Evo ti moja kronologija: 11. mjesec 2007. počinjem dolaziti kod adventista, u 4. mjesecu 2008. povezujem se sa vegetarima, prestajem ići kod “velikih adventista”, a na ljeto odbacujem trojstvo i imam prve debate sa katolicima ovdje na forumu (negdje u 6. mjesecu sam počeo pisati ovdje, tada sam i odbacio trojstvo). Sam sebi ne želim priznati da sam adventist pa dodajem židovske praznike da bi se razlikovao. U 10. mjesecu 2008. kriza vjere, “Bože pokaži mi da li sam na pravom putu?“ bila je to moja svakodnevna molitva još od kada sam napustio Crkvu. Cijela mi se priča činila odveć plitka, mučio me osjećaj da sam bolji odnos sa Bogom imao kao katolik. Kreacionizam mi se činio neznanstvenim, a adventizam sektaštvom. Ako Bog postoji, zašto dopušta toliko sekti, takve podjele u kršćanstvu? Što imam od toga da obratim i 1 000 ljudi, da osnujem još jednu sektu? Nekako sam potisnuo sumnju, ali ona bi svako malo isplivala, svaki puta sve jača, drskija i odlučnija. Pitanja su bila sve konkretnija, sve artikulijanija i po moju vjeru opasnija; Je li moguće da sam ja jednini čovjek na svijetu koji je ispravno shvatio Bibliju? Kako to da ne postoji ni zajednica ni pojedinac sa kojim se mogao složiti barem u osnovnim vjerovanjima? Zašto nikad dva čovjeka koja su neovisno proučavala Bibliju nisu došla do istih zaključaka? Ako je Biblija jedino mjerilo vjere, zašto postoji 40 000 sekti koje tvrde da im je Biblija autoritet?
U 2009. temeljito istražujem patristiku i prvi put bez adventistički naočala proučavam Bibliju. Osam mjeseci trebalo je da sam sebi priznam istinu. U 5. mjesecu 2009. počeo sam redovno ići na misu, evo već skoro šest mjeseci od kada sam definitivno u sebi prelomio, nakon puno molitve, posta, proučavanja i jednog nevjerojatnog znaka koji sam od Boga dobio kada sam ga pitao da mi pokaže je li Katolička crkva njegova.
Zadnja promjena: SD; pon 09 stu 2009, 23:46; ukupno mijenjano 1 put.
U 2009. temeljito istražujem patristiku i prvi put bez adventistički naočala proučavam Bibliju. Osam mjeseci trebalo je da sam sebi priznam istinu. U 5. mjesecu 2009. počeo sam redovno ići na misu, evo već skoro šest mjeseci od kada sam definitivno u sebi prelomio, nakon puno molitve, posta, proučavanja i jednog nevjerojatnog znaka koji sam od Boga dobio kada sam ga pitao da mi pokaže je li Katolička crkva njegova.
Zadnja promjena: SD; pon 09 stu 2009, 23:46; ukupno mijenjano 1 put.