Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi???

power_settings_newLogin to reply
+12
Euro
Caesar
Izrail
Aladin
Medeni
Bhakti
mickey_mouse
Hell master
Naomi
ILIJA
Fazlija
Istina
16 posters

descriptionSto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi??? EmptySto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi???

more_horiz
Milsim da tema govori sama za sabe!!!Shocked Zasto je to tako prosirena pojava medu svecenicima?

Hvala!

descriptionSto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi??? EmptyRe: Sto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi???

more_horiz
Osobno mislim da su monaski redovi svih religija, jednako buddhisticki, krscanski, hinduisticki i sl. prije svega pribjezista za mnoge profesionalne religiozne parazite raznih vrsta, koji zele izbjeci drustvene obaveze, rad i odgovornost.

Tako cete u svim redovima primjetiti ogromnu vecinu ljudi vrlo osrednjih kvaliteta, koji da nisu postali redovnici/ice bi u svakodnevnom zivotu vjerovatno bili sasvim ispodprosjecni ljudi. To je uvijek opasnost svakog monaskog zivota, bez obzira na vjersku pripadnost. No, u isto vrijeme redovnicki zivot pruza mogucnost najsnaznijim duhovnim umovima da se potupno ispolje i zablistaju. Redovi su uvijek bili i mjesta cuvanja duhovne nauke i prakse.

Kako god okrenes, u redovima se uvijek potencijalno gomilaju nesposobni i lijeni paraziti koji zele zivjeti na tudji racun. Kada se to gomilanje poveca preko razumne mjere, i kada u redovima nema snaznih duhovnih umova da svojim utjecajem zauzdaju izopacanje, onda se svakakvi drugi kriminalci pocinju okupljati. Ne samo lijencine, nego i svakakvi izopacenjaci pervertiti i sl. Slucaj onog sjemenista u Austriji gdje su se organizirano okupljali homoskesualci govori u prilog tome da to nije bila samo slucajna pojava.

S druge strane ako u duhovnom ucenju postoji potiskivanje spolnosti, onda se ona kod svih pripadnika (ne samo kod redovnika/ica) izopacuje do neke mjere. Kada se potiskivanje poklopi s gore navedenim socijalnim rizicima, nije nemoguce da se dogode masovne pojave moralnih prijestupa.

Naravno, vjere koje nemaju redovnicke zajednice su manje podlozne spolnim izopacenjima jer svecenici/ice zive u braku, a laicki clanovi koji imaju odredjene spolne neuravnotezenosti ne zauzimaju visoka mjesta u hijerarhiji. No, i kod takvih se s veremena na vrijeme dogode slicni skandali, iako ne u tom obimu.

descriptionSto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi??? EmptyRe: Sto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi???

more_horiz
Pisano je, a ispunila se na njima Rijec Bozja:"RIM 1:21 Jer kad spoznaše Boga, ne proslaviše ga kao Boga, niti mu zahvališe, nego zaludješe u svojim mislima, i potamnje nerazumno srce njihovo.

RIM 1:22 Kad su govorili da su mudri, postadoše ludi.

RIM 1:23 I pretvoriše slavu besmrtnoga Boga u obličje smrtnoga čovjeka i ptica i četveronožaca i gmazova. RIM 1:24 I zato ih predade Bog u željama njihovih srdaca u nečistoću, da sramote sami tjelesa svoja,

RIM 1:25 Koji pretvoriše istinu Božju u laž, i većma iskazivaše čast i služiše stvorenju nego Stvoritelju, koji je blagoslovljen u vijeke. Amen.

RIM 1:26 Zato ih predade Bog sramotnim strastima, jer žene njihove pretvoriše naravno općenje u ono, što je protiv naravi.

RIM 1:27 A tako se i muškarci, ostavivši naravno općenje sa ženom, raspališe željama svojim jedan na drugoga, i muškarci su s muškarcima činili sram, i sami su na sebi primali zasluženu plaću za svoju zabludu.

RIM 1:28 I kako nijesu marili da spoznaju Boga, zato ih Bog predade pokvarenom mišljenju, da čine, što ne valja,

RIM 1:29 Da budu napunjeni svake nepravde, zloće, bludnosti, lakomstva, pakosti, puni zavisti, ubojstva, svađe, lukavstva, podmuklosti, doušnici,

RIM 1:30 Klevetnici, bogomrsci, uvredljivci, oholice, naduti, izmišljači zala, nepokorni roditeljima, RIM 1:31 Nerazumni, nevjere, bez srca, nepomirljivi nemilostivi.

RIM 1:32 Oni, istina, znadu odredbu Božju, da oni, koji to čine, zaslužuju smrt; ipak oni to čine, dapače i odobravaju onima koji to čine.

Gospod sa onima koji ga ljube.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Osobno mislim da su monaski redovi svih religija, jednako buddhisticki, krscanski, hinduisticki i sl. prije svega pribjezista za mnoge profesionalne religiozne parazite raznih vrsta, koji zele izbjeci drustvene obaveze, rad i odgovornost.

Tako cete u svim redovima primjetiti ogromnu vecinu ljudi vrlo osrednjih kvaliteta, koji da nisu postali redovnici/ice bi u svakodnevnom zivotu vjerovatno bili sasvim ispodprosjecni ljudi. To je uvijek opasnost svakog monaskog zivota, bez obzira na vjersku pripadnost. No, u isto vrijeme redovnicki zivot pruza mogucnost najsnaznijim duhovnim umovima da se potupno ispolje i zablistaju. Redovi su uvijek bili i mjesta cuvanja duhovne nauke i prakse.

Kako god okrenes, u redovima se uvijek potencijalno gomilaju nesposobni i lijeni paraziti koji zele zivjeti na tudji racun. Kada se to gomilanje poveca preko razumne mjere, i kada u redovima nema snaznih duhovnih umova da svojim utjecajem zauzdaju izopacanje, onda se svakakvi drugi kriminalci pocinju okupljati. Ne samo lijencine, nego i svakakvi izopacenjaci pervertiti i sl. Slucaj onog sjemenista u Austriji gdje su se organizirano okupljali homoskesualci govori u prilog tome da to nije bila samo slucajna pojava.

S druge strane ako u duhovnom ucenju postoji potiskivanje spolnosti, onda se ona kod svih pripadnika (ne samo kod redovnika/ica) izopacuje do neke mjere. Kada se potiskivanje poklopi s gore navedenim socijalnim rizicima, nije nemoguce da se dogode masovne pojave moralnih prijestupa.

Naravno, vjere koje nemaju redovnicke zajednice su manje podlozne spolnim izopacenjima jer svecenici/ice zive u braku, a laicki clanovi koji imaju odredjene spolne neuravnotezenosti ne zauzimaju visoka mjesta u hijerarhiji. No, i kod takvih se s veremena na vrijeme dogode slicni skandali, iako ne u tom obimu.

Fazlija;Pa sa ovim se cak mogu i sloziti.Mislim da si u pravu 90% po meni,ali jedino sto ja mislim da nisi u pravu jest da je ipak dokazano da je puno vise pedofila u redovima RK Crkve nego u bilo kojim drugim redovima,bilo kojih drugih religija..Mene zanima zato...

Ilija;lijepo si ti to napisao.Ali ovaj se citat iako krivo preveden u nasoj Bibliji odnosi toboz na homosexsualce koji sa pedofilima nemaju apsolutno nikakve veze.Jedno je dobrovoljno uvjerenje i dogovor dvoje ljudi i ne oduzimanje nicije slobode ili cinjenje nikakvo krivicno dijelo,drugo je napastvovanje neduzne djece na naj okrutniji nacin,oduzimajuci im nesto predragocijeno...Znam da je misija Crkve da to dvoje poveze i izjednaci,ali to nije isto niti ce ikad biti isto...

more_horiz

Zasto mislis da je kriv prevod, moram da koristim ovaj, zbog latinice jer imam samo saricev i od stvarnosti...

RIM 1:28 I kako nijesu marili da spoznaju Boga, zato ih Bog predade pokvarenom mišljenju, da čine, što ne valja,

RIM 1:29 Da budu napunjeni svake nepravde, zloće, bludnosti, lakomstva, pakosti, puni zavisti, ubojstva, svađe, lukavstva, podmuklosti, doušnici,

Ne radi se samo o homoseksualcima vec i drugim gadostima i pokvarenostima zato ih Bog predade pokvarenom mišljenju, da čine, što ne valja, ....... da budu napunjeni svake nepravde, zloće, bludnosti

more_horiz
Zašto su ljudi pedofili, lezbijke i ostalo? Zato što u njima jeste skrivena požuda. Osim toga, da bi netko bio poremećen seksualno, strvoreni su najprije uvjeti za to.
Seksualnost je jako povezana s unutarnjim proživljavanjima. Ja nisam zadovoljna što se danas premalo psihologa i dušobrižnika nalazi na vodećim mjestima u crkvi. Mislim da bi se crkvene službe trebale raspodjeliti i svakom dati mjesta za rad s onim u čemu je najbolji, da bi se ljudima moglo pomoći.

Način bogoslužja se u crkvama pretvorio u kazalište i dobro izvedene priredbe, površinskog religioznog sadržaja. Pedofili nisu samo sramota njihova nego i naša. Mi svi zajedno trebamo kreirati i raditi na duhovnom pročišćenju i rastu. Gdje su sposobni ljudi u crkvama kojima se može prići i kazati: ja imam problem sa seksom! Nikome! Zato što u crkvama sjede ljudi koji su na pijedestalu i imaju verzije programa koje će iznijeti pred vjernike, koji su presretni što im nitko ne zadire u dubinu gdje ima svega i svačega, jer nitko ne zna što bi s tim napravio.

A svi mašu Biblija, Biblija,Biblija.... a grijeh raste i raste...u mislima, djelima, osjećajima...

I, gdje smo ono zaboravili Isusa i Silu Duha Svetoga? Kad će oni doći na red na našem crkvenom programu?

more_horiz
Naomi je napisao/la:
Zašto su ljudi pedofili, lezbijke i ostalo? Zato što u njima jeste skrivena požuda. Osim toga, da bi netko bio poremećen seksualno, strvoreni su najprije uvjeti za to.
Seksualnost je jako povezana s unutarnjim proživljavanjima. Ja nisam zadovoljna što se danas premalo psihologa i dušobrižnika nalazi na vodećim mjestima u crkvi. Mislim da bi se crkvene službe trebale raspodjeliti i svakom dati mjesta za rad s onim u čemu je najbolji, da bi se ljudima moglo pomoći.

Način bogoslužja se u crkvama pretvorio u kazalište i dobro izvedene priredbe, površinskog religioznog sadržaja. Pedofili nisu samo sramota njihova nego i naša. Mi svi zajedno trebamo kreirati i raditi na duhovnom pročišćenju i rastu. Gdje su sposobni ljudi u crkvama kojima se može prići i kazati: ja imam problem sa seksom! Nikome! Zato što u crkvama sjede ljudi koji su na pijedestalu i imaju verzije programa koje će iznijeti pred vjernike, koji su presretni što im nitko ne zadire u dubinu gdje ima svega i svačega, jer nitko ne zna što bi s tim napravio.

A svi mašu Biblija, Biblija,Biblija.... a grijeh raste i raste...u mislima, djelima, osjećajima...

I, gdje smo ono zaboravili Isusa i Silu Duha Svetoga? Kad će oni doći na red na našem crkvenom programu?

U potpunosti si u pravu!Nema vise vremena u nasim Crkvama za kvalitetu nego kvantitetu.Ljudi su foxusirani na koliko ce ljudi biti u Crkvi ne na kakvi su oni krscani...I jos nesto...Pa kao dusobriznici mogu biti vazni u Crkvi kad su Pastori oni koji prvi lijece svoje frustracije komandirajuci okolo...Nema vise vremena ni prostora za dusobriznistvo...A o osudi i samopravednosti nemogu ni govoriti jer naprosto nije normalno koliko se ljudi naziva krscanima a glavna rijec u njihovim vokabolarima je OSUDA...Ljude je strah govoriti o svojim slabostima i grijesima jer nebi nasli potporu nego osudu...

more_horiz
Ma uzasnut sam tolikim brojem pedofila.

more_horiz
to je stanje crkve... sve govori samo za sebe...

more_horiz
To je stanje Crkve i drustva i ne samo katolicke Crkve nego i mnogih onih koji misle da su savrseni:D ,a ovdje ih je mnogo...
Nego di su sad oni braca i sestre koji podrzavaju Katolicku Crkvu?Nevidim ih na ovom topicu...Very Happy
Svi pricamo o svojim dobrim stranama,a zasto ne priznajemo i svoje grijehe kao sto i Biblija kaze?

more_horiz
izluđeni su..

more_horiz
mislim da je glavni problem u celibatu.....covjek nije stvoren da bude sam...i kako svecenik moze davati savjete o odgoju i braku ako on to nije dozivio i ne moze da to razumije.....
ako ne mogu imati zene, oni jednostavno izokrenu pravilnu moralnu sliku u sebi, pa ne biraju nacin kako da zadovolje svoje seksualne potrebe, pa onda postaju homoseksualci, a i vidimo pedofili.....ne vidim drugi problem.....
ali vidimo taj problem pedofila ne samo u crkvi, tako da to smatram jednom bolešću (bez uvrede), ali to nemoze biti normalno......nemoral se prosirava, i to je jos jedan znak da je II.Kristov dolazak blizu......

more_horiz
Da biti pedofil je definitivno bolest jer napadas neduzno dijete i uzima mu njegovu nevinost...to mogu samo bolesnici, ali i njima treba pomoc odnosno Bog...Mislim i ja da je problem u celibatu!!!!

more_horiz
kratko i jasno: kriv je prisilni celibat.

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
kratko i jasno: kriv je prisilni celibat.

Prisilni celibat je sasvim u redu jer ako je pravi svećenik Kristov pastir,onda su
mu stado svi ljudi.Pošto se KC smatra Petrovim nasljednikom onda bi bilo u redu da rade isto ono što su Petar i ostali radili,a to je istjerivanje zlih duhova.
Na žalost tu ulogu su preuzeli raznorazni doktori koji su bez nekakve vjere, pa su prema tome su i ograničeni u ozdravljanju ljudi.obred

more_horiz
Mislim o tome sve najgore. Inace to samo odrazava duh Rimokatolicke crkve. Buduci da je ona crkva opisana u Otkrivenju 17 i 18, Pismo kaze da su s njom bludnicili kraljevi zemaljski i da je njena casa (nauka i ucenje) puna bluda i gadosti kojima opija sve narode koji su pod njom. To je crkva koja tvrdi da je Hrist njen muz, a ipak vodi ljubabv i sa svetom, tako da je ona preljubnica i bludnica. Buduci da je takav bludni duh u crkvi i njeni vernici imaju problema sa slicnim stvarima. Rimokatolicka crkva i sve ostale religije koje namecu bremena ljudima i brane svojima zeniti se, oni ih guraju u ruke Sotoni i njegovoj pozudi, jer oni moraju naci kanal za prirodnu seksualnost koja je u njima a sputana je dogmama crkve i veroispovestima nacinjenih od ljudi a ne Bozijom Reci.
Evo neki citati o tome koji su nedvosmisleni i svacije tumacenje toga mimo onoga sto je napisano nema nikakvog smisla.
I. Timotejeva 4
A Duh izričito kaže da će u poslednja vremena neki odstupiti od vere, obratiće pažnju na varljive duhove i demonske nauke, 2 u licemerju lažljivaca, koji su žigosani u svojoj savesti, 3 koji zabranjuju stupanje u brak, traže da se uzdržava od jela, koja je Bog stvorio da ih sa zahvalnošću uzimaju verni koji su poznali istinu.
Ili I. Korincanima
ali zbog bluda svaki neka ima svoju ženu, i svaka žena svoga muža.
A neoženjenima i udovicama velim: dobro im je ako ostanu kao što sam i ja.
Ali ako ne mogu da se uzdržavaju, neka stupe u brak, jer je bolje stupati u brak nego raspaljen patiti.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Pa sa ovim cu se cak sloziti....Mislim da jest problem u Celibatu a i u prikrivanju koji je jako izrazit u RK Crkve...kad jednom priznali i pokajali se pred bogom mozda bi im Bog i oprostio...U biti sigurno bi im oprostio..ali gdje nema iskrenog pokajanja i zelje ze oprsotom tu nema ni iskupljenja...
takve stvari nad malom djecom raditi...Po tko jos moze vjerovati svecenicima?To nije neka pojava koja je relativna ili ih je par nego to je sve veca pojava u RK CRkvi..Uzmite samo koliku odstetu placa sad RK Crkva samo u Americi radi toga...

more_horiz
Rimokatolicka crkva nije toliko dominatna u Severnoj Americi pa placa silne milione dolara ostete. Sta mislite kako je u zemljama Evrope i juzne Amerike, itd, gde ljudi ne smeju da se bune zbog dominacije Rimske crkve. Pa kada bi se tamo otkrila sva njena dela i dela njenog svestenstva, pa verovatno ni milijarde dolara ne bi mogle otplatiti sva njena dela. Bili bi to bukvalno mozda milioni zlostavljanih vernika, ali to je druga prica. Svakako, da sam svestenik jedne takve crkve i da imam Bibliju u rukama i vidim sva dela koja ta crkva cini, verovatno bi se odvojio od svega toga i poceo samostalno propovedati ono sto pise u Bibliji.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply