Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca?

power_settings_newLogin to reply
+9
muslim
Sofia
stranac
branko
ILIJA
jakob
kristina888
Konin
aleksandar
13 posters

descriptionZasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca? - Page 7 EmptyRe: Zasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca?

more_horiz
Adnan je napisao/la:
16
20 Petar se obazre i vidje, gdje za njim ide onaj učenik, koga je
Isus ljubio, koji se je i na večeri naslonio na grudi njegove i rekao:
"Gospodine, tko je taj, koji će te izdati?"
?

Ako pogledamo u Ivanovo 19 glavu nalazimo opet tog istog učenika kojeg je Isus ljubio:

26 Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: Ženo! Evo ti sina! Zatim reče učeniku: Evo ti majke!
27 I od toga časa uze je učenik k sebi.

Pošto istorija potvrđuje da je baš Ivan bio taj učenik koji je preuzeo brigu o Mariji.No ako želiš da se potrudim da nabavljam informacije koje potvrđuju da je baš Ivan pisac Ivanovog evanđelja mogu, ali sam svestan da nema tih dokaza koje bi ti prihvati.

descriptionZasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca? - Page 7 EmptyRe: Zasto Isus Krist nije dao neki prepoznatljiv opis Boga Oca?

more_horiz
muslim je napisao/la:
Ja bih samo jedno pitao Amosa.. Jeli moguće da sotona utiče na 100.000 kršćana worldwide, da pređu na Islam? A koliko ja znam, niko, i ponavljam, niko ne prelazi iz islama u kršćanstvo... Nešto mi to čudno Very Happy

Evo šta je Isus rekao:
Luka 8.8 Kažem vam, ustat će žurno na njihovu obranu. Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?

more_horiz
Pa inace svjetska populacija je od 1934 do 1984 porasla za 30% a islam
se je povecao za 235% u tom razdoblju (The Plain Truth februar 1984)

I on je jedina religija koja je danas u expanziji dok ostale religije
imaju neznatan pomak ili opadaju!I nema knjige koja se danas vise izucava uci
napamet od Kur ana!

Kao prvo nigdje se tu ne spominje Ivanovo ime, kao drugo za ovo su
bitni zadnji stihovi jer oni ukazuju na pisca tog evendjelja ali ti
zadnji stihovi ukazuju na Simona Jonina a ne na Ivana?Ali navedi ti meni te historiske dokaze da vidim jesu li onoliki doktori pogrijesili?

8 Kažem vam, brzo će im pribaviti pravo. Ali Sin čovječji, kad dođe,
hoće li naći vjeru na zemlji?"

Lijepo to izgleda kad se izvuce iz konteksta medjutim ovdje Isus ovo kaze iz razloga sto putuje sa svojim ucenicima u Jerusalem pa kaze kada dodje tj u Jerusalem, hoce li naci vjere na zemlji tj hoce li naci koga da vjeruje u Jerusalemu?

31 On uze dvanaestoricu nasamo i reče im: "Evo idemo gore u
Jerusalem. Ondje će se sve ispuniti, što su proroci pisali za Sina čovječjega.

32 On će biti predan neznabošcima; ismijan, zlostavljan i
popljuvan.
(Luka)

more_horiz
Jeli moguće da sotona utiče na 100.000 kršćana worldwide, da pređu na Islam? A koliko ja znam, niko, i ponavljam, niko ne prelazi iz islama u kršćanstvo... Nešto mi to čudno

Nema ti tu šta biti čudno.
Sotona je u ovo vreme toliko raširen,da će i zadnjeg vernika mamiti u svoju mrežu,nije vama cilj naš spas,već biti u pravu,što niste
Po plodovima vam se vidi-vređate se kad vam kažemo da lažete,a neko od nas zaista laže,i tu nema dve istine-Istina je samo jedna.
Meni slobodno recite da lažem,u meni nema ni trunke sumnje u sebe,odnosno u Duh Sveti koji mi je otvorio i oči i uši, i ne vređa me ništa.

more_horiz
Ne, tako mi mog Gospodara meni je zao sto vi necete da vjerujete, mi nemamo potrebe da vas vrijedjamo, nas islam uci da to ne radimo, mi samo iznesemo dokaze, pa ko hoce vjerovati u svoju korist ce vjerovati a ko nece pa doista je Allah svt neovisan i hvale dostojan:

Oni žele da ustima svojim utrnu Allahovo svjetlo, a Allah želi da vidljivim učini svjetlo Svoje, makar ne bilo po volji nevjernicima. (Pokajanje, 32)
A Allah svt kaze:

I sa sljedbenicima Knjige(tj zidovima i krscanima) raspravljajte na najljepši način, - ne i sa onima među njima koji su nepravedni -, i recite: "Mi vjerujemo u ono što se objavljuje nama, a naš Bog i vaš Bog jeste – jedan, i mi se Njemu pokoravamo." (Pauk, 46)

more_horiz
Adnan je napisao/la:

Kao prvo nigdje se tu ne spominje Ivanovo ime, kao drugo za ovo su
bitni zadnji stihovi jer oni ukazuju na pisca tog evendjelja ali ti
zadnji stihovi ukazuju na Simona Jonina a ne na Ivana?Ali navedi ti meni te historiske dokaze da vidim jesu li onoliki doktori pogrijesili?

Ok, pobrinuću se da ti dobavim neke informacije. Itekako se odnosi na učenika kojeg Isus ljubljaše, koji uze Isusovu majku Mariju koja je umrla i sahranjena u Efezu gde i Ivan apostol.

Što se tiče brojnosti, brojnost nije neki dokaz.Imaš i ekspanziju homoseksualizma pa to ne znači da je to ispravno. Isusove reči ukazuju na činjenicu dali će biti vere kada ponovo dođem, a to je dolazak koji iščekujemo.Druga stvar isto jako bitna je da i ti koji su prešli iz Hrišćanstva u Islam nisu uradili ništa posebno.To može da uradi samo neki tradicionalni vernik, koji nikada i nije bio Hrišćanin.Imaš takvih i islamaca, jedan se krio ispod stola i jeo svinjsko meso, i kada su ga pitali zašto ispod stola, kaže da ga Alah nebi video.I kada bi taj promenio veru on nebi postao ništa manjie musliman nego što je bio.Zašto? Pa jer nikada i nije bio musliman dok jede svinju.
Ovo je vreme u kome se izvorno Hrišćanstvo izgubilo i to je karta na koju igraju oni koji žele da omalovaže reč Božiju, no ipak ide vreme i već je skoro došlo kada će sve biti otkriveno, kada svaki će dati odgovor za ono što Gospod zna da mu je srcu, ali krije.Gospod će suditi namisli srca, i pokazaće se da mnogi koji su svojim životom i učenjem blatili reč Božiju i nisu bili Hrišćani u srcu, i doktroske titule tu neće igrati ulogu, .Isus kaže da je bolje uzeti magareći žrvanj i baciti se u more, negoli sablažnjavati one koji veruju.Ne mislim pritom na mulimane ili neke koji nisu Hrišćani, već na one koji se nazivaju Hrišćanima a svojim učenjem i životom omalovažavaju reč Božiju.
Sa druge strane Isus je rekao mnogo je zvanih, ali malo izabranih, tako da jednom iskrenom Hrišćaninu nije bitna brojka, već je neizmerno zahvalan Gospodu što mu je dao otkrivenje da bude među to malo.
Pozdrav.

more_horiz
Adnan je napisao/la:

I sa sljedbenicima Knjige(tj zidovima i krscanima) raspravljajte na najljepši način, - ne i sa onima među njima koji su nepravedni -, i recite: "Mi vjerujemo u ono što se objavljuje nama, a naš Bog i vaš Bog jeste – jedan, i mi se Njemu pokoravamo." (Pauk, 46)

Ali nije jedan i to sam već jednom objasnio momku koji je pisao na forumu.Mi verujemo u skroz drugog Boga nego vi.Naš Bog je drugačijeg karaktera, drugačije načine koristi,naš Bog je dao samo jedan put.No ako želiš da čitaš o tome imaš gde sam to napisao:
https://izaija95.forumcroatian.com/bog-f18/zidovi-muslimani-i-krsaani-t111-30.htm#50906

Eto malo prošetaj ako imaš vremena pročitaj, ili mogu da napravim kopy paste.

more_horiz
Kao prvo homoseksualizam nije vjera nego bolest, kao drugo na islam ne prelaze tradicionalni krscani nego upravo oni koji razmisljaju pogotovo nacunici!Kao trece jedenje svinjetine u islamu ne izvodi iz islama ali njeno konzumiranje je veliki grijeh no kad smo ves kod toga da mi vidimo sta Biblija kaze za svinjetnu:

7 Isto tako svinju; ona ima doduše papke razdvojene, i to papke
posve razdvojene, ali ne preživa - ona vam mora biti nečista.
8 Mesa njihova ne smijete jesti i strvine njihove ne smijete se
dodijevati - to vam mora biti nečisto.(Lev.Zakonik)
8 Nadalje svinju. Ona ima doduše papke razdvojene, ali ne preživa.
Ona vam mora biti nečista. Mesa njihova ne smijete jesti i strvine njihove ne
smijete se dodijevati.(Pon.Zakon 14)
Ako ti konzumiras svinjetinu onda ti nisi krscanin jer ti to tvoja Biblija zabranjuje!
A kada je to krscanstvo bilo izvorno?Mozda kada je vrsilo inkviziciju?Ili kada su vodili krizarske ratove, pa poklali muslimane u Jerusalimu?Ili kada su poubijali narode Inka, Maja u Juznoj Americi?Mozda tada!Ili ubijali Indijance u S.Americi?
Vratice se Isa a.s ako Bog da, ali kada se vrati, pozeljet cete da nikad nije ni dosao!

more_horiz
Druga stvar isto jako bitna je da i ti koji su
prešli iz Hrišćanstva u Islam nisu uradili ništa posebno.To može da
uradi samo neki tradicionalni vernik, koji nikada i nije bio Hrišćanin.

Da ti nebi posebno sada stavljao linkove, imaš emisije o čitavom nizu kršćanskih svećenika koji su prešli na Islam, ali i ostalih ljudi. Neka ti ne bude mrsko, pogledaj barem priče Yusuf Estesa i Abdur Raheem Greena!

http://thedeenshow.com/show.php?action=converts

more_horiz
Adnan je napisao/la:
Kao prvo homoseksualizam nije vjera nego bolest, kao drugo na islam ne prelaze tradicionalni krscani nego upravo oni koji razmisljaju pogotovo nacunici!Kao trece jedenje svinjetine u islamu ne izvodi iz islama ali njeno konzumiranje je veliki grijeh no kad smo ves kod toga da mi vidimo sta Biblija kaze za svinjetnu:

7 Isto tako svinju; ona ima doduše papke razdvojene, i to papke
posve razdvojene, ali ne preživa - ona vam mora biti nečista.
8 Mesa njihova ne smijete jesti i strvine njihove ne smijete se
dodijevati - to vam mora biti nečisto.(Lev.Zakonik)
8 Nadalje svinju. Ona ima doduše papke razdvojene, ali ne preživa.
Ona vam mora biti nečista. Mesa njihova ne smijete jesti i strvine njihove ne
smijete se dodijevati.(Pon.Zakon 14)
Ako ti konzumiras svinjetinu onda ti nisi krscanin jer ti to tvoja Biblija zabranjuje!
A kada je to krscanstvo bilo izvorno?Mozda kada je vrsilo inkviziciju?Ili kada su vodili krizarske ratove, pa poklali muslimane u Jerusalimu?Ili kada su poubijali narode Inka, Maja u Juznoj Americi?Mozda tada!Ili ubijali Indijance u S.Americi?
Vratice se Isa a.s ako Bog da, ali kada se vrati, pozeljet cete da nikad nije ni dosao!

Nema ništa da ti kažem na argumente o ubijanju i inkviziciji.No ja sam mislio na pre Konstaninovsko Hrišćanstvo.Što se tiče svinje ,sam Isus je proglasio sva jela čistim i tu je kraj.
Argument sa brojnošću ne stoji, brojni smo i zato smo ispravni.Zato sam rekao da homoseksulazim je sve brojniji u zadnje vreme.To je reč Božija sve već predskazala da će biti.I nije bolet nego izbor.
A o ubijanju mislim da bar islamci nebi smeli puno da pričaju.I danas u Islamskim zemljama ako si Hrišćanin ostaneš bez glave, toliko o uljudnosti islama prema Hrišćanstvu.Nećemo se baviti tim stvarima jer ne vode nigde.
Verujem da je dans koliko muslimana poginulo zbog vere i koliko su samo od jutros ubili ljudi zbog vere.To nije nikakav argumet.Tako da ako ćemo o mračnom dobu, to je vreme kada je Hrišćanstvo palo u mrak okrutnog vremena, grozno izmanipulisano od izopačenih religiozno-političkih lidera.Ali ono što govori reč Božija je nešto sasvim drugačije, o tom originalu govorim.

more_horiz
muslim je napisao/la:
Druga stvar isto jako bitna je da i ti koji su
prešli iz Hrišćanstva u Islam nisu uradili ništa posebno.To može da
uradi samo neki tradicionalni vernik, koji nikada i nije bio Hrišćanin.

Da ti nebi posebno sada stavljao linkove, imaš emisije o čitavom nizu kršćanskih svećenika koji su prešli na Islam, ali i ostalih ljudi. Neka ti ne bude mrsko, pogledaj barem priče Yusuf Estesa i Abdur Raheem Greena!

http://thedeenshow.com/show.php?action=converts

more_horiz
mi nemamo potrebe da vas vrijedjamo, nas islam uci da to ne radimo, mi samo iznesemo dokaze

Ni nas Bog ne uči da vređamo ,al Duh Istine može izreć šta jest.
I taj isti Duh Sveti nas štiti-da nam ništa niko ne može,i da nas ništa ne uznemiri,a doći će i veće pošasti ,od same obrane vere.
Razmisli,i oseti ...dal ti u srcu bude nemir kad ti kažem da lažeš...?
Verujem da da,jer se buniš da te vređam.
Kažem,mene ne vređa ništa,ama baš ništa,Istina oslobađa.

more_horiz
Elhamdullilah Adnane!

La ilaha illallah!

Muhammedu resulullah

Mogu dobit prevod izrečenog?
Ne govorim vašim jezikom.
Il se vi obraćate samo svojima ,na taj način ,i to se nas ne tiče?
Kod nas stoji da se ne govori jezicima,ako nije tumač prisutan...
Il to vi izgrađujete sami sebe...u svojoj laži?

more_horiz
1. Elhamdullilah - Hvala Allahu ili Sva zahvala pripada Allahu
2. La ilaha illallah - Nema Boga do Allaha ili Nema Boga osim Allaha
3. Muhammedu resulullah - A Muhammed je Njegov poslanik tj. Muhamed Poslanik

more_horiz
Sofia je napisao/la:
mi nemamo potrebe da vas vrijedjamo, nas islam uci da to ne radimo, mi samo iznesemo dokaze

Ni nas Bog ne uči da vređamo ,al Duh Istine može izreć šta jest.
I taj isti Duh Sveti nas štiti-da nam ništa niko ne može,i da nas ništa ne uznemiri,a doći će i veće pošasti ,od same obrane vere.
Razmisli,i oseti ...dal ti u srcu bude nemir kad ti kažem da lažeš...?
Verujem da da,jer se buniš da te vređam.
Kažem,mene ne vređa ništa,ama baš ništa,Istina oslobađa.

Znači, ja zaključujem po tvom mišljenju, da me je obuzeo sotona? Jel tako?

more_horiz

Kako ko... Cool
I kod nas i kod vas ima otpada od ljudi,ubijali i jedni i drugi...
U svakoj veri ima krivovernika,sem što vaša nema Istinu.

more_horiz

Da.

more_horiz
Sofia je napisao/la:

Da.

hahahahaha

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply