Caesar je napisao/la:Dina je napisao/la:
Da znam,tebi toliko smeta sto je ovo interdeominacijski forum i to ne skrivas-a proizilazi samo iz tvoga pomianja svijeta.Da drugi i drugaciji mogu zivjeti u harmoniji razlika ,tebi je nepojmljivo.
Ne dapače, bio bih jako sretan da ovo interdenominacijski forum u pravom smislu riječi - koji nastoji jednakopravno primjenjivati zamišljene kriterije na sva uvjerenja i argumente, međutim nije. Ovo je adventistički forum malo širih horizonata, koji ipak nastupa patronatski prema svojim denominacijskim istomišljenicima, dopuštajući im malo više dopuštenih sredstava od načelnih postavki, koje se inače striktno primjenjuju na ostatak interdenominacijskog spektra.Dina je napisao/la:A dokaz je da koliko postova imas ovdje i kako slobodno iskazujes svoja vjerovanja a da ti za to nitko nista ne prigovori sve dok je u granicama pristojnosti,e sad i tu ima metoda nekih vrlih ,,krscana'' u 105 nikova.Ali sve sto ne vidi ljudsko oko Bozje sigurno.
Za razliku od nekih drugih foruma na kojima covjek nema prava niti spomenuti svoj denominacijski identitet jer se odma izvrce ruglu.
Iako ni ovdje (a ni inače) po svojoj naravi neki ljudi ne želi otkriti svoj denominacijski identitet, ovo stoji. Smatram definitivno da je ovaj forum usvojio primjerenu razinu vjerske tolerancije, i da je u tom pitanju daleko ispred drugih foruma iste kategorije. No, ti si ipak uspjela dogurati do moderatorskog mjesta na jednom forumu koji se definira kao katolički, tako da mislim kako nisu stvari crno - bijele i da se općenito ne trebamo uspoređivati s drugima, jer - jedan je učitelj naš.
No ono što opet malo zamjeram, jest taj nesrazmjer između teorije i prakse koji se ponekad očituje, tim više ako se sastoji u propustu sprečavanja konfliktnih situaciju. Na to mislim treba malo svrnuti pozornost, inače ostalo za pohvalu, samo tako naprijed.
Ne dapače, bio bih jako sretan da ovo interdenominacijski forum u pravom smislu riječi - koji nastoji jednakopravno primjenjivati zamišljene kriterije na sva uvjerenja i argumente, međutim nije. Ovo je adventistički forum malo širih horizonata, koji ipak nastupa patronatski prema svojim denominacijskim istomišljenicima, dopuštajući im malo više dopuštenih sredstava od načelnih postavki, koje se inače striktno primjenjuju na ostatak interdenominacijskog spektra.
E vidis ja sam sretna,sto je ipak ovo interdenominacijski forum,na kome svi ucesnici bez razlike na denominacijsku pripadnost imaju potpuno ista prava sve dok se drze pravila foruma i pristojnosti.
A ako se nalazis na temi subota-nedjelja,normalno je da ce biti najvise replicara adventista,jer za sad na nasim prostorima su jedini adventisti koji drze subotu onak kako stoji u dekalogu.
Iako ni ovdje (a ni inače) po svojoj naravi neki ljudi ne želi otkriti svoj denominacijski identitet, ovo stoji. Smatram definitivno da je ovaj forum usvojio primjerenu razinu vjerske tolerancije, i da je u tom pitanju daleko ispred drugih foruma iste kategorije. No, ti si ipak uspjela dogurati do moderatorskog mjesta na jednom forumu koji se definira kao katolički, tako da mislim kako nisu stvari crno - bijele i da se općenito ne trebamo uspoređivati s drugima, jer - jedan je učitelj naš.
No ono što opet malo zamjeram, jest taj nesrazmjer između teorije i prakse koji se ponekad očituje, tim više ako se sastoji u propustu sprečavanja konfliktnih situaciju. Na to mislim treba malo svrnuti pozornost, inače ostalo za pohvalu, samo tako naprijed
Iako ni ovdje (a ni inače) po svojoj naravi neki ljudi ne želi otkriti svoj denominacijski identitet, ovo stoji.
Moj prigovor je bio da nesmiju,jer su sikanirani zbog toga,i ne na forumu gdje sam ja moderator,nego tocno znas na koji se forum odnosi ovo sto govorim,jer sam osobno bila izvrgnuta ruglu i ismijavanju i kojekakvim imputacijama i insinuacijama,i govorim to iz osibnog primjera,a i svatko drugi je odmah priupitan za svoju denominacijsku pripadnost,iako sam veoma tolerantna i postivam druge i drugacije jako,jer po ljudskim pravima svatko ima prava.
Član 18: Svatko ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjere; to pravo uključuje slobodu da promijeni svoju vjeru ili vjerovanje i slobodu da se, bilo pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, ispoljava vjera ili vjerovanje učenjem, vršenjem, obredima i održavanjem.
Član 19: Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izrazavanja; ovo pravo uključuje slobodu mišljenja bez tuđeg mišljenja, a isto tako i traženje, primanje i saopćavanje obavjestenja i ideja bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice.
https://izaija95.forumcroatian.com/moral-etika-f17/sto-su-ljudska-prava-t1219.htm?highlight=ljudska+prava
No ono što opet malo zamjeram, jest taj nesrazmjer između teorije i prakse koji se ponekad očituje, tim više ako se sastoji u propustu sprečavanja konfliktnih situaciju. Na to mislim treba malo svrnuti pozornost, inače ostalo za pohvalu, samo tako naprijed
Hvala na svim pohvalama,a trudit cu se kao moderator i trudim se biti u konfliktnim situacijama realna,bez obzira na denominacijsku pripadnost nekoga,te stoga ta zamjerka je malo suvisna.
Svi se ucesnici foruma moraju pridrzavati pravila foruma i Bozanskog pravila,,sto ne zelis da tebi netko cini,ne cini ti drugome''i naravno ljudskih prava.
Na to mislim treba malo svrnuti pozornost, inače ostalo za pohvalu, samo tako naprijed.
Hvalana ohrabrenju i podrsci.
Nego vratimo se temi.Mi smo dosta razloga naveli za svetkovanje subote,ali nismo dobili dovoljno objasnjenja i povijesnih dokaza za svetkovanje nedjelje.