Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca?

power_settings_newLogin to reply
+9
muslim
Sofia
stranac
branko
ILIJA
jakob
kristina888
Konin
aleksandar
13 posters

descriptionZasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca? - Page 8 EmptyRe: Zasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca?

more_horiz
Po tome ispada da me je sotona natjerao (Bože mi oprosti) da činim 5 dnevnih molitvi Bogu, da postim mjesec ramazana, da dajem sirotinju, pričam uljudno, ponašam se lijepo prema roditeljima, itd itd.??

descriptionZasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca? - Page 8 EmptyRe: Zasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca?

more_horiz
Uključite više svoj mozak, ccccc.

more_horiz
1972 god u Americi je odrzan skup na kojem su se iskupili najpoznatiji
doktori, te je donesena odluka da je homoseksualizam bolest!

Islam zabranjuje terorizam i u islamu je to strogo zabranjeno kaze Allah svt:

Zbog toga smo Mi propisali sinovima Israilovim: ako neko ubije nekoga
ko nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je
sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva, -
kao da je svim ljudima život sačuvao. Naši poslanici su im jasne dokaze
donosili, ali su mnogi od njih, i poslije toga, na Zemlji sve granice
zla prelazili. (Trpeza, 32)

Sto znaci strogo zabranjeno je ubijati nevine osobe!A to sto pojedinci
rade ne predstavlja islam!Mislim da se vise od 14 miliona kopta koji
zive s muslimanima vise od 1400 god nebi slozilo s tobom koji u tih
1400 god imaju sva prava, pravo ispvijedanja vjere,svojih vjerskih
institucija itd!

Glavni uzrok terorizma je nepravda, dodje neko u tvoju zemlju,oduzme ti je, pobije ti
porodicu, oduzme ti prava i crpi tvoje bogatstva a ti mu nemozes nista
i sta onda ljudima preostaje pogotovo onima kojima je vjera u Boga
slaba!Ja ovdje ne opravdavam, terorizam islam ga strogo zabranjuje, nego hocu
reci kakvo je stanje i da ljudi se odluce na terorizam zbog nepravde koja im je nanesena!

Vec smo rekli stav islama u vezi, nepravednog ubijanja no da vidimo sta kaze Biblija:

Zato sada pobijte svu djecu mušku i sve žene udate.

18 A sve mlade djevojke, koje još nijesu udate, ostavite za sebe
na životu(Brojevi 31)
Vidimo da Biblija nema nista protiv ubijanja zena i djece!Dalje se nastvlja ukratko rasporedjuje se koliko ce ko dobiti cega:

40 Napokon šesnaest tisuća ljudi i dio od toga za Gospoda
trideset i dvije osobe.

I vidimo da Bog ovdje za sebe trazi 32 djevojke(neuzubillah)!
Zanimljivo je da su utvrdjivanje koja djevojka nije udana vrsili tako sto su ih silovali!

I ustavi cu se ovdje da nebi ispalo da vrijedjam Bibliju i sl. mada sve ovo u njoj pise!

A za Sofi mislim da je postovanje drugog odraz opce kulture!

more_horiz
Po tome ispada da me je sotona natjerao (Bože mi oprosti) da činim 5 dnevnih molitvi Bogu, da postim mjesec ramazana, da dajem sirotinju, pričam uljudno, ponašam se lijepo prema roditeljima, itd itd.??

Da,naravno,ja ne molim jer je Bog kod mene već Very Happy
(a ti ga moraš molit da ti dođe)

da postim mjesec ramazana

Ja ne!
I Isusa su zvali izjelicom i vinopijom...a Isus je vladar i hrane i svega
Tako se čudom čudim-jedem,nekad i pijem ,a može mi se... Shocked ,a kad pokušam s psovkom - zaustavi mi Bog misao na prvom slovu,neda!
Uči me -šta ide-ide,šta ne-ne
Ja sam dala ciganki 50 kuna,rekla -Vratit će mi...
Lagala!
(sudit će joj se)

"Mislite li da sam došao mir dati na zemlji? Nipošto, kažem vam, nego razdjeljenje. Ta bit će odsada petorica u jednoj kući razdijeljena: razdijelit će se trojica protiv dvojice i dvojica protiv trojice - otac protiv sina i sin protiv oca, mati protiv kćeri i kći protiv matere, svekrva protiv snahe i snaha protiv svekrve" (Lk 12,51-53).

Moj otac nije spašen Embarassed
...nije ni majka
...nije ni brat
...ni muž
...ni svekrva,ni svekar

Čudila sam se kako mogu protiv "bližnjih" ...?
...da bi mi se objavilo - Oni ni nisu bližnji !
Shocked

more_horiz
A za Sofi mislim da je postovanje drugog odraz opce kulture!

Kulturu uči etika ... mene brani Istina

more_horiz
ako neko ubije nekoga
ko nije ubio nikoga

Ovde leži neko opravdanje za ubijanje?

Kod nas je Bog isključiv!
Ne ubij!

Ako Bog dozvoli ubijanje-to nema ništa sa nama,jer hoće-Ubit će nevernike!

...dok vi ubijate sami...
Neutral

more_horiz
Samo bih skrenuo pažnju da homoseksualizam u većini slučajeva nije stvar izbora, nego je predodređen nizom genetskih faktora. Ovdje izuzimam situacijski homoseksualizam (zatvori, naftne platforme i slična mjesta) i kulturološki homoseksualizam (stara Grčka, danas spomenuti Sambijci).
No ne bih išao toliko daleko da ga nazovem bolešću - radi se jednostavno o anomaliji koja ima svoju redovnu pojavnost u populaciji (oko 10%), koja je prisutna i kod drugih vrsta (dupini, bonobo majmuni). Slično kao i npr. ljevorukost. Poznate su nam kulturološke predrasude prema ljevacima, koje su u zapadnom svijetu trajale donedavna, a u nekim dijelovima traju i danas. Lijeva se ruka npr. u arapskom svijetu smatra nečistom, i isključivo se njome briše stražnjica.
Što se homoseksualaca tiče, postoji jedan broj (ja znam za takva dva slučaja), gdje njih može privući jedna osoba suprotnog spola, te onda s njom mogu i zasnovati brak. To bi bio ekvivalent onih savršenih parova kod kojih bukne ljubav na prvi pogled - rijetki, ali postoje.

Naravno, mnogim vjernicima ne odgovara činjenica da je homoseksualizam stvar urođenosti, jer se onda javlja neugodno pitanje - kako možemo braniti tezu da Bog ne voli homoseksualce ako ih je takvima stvorio?

more_horiz
Ne izvlaci ajete iz konteksta:
"...ako neko ubije nekoga
ko nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je
sve ljude poubijao...";
Da u vas stoji ne ubij ali Kur an ide dalje pa kaze:

"...a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva, -
kao da je svim ljudima život sačuvao..."

more_horiz
Lijeva se ruka npr. u arapskom svijetu smatra nečistom, i isključivo se njome briše stražnjica

Kod nas je to stvar opće higijene...da peremo ruke nakon nužde,dok kod vas deluju iste sile koje navode i na kompulzivni poremećaj.

A zar ne dirate ništa levom rukom...da ju ne onečistite?

more_horiz
(38) Vidjevši to, farizej se začudi što se Isus prije objeda ne opra. (39) A Gospodin mu reče: "Da, vi farizeji čistite vanjštinu čaše u zdjele, a nutrina vam je puna grabeža i pakosti. (40) Bezumnici! Nije li onaj koji načini vanjštinu načinio i nutrinu.

more_horiz
Nije lijeva ruka necista nego je u islamu sunnet, npr desnom, rukom jest, piti desnom rukom,udijeljivati desnom rukom odnosno davati prednost desnoj ruci nad lijevoj osim u slucaju kada se covjek cisti poslije fizioloske potrebe!

more_horiz
Uglavnom, debelo ste promašili poantu. Poanta je bila da se ljevorukost svojedobno također smatrala bolešću, a danas znamo da je normalna pojava, anomalija u odnosu na većinsko dešnjaštvo, ali ne bolest. Pa tako i homoseksualizam. Nije bolest, jer bi se bolest mogla opisati kao stanje koje na određen način onesposobljava pojedinca za normalno funkcioniranje u društvu. Homoseksualizam jedino pojedincu uskraćuje imanje vlastite biološke obitelji. No ionako nije isključivi cilj života zasnovati obitelj.

more_horiz
Nemam vremena sad gledati cijeli bideo, ali pozabavit ću se komentarom onog teksta ispod:

This is Islam: Islam means "submission to God". Islam is the belief
that there is only One God, whose proper name is Allah, which means "
the God". Islam is the same message given to all the prophets, from
Adam, Noah, Moses, Abraham, Jesus, and finally to the Prophet Muhammad,
the last messenger (peace and blessings be upon them). They all brought
the same message: worship only God, and stop worshipping human beings
and their ideas.

Sad ja tebe pitam - je li islam vjera u Allaha ili u Kur'an? Tj. može li čovjek u skladu s gornjom rečenicom vjerovati u jednoga Boga, ali istovremeno odbaciti sve objave koje su izrekli ljudi, kao ljudske ideje? Ako se ja pokoravam jednom Bogu, ali smatram da je Kur'an Muhamedovo djelo, zbog čega me to ne čini muslimanom? Uostalom, ako je Muhamed bio u pravu, onda ne trebam uzvjerovati u Kur'an da bih došao do Boga, nego ću do Boga doći i neovisnim putem - bilo da nisam nikad čuo za Kur'an, bilo da sam čuo, ali da ga nisam htio slijepo prihvatiti, već vidjeti može li se do Boga doći bez Kur'ana. Jer, samo ako se i bez Kur'ana može doći do Boga, onda je islam prava religija. U protivnome je to i opet idolopoklonstvo Knjizi.

Become a Muslim Now: If you believe there is
only One God who should be worshiped, and no one/nothing else has that
right but Him, and you believe Muhammad, peace be upon him, was a
messenger who brought the same message as all the prophets before him,
then you are basically a Muslim.

Opet se Muhameda sada stavlja ispred ostalih, iako je gore rečeno da su i Muhamed i Isus i Mojsije i Noa i drugi svi govorili istu stvar. Zašto onda treba specifično vjerovati u Muhamedov iskaz, a ne u Noin, ili čak u Buddhin (po Kur'anu, poslanici su slani svm narodima)?

more_horiz
http://www.youtube-nocookie.com/v/7tLc88RFVhY&hl=en_US&fs=1&border=1

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply