Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca?

power_settings_newLogin to reply
+9
muslim
Sofia
stranac
branko
ILIJA
jakob
kristina888
Konin
aleksandar
13 posters

descriptionZasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca? - Page 3 EmptyRe: Zasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca?

more_horiz
Isus (Isa a.s. - op.a), je bio samo Božiji poslanik, koji je Božjom voljom oživljavao mrtve i sl. Razmislite.

Posla ga Bog,od sebe-da.
Volja božja se također ispunila po njemu.
To-kako da je umro,mučilo je i u ono vreme nevernike...a navešteno je da će se vratiti.
Po telu je bio čovek,i mogao je fizički doživeti smrt.
Vera nije u očima,iako je Bog dao da Ga vidimo-u Isusu.
Na nama je da vidimo ko će živeti u Duhu i dalje,ili to nećemo videti.
Nije to do razuma,pa stoga živi to još malo,pa kako ti bude...

descriptionZasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca? - Page 3 EmptyRe: Zasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca?

more_horiz
Sofia, Isus i nije umro na krstu. To se samo ljudima pričinilo. On je uzdignut od Gospodara svoga i vratit će se kad bude Sudnji dan.

more_horiz
Kome se pričinilo?
I zar svima?

Lepo što kažeš da je uzdignut,i da će se vratiti,dakle nismo u sukobu Very Happy

more_horiz
Ne nismo u sukobu. Very Happy

more_horiz
moooožda malo kako

more_horiz
Muslimanima su Kršćani najbliži po vjeri. Problem su stvari oko Isusa (Isaa a.s.) i te po meni apsolutno ne lognične stvari da je isti umro zarad grijeha čovječanstva. (Šta je onda bilo prije njega???). Svaki čovjek je vlasnik svojih djela, to je ono jedino što nam je Gospodar svjetova dao na raspolaganje. Znači, sve što postoji je u Božjim rukama, naša su samo djela.

more_horiz
Pa onda po tebi svi treba da umru?
Koga će Bog spasiti?
I tko je bez greha?
I kako po delu stići do Boga,ako smo ga nedostojni?
Nema tog koji je bez greha!
Možemo do Boga samo po milosti.
Ili ti zaboravljaš da su i misli grešne?
Zašto neki meditacijom žele postić mirnoću uma?
Samo je Isus Krist vladar tišine uma,jači od upliva sotone,il sopstvenog brbljavog uma!
Isus je spasitelj
Prorok je obeležen od samog rođenja,tako je i Ivan Krstitelj u sebi imao Duha Svetoga-da Isusa krsti njime
Njemu se Ivan veseli i govori: »On mora rasti, a ja se umanjivati!« (Iv 3,30).
Jer ulivši Duha Svetoga u Isusa on raste,a tako je velik i danas onaj koji od rođenja skriva Isusa u sebi,da bi kasnije bio još veći kad na njega siđe Duh Sveti.

more_horiz
Svi umiru osim Boga. I Isus (Isaa a.s.) će umrijeti nakon Sudnjeg dana, kada se spusti na zemlju i ubije Dedžala (Antikrista). Naravno, svi će biti proživljeni i odgovarati će za svoja djela.

Bog će one koji su vjerovali i činili dobra djela (u što se u Islamu ubraja, da je Bog jedan i da je Muhammad njegov poslanik, 5 dnevnih molitvi, post ramazana, udjeljivanje siromašnima itd.) spasiti od džehenemske vatre (pakao) i poslati ih u Džennet (Raj), u kojima će rijeke teći u kojima ljude čekaju svakojake skrivene radosti.

Bez grijeha nije niko na ovoj planeti. Naravno, neko ima više, neko manje.
(Osim u slučaju djece, koja su do dobi puberteta bezgrešna).

Misli nisu griješne ako to ne prelazi u djela tj. u akciju.

Isus (Isaa a.s.) je bio samo Božji poslanik, čovjek kao i mi, ali je uz Božju volju i dopust činio raznolika čuda, da bi pokazao nevjerničkom narodu da je Božji poslanik. On će to na Sudnjem danu i obznaniti. Zašto su ljudi kroz vrijeme počeli misliti da je on Bog? Moja pretpostavka upravo zbog tih stvari koje je činio uz Božju pomoć, npr. oživljavao mrtve.

Ali, glavno je reći, da Isus (Isaa a.s.) NIJE Bog, niti božji sin, niti bilo šta slično. Bog je daleko više od onoga što mu se pridružuje. Bog je jedan, a njegova kreacija ne može biti što i on!

Pozdrav i sve najbolje! Smile

more_horiz

Ma e?
A odakle ti to?
Iz misli sve i kreće...
Nisi čuo za onu -mišlju,riječju,delom i propustom?

Isus (Isaa a.s.) NIJE Bog, niti božji sin, niti bilo šta slično.

Ovo bi se moglo nazvat hulom?
A gde ćeš ti onda tek poverovat u Duha Svetoga? Shocked

more_horiz
Sofia je napisao/la:

Ma e?
A odakle ti to?
Iz misli sve i kreće...
Nisi čuo za onu -mišlju,riječju,delom i propustom?

Isus (Isaa a.s.) NIJE Bog, niti božji sin, niti bilo šta slično.

Ovo bi se moglo nazvat hulom?
A gde ćeš ti onda tek poverovat u Duha Svetoga? Shocked

Slažem se za misli. Apsolutno. Ja samo kažem da misao nije grešna sve dok ne pređe u djelo. Naravno, ne treba imati grešne misli. Slažemo se!

A sad mi definiši, molim te, Duha Svetoga. Hvala Smile

more_horiz
Joj,naporan si Smile
Misli Bog zna,pa stoga i lažeš i radiš propust ako ne uradiš...
A Duh Sveti je Bog sam,kao što je to i Isus.
Moja teorija sunca Cool
Zamisliš sunce i zrake-i te zrake su sunce,zar ne?
Pa sad,jedna zraka greje manje od dve... Idea
(rečeno je da će Onaj koji se vraća biti jači)

“Ja vas krstim vodom u znak obraćenja, ali onaj koji dolazi poslije mene jači je od mene. ...

A kako je tek jako samo sunce gore? Cool
Ili ćeš mi reći -Zrake mogu postojat neovisno od sunca? Shocked
To ti je suuuunce sve

more_horiz
Ja ili sam zaista glup Very Happy, ili to što govoriš nema apsolutno nikakvog smisla. Ako je Duh Sveti Bog sam, čemu onda postojanje Duha Svetoga. Šta je Duh Sveti? Šta čini Duh Sveti? U kojem obliku je Duh Sveti? Koja je svrha Duha Svetoga? Hvala unaprijed na odgovoru! Smile

more_horiz
Ajd kad si baš ti,e Very Happy
Pa Sveti Duh je DUH,da ti crtam?
I kad On siđe da zaštiti svoje-osetit će ga svi u doticaju,i naravno -mnogi će ga i odbaciti
Suspect
Njima je tu igra završena.
Oš ti da taj neko oslepi od Boga,da mu siđe On sam? Shocked

more_horiz
A de mi kaži,kako će tebe tvoj Bog spasiti? Very Happy

more_horiz
Sofia, moraš shvatiti nešto. Nema MOG i TVOG Boga. Bog je jedan. Gospodar svega što je i na nebu i na zemlji. Gospodar Sudnjeg dana. Ako misliš na spas od pakla, ja ne znam hoće li me Bog spasiti od toga. To niko ne zna osim Njega. Bog sve zna, a mi ne znamo. Ali se sigurno možemo truditi da "zaradimo" spas. I to ne samo da zaradimo spas od vatre, nego da zaradimo i prelijepa i vječna uživanja u Džennetu, koja se detaljno opisuju u Kur'anu, kao i patnje u Džehenemu (paklu). Cilj je pronaći istinu!

Kur'an 17 - Al - Isra' (Noćno putovanje)

35 Napunite mjeru kad mjerite na litru i pravo mjerite na kantaru! To je bolje i posljedice su ljepše.

36 Ne povodi se za onim što ne znaš! I sluh, i vid, i razum, za sve to će se, zaista, odgovarati.

37 Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići,

38 sve je to ružno, Gospodaru tvome mrsko.*

39 To je mudrost koju ti Gospodar tvoj objavljuje. I ne dodaji Allahu drugog boga da ne bi u Džehennem bio bačen, prekoren i od milosti Njegove udaljen.

40 Zar je vaš Gospodar vas sinovima obdario, a Sebi, kao kćeri, meleke uzeo.* Vi, zaista, izgovarate krupne riječi.

Legenda:
Allah - Bog na arapskom jeziku
Džehenem - Pakao
Džennet - Raj
Melek - Anđeo

more_horiz
Ma znam,i sve je to rečeno kod nas i vas drugim imenima,sem bitne činjenice da je Isus Bog

more_horiz
Uhh. Very Happy Probaj razmisliti, eto ne tražim ništa više. LP

more_horiz
A nismo se složili,eto.
Isus je BOG,kao što je i Duh Sveti,al šta ti tu možeš. hmpp

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply