Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi???

power_settings_newLogin to reply
+12
Euro
Caesar
Izrail
Aladin
Medeni
Bhakti
mickey_mouse
Hell master
Naomi
ILIJA
Fazlija
Istina
16 posters

descriptionSto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi??? - Page 2 EmptyRe: Sto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi???

more_horiz
Da Aladine u potpunosti si u pravo...Ovdje kod nas npr. otkriju svecenika pedofila i onda mu Crkva da oprost i to je too....I onda nakon par godina opet isto...Mislim nevjerovatno...Svecenik bi trebao biti covjek kojem se vjeruje ne od koga se bjezi...

descriptionSto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi??? - Page 2 EmptyRe: Sto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi???

more_horiz
takve slučajeve bi crkva trebala, ne opraštati, nego maksimalno kažnjavati, trajnom ekskomunikacijom iz crkve i tužbom za krivično djelo. onda bi se pokazala pravednom.

more_horiz
Istina je napisao/la:
Milsim da tema govori sama za sabe!!!Shocked Zasto je to tako prosirena pojava medu svecenicima?
Hvala!

Znaš li o kojem broju se radi?
U kojem postotku su pedofili zastupljeni u RC.
Znam da je taj postotak vrlo velik u nekim protestantskim zajednicama u RH.
Tamo recimo dav pedofila nose 50% Suspect

Što se stiče RKC taj postotak nije velik ali se uveličava i nikad se zapravo ne daju točni podatci. Recimo postoji samo jedan slučaj osuđenog svećenika i to ne za sexualni odnos s djetetom nego za diranje, no to ne priječi neke da govore o epidemiji valjda zato što tada njihovih 50% ne izgleda tako loše i porazno.
No pedofilija je u nebo vapijući grijeh i zločin te ga društvo treba sankcionirati, u tim slučajevima Katekizam čak dozvoljava upotrebu smrtne kazne paraf 2266. Prema tome ne stoje stvari da se nešto ne može riješiti dapače mislim da bi mnogi protestanti protestirali kad bi se smrtna kazna primjenila na pedofile. Ja nebih protestirao pa makar i pokoji katolički svećenik završio na stratištu. obred

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Istina je napisao/la:
Milsim da tema govori sama za sabe!!!Shocked Zasto je to tako prosirena pojava medu svecenicima?
Hvala!

Znaš li o kojem broju se radi?
U kojem postotku su pedofili zastupljeni u RC.
Znam da je taj postotak vrlo velik u nekim protestantskim zajednicama u RH.
Tamo recimo dav pedofila nose 50% Suspect

Što se stiče RKC taj postotak nije velik ali se uveličava i nikad se zapravo ne daju točni podatci. Recimo postoji samo jedan slučaj osuđenog svećenika i to ne za sexualni odnos s djetetom nego za diranje, no to ne priječi neke da govore o epidemiji valjda zato što tada njihovih 50% ne izgleda tako loše i porazno.
No pedofilija je u nebo vapijući grijeh i zločin te ga društvo treba sankcionirati, u tim slučajevima Katekizam čak dozvoljava upotrebu smrtne kazne paraf 2266. Prema tome ne stoje stvari da se nešto ne može riješiti dapače mislim da bi mnogi protestanti protestirali kad bi se smrtna kazna primjenila na pedofile. Ja nebih protestirao pa makar i pokoji katolički svećenik završio na stratištu. obred

dužnost mi je da, kao moderator, ovdje interveniram. naime, ti si ovdje iznio tvrdnju da su pola protestantskih svećenika pedofili. jesi li svjestan kakva je to optužba? ili smjesta iznesi dokaze za takvu tvrdnju ili se ispričaj protestantima (koji su na ovom forumu brojni) za lažnu optužbu.

more_horiz
Brate Izraelu,

kada bi katolicki vernici verovali samo Bibliju, ili bilo koji drugi vernici, a ne silna predanja, dogme, veroispovesti koje se menjaju u potrebi sa vremenom, ili promenom pape ili glavnog staresine, mnoge stvari bi u crkvi bile drugacije. Problem je sto ljudi veruju filozofiji, teologiji, mudrosti i raznim stvarima koje nisu po Pismu, pa kada ih zadese problemi i neprilike, pitaju se kako je to moguce? Otkud to medju nama? Ali to je samo sve rezultat napustanja Biblije i prihvacanje drugih autoriteta koji se cesto uzdizu iznad autoriteta Pisma i kazu: "Ovo ne znaci to, ovo znaci ovo... Od danas verujemo to i to..."

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Problem čitave ove rasprave je apsolutna nepovezanost s bilokakvim dokumentiranim činjenicama, i većina izjava se temelji na pukim nagađanjima pod utjecajem okoline. Nisam vidio da je itko iznio jedan jedini argument iz nekakve ozbiljne analize da bi potvrdio svoje stajalište, već slušaju prozirnu demagogiju svojeg učiteljstva o babilonskim bludnicama, antikristima i slične oportune insinuacije. Uozbiljimo se.

Vjerujem da brat Izrail nije mislio doslovno ovih 50 %, već je htio naglasiti da ni protestantske ili bilo kojim druge vjerske zajednice nisu imune na devijaciju seksualnih zlostavljanja. Budimo realni, to je poremećaj koji se javlja u svim aspektima društva - vjerskim, kulturnim, političkim, socijalnim, državnim zajednicama i institucijama i nitko nije na njega imun. Ovdje se, suprotno, nastoji insinuirati da se problem seksualnih zlostavljanja odvija samo u Katoličkoj crkvi, što ne samo da nije točno, već je i jedna ozbiljna uvreda u stilu klevetničkih optužbi.

Evo donosim jednu dokumentiranu analizu, koja iznosi na vidjelo pravu pozadinu cijelog problema:

http://www.catholicleague.org/research/abuse_in_social_context.htm

Finally, in the authoritative work by Penn State professor Philip Jenkins, Pedophiles and Priests, it was determined that between 1.2 and 1.7 percent of priests are pedophiles. The figure among the Protestant clergy ranges between 2 and 3 percent.

CONCLUSION

The issue of child sexual molestation is deserving of serious scholarship. Too often, assumptions have been made that this problem is worse in the Catholic clergy than in other sectors of society. This report does not support this conclusion. Indeed, it shows that family members are the most likely to sexually molest a child. It also shows that the incidence of the sexual abuse of a minor is slightly higher among the Protestant clergy than among the Catholic clergy, and that it is significantly higher among public school teachers than among ministers and priests.

Pitanje je samo zašto su medijima u SAD-u ostali slučajevi nezanimljivi, odnosno, ovi iz katoličke sredinu su im prezanimljivi. Nije ni kod nas drugačije - kad izbije neki ''nezanimljiv'' seksualni skandal, obično se za počinitelja stavljaju inicijali i broj godina u zagradu, a kad je riječ o svećeniku senzacionalistički mediji odmah izdaju cijele priloge...

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
dužnost mi je da, kao moderator, ovdje interveniram. naime, ti si ovdje iznio tvrdnju da su pola protestantskih svećenika pedofili. jesi li svjestan kakva je to optužba? ili smjesta iznesi dokaze za takvu tvrdnju ili se ispričaj protestantima (koji su na ovom forumu brojni) za lažnu optužbu.

Daj ne pričaj gluposti, jasno sam rekao neki. To što si se namjerio da vježbaš mišiće na meni je nedostojno spomena, stoga ne samo da se neću ispričati za neko tvoje svaćanje mog posta već izražavam gnušanje na ove tvoje konstrukcije.
Ovdje baljezgate i tvrdite da je naka pošast pedofilije u Katoličkoj crkvi (što je neistina) i od nikog nisi tražio da se ispriča a kad se istom mjerom odgovori odma tražiš ispriku. Eto baniraj me ali nema isprike za ove tvoje degutantne laži.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Bhakti je napisao/la:

Daj ne pričaj gluposti, jasno sam rekao neki. To što si se namjerio da vježbaš mišiće na meni je nedostojno spomena, stoga ne samo da se neću ispričati za neko tvoje svaćanje mog posta već izražavam gnušanje na ove tvoje konstrukcije.
Ovdje baljezgate i tvrdite da je naka pošast pedofilije u Katoličkoj crkvi (što je neistina) i od nikog nisi tražio da se ispriča a kad se istom mjerom odgovori odma tražiš ispriku. Eto baniraj me ali nema isprike za ove tvoje degutantne laži.

nemam te namjeru banirat, iako znam koliko bi ti to želio, da ispadneš žrtva. to je tvoj način komunikacije i u vezi katoličke crkve - skroz ju prikazuješ kao žrtvu nekakvog linčevanja i napadanja bez pokrića. sorry, ali ta demagogija kojom nastojiš zbaciti svaku odgovornost s rkc ti ne ovdje uspijeva.

ispričavam se što nisam primjetio da si rekao da se radi o nekim protestantskim zajednicama, a ne svim. ali svejedno, radi se o otpužbi jednake težine, pa ti još jednom kažem da ili izneseš dokaze za tu optužbu i kažeš konkretno o kojoj se zajednici radi, ili se ispričaj.

od nikog drugog nisam tražio isprike, jer nitko drugi nije protiv nikog izrekao ovu vrstu optužbe (da su im pola svećenika pedofili). i vjeruj mi, nisam zaljubljen u tebe da "vježbam mišiće na tebi". umjesto toga se bolje pitaj zašto ti uvijek stvaraš probleme.

i da ti još jednom naglasim, ja nemam ništa protiv katolika. poznajem puno ljudi koji su iskreni katolici i smatram ih dobrim ljudima.

more_horiz
Čuj postao si moderator s samo 366 postova pa nekako moraš opravdati povjerenje.
Da si htio pošteno postupiti mogao si kad je otvorena tema koja govori o nekom ogromnom broju katolika pedofila no ne tada nisi reagirao nego sada kad sam ja iznio činjenicu ako je u nekima protestantskim zajednicama koje su male i imaju četri člana od toga ako su dvojica pedofili to je 50%.
Pa ili uči matematiku ili se nemoj praviti pametan kad spora zapravo nema, dakle sam si ga iskonstruirao. A da si nepristran prvo bi tražio korekciju jer ogroman broj ne može biti kad nema niti jednog osuđenog svećenika za pedofiluju, što te ta istina ne smeta nego smeta moja tvrdnja?
Uostalom na tvoje nebuloze se neću više osvrtati jer nisu vrijedne.

more_horiz
tada nisi reagirao nego sada kad sam ja iznio činjenicu ako je u nekima protestantskim zajednicama koje su male i imaju četri člana od toga ako su dvojica pedofili to je 50%.
Pa ili uči matematiku ili se nemoj praviti pametan kad spora zapravo nema

Ne bi niti tebi škodilo učiti matematiku s obzirom da kad su Protestantske zajednice u pitanju ne znaš brojiti osim do broja četiri. To čak nije nivo dječjeg vrtića.
A mogao bi i reći kada se već hvališ dokazima koje to Protestantske zajednice imaju samo četiri člana. I 50% pedofila. Možda sam ja član jedne takve Crkve, a da pojma nemam o pedofilima unutar nje.
Daj me prosvijetli molim te.

pozdrav

Euro

more_horiz
Pa Caesare,

Ne znam o kakvim argumentima pricas, ali postoji za mene jedini merodavni argument a to je Bozija Rec, Sveto Pismo i ono sto je Bog rekao. Nikakve vece analize i ezegeze mi nisu nikakav dokaz. Ako je Bog nesto rekao jasno i nedvosmisleno, onda sve analize i dubine koje to osporavaju dolaze sa one suprotne strane. Pa to je toliko jednostavno.
Osim toga Isus je rekao da imamo deciju veru, da budemo kao deca, da budemo siromasni Duhom i da verujemo Njegovu Rec, a ne da sebavimo dubokim analizama i beskrajnim diskusijama i argumentacijama. Stoga mozda moji stavovi deluju neubedljivo ljudima koji su navikli na takvu vrstu komunikacije. Ali za mene REC BOZIJA je jedino sto je u pravu. To je rekao i Apostol Pavle: "Neka svaka covecija rec bude laz, a Moja Istina, kaze Bog." Toliko sto se tice argumenata. U pismu crno je crno a belo je belo. Tama je tama a Svetlo je Svetlo. Medjutim ljudi danas zele SIVU BOJU.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Čuj postao si moderator s samo 366 postova pa nekako moraš opravdati povjerenje.
Da si htio pošteno postupiti mogao si kad je otvorena tema koja govori o nekom ogromnom broju katolika pedofila no ne tada nisi reagirao nego sada kad sam ja iznio činjenicu ako je u nekima protestantskim zajednicama koje su male i imaju četri člana od toga ako su dvojica pedofili to je 50%.
Pa ili uči matematiku ili se nemoj praviti pametan kad spora zapravo nema, dakle sam si ga iskonstruirao. A da si nepristran prvo bi tražio korekciju jer ogroman broj ne može biti kad nema niti jednog osuđenog svećenika za pedofiluju, što te ta istina ne smeta nego smeta moja tvrdnja?
Uostalom na tvoje nebuloze se neću više osvrtati jer nisu vrijedne.

nadam se da ću stići napisati post prije nego što se ispovraćam, jer mi se stvarno gadi do pakla tvoja retorika kojim nastojiš ocrniti mene, a sebe prikazati žrtvom, te na taj način uvjeriti "audijenciju" da imaš pravo. moderator se ne postaje brojem postova, već povjerenjem, ali tko si ti da se ja tebi opravdavam i objašnjavam zašto sam mod?

nadalje, tvoje tvrdnje o protestantskoj crkvi s 4 člana nisu vrijedne ni da ih majmunima govoriš. uzmi stvar ovako - sad ću ja reć: "znam neke župe u kojima su 50% ljudi pedofili". bi li ti preko toga prešao samo tako, ili zahtjevao pojašnjenje o kojim se župama radi i gdje su mi dokazi za to?

sam sebi kopaš jamu, i vjeruj mi da bi puno pametniji, pravedniji i pošteniji čovjek ispao kad bi se ispričao, ali, samo ti nastavi s ovim ponašanjem, pa ćeš uvjeriti i katolike (ako već nisi), da si lažan kršćanin.

more_horiz
Aladin je napisao/la:

Ne znam o kakvim argumentima pricas, ali postoji za mene jedini merodavni argument a to je Bozija Rec, Sveto Pismo i ono sto je Bog rekao. Nikakve vece analize i ezegeze mi nisu nikakav dokaz. Ako je Bog nesto rekao jasno i nedvosmisleno, onda sve analize i dubine koje to osporavaju dolaze sa one suprotne strane. Pa to je toliko jednostavno.
Osim toga Isus je rekao da imamo deciju veru, da budemo kao deca, da budemo siromasni Duhom i da verujemo Njegovu Rec, a ne da sebavimo dubokim analizama i beskrajnim diskusijama i argumentacijama. Stoga mozda moji stavovi deluju neubedljivo ljudima koji su navikli na takvu vrstu komunikacije. Ali za mene REC BOZIJA je jedino sto je u pravu. To je rekao i Apostol Pavle: "Neka svaka covecija rec bude laz, a Moja Istina, kaze Bog." Toliko sto se tice argumenata. U pismu crno je crno a belo je belo. Tama je tama a Svetlo je Svetlo. Medjutim ljudi danas zele SIVU BOJU.

Ni ja moram priznati ne shvaćam o čemu pričaš... mi raspravljamo o tome je li problem seksualnih devijacija prisutan samo u Katoličkoj crkvi ili ih ima drugdje, tj. u kojoj mjeri je gdje prisutan - ne znam gdje se taj odgovor nalazi u sv. Pismu?

more_horiz
Mislim ja da vi dragi moji vodite malo krivo diskusiju.Zlo je zlo,i ne treba ga mjeriti gdje ga ima vise ili manje,nego se treba boriti protiv njega.Pogotovu ovakvo zlo nad neduznim jadnim stvorenjima.Gledala sam jednu emisiju na sjeveru Njemacke,majka je prodavala bebu djevojcicu od 6 mjeseci pedofilima.Recite vi meni sto su bili ti ljudi,protestanti ili katolici ili zlikovci,skupa s majkom?

more_horiz
ZLIKOVCI!!!!!!!

Ma meni nije problem da znam da se u Crkvi nalaze sotonisti, to jest ljudi koji nisu u Hristu, niti je On u njihovim srcima.

Ali se cudim, sto ih glavesine njihovih Crkava stite i pruzaju im podrsku.

Po rodovima cemo poznati laznjake. To je Isus rekao.

To su oni za koje Pavle u Rimljanima kaze: ne samo da cine te gadosti, vec i podrzavaju one koji cine to isto.

Fuj, pa zar nam trebaju veci dokazi da neko nije od Boga.

more_horiz
Pa kao nema dokaza?Pa u Americi samo RK Crkva placa 161 mlijardu dolara obiteljima koje su napastvovane od strane svecenika...Optuzeno je preko 226 svecenika...Pa zar ti negledas vijesti?U Hrvatskoj je do sada samo PRIJAVLJENO 40 pedifilskih afera...Ove godine samo:Jedna u Sisku, jedna na Rabu, jedna u Rijeci, jedna u Splitu....Od strane svecenika...Milsim na Hrvatsku naravno!
Pa non stop vijesti grme o tome....Jeli ti to kad cujes okrenes glavu ili sto Izraile?
A sto se tice 50 % protestantskih svecenika vjerovatno i njih ima ali je nisam ni za jedan slucaj cula u javnosti.

more_horiz
Istina je napisao/la:
Pa kao nema dokaza?Pa u Americi samo RK Crkva placa 161 mlijardu dolara obiteljima koje su napastvovane od strane svecenika...Optuzeno je preko 226 svecenika...Pa zar ti negledas vijesti?U Hrvatskoj je do sada samo PRIJAVLJENO 40 pedifilskih afera...Ove godine samo:Jedna u Sisku, jedna na Rabu, jedna u Rijeci, jedna u Splitu....Od strane svecenika...Milsim na Hrvatsku naravno!
Pa non stop vijesti grme o tome....Jeli ti to kad cujes okrenes glavu ili sto Izraile?
A sto se tice 50 % protestantskih svecenika vjerovatno i njih ima ali je nisam ni za jedan slucaj cula u javnosti.

Smirimo frustracije i sagledajmo objektivno situaciju... pedofilskih prijestupa ima i u protestantskim zajednicama, samo što nećeš čuti za njih jer postoji stotinjak denominacija i onda svatko može oprati ruke kad se dogodi neki skandal.

more_horiz
Bi li protestanti bili za to da se pedofilima dosuđuje smrtna kazna?
Ja bi bio za to i katekizam ne priječi takvo što, dakle ako vam ovo ne služi samo za blaćenje katolika kao takvih podržite inicijativu, ta ako ste u pravu pobit će se more katoličkih svećenika.
Nego se vi možda bojite da će nestati čitave protestantske zajednice pa ne podržavate tu ideju. Wink

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply