Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Subota vs. Nedjelja

power_settings_newLogin to reply
+57
Aladin
miki
aletheia
SD
Ruta
stefani
Caesar
atanasije
crusadercro
stranac
kvisko
smirnof
Didahe
branko
amos
melkisedek
Domenika
QEA
simply
dubec
Filozofska misao
Štefek
Sinke
Gubavac
ILIJA
jakob
crusader
Mika
matej24
otpadnik
misliti
servus dei
dragan
Eutanasije
imhotep
Medeni
Darko
vijesnik
UČENIK10
10
No Nick
Daniel
braslav
forestsilvy
ziger
Fazlija
maki
samaritanka
Spart
laodikejac
Wiklif
cubela
Justin
dominik
kon
maxadsl
kainos
61 posters

descriptionSubota vs. Nedjelja - Page 22 EmptyRe: Subota vs. Nedjelja

more_horiz
Isus nije ukinuo Subotu - već ispunio u ispunjenju Zakona.
Milošću kroz vjeru primamo to ispunjenje.
Pavao govori o usmrćivanju u Rimljanima 8,13 a sadržaj se odnosi na neprestano protivljenje bezakonju i zlu..
Kada je došlo sjeme obećanja i kada je taj Prvosvećenik ispunio ceremonijalni zakon - obrezanje je prestalo..
Subota ne...Citirani stih iz Hebrejima 2,4 se ne odnosi na ukidanje subote :Kad i Bog posvjedoči i znacima i čudesima i različnim silama, i dijeljenjem Duha Svetoga po svojoj volji.

.

more_horiz
abraham je napisao/la:
Pavao govori o usmrćivanju u Rimljanima 8,13 a sadržaj se odnosi na neprestano protivljenje bezakonju i zlu..
Kada je došlo sjeme obećanja i kada je taj Prvosvećenik ispunio ceremonijalni zakon - obrezanje je prestalo..
Subota ne...Citirani stih iz Hebrejima 2,4 se ne odnosi na ukidanje subote :Kad i Bog posvjedoči i znacima i čudesima i različnim silama, i dijeljenjem Duha Svetoga po svojoj volji.
.

Poslanicu Hebrejima 2:4 nisam citirao u svrhu ukinuća Subote, već činjenice da Bog ,nakon Isusovog Uzašašća, teološki djeluje kroz Crkvu. Iz Djela Apostolskih vidimo da je Crkva odlučila da je obrezanje nestalo ispunjenjem Starog Zavjeta, što sugerira da je jednako tako mogla Subotnu proslavu zamijeniti Nedjeljnom. Ovo nije ukinuće Subote, već njeno ispunjenje u slavlju na Nedjelju. Ako Crkva ima taj autoritet, jedina je problematika dokazati da je tako i učinila.

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:
Ako je, po Bibliji , Subota sveti dan Gospodnji a Sin i Otac jedno su onda kako možete reći da je Krist promjenio dan svetkovanja? To je vaša riječ protiv samih Kristovih riječi danih u samome Svetom Pismu. A tko je vjerodostojniji vi, ono što uči tradicija ili sam Krist? Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Treba jasno naznačiti da je Isus prisutan u Crkvi koja je ukinula obrezivanje ( Djela Apostolska 19:17 ) iako ništa u vezi ovog ukinuća nije prisutno u Isusovim propovjedima. Isus je Spasitelj svijeta koji je odlučio djelovati preko ljudi ( apostoli vrše čuda prema Božjoj volji - Djela Apostolska 15:12, Djela Apostolska 19:11, Poslanica Hebrejima 2:4 ), dakle nakon Svoje Svete i Bezgrešno Spasiteljske Smrti mogao je ukinuti Subutno slavlje jednako kao i obrezivanje.

Nije mogao jer bi ukinuo zakon i to moralan zakon. A zakon je dan od Oca. A Krist je vršio volju Očevu. A Krist i Otac su jedno. Križ jest potvrda da zakon stoji i da je mjerodavan inače u suprotnom Krist nije trebao umrijeti. Nemojmo nazivati i stavljati ceremonijalan zakon u red moralnog zakona. Subota jest moralan zakon jer su 10 zapovijedi moralan zakon koji je Bog prstom upisao u kamene ploče. To je ono što naučava bog preko svoje riječi. A da je Bog ukinuo svoj vlastiti zakon, đavao bi ga mogao proglasiti nepravednim i kontradiktornim a u Pismu vidimo da u tome nije uspio jer Bog nije prekršio niti promjenio niti jednu stavku moralnoga zakona i zakona slobode. KRISTOVA SMRT JEST NAJVEĆI DOKAZ U PRILOG ISPRAVNOSTI ZAKONA . ZNAČI ZAKON STOJI I TIME VIŠE SADA KADA JE KRIST MORAO UMRIJETI. JER JE PLAĆA ZA KRŠENJE ZAKONA SMR I NETKO JE MORAO TO PLATITI I TO JE UĆINIO KRIST UTVRĐUJUĆI ZAKON VLASTITOM KRVLJU. I TO NE CEREMONIJALNI VEĆ MORALNI ZAKON. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Sinke je napisao/la:
abraham je napisao/la:
.

Poslanicu Hebrejima 2:4 nisam citirao u svrhu ukinuća Subote, već činjenice da Bog ,nakon Isusovog Uzašašća, teološki djeluje kroz Crkvu. Iz Djela Apostolskih vidimo da je Crkva odlučila da je obrezanje nestalo ispunjenjem Starog Zavjeta, što sugerira da je jednako tako mogla Subotnu proslavu zamijeniti Nedjeljnom. Ovo nije ukinuće Subote, već njeno ispunjenje u slavlju na Nedjelju. Ako Crkva ima taj autoritet, jedina je problematika dokazati da je tako i učinila.

Psalam 19,1Nebesa pripovijedaju slavu Božju, djela ruku njegovih navješćuje svod nebeski:
Psalam 19,2Dan na dan šapće on tu vijest, noć na noć donosi on taj glas.
Psalam 19,3To nijesu govori, nijesu riječi, kojima se glas ne razabira:
Psalam 19,4U sav svijet prodire povik njihov, riječ njihova do na kraj zemlje! Suncu je stvorio šator na njima.
Psalam 19,5Ono izlazi kao zaručnik iz ložnice svoje; veseli se kao junak, da dobije trku:
Psalam 19,6Na rubu neba izlazi, okreće se istom na drugom kraju; ništa se ne može skriti žaru njegovu.
Psalam 19,7Zakon je Gospodnji siguran vođa, provodi dušu; svjedočanstvo je Gospodnje pouzdano, čini luđake mudracima.
Psalam 19,8Zakon je Gospodnji savršen, veseli srce; naredbe su Gospodnje čiste, prosvjetljuje oči.
Psalam 19,9Riječi su Gospodnje svete, ostaju zauvijek; odluke su Gospodnje istinite, pravedne sve kolike.
Psalam 19,10Dragocjenije su od zlata, od mnogoga čistog zlata; slađe su od meda, što teče iz sata.
Psalam 19,11I sluga se je tvoj dao prosvijetliti od njih; tko ih drži, ima veliku plaću.
Psalam 19,12A pogrješke - tko će ih znati? Očisti me od skrivenih!
Psalam 19,13I od strasti sačuvaj slugu svojega; ne daj da vladaju nada mnom; tada ću biti čist, slobodan od teške krivnje.
Psalam 19,14O da bi ti se riječi usta mojih dopale, misli srca mojega, Gospode, utočište moje i Spasitelju moj!

more_horiz
Sinke je napisao/la:
abraham je napisao/la:
.

Ivan 12,44Isus povika iza glasa: "Tko vjeruje u mene, ne vjeruje u mene, nego u onoga, koji me posla;
Ivan 12,45I tko vidi mene, vidi onoga, koji me posla.
Ivan 12,46Ja kao svjetlost dođoh na svijet, da ni jedan, koji vjeruje u mene, ne ostane u tami.
Ivan 12,47Tko čuje moje riječi, ali ih ne drži, ja mu neću suditi, jer ne dođoh da sudim, nego da spasim svijet.
Ivan 12,48Tko
prezire mene i ne prima riječi mojih, ima već suca svojega: Riječ, koju
sam ja navijestio, ona će mu suditi u posljednji dan.
Ivan 12,49Jer ja nijesam govorio sam od sebe, nego Otac, koji me posla, on mi dade zapovijed, što da kažem i što da govorim.
Ivan 12,50I znam, da je zapovijed njegova život vječni. Što ja dakle govorim, onako govorim, kako mi reče Otac."

more_horiz
Gubavac je napisao/la:
Sinke je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:
Ako je, po Bibliji , Subota sveti dan Gospodnji a Sin i Otac jedno su onda kako možete reći da je Krist promjenio dan svetkovanja? To je vaša riječ protiv samih Kristovih riječi danih u samome Svetom Pismu. A tko je vjerodostojniji vi, ono što uči tradicija ili sam Krist? Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Treba jasno naznačiti da je Isus prisutan u Crkvi koja je ukinula obrezivanje ( Djela Apostolska 19:17 ) iako ništa u vezi ovog ukinuća nije prisutno u Isusovim propovjedima. Isus je Spasitelj svijeta koji je odlučio djelovati preko ljudi ( apostoli vrše čuda prema Božjoj volji - Djela Apostolska 15:12, Djela Apostolska 19:11, Poslanica Hebrejima 2:4 ), dakle nakon Svoje Svete i Bezgrešno Spasiteljske Smrti mogao je ukinuti Subutno slavlje jednako kao i obrezivanje.

Nije mogao jer bi ukinuo zakon i to moralan zakon. A zakon je dan od Oca. A Krist je vršio volju Očevu. A Krist i Otac su jedno. Križ jest potvrda da zakon stoji i da je mjerodavan inače u suprotnom Krist nije trebao umrijeti. Nemojmo nazivati i stavljati ceremonijalan zakon u red moralnog zakona. Subota jest moralan zakon jer su 10 zapovijedi moralan zakon koji je Bog prstom upisao u kamene ploče. To je ono što naučava bog preko svoje riječi. A da je Bog ukinuo svoj vlastiti zakon, đavao bi ga mogao proglasiti nepravednim i kontradiktornim a u Pismu vidimo da u tome nije uspio jer Bog nije prekršio niti promjenio niti jednu stavku moralnoga zakona i zakona slobode. KRISTOVA SMRT JEST NAJVEĆI DOKAZ U PRILOG ISPRAVNOSTI ZAKONA . ZNAČI ZAKON STOJI I TIME VIŠE SADA KADA JE KRIST MORAO UMRIJETI. JER JE PLAĆA ZA KRŠENJE ZAKONA SMR I NETKO JE MORAO TO PLATITI I TO JE UĆINIO KRIST UTVRĐUJUĆI ZAKON VLASTITOM KRVLJU. I TO NE CEREMONIJALNI VEĆ MORALNI ZAKON. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Ceremonijalna priroda Zakona je , zajedno sa svojom moralnom dimenzijom, ispunjena ( ne ukinuta ) Isusovom žrtvom. Isus nije ukinuo Stari Zavjet, već ga ispunio ( Evanđelje po Luki 16:17, Evanđelje po Luki 22:37, Evanđelje po Mateju 5:17-5:18 ).

Ovo znači da ukinuće Subote nije plod prekršaja Božjeg Zakona, već Njegovog ispunjenja. Ovo su prepoznali Kršćani još za doba apostola, budući da vidimo da je "Dan lomljenja kruha" bila Nedjelja ( Djela Apostolska 20:7-20:11 ).

more_horiz
Gubavac je napisao/la:
Sinke je napisao/la:
abraham je napisao/la:
.

Ivan 12,44Isus povika iza glasa: "Tko vjeruje u mene, ne vjeruje u mene, nego u onoga, koji me posla;
Ivan 12,45I tko vidi mene, vidi onoga, koji me posla.
Ivan 12,46Ja kao svjetlost dođoh na svijet, da ni jedan, koji vjeruje u mene, ne ostane u tami.
Ivan 12,47Tko čuje moje riječi, ali ih ne drži, ja mu neću suditi, jer ne dođoh da sudim, nego da spasim svijet.
Ivan 12,48Tko
prezire mene i ne prima riječi mojih, ima već suca svojega: Riječ, koju
sam ja navijestio, ona će mu suditi u posljednji dan.
Ivan 12,49Jer ja nijesam govorio sam od sebe, nego Otac, koji me posla, on mi dade zapovijed, što da kažem i što da govorim.
Ivan 12,50I znam, da je zapovijed njegova život vječni. Što ja dakle govorim, onako govorim, kako mi reče Otac."

Nitko ovo ne sumnja- međutim Isus kasnije govori da će s čovječanstvom komunicirati putem Crkve, i da tko prezire Crkvu, prezire i Njega i Boga koji Ga Je poslao....

Lk 10,16Tko vas sluša, mene sluša; tko vas prezire, mene prezire. A tko mene
prezire, prezire onoga koji mene posla." Pravi razlog apostolske radosti

more_horiz
Ako je nešto ispunjeno to ne znači da je dokinuto ili promjenjeno. To znači da je ustanovljeno , utemeljeno i da je potvrđeno kao ispravno. Krist je svojom smrću potvrdio zakon i njegova smrt je garancija da zakon stoji i da je nepromjenjen. Krist je to vlastitom krvlju zapečatio. I to nije moguće promjeniti ničijom ovlašću. Jer u protivno se huli da Kristovu prolivenu krv i sve ono što jest učinio u svojem životu. Da tko Krista prezire prezire onoga koji ga je poslao. Crkva bi trebala biti tijelo a da lito stvarno jest? Stavi sve ono što naučava današnja kršćanska crkva u svjetlost Svetog Pisma i onoga što je Krist naučavao pa ćeš vidjeti da lije crkva tijelo Kristovo u stvarnosti ili samo ima taj naziv. To se još naziva Oličenje pobožnosti ili izvanjska pobožnost. Tako da ovaj redak koji si citirao zapravo se i odnosi na tebe jer ideš protiv svega onoga što je Krist svojim rječima i djelima učinio u svom životu. Osudio si se vlastitim rječima. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Gubavac je napisao/la:
Ako je nešto ispunjeno to ne znači da je dokinuto ili promjenjeno. To znači da je ustanovljeno , utemeljeno i da je potvrđeno kao ispravno. Krist je svojom smrću potvrdio zakon i njegova smrt je garancija da zakon stoji i da je nepromjenjen. Krist je to vlastitom krvlju zapečatio. I to nije moguće promjeniti ničijom ovlašću. Jer u protivno se huli da Kristovu prolivenu krv i sve ono što jest učinio u svojem životu. Da tko Krista prezire prezire onoga koji ga je poslao. Crkva bi trebala biti tijelo a da lito stvarno jest? Stavi sve ono što naučava današnja kršćanska crkva u svjetlost Svetog Pisma i onoga što je Krist naučavao pa ćeš vidjeti da lije crkva tijelo Kristovo u stvarnosti ili samo ima taj naziv. To se još naziva Oličenje pobožnosti ili izvanjska pobožnost. Tako da ovaj redak koji si citirao zapravo se i odnosi na tebe jer ideš protiv svega onoga što je Krist svojim rječima i djelima učinio u svom životu. Osudio si se vlastitim rječima. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Ako je nešto ispunjeno- to znači da je imalo svrhu dok se "punilo" i da ima svrhu u svojem "ispunjenju". Židovi su unutar Subote slavili svoju nadu u dolazak Mesije. Ispunjenjem te nade u Gospodinu Isusu Kristu, Kršćani više ne čekaju dolazak Mesije, već Njegov povratak kojeg slave Nedjeljom.

Na sličan način možemo proučavati obrezanje- Biblija nas uči da je Crkva , a ne Isus za života, ukinuo ovu praksu, budući da je Krštenje postalo duhovna zamjena za fizičko obrezanje. Zakon je ispunio svoju svrhu- nije se dokinuo time.

Uz duboko poštovanje, ali Katolički su redovnici stoljećima rukom prepisivali Sveto Pismo tijekom Srednjeg Vijeka. Iz toga je prilično jasno zaključiti da Katolici smatraju Bibliju, i tada i danas, najboljom obranom svoje vjere i svojih doktrina. Ovo znači da optužbe poput "usporedite Bibliju s Katoličkim učenjima i uvjerite se da nisu opravdana" nastaju iz nerazumijevanja, i da ne velimo iskrivljavanja, Katoličkih učenja. Čega se boje kritičari u našim vjerovanjima da ih imaju potrebu zataškati i tvrditi da vjerujemo nešto posve drugo? Zar se boje da će ispasti da su prava učenja Katolicizma u skladu s Biblijom? Što bi to značilo?

Na ovome forumu sam svoju Crkvu branio od optužbi da obožavamo kipove, da Mariju smatramo posrednikom Boga i čovjeka u smislu spasenja, da smo dodali Bibliji Tradiciju, da smo izmijenili Bibliju, da papu smatramo bogom, da svece smatramo bogovima, da naši svećenici sami od sebe opraštaju grijehe, da smo obožavatelji babilonske religije, da smo obožavatelji egipatske religije, da smo nastali od Šimuna Maga, da smo nastali u 4. stoljeću, da smo ukinuli Subotu.... i većina tih optužbi bilo je nešto što Katoliku na pamet ne bi palo da vjeruje.

Redak koji sam citirao jasno i nedvosmisleno tvrdi da je Crkva pod djelovanjem Isusa Krista što se tiče doktrinalnih pitanja. Ako je ukinula obrezanje pozivajući se na na Sveto Pismo, već na svoj Bogom-dani autoritet - tada je u mogućnosti i Subotnje slavlje prenjeti na Nedjelju tvrdeći da se "Subota ispunila".

Tko se tome odupre, ne odupire se meni, već Svetom Pismu koje ja tek citiram- i nisam zaslužan što,eto opet, brani moje stavove.

more_horiz
Matej 12,47Netko mu reče: "Majka tvoja i braća tvoja stoje vani i hoće da govore s tobom."
Matej 12,48A on reče onome, koji mu je to javio: "Tko je moja majka, i tko su braća moja?"
Matej 12,49Tada
pruži ruku na učenike svoje i reče: "Evo majka moja i braća moja! Jer
tko čini volju Oca mojega na nebesima, taj mi je brat, sestra i majka."

more_horiz
Otkrivenje 14,12Ovdje je strpljivost svetih, koji drže zapovijedi Božje i vjeru Isusovu.

more_horiz
Ivan 14,13Sve, što onda zamolite (Oca) u ime moje, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu.
Ivan 14,14Ako me za što zamolite u ime moje, ja ću to učiniti.
Ivan 14,15Ako me ljubite, držite zapovijedi moje!
Ivan 14,16I ja ću moliti Oca, i dat će vam drugoga Utješitelja, da ostane s vama dovijeka,

more_horiz
Kristova crkva i pod Kristovu crkvu , kao što se iz navedenih tekstova vidi, spadaju svi koji žive Božje zapovijedi i vjeru Isusovu u svakidašnjim životima. To JEST Kristova crkva tj. tijelo kojemu je glava Krist. I to je ono što svjedoči Krist u svojoj Riječi. A živjeti zapovijedi i vjeru Kristovu iz ljubavi jer smo spašeni milošću u svakodnevnom životu jest kršćanstvo. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Otkrivenje 22,14Blagoslovljeni su oni, koji peru haljine svoje u krvi Janjeta, da imadnu pravo na drvo života, i da uđu na vrata u grad!

Zadnja promjena: Gubavac; pon 28 srp 2008, 15:25; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Rimljanima 6,1Što ćemo dakle reci! Zar da ostanemo u grijehu, da se milost umnoži? Bože sačuvaj!
Rimljanima 6,2Jer koji umrijesmo grijehu, kako ćemo još živjeti u njemu?
Rimljanima 6,3Ili zar ne znate, da smo svi mi, koji smo kršteni u Kristu Isusu, u smrt njegovu kršteni?
Rimljanima 6,4S
njim smo dakle pokopani krštenjem u smrt, da kao što uskrsnu Krist od
mrtvih slavom Očevom, tako i mi u novom životu da hodimo.
Rimljanima 6,5Jer kad smo s njim najbliže združeni sličnosću smrti njegove, bit ćemo i uskrsnućem;
Rimljanima 6,6Znajući ovo, da je stari naš čovjek raspet s njime, da se uništi griješno tijelo, te mi ne robujemo grijehu.
Rimljanima 6,7Jer koji umrije, oslobodi se od grijeha.
Rimljanima 6,8A ako umrijesmo s Kristom, vjerujemo, da ćemo i živjeti s njim,
Rimljanima 6,9Znajući da Krist uskrsnuvši od mrtvih više ne umire, smrt više ne vlada njime.
Rimljanima 6,10Jer što umrije, grijehu umrije jedanput, a što živi, Bogu živi.
Rimljanima 6,11Tako i vi držite sebe, da ste mrtvi grijehu, a živi Bogu, u Kristu Isusu Gospodinu našemu.
Rimljanima 6,12Neka ne vlada dakle grijeh u vašemu smrtnom tijelu, da slušate požude njegove.
Rimljanima 6,13Niti
dajite udova svojih grijehu za oružje nepravde, nego dajite sebe Bogu,
kao koji ste uskrsnuli na život od mrtvih, i udove svoje Bogu za oružje
pravde.
Rimljanima 6,14Jer grijeh neće vama ovladati, jer nijeste pod zakonom, nego pod milošću.
Rimljanima 6,15Što dakle? Zar ćemo griješiti, kad nijesmo pod zakonom, nego pod milošću? Bože sačuvaj!
Rimljanima 6,16Ne
znate li, da kojemu dajete sebe za sluge u pokornost, sluge ste onoga,
kojemu se pokoravate, ili grijeha za smrt, ili pokornosti za pravdu?
Rimljanima 6,17A hvala Bogu, što ste bili robovi grijehu, ali poslušaste od srca ono pravilo nauke, kojemu ste predani.
Rimljanima 6,18A oslobodivši se od grijeha postadoste sluge pravdi.
Rimljanima 6,19Kao
čovjek govorim zbog vašega tijela, jer kao što dadoste udove svoje u
službu nečistoći i bezakonju na bezakonje, tako sad dajite udove svoje
u službu pravdi na posvećenje!
Rimljanima 6,20Jer kad ste bili sluge grijehu, bili ste slobodni od pravde.
Rimljanima 6,21Kakav dakle onda imadoste plod od onoga, za što se sad stidite? Jer je onome kraj smrt.
Rimljanima 6,22A sad oslobođeni od grijeha i postavši sluge Božje, imate plod svoj na posvećenje, a kraj život vječni.
Rimljanima 6,23Jer je plača za grijeh smrt; a milost Božja: "Život vječni u Kristu Isusu Gospodinu našemu.

more_horiz
Matej 7,1Ne sudite! I nećete biti suđeni.
Matej 7,2Jer kakvim sudom sudite, onakvim će vam se suditi, i kakvom mjerom mjerite, onakvom će vam se mjeriti.
Matej 7,3Što vidiš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svojemu ne osjećas?
Matej 7,4Ili kako možeš reći bratu svojemu: "Daj da izvadim trun iz oka tvojega, a eto brvno u oku tvojemu?
Matej 7,5Licemjere, izvadi najprije brvno iz oka svojega! Tada ćeš vidjeti, kako da izvadiš trun iz oka brata svojega.
Matej 7,6Ne
dajte svetinje psima i ne bacajte bisera svojega pred svinje! Inače bi
ga mogle pogaziti nogama svojim, okrenuti se i rastrgati vas.
Matej 7,7Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvorit će vam se.
Matej 7,8Jer svaki, koji moli, prima; tko traži, nalazi; tko kuca, otvara mu se.
Matej 7,9Tko će od vas sinu svojemu dati kamen, ako ga zamoli kruha.
Matej 7,10Ili tko će mu dati zmiju, ako zamoli ribu?
Matej 7,11Kad
dakle vi, koji ste zli, znate dobre dare davati djeci svojoj, koliko će
više Otac vaš nebeski dati dobra onima, koji ga za to mole!
Matej 7,12Sve dakle, što hoćete da čine vama ljudi, činite i vi njima, jer je to sadržaj zakona i proroka.
Matej 7,13Uđite na uska vrata, jer su široka vrata i širok put, koji vodi u propast, i vrlo mnogi njim idu.
Matej 7,14Nasuprot uska su vrata i tijesan put, što vodi u život, i malo ih ga samo nalazi.
Matej 7,15Čuvajte se od lažnih proroka! Oni dolaze k vama u odijelu ovčijem, a unutra su vuci grabljivi.
Matej 7,16Po rodovima njihovim po znat ćete ih. Bere li se s trnja grožđe ili s drače smokve?
Matej 7,17Tako rađa svako dobro drvo rodove dobre, a zlo drvo rađa zle rodove.
Matej 7,18Drvo dobro ne može rađati zlih rodova, ni drvo zlo rodova dobrih,
Matej 7,19Svako drvo, koje ne rađa roda dobra, siječe se i u oganj se baca.
Matej 7,20Dakle po rodovima njihovim poznat ćete ih.
Matej 7,21Neće
svaki, koji mi govori: "Gospodine, Gospodine! ući u kraljevstvo
nebesko, nego samo tko čini volju Oca mojega, koji je na nebesima.
Matej 7,22U
onaj dan mnogi će mi reći: "Gospodine, Gospodine, nijesmo li u ime
tvoje prorokovali? Nijesmo li u ime tvoje đavle izgonili Nijesmo li u
ime tvoje čudesa mnoga činili?
Matej 7,23Tada ću im izjaviti; Nikad vas nijesam poznavao; idite od mene, zlotvori!
Matej 7,24Tko sluša ove moje riječi i izvršuje ih, nalik je na razborita čovjeka, koji sagradi kuću svoju na hridini.
Matej 7,25I udari pljusak, dođoše vode, dunuše vjetrovi i napadoše na kuću onu; ali ona ne pade, jer je bila sagrađena na hridini.
Matej 7,26Nasuprot tko sluša ove moje riječi, ali ih ne izvršuje, nalik je na luda čovjeka, koji sagradi kuću svoju na pijesku.
Matej 7,27I udari pljusak, dođoše vode, dunuše vjetrovi i napadoše na kuću onu. Ona pade, i pad je njezin bio velik
Matej 7,28Sad je bio Isus svršio riječi ove, bilo je mnoštvo naroda zadivljeno naukom njegovom.
Matej 7,29Jer je učio kao jedan, koji ima moć, a ne kao književnici njihovi.

more_horiz
Gubavac je napisao/la:
Kristova crkva i pod Kristovu crkvu , kao što se iz navedenih tekstova vidi, spadaju svi koji žive Božje zapovijedi i vjeru Isusovu u svakidašnjim životima. To JEST Kristova crkva tj. tijelo kojemu je glava Krist. I to je ono što svjedoči Krist u svojoj Riječi. A živjeti zapovijedi i vjeru Kristovu iz ljubavi jer smo spašeni milošću u svakodnevnom životu jest kršćanstvo. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Otkrivenje 22,14Blagoslovljeni su oni, koji peru haljine svoje u krvi Janjeta, da imadnu pravo na drvo života, i da uđu na vrata u grad!

I? Kakve veze ovo ima s bilo čime o čemu smo dosad pričali? Zar bi se itko tome usudio suprotstaviti?

Potpisujem svaki redak kojeg si napisao tj. Biblijski redak kojeg si naveo i ne smatram ih u suprotnosti s vjerom Katoličke Crkve.

Želim obilje Božjeg Blagoslova.

more_horiz
Pa razmisli malo..... pročitaj sve što si napisao... vlastite tvoje riječi ti odgovaraju na pitanje koje si postavio. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Gubavac je napisao/la:
Pa razmisli malo..... pročitaj sve što si napisao... vlastite tvoje riječi ti odgovaraju na pitanje koje si postavio. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Uz svu dobru volju, ne razumijem čemu postanje i boldanje desetina Biblijskih citata bez meni razumljive poante. Da je Zakon ispunjen i da nismo pod Njime već Božjom milošću , slažemo se i jedan i drugi- zašto sad imaš potrebu naglašavati tu sferu kad nije tema naših razgovora?

Možda trebam ponoviti svoj stav: Budući da je Crkva Isusovo Tijelo, a Zakon koji je propisivao Subotu je ispunjen- zašto ne bismo slavlje Subotom smatrali jednakom praksom kao i obrezanje? Iz danih argumenata vidimo da Crkva ima pravo tako postupiti, pitanje je jedino da li jest.

Biblija nam u tome može mnogo pomoći- već sam naveo da se tvrdi da je Nedjelja dan na koji se "lomio kruh" tj. primalo Tijelo Isusa Krista, što nas navodi na zaključak da je Crkva već u doba apostola počela slaviti Nedjeljom.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply