo sad ući u superduhovnost i reći kako to nema nikakve veze. Ja se nikad ne bih mogla poljubiti s osobom koja me odbija. Pjesma nad pjesmama se može gledati kao Krist-crkva, ali se može gledati i kao i dvije osobe; i jedno i drugo je teološki ispravno. Nije sve što je tijelo zlo! Bog je stvorio materijalni svijet, stvorio tijelo, rekao da je dobro, otkupio to tijelo na križu i na kraju će ga proslaviti. Naravno kad kažem da mi se osoba mora sviđati to ne znači da on mora biti mister svijeta, niti da on mora biti lijep, već da on treba biti lijep meni. Sexualnost isto nije zla sama po sebi, zla je požuda i krivo korištenje sexualnosti - to valjda znamo Very Happy Ono što se događa ponekad u crkvama, čula sam a imala i prilike vidjeti jest ovo: dođe netko i izprorokuje ti da Bog hoće da se udaš za tog i tog tipa. I ženi muka (vrijedi i obrat), ali eto želi biti poslušna Bogu i muči se i muči, ali ipak prihvati i na kraju si uništi život i napravi i sebi i toj osobi patnju. Zašto? Jer joj je Bog navodno rekao! E, nije Bog rekao. Bog je ljubav i neće te siliti u brak bez ljubavi, ako si u Božjoj volji imat ćeš mir, svjedočanstvo u vlastitom duhu, želju u srcu itd itd. Čula sam za slučajeve kad su dvoje mladih došli do pastora i rekli da će se vjenčati. Pita on njih zašto, a oni odgovore: prorokovano nam je. Pastor ih pita: jel se vi volite, želite? Oni kažu: pa nije to važno, važna je Božja volja. I pastor na to kaže: Ja vas neću vjenčati! I oni kasnije nađu sebi druge osobe i budu sretni.
Ljudi koji misle kako ništa nije važno samo da je osoba duhovna znaju nastradati u takvim situacijama. Zamisli brak bez ljubavi, strasti, zaljubljenosti, želje jednog za drugim - pakao!
To ne znači da ćemo tražiti partnera po tijelu, u požudi i strasti, već da će nas spojiti Bog, ali ako Bog spaja (ovo sad želim naglasiti) onda osoba koja svim srcem želi Božju volju njoj će se to i sviđati. Konačno i u svijetu ljudi se zaljube u osobe ne baš lijepog izgleda i kad nekog voliš i mane ti njegove budu slatke kako tek ti se onda ne bi svidjela osoba od Boga dana. Pa blagoslov je naći ženu/muža, a blagoslov nije da kad pogledaš da ti se smuči u želucu.

more_horiz
Istina da Bog ne zeli da nam bude muka od partnera. I koga nam Bog namijeni - stvoriti ce u nama takvu ljubav u srcu da nam izgled nece biti vazan - vec ce nam se ta osoba svidjati kao najljepsa na svijetu. I tako ce nam biti.

No, Mila ti imas problem s tom ruznocom. Ne moze suditi ljude po ruznoci i kao krscaninu ne moze ti se dizati zeludac.

Isus je pristupao gubavcima koji su bili odvratni, u raspradanju i deformirani. Tako trebamo i mi ciniti. Ako imas ljudi koji ti se gade i odbojni su ti. Tada je to tvoj problem, kojeg trebas rijesiti.

more_horiz
dominik je napisao/la:
Istina da Bog ne zeli da nam bude muka od partnera. I koga nam Bog namijeni - stvoriti ce u nama takvu ljubav u srcu da nam izgled nece biti vazan - vec ce nam se ta osoba svidjati kao najljepsa na svijetu. I tako ce nam biti.

No, Mila ti imas problem s tom ruznocom. Ne moze suditi ljude po ruznoci i kao krscaninu ne moze ti se dizati zeludac.

Isus je pristupao gubavcima koji su bili odvratni, u raspradanju i deformirani. Tako trebamo i mi ciniti. Ako imas ljudi koji ti se gade i odbojni su ti. Tada je to tvoj problem, kojeg trebas rijesiti.

E moj Dominik, da li znači imati kršćansku ljubav biti u stanju sa svakim otići u krevet, nemati neki svoj ukus?! Da je ljubav mog života gubava mogla bih to učiniti, a s najvećom većinom ne bih ni da su zdravi. Nema to veze sa suđenjem po ljepoti ili ružnoći - kakve veze suđenje s tim ima? smjeh Znači po tebi meni se upucava neki brat i veli ima objavu da sam za njega (događa se to po crkvama, čula sam primjere), ja ga ne fermam ni 5 % i trebam biti s njim jer je on moj brat ''i ima objavu'' pa daj što daš. Shocked Mnogi manipuliraju na taj način. Zbog toga ovo pišem ako se neka djevojka nađe u takvom sosu da zna da to nije od Boga. Zbilja znam da ima dečki koji priđu curi jer ''imaju objavu'', ona ako je pametna otkanta ih po sistemu: meni Bog nije ništa rekao, ako je od Boga govorit će dvima osobama. Onda oni konačno shvate da ništa od toga i za kratko vrijeme dobiju objavu za neku drugu, pa treću pa četvrtu (očito Bog uvađa poligamiju). I eto cirkusa. Sve što želim reći jest: ono što ti Bog daje to će ti se i sviđati. Možda on jest ružan, ali će ti se sviđati. Ako ti se ne sviđa ne možeš reći da ga sudiš (tjelesan si pa gledaš na tijelo, umjesto na duh), jednostavno nije tvoj tip i gotovo. Ako razumiješ što želim reći.

more_horiz
Krscanstvo bas i nema mnoge veze s odlazenjem u krevet s nekim. Laughing

A to da neko ima objavu, moze biti, ali ako se druga osoba ne slozi i ona sama nema objavu - sasvim je jasno da prva osoba nije imala objavu doli objave zelje vlastitog srca.

I kakve su to price o upucavanju? I o objavama, kakve su to crkve - zasto se to ne regulira?

"Sve što želim reći jest: ono što ti Bog daje to će ti se i sviđati. Možda on jest ružan, ali će ti se sviđati."

S ovim se slazem. Sto ti Bog da - biti ces presretan s time. Smile
Osim ako si Hošea..tada nije zgodno. Laughing

"Ako ti se ne sviđa ne možeš reći da ga sudiš (tjelesan si pa gledaš na tijelo, umjesto na duh), jednostavno nije tvoj tip i gotovo. Ako razumiješ što želim reći."

Nije stvar u svidjanju/ne svidjanju, niti moj tip/nije moj tip - vec u onome sto ti Bog pokaze i govori! To pak je ono sto ja zelim naglasiti. Wink Zena se odabire po Bozjoj promisli, tako i zena bira muza. Na isti nacin. Sto nije od Boga - biti ce problema.

more_horiz
dominik je napisao/la:
-Krscanstvo bas i nema mnoge veze s odlazenjem u krevet s nekim. Laughing

-I kakve su to price o upucavanju? I o objavama, kakve su to crkve - zasto se to ne regulira?

-Nije stvar u svidjanju/ne svidjanju, niti moj tip/nije moj tip - vec u onome sto ti Bog pokaze i govori! To pak je ono sto ja zelim naglasiti. Wink Zena se odabire po Bozjoj promisli, tako i zena bira muza. Na isti nacin. Sto nije od Boga - biti ce problema.

- A što se radi u braku?! Ne možemo zanemariti taj dio i praviti se kao da ne postoji. To je iznimno važan dio braka. Neće te Bog spajati s nekime s kim nećeš biti u stanju i taj dio obaviti.

-a čuj, dok dođe informacija do pastora o tome što se dešava ima puno zbunjenih, povrjeđenih, čak ogorčenih na Boga!

-kako nije stvar u sviđanju kad smo se složili da će ti se sviđati što ti daje Bog.

more_horiz
1) Ajme meni, previse razmisljanja o seksu. To nije nesto cime bih ja htio razbijati glavu. Pricaj o tome s nekim drugim. Po mogucnosti s nekim tko je duze u braku. Nije ta tema za mene.

2) Nazalost.

3) da ali postoji uzrocno-posljedicna veza. Iz Boga treba proizaci svidjanje. Inace se probodes mnogim mukama, ako ti se netko svidja pa ti odmah vuces Boga u to.

Inace, ne bi vise zelio duljiti o toj temi.

more_horiz
OK

more_horiz
Dobro, odredjene sklonosti medju partnerima u braku mora biti, ali...Hm??? Drugi put o tome!

Brat Aladin

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply