Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Tko je sastavio kanon knjiga-Bibliju- KC ili Luther?

power_settings_newLogin to reply
+8
Totus Tuus
Daniel
dominik
No Nick
Aladin
dragan
Izrail
hrvoje hrki
12 posters

descriptionTko je sastavio kanon knjiga-Bibliju- KC ili Luther? - Page 4 EmptyRe: Tko je sastavio kanon knjiga-Bibliju- KC ili Luther?

more_horiz
Mislim da si pun predrasuda i da ne poznajes dovoljno dobro Adventisticko ucenje ili verovanje.

Ne brini mnogo, svi smo mi hriscani i niko osim Hrista ne donosi odluku ko ce biti spasen a ko ne.

Sto se tice Babilona i poziva da se izadje iz njega, je posebna misija koju smo mi dobili od Boga, kako bi smo sve pozvali da napuste postovanje ne Biblijske nedelje i prihvatili Biblijsku Subotu.

I to ko bude prihvatio ili ne, da li ce biti spasen ili ne, opet ce Isus da odluci. Mi smo samo pozvani kao jedan poseban narod u Hristovom telu da objavimo tu opomenu. Mi smo deo hristovog tela i tu smo sa nekom vrstom misije u duhu Treceg Ilije. Poziva na reformu i povratak na stare staze. Na istinu koja je bila na pocetku. Pa i Subote.

To je zadatak koji nam je Bog poverio i mi to cinimo.

A sto prolazimo kao Jeremija ili neki drugi proroci koji su pozivali Bozji narod Izrailja da se vrate na pravi put sa idolopoklonstva, mi nismo krivi.

Ono sto znam, i ja licno vidim, razumem da nas mnogi ne razumeju i ne shvataju.

Medjutim, mi smo tu, i tvrdimo to sto tvrdimo, a na vama je da proveravate da li je tako ili ne. Imate Bibliju, imate Hrista pa mozete proveriti. Prihvatite nas kao od Boga podignuti pokret ili laznog proroka koje je poslao sotona. Mi adventisti smo upravo to: ili poslani od Boga, telu Hristovom na zemlji ili podignuti od sotone. Sredine nema.

Sve je u vasim rukama. Mi vas na progonimo, ne ubijamo, niti silimo sta cete vi verovati ili ciniti. Mi smo tu jer vam donosimo vest: OVAKO GOVORI GOSPOD!

I ono sto On govori je vise i vaznije od onoga sto govori Crkva, vlast ili covek.

To je prava istina o nama adventistima.

descriptionTko je sastavio kanon knjiga-Bibliju- KC ili Luther? - Page 4 EmptyRe: Tko je sastavio kanon knjiga-Bibliju- KC ili Luther?

more_horiz
ima sredine: začeti od čovjeka, poslani od čovjeka, ravnanje po čovjeku i mišljenje odnosno interpretacija po čovjeku da je dano od Boga...a ono što je daleko najgore je mišljenje da je netko poseban pred Bogom i da se još čak i umišljava neka progonstva - a to uvodi u duhovni ponos i oholost...što pak nije duh Trećeg Ilije nego neki čudan duh...

more_horiz
To je tvoja sredina, kako sudis drugima tako neka ti i sam Bog sudi.

Ustvari to nemoram ni ja reci, Bog je kazao da kako mi sudimo drugima, tako ce se i nama suditi. Pa bili mi u pravu ili ne bili, u nekim svojim ocenama.

Jer je lepo Pisano: KO SUDI BEZ MILOSTI BEZ MILOSTI CE BITI OSUDJEN.

Ako nemozemo sa ljubavlju nekome da kazemo nesto, vec to cinimo grubo i seljacki, onda ce nam se i samima tako suditi pred Bogom.
Niko ne mora, da veruje onome sto mi govorimo ili da prihvati adventisticke stavove, ali tako grubo napadanje u granici vredjanja i neukusa, takodje vise nego jasno pokazuje koliko takvi imaju, ne cudan, nego vise od cudnog duha u sebi!
Gde je tu ljubav, paznja ili takticnost? Pa ko te tera da prihvatis necije tvrdnje ili misljenja? Niko, ali sta ako si u zabludi i ne prepoznajes kao nekada Izrailjski narod pravi Bozji glas, vec si se usancio u poziciju za koju ce se jednog dana pokazati da si bio samo obicni galamdjija i bogoborac? Da li se ikada pitas, sta ces raditi pred Bogom ako nisi imao pravilan stav i optuzivao si pravije od sebe?
Kako se ne bojis?

Kako sudite tako ce vam biti sudjeno. Kakvom merom merite tako ce vam se meriti!

more_horiz
evo kako sam i rekao prijatelju, ja nisam rekao nešto išta što bi mogao biti napad na adventističku crkvu nego nešto što je moguće da je tako...i to je moje mišljenje za sve kršćane, a ne samo adventističku crkvu i zato je vrlo važno dnevno preispitanje srca...inače ja mislim da su svi praviji od mene ako želiš znati što osjećam ja u srcu mome, jer ja sam nitko i ništa, samo običan grešnik...ali praviji pred Bogom, sveci...to ja tako gledam...a čudan duh sam mislio na duhovni ponos i oholost....nisam ni u kojem smislu mislio na neimanje Duha Božjega...ja sam hoću upozoriti da oni koji se osjećaju posebni pred Bogom zato jer su članovi adventističke crkve neka se pokaju za to...jer još uvijek su NITKO I NIŠTA...a kada bi se to dogodilo, onda bi konačno počeo napredak u zbližavanju Tijela Kristovog na ovoj maloj zemlji............ali naravno opet Daniel samo priča svoje bajke i gluposti, jer misli da sve zna i misli da je uvijek u pravu.... eh...odite pred Boga i pitajte Njega o ovome napisanom i reći će vam....ako ništa reći će vam kakav grešnik je onaj Daniel.. Smile

Zadnja promjena: ; ned 15 tra 2007, 21:32; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Mislim da si pun predrasuda i da ne poznajes dovoljno dobro Adventisticko ucenje ili verovanje.

Sve sto znam o adventistima, vi na ovom forumu ste me naucili. Prije toga znao sam gotovo nista, a ono malo sto sam znao je bilo losije nego sada, dolaskom na forum misljenje o vama mi se popravilo.

vi smo mi hriscani i niko osim Hrista ne donosi odluku ko ce biti spasen a ko ne....I to ko bude prihvatio ili ne, da li ce biti
spasen ili ne, opet ce Isus da odluci.

Ja sam citao ovdje drugacije, brat adventist je ovdje napisao ako netko je upoznati s Biblijom i nauku o suboti a ipak ne drzi subotu da nece vidjeti raja ili koje vec izraz za ne-spasenje. Njegove rijeci - ne moje!

Sto se tice Babilona i poziva da se izadje iz
njega, je posebna misija koju smo mi dobili od Boga, kako bi smo sve
pozvali da napuste postovanje ne Biblijske nedelje i prihvatili
Biblijsku Subotu.

Mi smo samo pozvani kao jedan
poseban narod u Hristovom telu da objavimo tu
opomenu. Mi smo deo hristovog tela i tu smo sa nekom vrstom misije u
duhu Treceg Ilije. Poziva na reformu i povratak na stare staze. Na
istinu koja je bila na pocetku. Pa i Subote.

To je zadatak koji nam je Bog poverio i mi to cinimo.

Dobro, vi ste poseban narod u Kristovom tijelu...i vasa denominacija predstavlja Treceg Iliju...dobro...

Prihvatite nas kao od Boga podignuti pokret ili laznog proroka koje je poslao sotona. Mi adventisti smo upravo to: ili poslani od Boga, telu Hristovom na zemlji ili podignuti od sotone. Sredine nema.

Cijela denominacija se stavlja u prorocki autoritet s ultimatumom tako govori Gospod...i ultimatumom da ako ne poslusamo vas da tada mi vas smatramo poslanima od sotone.
Sredine nema.

Na kraju, hvala na ocitovanju. Sada mi je ipak jasnije sto sve abraham prica. I jos neke stvari o adventistickoj crkvi.

Kako sudite tako ce vam biti sudjeno. Kakvom merom merite tako ce vam se meriti!

Amen! Neka se ispune Isusove prorocke rijeci i biti ce ispunjene na svima nama!

Ali ipak cemo vidjeti, u onaj Dan, istinu svu. I vidjet ce se tko ce biti iznenadjen. I dat ce se slava Gospodinu! Haleluja!

more_horiz
Zao mi sto uvek nekako povredim Danila. Ma, izivini brate nisam hteo da budem grub, eto vidi i ja sam gresan brate covek, molim te jos jednom izvini.
Ja verujem da si ti iskren i da si Bozji sin.
Eto vidis, da sam pun slabosti.

dominik, bio sam iskren prema tebi. Bog neka te blagoslovi.

Danas nam je svima najpotrebniji Hristos, vise nego ikada pre. Samo tako, svi hriscani otvorena srca mogu biti u jednom stadu sa jednim pastirom.

I jedno pitanje za tebe, zasto mislis da su sve hriscanske zajednice od Hrista podignute, i kao takve cine Hristovo telo? Znas li koliko ima takvih na ovom nasem svetu?

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Hehe...Smile prijatelju, pa i ja isto tako znam mnoge vodje, i ne bih bas rekao da su svi crni djavoli, i da djavoli vode tu Crkvu.

Uostalom, ja sam u njoj zbog otkrivene joj istine, a ja za nju cu odgovarati a ne zbog nekih drugih.

Ima razloga zasto su neke stvari takve kakve jesu u nasoj crkvi, ali to je totalno of topic. Smile Ovo je tema o necem drugom.

možeš li nam pojasniti "o otkrivenim istinama za adventiste"
tko ih je otkrio i kako , da li je u pitanju privatna objava i komu ( osnivaču zajednice , članu ili...?)
naime , šta oni znaju ili koju objavu imaju više od drugih kršćana?
to mi nimalo nije jasno:?:

more_horiz
Dizma je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:
dragan je napisao/la:
Izrail je napisao/la:
Pa zanimljivo je da se Katolička crkva nesmiljeno napada a zahvaljujići njoj imamo Bibliju sačuvanu.

Iako se ne svrstavam u one koji kako ti kažeš, nesmiljeno napadaju Rimokatoličku crkvu, mogu reći i da je ista stvar sa farizejima i svećenicima u Isusovo vrijeme. I oni su danas u kršćanstvu napadani, a zahvaljujući njima imamo sačuvan Stari Zavjet.

SZ su čuvali katolički oci i naučitelji
krajem 4.stoljeća je utvrđen kanon SZ i ne znam otkud terije da su katolici protiv sz

samo sam isto tako primjetio da su mnogi reformirani puno više se pozivaju na SZ negoli NZ-pogotovo adventist

meni je to jako čudno?

Kanon SZ utvrdila je židovska sinoda u Jamniji a ne rimska crkva.

krajem 4. stoljeća je u cjelosti utvrđen današnji kanon Biblije ( SZ i NZ) - govorim Biblije u cijelosti

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Isto tako smatram , da je suludo , kruto stati i na NZ i reći gotova je Božja objava , kad se zna da Bog je živi bog ida on i dalje djeluje , daje preko Duha Svetoga ljudima poruke i savjete
bilo bi prekruto reči , poslije apokalipse nema objave , kad znamo da Bog s nama sve do kraja svijeta
ako ništa onda preko svojih proroka, mistika , vidjelaca
slažeš li se??
ili samo sola scriptura , nikakve objave , mistici , ukazanja?

Malo mješaš stvari.
Objava je gotova i to za nas vrijedi samo mi baštinimo kršćansku tradiciju i iz nje crpimo neka vjerovanja.
Drugo Duh Sveti djeluje i danas u Crkvi ali ne isključivo privatnim objavama koje niti smiju niti nisu u rangu Objave Božje zapisane u Bibliji i u njih nismo dužni vjerovati.
Duh Sveti više djeluje u Crkvi kroz razne druge aspekte, misu, učiteljstvo, karizme itd.
Dakle da nebi neko došao u zabunu da mi katolici ne smatramo objavu završenom jer smatramo,
Amen

to se naziva javna objava
a ta javna objava se odnosi na spasiteljsku ulogu Isusa i u tom smislu ona je konačna, da nebi netko tvrdio suprotno

ali nije konačna glede drugih stvari: glede Crkve i ljudi koji čine tu crkvu
zar ,misliš da objava koju je dobio sv. Franjo Asiški , je bezvrijedna i nepotrebna
i masa drugih laika i svećnika je dobivala objave , jer na žalost , ne ide povijest , ljudi i Ctrkva u 100% dobrom smjeru , pa Bog nam preko svojih proroka daje savjete ili nas upozorava da nešto treba mijenjati ili nečeg se strogo držati

ali slažem se , da glede Isusove mesijanske i Spasiteljsko- otkupiteljske uloge , javna objava je završila u 1.stoljeću

more_horiz

misliš da objava koju je dobio sv. Franjo Asiški , je bezvrijedna i nepotrebna
i masa drugih laika i svećnika je dobivala objave , jer na žalost , ne ide povijest , ljudi i Ctrkva u 100% dobrom smjeru , pa Bog nam preko svojih proroka daje savjete ili nas upozorava da nešto treba mijenjati ili nečeg se strogo držati

Pa nije Franjo Asiški svet zbog objave nego zbog djela koja je činio.
Objava i je tako išla da se Isus obraća Franji direktno:
"Franjo popravi mi crkvu"
Dakle objava je njemu dana u određeno vrijeme i kao takva ostavila odjeka.
Dakle Duh Sveti svakog od nas zove na svojstvan način.
Niti jedna dogma ili članak Katoličke vjere nije utemeljen na nekoj privatnoj objavi nego na Bibliji i tradiciji vjere.
Dakle objava Franji za mene ima samo važnost u tome da se treba odazvati osobnoj objavi ali ostati poslušan do kraja pastirima i djelovati vjernički a ne religiozno.

more_horiz
Izrail je napisao/la:

misliš da objava koju je dobio sv. Franjo Asiški , je bezvrijedna i nepotrebna

Pa nije Franjo Asiški svet zbog objave nego zbog djela koja je činio.
Objava i je tako išla da se Isus obraća Franji direktno:
"Franjo popravi mi crkvu"
Dakle objava je njemu dana u određeno vrijeme i kao takva ostavila odjeka.

Dakle Duh Sveti svakog od nas zove na svojstvan način.
Niti jedna dogma ili članak Katoličke vjere nije utemeljen na nekoj privatnoj objavi nego na Bibliji i tradiciji vjere.
Dakle objava Franji za mene ima samo važnost u tome da se treba odazvati osobnoj objavi ali ostati poslušan do kraja pastirima i djelovati vjernički a ne religiozno.

Ja nisam ni tvrdio da je dogma ili članak K.vjere utvrđen na posebnoj ( privatnoj) objavi:pop:

govorim samo da se Bog objavljuje i danas preko proroka i vidioca i da se ne može negirati takvo djelovanje DS na ljudsku i crkvenu povijest
i ne razumijem ( to si spominjao i na međugorju) to tvoje etiketiranje da netko tko vjeruje u neku Božju objavu je religiozan , a ne vjernik:shock:
to ti je jako nategnuto i nepotrebno sistamatiziranje

more_horiz

govorim samo da se Bog objavljuje i danas preko proroka i vidioca i da se ne može negirati takvo djelovanje DS na ljudsku i crkvenu povijest

Točno djeluje na pojedince u Crkvi a ne na zajednicu ako takvu. Bar ne na razini proročanstava i viđenja.
Dakle pojedinac biva nadahnut da čini dobro. Ono što je za sve i što moramo vjerovat svi je u Bibliji. A drugo pojedinačno.

i ne razumijem ( to si spominjao i na međugorju) to tvoje etiketiranje da netko tko vjeruje u neku Božju objavu je religiozan , a ne vjernik:shock:
to ti je jako nategnuto i nepotrebno sistamatiziranje

Krivo si me razumio.
Dakle privatnu objavu treba na pravi način svatiti vjernički a ne religiozno. Ako se svati religiozno jer se onda samo trči za privatnim objavama i ukazanjima a ne vjeruje se.
Uostalom imaš u Veritasu razgovor s vlč. Sudcem o religioznim ljudima i vjernicima.
Ali mislim da nije to tema ovdje.

more_horiz
možeš li nam pojasniti "o otkrivenim istinama za adventiste"
tko ih je otkrio i kako , da li je u pitanju privatna objava i komu ( osnivaču zajednice , članu ili...?)
naime , šta oni znaju ili koju objavu imaju više od drugih kršćana?
to mi nimalo nije jasno:?:

Suspect hm, malo sam sumnjicav, prema sebi, jer cini mi se da sinoc odgovorih u par reci na ovo?? Doduse, iskreno i najiskrenije sam ti kazao da me mrzi o ovome pisati, mislim da ti imhotep i Justin to mogu bolje kazati, tako mi se cini.

S druge strane, sto zelis reci ovim textom:

krajem 4. stoljeća je u cjelosti utvrđen današnji kanon Biblije ( SZ i NZ) - govorim Biblije u cijelosti

Cisto me zanima.

more_horiz
Pa koliko sam ja shvatio, i protestanti priznaju knjige koje i mi (2. Petrovu, 2 i 3 Ivanovu, Jakovljevu, Makabejce, Tobiju i dr.), ali ne sa istim autoritetom kao i druge spise?

more_horiz
Totus Tuus je napisao/la:
Pa koliko sam ja shvatio, i protestanti priznaju knjige koje i mi (2. Petrovu, 2 i 3 Ivanovu, Jakovljevu, Makabejce, Tobiju i dr.), ali ne sa istim autoritetom kao i druge spise?

reformirani imaju podjelu na proto i deuterokanonske knjige
ove druge su im nižeg ranga vjerodostojnosti , više su kao poučno štivo , ako se ne varam

neke su i forsirano stavljene kao deuterokanonske ( npr, jak poslanica, u kojima luteru nije odgovaralo isticanje da je vjera bez djela mrtva i da će pravi vjernik djelima dokazati vjeru , a vjera bez djela da je za šuplje glave)

more_horiz
Hm, a kada je, Hrki, to Luter tvrdio, znas li? I znas li koji je njegov konacan stvav po tom pitanju?

more_horiz
Najvećim dijelom je Bibliju sastavio Polikarp - učenik Ivana apostola!

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Hm, a kada je, Hrki, to Luter tvrdio, znas li? I znas li koji je njegov konacan stvav po tom pitanju?

U svojem "Novembarskom Testamentu", ako se ne varam.

Konačan stav je upravo ovaj kojeg je Hrki dao.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply