Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi???

power_settings_newLogin to reply
+12
Euro
Caesar
Izrail
Aladin
Medeni
Bhakti
mickey_mouse
Hell master
Naomi
ILIJA
Fazlija
Istina
16 posters

descriptionSto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi??? - Page 7 EmptyRe: Sto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi???

more_horiz
O da zaboravio sam da kazem i to, da ja verujem da i oni koji podrzavaju homoseksualizam takodje trebaju jednu dozu ognjenog jezera.

Eto kao da sam grub, ne?

Pa ako vi koji verujete da covek, dete, starica, vasa majka ili brat kao i rodbina, pravedno po Bogu ako se ne pokaju treba da budu u vecnom paklu, sto ja ne bi za takve gore navedene, zeleo da odu u vecni oganj i budu zauvek unisteni, da ih vise nikada ne vidimo niti cujemo za njih.

descriptionSto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi??? - Page 7 EmptyRe: Sto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi???

more_horiz
sorry, ali ne možeš poistovjećivati homoseksualce i pedofile, jer ovi prvi ako nekome štete, onda su to oni sami, a ovi drugi ne 'ako štete', nego SIGURNO štete, i to drugima, i to maloj nevinoj djeci!

more_horiz
Molitelju!Ja nemam pravo nikome nista zabranjivati jer cak ni Bog sam to nemoze,ali mogu zamoliti da se te dvije stvari ne poistovjecuju jer to daje drugim ljudima koji su slabih razumskih kapaciteta dojam da je to isto i da homosexsualce treba privoditi, mrziti i proganjati bas kao i pedofile, sto nikako bas kao i sta Bhakti kaze nije isto...Cak ni pedofile se nesmije mrziti nego im se u sklopu institucija pravosuda treba pomoci...Jer ljude po krscanskom vjerovanju ne mrzimo nego ih ljubimo bez obzira nea njihov grijeh, a grijeh mrzimo,zar ne?Kao sto sam vec rekla jedno je uzasan sexsualni delikt odraslog covjeka nad dijetetom, drugo je dobrovoljan odnos dvoje ljudi...Sto je cak i jednoj malo blago retardiranoj djevojci koja dolazi k meni na terpaiju jasno,ali ako tebi nije ok,misli sto hoces,ali ja cu uvijek upozoriti sto jest istina da drugi ljudi nebi neke stvari krivo shvacali....
Sto se tice ognja i raja, pa ja recimo zelim i vjerujem da ce Bog u pakao baciti sve ohole i bezobrazne krscane, koji misle da su u pravu u svemu sto rade, koji svojim manipulatorskim idejama truju krscansku zajednicu i odbacuju od krscansktva milijune ljudi...Sve one Pastore i propovjednike koji se voze avionima i hodaju okolo u aramani odjelima i propovjedaju da ako nemas njihov prosperitet nisi dobar krscanin,ili sve one ja ih nazivam krscanskim sektasima koji ukidaju slobodu koju nam je Isus dao za zdrav i normalan zivot i stvaljaju svoja pravila kako bi s tim zivjeli svoju bolest i s time druge vjernike drze u saci strahom i Bozijom osvetom, a recimo smatram da ce homsoexsualci koji su cijeli zivot progonjeni od tih i tahvih ako zaista vole Boga u zadnji dan biti spaseni...Bas kao sto Isus kaze tko bi prvi taj je zadnji tko bi zadnji taj je prvi...Recimo ja to vjerujem i zelim, a vidjet cemo na kraju tko ce biti u pravu....

more_horiz
Dobro si me naribala, i to zato samo sto ne zelis da razumes sta drugi sagovornik hoce da kaze.

Dok se trudis da pokazes kako si visoko svesna, dotle nemas sluha za druge.

U sustini se slazem sa tobom, ali sam srecan sto ce tome jednog dana doci kraj.

more_horiz
Ujedno, ti ovde najavise udaras po ljudima. A kao ljudima hoces da podignes svest.

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
Dobro si me naribala, i to zato samo sto ne zelis da razumes sta drugi sagovornik hoce da kaze.

Dok se trudis da pokazes kako si visoko svesna, dotle nemas sluha za druge.

U sustini se slazem sa tobom, ali sam srecan sto ce tome jednog dana doci kraj.

Dragi molitelju ja zaista neznam o cemu ti govoris...Nitko te nije naribao nego sam ti rekla svoje msiljenje kao sto si i ti meni...Meni je jako zao sto ti mislis da ja govorim s visoka,jer to ne radim niti mislim tako...Moje rijeci nisu bile napisane u toj namjeri zaista nego samo zelim iznjeti svoje videnje i svoje osobno iskustvo kao osobe koja radi sa takvim ljudima....Inace ja ti si prvi napisao da zelis da svi koji podrzavju homsexsulaziam odu u pako sto se indirekto ticalo i meni iako takav tip ponasanja ja direktno ne podrzavm,pa sam ti samo napisala sto ja mislim tko ce i tko nece ici raj ili pako onako kako ja to dozivljavam iz svog iskustva...Zar ja nesmijem reci sto mislim isto tako?I sto se tice udranja po ljudima ja savrseno dobro mogu razgovarati sa ljudima kad ti ljudi iako imaju drugacije misljenje od mene s menom isto tako RAZGOVARAJU i misle sa svojim mozgom kao sto mozes sad vidjeti pod topicom oko za oko,a oni koji misle da su iskljucivo u pravu tima se nista nemoze reci niti objasniti a kamoli s njima diskutirati i to nezelim i s tim ljudima i ne razgovaram i onda mozda ispadne da govorims visoka...Meni covjek kad dode po pomoc onda mu ja i pomognem a onaj koji misli da je netreba necu trati svoje vrijeme.Pomolit cu se za njega i predati ga Bogu...Drugo ne mogu...Ako me neko uvazava kao i ja njega i zeli cuti i razumjeti moje misljnje a nemora ga prihvatiti onda s tim ljuudima i razgovaram jer i ja i oni mozemo nesto od toga nauciti i to i jest princip medusobne izgradnje i ljubavi...
Kao sto ni ti nevolis da te netko napada ni ja nevolim jer sam ipak iako struke koje jesam i ja samo covjek,ali uvijek pokusavam mada neuspjevam uvijek shvatiti i reci sto je u biti iza odredenog ponasanja nekog covjeka...
Opasno je igrati se pojomovima kao pedofilija i zato sam morala regrati kako jesam, jer to nije bezazlezno diskutiranje nego veoma opasno i bolesno oboljenje...
Nadam se da sam ti uspjela objasniti sto zaista mislim i nisam zeljela nikoga uvrijediti ili napasti...

more_horiz
Razumeo sam te. Medjutim nisam stekao dojam da ti mene razumes. Nije ni vazno.

Samo ja nisam toliko osetljiv, i navikao sam da me ljudi ne shvate tako lako.

more_horiz
Da molitelju nakon tolikih misljnja i zivotnih prica koje sam u zivotu cula osjetljiva sam bas na one rijeci koje izlaze iz tvojih usta... Very Happy Vjeruj mi da to nema nikakve veze sa osjetljivoscu nego sa zeljom da izrazim svoje misljenje i pomognem drugima,ako mogu,ali to opet neznaci da znam sve ili bolje od drugih...
Nego sto vi svi mislite o onom slucaju homosexsualca koji je izbacen iz RK Crkve radi toga a pedofile se skriva i zasticuje...Nije li to licimjerje?

more_horiz
da to je veliko licemjerje,ja kao dijete sam imalalose iskustvo sa svecenikom,tako da se danas bojim ici u crkvu..... Embarassed jer neznam kome mogu vjerovati,to je grozna stvar,pogotovo za malu dijecu,a jedna stvar me zanima-neznam koji je to pravac katolicke vjere,koji dozvoljava da se svecenici zene,kad bi to bilo i kod nas takve se stvari nebi desavala,ako nisam upravu ispravite me molim.....

more_horiz
Slusaj draga moja jenny, ne treba se, bar ja tako zamisljam, stideti zbog gadosti onih koje ce jednog dana Gospod kazniti. Ne vidim u tebi nikakvu krivicu ili razlog da se osecas ti lose zbog nekog gada svestenika.

Ujedno ne verujem da bi takvim ljudima bilo dobro dozvoliti da se zene, jer bi izgleda svoju rodjenu decu napastovali.

Zao mi je sto na ovoj zemlji nema zakona i pravde, pa bi takvi ljudi, svi, sto se mene tice zauvek otisli u vecna lovista. Ali moj je utisak da zakon i ljudi zla, stite takve monstrume.

Ali hvala Bogu sto nece pobeci od Bozje kazne.

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
Slusaj draga moja jenny, ne treba se, bar ja tako zamisljam, stideti zbog gadosti onih koje ce jednog dana Gospod kazniti. Ne vidim u tebi nikakvu krivicu ili razlog da se osecas ti lose zbog nekog gada svestenika.

Ujedno ne verujem da bi takvim ljudima bilo dobro dozvoliti da se zene, jer bi izgleda svoju rodjenu decu napastovali.

Zao mi je sto na ovoj zemlji nema zakona i pravde, pa bi takvi ljudi, svi, sto se mene tice zauvek otisli u vecna lovista. Ali moj je utisak da zakon i ljudi zla, stite takve monstrume.

Ali hvala Bogu sto nece pobeci od Bozje kazne.

Draga Jenny!

Slozit cu se u svemu sto ti je molitelj rekao.Zaista se nemas cega plasiti ili da te bude sram...Ljudi su gresne naravi i grijeh ce uvijek gospodariti njima,ali ti za to nisi kriva niti se trebas plasiti.Mozes uciniti nesto za sebe.Mozes se javiti psihologu ili nekom duhovnom savjetniku iz svoje Crkve da ti pomogne u prevladavanju tog straha i izkustava u proslosti...To jako bitno za nastavak tvog zivota u buducnosti.Jer rane ne prolaze samo tako...Treba ih lijeciti bas kao i normalne tjelesne rane...Uz pomoc psihologa i ljubavi Bozije....

Neznam nista od tvom slucaju,ali bi tako pocinitelja inace trebalo prijaviti vlastima makar i anonimno kako nebi tu istu stvar cino drugima.....

I ja mislim kao i molitelj mislim da zenidba nebi nista ucinila takvim pojedincima nego bi svoje bolesti zivjeli nad svojom djecom ali bi zenidba pomogala ostalim svecenicima da ne postanu pedofili ili silovatelji jer bi im te tjelesne potrebe bile ispunjene...

Ako zeli razgovor mozes mi se javiti i privatno preko privatne poruke...

more_horiz
http://protestantzg.wordpress.com/

Tarcisio Tadeu Spricigo bio je katolički svećenik u Brazilu, sada je u zatvoru. Crkva je prikrivala ono što se događalo. Prvi put optužen je za zlostavljanje 1991., četri puta je zbog toga mijenjao župu, svaki put je opet zlostavljao djecu. Crkva ga nije prijavila policiji.

Spricigo je živjeo tri vrata od jedne svoje žrtve, vjerojatno se nikada ne bi saznalo za ono što je radio da petogodišnji dječak nije jednog dana došao baki i rekao: “Bako, znam kako voditi ljubav.“

Katolička crkva naredila je dječakovoj obitelji da šuti o tome, druga djeca su ga zadirkivala i zvala “svećenikova mala žena”.

Međutim, policija je sumnjala na njega i napravila pretres, sud ga je osudio na 15 godina zatvora. Međutim ono što je šokiralo sve, bio je njegov dnevnik u kojem je opisao kako pronači idealnu žrtvu…

“Godina: 7, 8, 9, 10
Spol: muško
Socijalni status: siromašan
Obiteljska situacija: sin bez oca, sa usamljenom majkom ili sestrom
Gdje tražiti: na ulici, u školi i u obitelji
Kako ih privući: lekcije gitare, zbora ili ministrant
Vrlo bitno: sprijateljiti se sa obitelji
Ako je moguće: dečko koji traži ljubav, mir i koji te cijeni. potreban mu je otac i nema seksualnih skrupula
Moj stav: vidi što dječak voli, onda ga pitaj da mi da sebe meni kao sredstvo plačanja poklona“

“Uvijek budi dominantan. Budi brižan i ne požuruj. Nemoj postavljati pitanja, nego budi siguran. Zgrabi dečke koji trebaju sigurnost i u potrebi su, koji nemaju oca i koji su siromašni. Izbjegavaj bogatu djecu.”

Felix Barbosa Carreiro, jedan drugi svećenik uhvaćen je u hotelskoj sobi sa četvoricom mladića “na djelu”.

Jedan dječak ovako je opisao iskustvo sa Edson Alves dos Santos-om (također katoličkim svećenikom):

“Svećenik sa mnom čini ono što muškarac čini sa ženom. Skine me do gola, zadigne habit, stavi me na svoja koljena, veli mi da budem miran…“.

Vatikan kaže da je 10% katoličkih svećenika u Brazilu uključeno u prijestupe spolne naravi (među njima zlostavljanje djece i žena) (link).

U Hrvatskoj toga zasigurno nema. To se događa nekom drugom i negdje drugdje. Ili možda ima ali djeca/roditelji šute?

more_horiz
Detalji
Svećenik mi je izgrebao sina i nazvao ga stokom Piše: Suzana Lepan/EPEHA
Foto: Damir Glibušić/Cropix
Sto mislite o ogromnom broju pedofila u RK Crkvi??? - Page 7 Svecenik.wide.3

Svećenik demantira da je dječaka tresao i izgrebao, ali ne poriče da je do svojevrsnog sukoba došlo

OSIJEK - Svećenik je na vjeronauku uhvatio moga 13-godišnjeg sina za lice, tresao ga i govorio mu da je stoka. Dijete mi je kući došlo plačući, s ogrebotinama koje mu je zadao Mato Sočković, župnik Župe Svetog Josipa iz Josipovca - rekla nam je A. T., majka učenika D. T. iz Josipovca kod Osijeka.

Incident se, tvrdi ona, dogodio u četvrtak na večer, a sina je sutradan odvela liječniku. Bio je, kaže, blijed i uplašen, a navodno mu je od stresa pukla žilica u uhu pa svakodnevno ide na liječničke preglede. Majka je odmah otrčala svećeniku po objašenjenje.

- I meni je rekao da mi je sin stoka te da mu pravi nered na vjeronauku, no preostalih pet ili šest učenika koji su bili u razredu toga dana tvrde kako mali nije učinio ništa - kaže naša sugovornica. Dodaje i kako je svećenik u četvrtak na vjeronauku zamahnuo rukom prema još jednom učeniku, ali se on izmaknuo. Majka tvrdi kako to nije bilo prvi put da se dogodio sličan incident.

- I ranije je djecu nazivao pogrdnim imenima i vukao ih za kosu - kaže majka dodajući kako je njezin sin dobar učenik. Svećenik, pak, demantira da je dječaka tresao i izgrebao, ali ne poriče da je do svojevrsnog sukoba došlo.

- Nisam ga tukao niti ga nazvao stokom, to nije moj rječnik.

Samo sam ga izgurao iz razreda jer mi je pravio nered. Što sam trebao, škakljati ga, a on mi je razorio radnu grupu? - kazao nam je župnik Sočković (68). Dodao je kako ima 46 godina svećeničkog staža i ima pravo zahtijevati red, rad i disciplinu, a ako ih nema, sam će ih napraviti. - Dječak je problematičan - rekao sam to i njegovoj majci. Ako ga obitelj nije odgojila, postoje institucije gdje se takvi preodgajaju. Kome je vjeronauk teret, ne mora dolaziti na satove - rekao je župnik dodajući kako će svoje ponašanje, ako treba, opravdati pred biskupom.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,11,11,,140698.jl

Je li ovako sto dopustivo???

more_horiz
Dakako da nije dopustivo, samo što takve stvari treba dokazati, a ne, kao što je odlika suvremenog novinarstva, ljude mimo pravosuđa linčovati i klevetati. Uostalom, ni današnja djeca nisu nevinašca. Generacije odgajane u redu, radu i disciplini u školama, odrasle su u ozbiljne i poštene ljude, dok od ovih današnjih imamo samo vijesti o tučnjavama i ubojstvima. Nije bitno što se oni svake subote tuku bokserima i palicama po ulicama, ali ako ga slučajno pljusneš na ispitivanju u policijskoj postaji, to je zlostavljanje, plač, sablazan, novine, televizija itd. Nije ni čudo da današnje društvo srlja u propast.

more_horiz
haim je napisao/la:
Dakako da nije dopustivo, samo što takve stvari treba dokazati, a ne, kao što je odlika suvremenog novinarstva, ljude mimo pravosuđa linčovati i klevetati. Uostalom, ni današnja djeca nisu nevinašca. Generacije odgajane u redu, radu i disciplini u školama, odrasle su u ozbiljne i poštene ljude, dok od ovih današnjih imamo samo vijesti o tučnjavama i ubojstvima. Nije bitno što se oni svake subote tuku bokserima i palicama po ulicama, ali ako ga slučajno pljusneš na ispitivanju u policijskoj postaji, to je zlostavljanje, plač, sablazan, novine, televizija itd. Nije ni čudo da današnje društvo srlja u propast.

Moramo krenuti drugim odgojnim metodama,za to barem ne trebamo traziti dokaze.
Zakazalo je kompletno drustvo.
I ja ne razumijem,da sad djeca vladaju svijetom.Mislim da su odgojne mjere preslabe,obitelj je prepustena profitu i stjecanju blaga,a djeca neodgojena a kud bi drugo nego u nasilje.
Zasto bi se dijete 10 god.naslo na ulici u 22-23h?
Treba kazniti odmah roditelje pa bi se znalo malo reda.
A onda bi i pod satom vjeronauke bilo kako spada?Na jednom pedagoskom forumu,zali se kolegica kako ucenici imaju noge na stolu za vrijeme sata?
Pa kako to moze biti,demokracija nije anarhija,nego red rad i mir.
I to je najvise iak kriv?
ali ako ga slučajno pljusneš na ispitivanju u policijskoj postaji,

Ne treba nikoga ni namjerno ni slucajno pljusnuti,nego 3-tjedan dana prisilog rada,pa nek vidi sto je to.

more_horiz
Slažem se. Jedan istiniti događaj iz Sesvetskog Kraljevca: vjeronauk je. Jedan učenik drugome opsuje mater. Ovaj na to vadi škare i baca ih na ovoga. Promašuje, no škare nastavljaju let prema vjeroučitelju, prolijeću par cm od glave, u visini očiju i zabadaju se u ploču. Ostala je dosta duboka rupa..

more_horiz
Bez obzira na bilo kakve odgojne mjere,nikad neće biti mira sve god se ne desi ono što je zapisano:

I sabrat će se pred njim svi narodi, a on će ih jedne od drugih razlučiti kao što pastir razlučuje ovce od jaraca.Postavit će ovce sebi zdesna, a jarce slijeva."

more_horiz
Ne bi se slozila s ovim,ovo se odnosi na nesto drugo.
Ali ako se proba na lokalnoj razini sa skolama dogovoriti do kad navece smiju ucenici biti van,pa se par njih i kazni prisilnim radom,stvari bi bile drugacije.Mislim da i skola ima svoju rijec,ne bi s 12 god.bili vec pijani ucenici po ulicama.
Ali bi i odrasli morali biti dobar uzor,ne za jednu noc na cestama 500 pijanih vozaca,strave i uzasi i jos koja kolicina alkohola?
A i svecenci piju, i prosvjetni djelatnici, i roditelji piju i klinci naravno nemaju uzore bolje da bi bili bolji.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply