Isus je citirao Bozju Rijec i zivio po njoj tako i Krscani, oni koji su se pozivali na svoje predaje i tumacenja vjere bili su tadasnji svecenici i vodje Zidova.Ako se dobro sjecas oni su Isusa razeapeli a ucenike progonili...
Sola Scriptura je jednako tako usmena predaja i tumačenje. Inače, Isus je
bio Božja Riječ.
OTK 22:18 Svjedočim svakome, koji čuje riječi proročanstva knjige ove: Ako tko što dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj."
OTK 22:19 I ako tko oduzme od riječi knjige proročanstva ovoga, Bog će oduzeti njegov dio od drveta života i od grada svetoga, o kojima je pisano u knjizi ovoj.
Kako je već bilo puno puta rečeno "knjiga" u Otkrivenju nije Biblija već samo knjiga Otkrivenja koja je do 4. stoljeća bila posve neovisna od ostatka Biblije. Do četvrtog stoljeća knjiga Otkrivenja je bila u svojim koricama, nije bila u istim koricama s Matejem, Markom, Lukom, Ivanom, Poslanicama i djelima Apostolskim ( da ne spominjem Stari Zavjet Katolika ).
Reći da Otkrivenje govori o Bibliji cijeloj značilo bi dodati knjizi Otkrivenja ostale knjige Biblije ( kontekst se mijenja, što je jasno iz tvojeg primjera) , dakle ljudi koji tako čine upravo rade grijeh na koji Otkrivenje upozorava.
2TI 3:15 I jer iz djetinjstva znaš Sveta Pisma, koja te mogu učiniti mudrim na spasenje po vjeri, koja je u Kristu Isusu.
2TI 3:16 Sve je Pismo Bogom nadahnuto i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za odgajanje u pravdi,
Da bude savršen čovjek Božji, spreman za svako dobro djelo.
Jer je živa riječ Božja, i djelotvorna i oštrija od svakoga mača oštra s obje strane i prodire sve do rastavljanja duše i duha, i zglavaka i mozga, i sudi mislima i namjerama srca.
Gdje ovdje piše da je Biblija potpuna Riječ Božja? Ja ovdje čitam samo da je Pismo važan izvor vjere i objave, što će ti svaki Katolik potvrditi. Biblija za sebe govori da je nepotpuna (
Ivan 21:25 ). I gdje se uopće spominje "Biblija" u Bibliji, i ako te riječi nema, tko je tu knjigu nazvao "Biblia" ( plural od "knjiga" ) , i kada?
Biblija u potpunosti govori o Apostolskim predajama, priznaje i ohrabruje njihovo držanje, te jasno govori da je Usmena predaja Apostola jednako važna kao i pismena Riječ.
Ti se dakle, dijete moje, jačaj milošću u Kristu Isusu i što si od mene po mnogim svjedocima čuo, to predaj vjernim ljudima koji će biti podobni i druge poučiti. 2 Timoteju 2:1Hvalim vas što me se u svemu sjećate i držite se predaja kako vam predadoh. 1 Korićanima 11:2Stoga braćo, čvrsto stojte i držite se predaja u kojima ste poučeni bilo našom riječju, bilo pismom. 2 Solunjanima 2:15 Zadnja promjena: ; pet 29 lip 2007, 03:50; ukupno mijenjano 2 put/a.