Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionZasto je Isus morao umrijeti? EmptyZasto je Isus morao umrijeti?

more_horiz
A on,noseci svoj kriz,izidje na mjesto zvano Lubanja,hebrejski Golgota.Tu razapnu njega.
Vijest da je Krist osudjen prosirila se po cijelom Jeruzalemu i ljudi iz svih drustvenih slojeva i polozaja pohrlili su na mjesto raspeca.Mnogi medju njima su Ga prije samo nekoliko dana docekali radosnim klicanjem i mahanjem palminim granama kad je,svecano jasuci,usao u Jeruzalem.No bilo je nemalo onih koji su tada klicali Njemu u slavu,a sad su se pridruzili gomili vicuci:,,Raspni ga,raspni ga!''
Zasto je morao biti razapet izmedju dvojice razbojnika?
Ali zasto je On morao umrijeti?

descriptionZasto je Isus morao umrijeti? EmptyRe: Zasto je Isus morao umrijeti?

more_horiz
Prvi čovjekov grijeh Gospodin Bog je pokrio nevinom krvlju , isto tako je moralo biti na kraju kada je Isus izgovorio "Svršeno je".
Isus je savršeno nosio svoje pomazanje , On je mjerilo po kojem nas Bog Otac mjeri . Pitanje je dali smo mi spremni primiti naše pomazanje i ponjeti ga kao Isus . Slava Isusu Kristu .

more_horiz
On nie morao umrijeti. sam je rekao kad je molio u getsemanskom vrtu prie svoje muke: "Oce,ako hoces,otkloni ovu casu od mene.ali neka bude volja tvoja,ne moja."

sam je pristao IZ LJUBAVI prema nama, sici s neba i postati jedan od nas,da nam pokaze put.jer nas beskrajno i bezuvjetno voli i spreman je cekati do kraja naseg zivota da se okrenemo Njemu,makar to bilo na nasoj samrti ako spoznamo i pokajemo se za sve lose sto smo ucinili.

svojom smrcu, pobijedio je smrt,sotonu - sotona ga je zelio odvratiti od toga (kusnje u pustinji) jer je znao zasto je On dosao na Zemlju.

ako sjeme ne umre (ako ga ne zakopaju u zemlju) od njega nema nista,ako umre donosi obilat rod. to je jedna Isusova prispodoba kojom je aludirao na sebe kako ce On umrijeti da nas spasi.ali ta smrt nie bila kraj - On je uskrsnuo! da toga nema,uzalud nam nasa krscanska vjera.

more_horiz
Isus nije i jeste morao umreti, da pojasnim.Nije morao jer je to bio Njegov izbor u potpunosti, dakle mogao je da kaze necu i kraj.
Morao je zbog ljubavi koja ga je primoravala, ljubavi prema palom coveku, prema stvorenju koje je sam stvorio, a koje se odmetnulo od Njega i stoga zasluzuje kaznu koju zasluzuju i svi andjeli i sotona koji su se odmetnuli istim odmetnistvom.Ali Isus je imao resenje, i da bi ga sproveo u delo morao je umreti, i ne samo to, nego i u potpunosti tu na krstu popiti casu gneva koju je Otac pripremio odmetnicima koji ce se u buducnosti pozivati na tu zrtvu i na to delo koje je Isus ucinio.I zato je morao, zato sto da je postojao neki drugi nacin, Bog onda ne bi ni dao svog Jedinorodjenca , Njemu najvredniju i najdragoceniju stvar.Ali nije bilo drugog nacina, i zato je morao odabrati taj jedini put i nacin za coveka.Zrtva i smrt na krstu, savrsena smrt savrsenog Sina Bozijeg, jedini nacin izbavljenja coveka od savrsene pravednosti Bozije.
To je bio ukratko taj razlog.

more_horiz
sunshine
On nie morao umrijeti. sam je rekao kad je molio
u getsemanskom vrtu prie svoje muke: "Oce,ako hoces,otkloni ovu casu od
mene.ali neka bude volja tvoja,ne moja."

sam je pristao IZ
LJUBAVI prema nama, sici s neba i postati jedan od nas,da nam pokaze
put.jer nas beskrajno i bezuvjetno voli i spreman je cekati do kraja
naseg zivota da se okrenemo Njemu,makar to bilo na nasoj samrti ako
spoznamo i pokajemo se za sve lose sto smo ucinili.

svojom
smrcu, pobijedio je smrt,sotonu - sotona ga je zelio odvratiti od toga
(kusnje u pustinji) jer je znao zasto je On dosao na Zemlju.

ako
sjeme ne umre (ako ga ne zakopaju u zemlju) od njega nema nista,ako
umre donosi obilat rod. to je jedna Isusova prispodoba kojom je
aludirao na sebe kako ce On umrijeti da nas spasi.ali ta smrt nie bila
kraj - On je uskrsnuo! da toga nema,uzalud nam nasa krscanska vjera.

Amen.

more_horiz
amos
Isus nije i jeste morao umreti, da pojasnim.Nije
morao jer je to bio Njegov izbor u potpunosti, dakle mogao je da kaze
necu i kraj.
Morao je zbog ljubavi koja ga je primoravala, ljubavi
prema palom coveku, prema stvorenju koje je sam stvorio, a koje se
odmetnulo od Njega i stoga zasluzuje kaznu koju zasluzuju i svi andjeli
i sotona koji su se odmetnuli istim odmetnistvom.Ali Isus je imao
resenje, i da bi ga sproveo u delo morao je umreti, i ne samo to, nego
i u potpunosti tu na krstu popiti casu gneva koju je Otac pripremio
odmetnicima koji ce se u buducnosti pozivati na tu zrtvu i na to delo
koje je Isus ucinio.I zato je morao, zato sto da je postojao neki drugi
nacin, Bog onda ne bi ni dao svog Jedinorodjenca , Njemu najvredniju i
najdragoceniju stvar.Ali nije bilo drugog nacina, i zato je morao
odabrati taj jedini put i nacin za coveka.Zrtva i smrt na krstu,
savrsena smrt savrsenog Sina Bozijeg, jedini nacin izbavljenja coveka
od savrsene pravednosti Bozije.
Da.
Joh 3:16 Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni.

Savršeno jagnje božije je moralo biti žrtvovano jer je jedino ono bilo dostojojno da ponese grehe sveta. Bog sam je sišao i nastanio se u telu da bi nas otkupio kao naš rodjak Otkupitelj.Krv jednog smrtnika nije mogla platiti cenu. Bog je postao naš rodjak i otkupio nas od kazne greha. Morao je umreti da bi mi mogli živeti.
Nema veće ljubavi nego dati svoj život za prijatelje.

more_horiz

Ups,Stefani je li ovo lapsus.?Ali izvrsno za daljnji razvoj teme,otkad smo mi postali prijatelji Isusa?Kako to da su obojica razbojnika,bila na krizu,jedan je shvatio poruku a drugi nije,sto je bilo odlucujuce?

more_horiz
Ja sam napisala to imajući u umu sledeće stihove.
Isus nas je tako nazvao, pa nemam razloga zašto da sumnjam u to.
Joh 15:13 Od ove ljubavi niko veće nema, da ko dušu svoju položi za prijatelje svoje.
Joh 15:14 Vi ste prijatelji moji ako tvorite što vam ja zapovijedam.
Naravno ima i ovaj drugi deo, ako tvorite što vam zapovedam.

more_horiz
Dina je napisao/la:

Ups,Stefani je li ovo lapsus.?Ali izvrsno za daljnji razvoj teme,otkad smo mi postali prijatelji Isusa?Kako to da su obojica razbojnika,bila na krizu,jedan je shvatio poruku a drugi nije,sto je bilo odlucujuce?

Kako da ne, mi jesmo Isusovi prijatelji ali kako?
Ivan 15.12 Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!13 Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.14 Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam.
Dakle da prijatelji Isusovi su oni koji cine Njegovu volju, nisu prijatelji zato sto vrse Njegovu , vec zato sto su prijatelji vrse Njegovu volju.A naravno medjusobna ljubav je Njegova volja.Ode tema na drugu stranu. Mislim da smo sa pitanjem oko ta dva razbojnika dotakli iskonski i najgori i najopasniji greh.Taj greh je sastavni deo sotoniog karaktera i ako bismo zeleli da opisemo sotonu u jednoj reci i jednom grehu , to bio bio taj greh.Ponos je u pitanju.To je ono sto je razlikovalo dva razbojnika, i jedan i drugi krivi i vise na krstu, i jedan i drugi svesni da ce umreti, ali jedan je bio spreman da se ponizi i da pokusa, sta je imao da izgubi sem ponosa.Ponizio se i zamolio polsednjim dahom Isusa da mu pomogne.I nas Gospod i na krstu prasta grehe i daje obecanje spasenja.A drugi je hteo da se pravi pametan i na krstu, sotona mu je punio srce ponosom i razmetljivoscu cak i kada je umirao, i on je prosipao taj otrov na sve strane.Izledao je jadno na krstu, umirao je, ali ipak je dozvolio sebi da misli da je uspeo u zivotu time sto je se pravio pametan u stvarima o kojima nije imao pojma.I umro je i gotovo...
Ali zato ovaj drugi je trazio izlaz, sagledao je svoju situaciju, uvideo je svoj kraj i beznadje i trazi pomoc i milost, i dobio je to sto je trazio.Jer Isus nikada nije odbio skruseno i slomljeno srce, u biti kroz celu bibliju se proteze ta misao.
Jakov 4.6 A daje on i veću milost. Zato govori: Bog se oholima protivi, a poniznima daje milost.
Izaija 66.2 Ta sve je moja ruka načinila i sve je moje - riječ je Jahvina. Ali na koga svoj pogled svraćam? Na siromaha i čovjeka duha ponizna koji od moje riječi dršće.
Uvek je tako bilo, i uvek ce biti.A narod misli da moze drugim putem ici, ne, nema drugog puta do puta poniznosti pred Bogom.

more_horiz
stefani je napisao/la:
Ja sam napisala to imajući u umu sledeće stihove.
Isus nas je tako nazvao, pa nemam razloga zašto da sumnjam u to.
Joh 15:13 Od ove ljubavi niko veće nema, da ko dušu svoju položi za prijatelje svoje.
Joh 15:14 Vi ste prijatelji moji ako tvorite što vam ja zapovijedam.
Naravno ima i ovaj drugi deo, ako tvorite što vam zapovedam.

Shvatila sam ja Stefani sto si mislila i tebe i Amosa,ali sam mislila da je Krist za nas ucinio nesto,pomirio nas je,preko svoje zrtve s Bogom.
Galacanima 5,18-21
18 A sve je od Boga koji nas sa sobom pomiri po Kristu i povjeri nam službu pomirenja. 19 Jer Bog je u Kristu svijet sa sobom pomirio ne ubrajajući im opačina njihovih i polažući u nas riječ pomirenja.
20 Kristovi smo dakle poslanici; Bog vas po nama nagovara. Umjesto Krista zaklinjemo: dajte, pomirite se s Bogom! 21 Njega koji ne okusi grijeha Bog za nas grijehom učini da mi budemo pravednost Božja u njemu.
U drugim prjevodima to stoji jos izrazitije.
Ili jos janije
Rimljanima 5,6-9
6 Doista, dok mi još bijasmo nemoćni, Krist je, već u to vrijeme, za nas bezbožnike umro. 7 Zbilja, jedva bi tko za pravedna umro; možda bi se za dobra tko i odvažio umrijeti. 8 A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije. 9 Koliko li ćemo se više sada, pošto smo opravdani krvlju njegovom, spasiti po njemu od srdžbe?
ili jos neki prijevodi:
<tr><tr> <tr> <tr>
Rimljanima 5,6Jer Hristos još kad slabi bjesmo umrije u vrijeme svoje za bezbožnike.Rimljanima 5,7Jer jedva ko umre za pravednika; za dobroga može biti da bi se ko usudio umrijeti.Rimljanima 5,8Ali Bog pokazuje svoju ljubav k nama što Hristos još kad bijasmo grješnici umrije za nas.Rimljanima 5,9Mnogo ćemo dakle većma biti kroza nj spaseni od gnjeva kad smo se sad opravdali krvlju njegovom.
Rimljanima 5,10Jer kad smo se pomirili s Bogom smrću sina njegova dok smo još bili neprijatelji, mnogo ćemo se većma spasti u životu njegovu kad smo se pomirili.

more_horiz
Very Happy Da Very Happy

Bog moj koji je Sin Ocu Bogu
da je "potreban" bio platiti za nasljedstvo svoje!?

Laughing

Moj Bog je mogao "zatreptati divnim okicama" božanskim i
Milost i Milosrđe samo i Ljubav u zajedništvu Trojedinog
zar nije mogao Dobiti u Vijekovima
upravo sve što je Sam Htio a Htio je što je Volja Očeva!!!??
da ljube i spase čovjeka

ah Bog moj Silni i Besmrtni i Divni!!

zar je trpio Čisti i Savršeni
jer mu Otac namjesti Žtvenik?
Bogu
nije naknadnica potrebna, Bog je potpun i nema se čime ispunjat niti nadomirivat.

Ljudi činiše Zlu volju svoju s Bogom
a Bog okrenu njihovo Zlo
u njihovo dobro
svojom Voljom!

Jedan je drugi aspek
s kojeg se može promatrat razlog Božanskog ulaska u ljudsku povijest,
Božansko Vječno
u ljudsko smrtno.

Bog pohodi čovjeka!
Počinje OBNOVA
Stvaranje iznova!!

Bog s nama Miljenicima Gospodina!

more_horiz
Postoje dva osnovna razloga zašto je Isus morao umrijeti:
1) naše veliko zlo i grešnost (koja je potpuno suprotna Božjoj savršenoj prirodi)
2) Božja velika uzvišenost i svetost (koja jednostavno ne može koegzistirati sa zlom)

Zbog ove dvije stvari, čovječanstvo je pod Božjom osudom i nema drugog načina da se itko od ljudi spasi, osim da sam Božji Sin dođe pod tu osudu umjesto čovječanstva i na taj način svima oprosti njihove grijehe i omogući svim ljudima da prihvate Njegov oprost.
Cijena koju je Bog platio kako bi nam oprostio naše grijehe nezamislivo je velika. Ono što je Bog Otac učinio svom "Jedinorođenom Sinu" najveća je kazna koja postoji u Svemiru - potpuno uništenje, tj. potpuno odvojenje od Boga Oca. Najveća patnja koju je Isus propatio nisu bili čavli, niti bilo kakva fizička bol, nego bol odvajanja od Onoga s kim je oduvijek (u najdoslovnijem smislu riječi) bio JEDNO. Ta strašna kazna koja će stići sve one koji ostanu u pobuni protiv Boga (druga smrt, tj. potpuno odvojenje od Boga), pala je na Isusa. Gora kazna od te za Njega ne postoji.
Nema većeg poniženja od toga kad najveći postane doslovno ništa.
Nema veće agonije.
Nema većeg užasa.
Nema većeg čuda.
Nema veće misterije.
Nema veće ljubavi.

Znači li to sve nama išta, ili ništa?

more_horiz
amos je napisao/la:
Isus nije i jeste morao umreti, da pojasnim.Nije morao jer je to bio Njegov izbor u potpunosti, dakle mogao je da kaze necu i kraj.
Morao je zbog ljubavi koja ga je primoravala, ljubavi prema palom coveku, prema stvorenju koje je sam stvorio, a koje se odmetnulo od Njega i stoga zasluzuje kaznu koju zasluzuju i svi andjeli i sotona koji su se odmetnuli istim odmetnistvom.Ali Isus je imao resenje, i da bi ga sproveo u delo morao je umreti, i ne samo to, nego i u potpunosti tu na krstu popiti casu gneva koju je Otac pripremio odmetnicima koji ce se u buducnosti pozivati na tu zrtvu i na to delo koje je Isus ucinio.I zato je morao, zato sto da je postojao neki drugi nacin, Bog onda ne bi ni dao svog Jedinorodjenca , Njemu najvredniju i najdragoceniju stvar.Ali nije bilo drugog nacina, i zato je morao odabrati taj jedini put i nacin za coveka.Zrtva i smrt na krstu, savrsena smrt savrsenog Sina Bozijeg, jedini nacin izbavljenja coveka od savrsene pravednosti Bozije.
To je bio ukratko taj razlog.

Gledano iz Bozjega aspekta, ovo je odlicno obrazlozenje. Gledano iz ljudskog aspekta, Isus je morao umrijeti, jer se po zidovskim i rimskim zakonima smatrao krivim. Po zidovskom zakonu, onaj koji se proglasi Bogom, a da to nije, cini blasfemiju i zavrijedjuje smrt. A Zidovi nisu vjerovali da je Isus Bog.

Po rimskim zakonima se to istovjetno tumaci, jer u imperiju, gdje je jedan covjek i svjetovni vladar i pontifex maximus, nemoguca je opcija _kralja, Pomazanika Bozjeg_, dakle Mesije, koji takodjer ujedinjuje te dvije titule u svojoj osobi, pa je po tim zakonima Isus morao umrijeti.

Dakle, iako je bio potpuno bezgrijesan i nevin, po ovim zakonima je on zasluzio smrt, jer je ucio ISTINU, a ni rimsko carstvo ni zidovska zajednica nisu mogle dozvoliti instaliranje treceg kraljevstva na zemlji, jer su ondasnja poimanja polazila od te tocke:

a) zidovski mesija je ujedno i onaj, koji donosi vladavinu mira u svom kraljevstvu na zemlji ne samo Zidovima, nego i cijelom svijetu.
b) rimski bogo-carevi nisu mogli dozvoliti zidovsko kraljkevstvo u svom carstvu, neovisno o Rimu. A cijela stvar je bila obicni nesporazum.

Ni Zidovi ni Rimljani nisu shvatili, da je Isus propovijedao nesto sasvim trece. Kraljevstvo Bozje i raj u ljubavi i miru, ali ne ostvarivo na ovom, nego na drugom svijetu. Otkupiteljsko poslanje je bilo od Boga tako konstruirano, da je Isus po ondasnnjim zakonima otisao u smrt za nase grijehe, buduci da mi ljudi nismo u stanju pruziti Bogu zadovoljstinu za grijeh, koji su pocinili nasi praoci. Zato je bila potrebna Bozja urgencija i opca pomirba. A ljudi su dali svoj udio u tom procesu, ubivsi Sina Bozjega na krizu i potvrdivsi time, da se mi ljudi nismo kadri sami odkupiti.

more_horiz
Justin je napisao/la:

1) Cijena koju je Bog platio kako bi nam oprostio naše grijehe nezamislivo je velika. Ono što je Bog Otac učinio svom "Jedinorođenom Sinu" najveća je kazna koja postoji u Svemiru - potpuno uništenje, tj. potpuno odvojenje od Boga Oca.

2) Nema veće ljubavi.

3) Znači li to sve nama išta, ili ništa?

1) Ovo je pretjeran stav! Ako uzmemo u obzir _kenosis_, onda Isus Krist, kao druga osoba sv. Trojstva ide svojevoljno bez prisile Oca u smrt. Bog nije u stanju sam sebe prisiliti na nesto, jer bi tim postupkom bio nesavrsen.

2) Ovo je jedina tvrdnja, koja je na mjestu. Iz ljubavi prema nama ljudima, prijateljima, On ide u smrt. A to je najveci oblik ljubavi u relativnom svijetu, ako netko polozi svoj zivot za svoje prijatelje, kao sto to Isus za nas cini.

3) Po zasluzi, vjere i dobrih djela! Nekom ista, nekom nista!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply