Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Jedan ili tri Boga? ( Jezici )

power_settings_newLogin to reply
+17
braslav
melkisedek
Eutanasije
KRAJVREMENA
biblijski-hriscanin
crusader
mickey_mouse
hrvoje hrki
Perica
dominik
Aladin
Daniel
Darko
forestsilvy
cubela
No Nick
Stena
21 posters

descriptionJedan ili tri Boga? ( Jezici ) - Page 6 EmptyRe: Jedan ili tri Boga? ( Jezici )

more_horiz
U Pismu ne postoji rec TROJEDINI BOG. Abraham otac vere verovao je u JEDNOG BOGA. Najveca zapovest u SZ dana preko Mojsija bila je: Cuj Izraele Gospod nas Bog je JEDAN (jedini)GOSPOD. To isto je potvrdio i Isus kada su ga pitali u Evandjeljima koja je najveca zapovest od sviju.
U vatrenoj kupini Bog se otkrio kao JA JESAM a ne MI SMO. Kada su proroci videli presto, videli su JEDNOG na prestolu, nikada troje.
Terminologija Otac, Sin i Sveti Duh, je terminologija Bozijih titula i objava, a ne Bozijeg Imena i ososbenosti. U SZ On se otkrio kao Jehova, a u NZ otkrio se skoro pod istim imenom s tim da mu je dodao atribut spasiteljstva Isus=Jehova je spasitelj.
Dakle, Isus NZ je Jehova starog.
Termin trojedini Bog, ili tri osobe u jednom Bogu, dolaze sa Nikejskog Sabora, sto je bio pad Hriscanske crkve i vencavanje sa drzavom, a nakon toga je poceo progon pravovernih Hriscana koji su nazvani JERETICI (kao i danas).
Tako da to nije vise bila Rimska imperija koja je progonila Hriscane, vec to je bila NOMINALNA CRKVA, hriscanska crkva koja se vencala sa drzavom, pocela je progoniti pravoverne Hriscane. Kao sto Pismo kaze, TELESNI UVEK PROGONI DUHOVNOG.
Veliki svestenici, divnih velikih crkava i mermernih zgrada, koji su imali duboko zaronjene ruke u drzavnu kasu i upravljali i vlada ljudima i njihovom verom (NE SLUZILI), poceli su propovedati mrznju protiv jeretika, a njihov PONTIF je konacno pokrenuo uz pomoc drzavnog aparata nevidjenu inkviziciju u kojoj je prema Foxsovoj Knjizi o Mucenicima stradalo 68 miliona ljudi a crkva usla u najmracnije vekove svoje istorije, sto se naziva period Mracnih Doba.
Nije ni cudo sto je Bog morao pokrenuti reformaciju i polako vracati crkvu iz probudjenja u probudjenja nazad na Pismo i Pavlovo Evandjelje. To je islo veoma postepeno, i istina po istina je bila tokom vekova vracana ljudima.
Ali mi zivimo u danima otvorenih Sedam Pecata, kada je Jagnje otvorilo Pecate, i sve tajne Bozije su vracene crkvi. A jedna od njih da je Bog JEDAN kao osoba, nedeljivo jedan, a da su Otac, Sin i Sveti Duh, titule njegovog delovanja.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

descriptionJedan ili tri Boga? ( Jezici ) - Page 6 EmptyRe: Jedan ili tri Boga? ( Jezici )

more_horiz
Ima li vjera u Trojstvo temelja u
Starom zavjetu?

Temeljno svjedočanstvo
SZ-a jest da je Bog jedan i jedini (Pnz 6, 4). On je ljubomorni Bog, koji ne
trpi bogove uz sebe (Izl 20, 5; Pnz 5, 7). Iz ovoga Židovi i muslimani
zaključuju kako u SZ-u nema mjesta za trojstvenu Objavu, te kako je Novi zavjet
u totalnom diskontinuitetu sa starim. Ovdje ćemo prikazati da stvari baš i nisu
tako jednostavne.

1.)
Bog u SZ-u nije opisan tek kao
jedan, on je ujedno i živi Bog, punina života (Ps 42, 3; 84, 3; Jer 10, 10; 23,
36; Dn 6, 27 itd.). On nije nepokrenuti pokretač kao Bog filozofa, nego u
njemu, kao živom biću, neprekidno cirkulira život. Zato donekle imaju pravo
crkveni Oci kad u nekim mjestima (teofanija u liku trojice muškaraca u Post 18;
zatim trishagion, trostruko svet, u
Iz 6, 1) vide neizravnu i skrivenu naznaku Trojstva.

2.)
Zatim, lik anđela Jahvina, koji
prati Izrael u pustinji (Izl 14, 19), pomaže onima u muci i tjeskobi (Post 16,
17; 1 Kr 19, 5; 2 Kr 1, 3), štiti pobožnike (Ps 34, 8. On očituje Božju snagu
(Zah 12, 8 i znanje (2 Sam 14, 20). Na svim ovim mjestima anđeo Jahvin jest
lik koji se razlikuje od Boga samoga, no na nekim drugim mjestima on je
istovjetan Bogu, zapravo sam Bog koji se objavljuje u vidljivom obliku (Post
31, 11.13; Izl 3, 2.4 sl.). U tim tekstovima jasno vidimo napetost: biće koje
je sad Bog, sad od njega različito duhovno biće. To je nesumnjivi nagovještaj
kasnijeg kršćanskog nauka.

3.)
U kasnijim SZ-nim spisima
nalazimo Božju životnost opisanu pomoću raznih poosobljenja (hipostaza).
Naročito su značajni govor o Mudrosti Božjoj (Izr 8 kao nekoj od Boga
različitoj hipostazi, zatim poosobljenje Božje Riječi (Ps 119, 98; 147, 15 sl.;
Mudr 16, 12), kao i Božjeg Duha ( Hag 2, 5; Neh 9, 30; Iz 63, 10; Mudr 1, 7).
Dakle, i ovdje vidimo hipostaze koje su različite od Boga, no ne dokidaju
strogo jednoboštvo, nego pripravljaju kršćanski nauk.

4.)
Iz ovih naznaka provire jedno
pitanje o zbilji Božjoj. Naime, osobno razumijevanje Boga u SZ-u je moralo
voditi pitanju, tko je Bogu odgovarajući sugovornik? Nije moguće misliti neki
Ja bez nekog Ti, prema tome, da li Bogu odgovara kao njegov sučelnik čovjek,
ljudski rod ili Izabrani narod? Svakako, no tada su oni nužni sugovornici Bogu,
a to se protivi Božjoj suverenosti; tada je Božja ljubav prema čovjeku ne više
slobodna, nego nužna i uvjetovana. Dakle, SZ-na Objava ostaje u svojoj biti
neispunjena i nedovršena: na ovo pitanje odgovrit će tek Krist.

5.)
Počevši od prvih redaka Biblije,
Boga se u SZ-u preko 2500 puta naziva Elohim. Ovo ne bi bilo ništa čudno da
dotična riječ nije plural od El (opći semitski korijen za božanstvo, Bog),
dakle Bogovi. To Bogovi uvijek se međutim pokazuje u kontekstu jednine. Jednina
El, Eloah, Ela, se naprotiv rijetko upotrebljava, i to često puta na lokalnoj
ili osobnoj razini, kao i za poganska božanstva. Bilo je raznih tumačenja toga,
od Boga okruženog anđelima, do majestetskog plurala, no temeljna napetost
između množine i njezinog konteksta jednine, u ono vrijeme kada je opasnost od
mnogoboštva bila velika i nije se smio dozvoliti niti njezin trag u svetim
spisima, ostaje. U kontekstu svega rečenog, kao i sljedećih odlomaka, jasno je
da ovaj plural označuje neku pluralnost u Bogu, tada još nejasnu, no
definitivno otkrivenu kršćanskom Objavom.

6.)
Ovo će nam biti jasnije ako sagledamo
neka mjesta u kojima Bog sam sebe oslovljava u množini (Post 1, 26; 3, 22; 11,
7; Iz 6, 8. Od ovih mjesta obradit ćemo ovdje prvo.

Post 1, 26-27:

Vajjomer elohim na`se adam
becalmenu kidemutenu vejirdu…Vajibra` elohim et haadam becalmo be celem elohim
bara` oto zakar uneqeba bara` otam
.

Zagonetni plural (reče Bog načinimo čovjeka) je bio razlog da je tekst u
rabinizmu bio stavljen na “indeks opasnih mjesta”.

a.)
postojala su tumačenja da se
ovdje radi o majestetskom pluralu. No, hebrejski jezik to ne poznaje, pa je to
tumačenje isključeno.

b.)
Tumačenje da je to plurale deliberationis (plural
odlučivanja) moglo bi proći, no postavlja se pitanje otkud i zašto on ovdje? Vidjet
ćemo i poslije da je i ovo tumačenje neuvjerljivo i ne pogađa bit stvari.

c.)
Postoji tumačenje da Bog ovdje
apostrofira nebeska bića (meleke, anđele), odnosno elemente iz kojih je čovjek
napravljen. No to protuslovi cijelom opisu stvaranja koje Boga prikazuje,
nasuprot starim mitologijama kao savršeno neovisnog i samog u stvaranju.

d.)
Ovdje se, dakle radi o nekoj
množini unutar samoga Boga. Adam u ovom kontekstu predstavlja pluralno biće,
množinu. Ovo vidimo iz plurala da vladaju.
Dakle: načinimo…čovjeka…da vladaju. Ovdje
nam se sugerira da je množina u ljuskom biću odraz množine u božanskom biću. Da
je ovo doista tako, vidi se i iz izraza becalmenu,
na sliku našu. Ovdje, osim množine imamo i izraz slika Božja, koji predstavlja jedan smisleni izraz, različit od slika naprosto. Naime, slika Božja je na
Istoku značila neki predmet koji u sebi sadrži božansku prisutnost, nešto božansko.
Dakle, ovdje se želi diskretno reći da je čovjek slika Božja upravo zato što je
unutar sebe množina jedinki. Drugim riječima, i Bog je množina unutar sebe. I ne
samo to: taj i sljedeći izraz kidemutenu,
daju naslutiti da postoji i neka, tada nepoznata Božja slika, po kojoj Bog
stvara čovjeka. Ovo će kasnije do savršenstva razviti Novi zavjet.

7.)
Hebrejski jezik poznaje, možemo
to tako reći, dvije riječi za izraziti pojam jedan. To su ehad i jahid. Interesantno,
u kontekstu svega ovoga, kao što je čovjek: dvoje njih bit će jedno tijelo,
tako i Bog, u temeljnoj formuli vjere, nije jahid
-osamljenik, nego ehad, jedan u
jedinstvu.

Iz ovog svega uočavamo: SZ iako ne donosi
trojstvenu objavu, ipak pruža neizravne temelje za nju. Ov su nedvojbeni dokazi
za starozavjetnu podlogu kršćanskog nauka. Dakako, nisu i jedini

more_horiz
Jahwina objava preko poslanika Zaharija ; „”Evo covjeka kojemu je ime klica, koja će klijati s mesta svojega i sagraditi crkvu Gospodnju„. (Zah.6,12.)
-- Jahwina objava o poreklu Hrista iz materijalne perspektive!...

Jahwe objavljuje, dalje, odakle je podrijeklo te klice ;

Jahwina objava preko poslanika Isaije ;”U ono vreme biće klica GOSPODNJA na slavu i cast„ ... (Isaija 4,2.)
-- Ovdje se jasno vidi da taj covjek koji će sagraditi crkvu Gospodnju,koja je i perspektiva vjecnosti,potice od samog JHWH !...

Zato smatram da je neispravna tvrdnja o Isusovom statusu da je ljudski produkt!...

Jahwe objavljuje,takode preko poslanika Isaija sledeće;

”Zato će vam sam Gospod dati znak; eto djevojka će zatrudnjeti i rodice sina, i nadjenuce mu ime Emanuilo„.(Isaija 7,14.)
”Jer nam se rodi dijete, sin nam se dade, kojemu je vlast na ramenu, i ime će mu biti: divni, savjetnik, Bog silni, otac vjecni, knez mirni„.(Isaija 9,6.)

Kao što vidimo,objave Jahwine su se ispunile,i, u za to odrjeđeno vrijeme, Isus Hristos se i rodio !...
Mislim da je nepotrebno opisivati ovdje Isusov život,već ću te samo podsjetiti na trojstvo,koje je logicna potreba pojavom Isusa i njegove Crkve
koja ima perspektivu vjecnosti...Baza za ovo je Jahwina objava preko poslanika Mojsija ;

”Evo, ja šaljem andela svojega pred tobom da te cuva na putu, i da te odvede na mjesto koje sam ti pripravio.Cuvaj ga se, i slušaj ga, nemoj da ga rasrdiš,
jer vam neće oprostiti grijeha, jer je MOJE IME U NJEMU„. ( ”2.Mojsijeva 23,20.21).

Ovaj „andeo” koji se na drgim mjestima naziva i „stijena”, koji oprašta grijehe,i u koga je IME JAHWINO, je upravo ta klica Jahwina koja se treba
kao covjek pojaviti,kako je to već objavljeno...Došli smo do ispunnjenja objava,i Isus Hristos se rodio...Bitna je cinjenica, njegovo krštennje,cija je potreba
bila objavljena preko poslanika Jovana krstitelja.Kako je teklo Isusovo krštenje od strane Jovana krstitelja ;

„ Pojavi se Jovan krsteci u pustinji, i propovijedajuci krštenje pokajanja za oproštenje grijeha. I propovijedaše govoreci: ide za mnom jači od mene,
pred kom ja nijesam dostojan sagnuti se i odriješiti remena na obuci njegovoj. Ja vas kršcavam vodom, a on će vas krstiti Duhom svetijem.
I u to vrijeme dođe Isus iz Nazareta Galilejskoga, i krsti ga Jovan u Jordanu, I odmah izlazeci iz vode vidje nebo gdje se otvori, i Duh kao golub siđe na nj.
I glas dođe s neba: ti si sin moj ljubazni koji je po mojoj volji”. (Jevandelje po Mrku 1.glava.)

Od ovog trnutka stice se potreba da u Novom Zavetu idemo putem OCA,JHWH ,i putem ISUSA,za kojeg je Jahwe ranije rekao da je ime nnjegovo u njemu,
a ovdje ga i oslovljava sa svojim SINOM: --- Kada je Isus izvršio Očevu,Jahwinu misiju,osnovao crkvu sa perspektivom vjecnosti, i pripremao se da se Ocu vrati,
ostavio je jasnu poruku ; --

„I pristupivši Isus rece im govoreci:dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji. Idite dakle i naucite sve narode krsteci ih va ime OCA i SINA i SVETOG DUHA,
Uceci ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amin”. (Jevandelje po Mateju 28.glava.)...

Sada možemo biti sigurni u potrebu, i u OCA, i u SINA i u DUHA SVETOGA ,i da ,u tom slučaju, ni status Isusa, ni Trojstvo ne može nikada biti
manipulacija nad Biblijskim tekstom,a još manje smatrati sve ovo bezvrijednom ljudskom tvorevinom...Kada sve ovo upoznamo,ne možemo Isusa
ravnati sa običnijem ljudima...

Biblijski hrišcanin

more_horiz
1 TIMOTEJU.2,5 JEDAN JE BOG I JEDAN JE POSREDNIK IZMEĐU BOGA I LJUDI : ČOVIJEK KRIST ISUS KOJI DADW SAMOG SEBE KAO OTPUST MJESTO SVIJU

more_horiz
pravi prorok dođe sa znakom Božjim i on ne lupa sve i svašta.Ljudi prepoznaju pravog proroka.

more_horiz
KRAJVREMENA je napisao/la:
pravi prorok dođe sa znakom Božjim i on ne lupa sve i svašta.Ljudi prepoznaju pravog proroka.

To provejava kroz ceo Stari Zavet.
Svaki je stradao mucenickom smrcu...

more_horiz
KRAJVREMENA je napisao/la:

Ovdje sam pročitao o proroku kojeg si naveo:

http://hr.wikipedia.org/wiki/William_Branham

Vjerujem da je to pisao neki simpatizer pa se neće moći reći da je napisan tako da bude usmjeren protiv njega.
A ipak, sam ovaj tekst je dovoljan da se jasno vidi da on, ipak, nije pravi prorok.

more_horiz
tako ti vidiš , ja vidim da je pravi prorok.

more_horiz
Od sredine 1950.-tih nadalje Branham je naučavao da doktrina samo Isus (jedinovstvo), kao ni doktrina trojstva nije ispravna, već da je Bog jedna Osoba s tri različite službe – na isti način kao što netko može biti, muž, otac i djed [23]. Kad je počeo otvorenije govoriti o nauci, kao što je božanstvo i zmijčevo sjeme, počela je opadati popularnost njegove službe. [24]

Evo ti crno na bijelom da nije prorok jer Bog ne moze biti Ljubav ako nije Trojstvo eventualno moze biti neko sebeljublje.

more_horiz
braslav je napisao/la:
Evo ti crno na bijelom da nije prorok jer Bog ne moze biti Ljubav ako nije Trojstvo eventualno moze biti neko sebeljublje.
 Ovo je nova tema - tema trojstva, ili šire božanstva... Po meni ovaj argument za trojstvo ne stoji - jer vidimo da je Duh Sveti jedan - a Biblija ga opisuje kao sedam Duhova Božjih. Logikom trojstva mogli bi tvrditi da je Bog 9 osoba: Otac, Sin i 7 Duhova Božjih. Otkrivenje 4,5 I od prijestolja izlažahu munje i glasovi i gromovi, i sedam ognjenih bakalja gorahu pred prijestoljem, koje su sedam duhova Božjih. Zašto onda i Bog ne bi mogao biti jedna osoba i imati zajedništvo sam sa Sobom tako što se podijelio i nastanio u crkvi - te će na kraju biti Bog sve u svemu (odnosno Bog u Kristu i crkvi - jedan Bog, jedna osoba nastanjena u Kristu i crkvi - 1. Korinćanima 15,2?

more_horiz
jony je napisao/la:
braslav je napisao/la:
 Ovo je nova tema - tema trojstva, ili šire božanstva... Po meni ovaj argument za trojstvo ne stoji - jer vidimo da je Duh Sveti jedan - a Biblija ga opisuje kao sedam Duhova Božjih. Logikom trojstva mogli bi tvrditi da je Bog 9 osoba: Otac, Sin i 7 Duhova Božjih. Otkrivenje 4,5 I od prijestolja izlažahu munje i glasovi i gromovi, i sedam ognjenih bakalja gorahu pred prijestoljem, koje su sedam duhova Božjih. Zašto onda i Bog ne bi mogao biti jedna osoba i imati zajedništvo sam sa Sobom tako što se podijelio i nastanio u crkvi - te će na kraju biti Bog sve u svemu (odnosno Bog u Kristu i crkvi - jedan Bog, jedna osoba nastanjena u Kristu i crkvi - 1. Korinćanima 15,2?

IVA 14:16 I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: IVA 14:17 Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.
Po toj izjavi ispade da Isus ovde ne govori istinu kada kaze da ce umoliti Oca, ako nema Oca onda ova recenica je obmana.A licno verujem da je Isus istina.Drugo Otac ce poslati Duha Istine ,treca osoba , dakle ako Duh Istine ne postoji kao odvojena osoba zasto bi Isus to rekao.Ako je Isus rekao onda je to istina.Idemo dalje
MAT 11:27 Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti." Dali i ovde govori o sluzbi ili o osobi?idemo dalje.IVA 14:2 U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: 'Idem pripraviti vam mjesto'? Opet Isus govori o osobi.Neznam cemu vise treba verovati, Isusovoj reci ili reci W.M.B..Pravo da kazem ni ta cuda koja je ako je cinio nisu nesto sto uverava, i to sto nakraju kaze u ime Gospoda ni to me ne uverava u to sto je izjavio po pitanju Trojstva.Isus je sva ta cuda cinio usput dok je isao prema krstu, i Njemu verujem da je govorio istinu.
MAT 7:21 "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima. MAT 7:22 Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime mnoga čudesa činili?' MAT 7:23 Tada ću im kazati: 'Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!'"
Tako da bilo kakva cuda me nemogu uveriti da ono sto je rekao Isus nije istina.Isus je rekao pazite, ne verujte u svasta, parafraziram.Plodovi su vazni, plodovi.A ne manifestacije, cuda.Pa i ljudi u svetu cine cuda, to neznaci da su Boziji.Pa i faraonovi vracevi su ponovili cuda koja cinio Mojsije, ali su bili varka.I koja logika , pa Bog nije logika, zato je potrebna vera da prodje kroz zastor i vidi stvari koje um nemoze da razume.Meni nista cudno nema u tome da je Bog trojedini.Bas nista cudno.Kao sto mi nije cudno da je ovaj smajli zut Question , poverovao sam da je ova boja zuta i sta sad da tupim o tome da mozda nije nego je plava, ili da izmisljam neku drugu boju.Isus je rekao, ja poverovao, i kraj.Nema tog cuda koje me moze ubediti u kontra.I  odgovoricu ti zasto nebi mogao, zato sto ne pise tako u reci Bozijoj.To je isto kao kada bi rekao zasto  se nebi moglo reci da je sagradjen most preko crvenog mora pa su  Izraelci presli.Zato sto lepo pise da je Bog rascepio more i oni presli po suvom.I tacka.Nema dalje neke filozofije tu.Tako kaze Gospod i tacka.

Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!

Question

more_horiz
1. Timoteju 2,5 Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus,Dakle, Biblija jasno razdvaja:- Boga Isusa Krista- Čovjeka Isusa Krista (u kome se taj Bog nastanio)Prema tome pročitaj gore spomenute stihove s ovim na umu i vidjet ćeš da su upravo dokaz da je Bog jedna osoba koja se nastanila u čovjeku Isusu, te da nisu dokaz trojstva.Osim toga, Matej 1,20 Dok je on to snovao, gle, anđeo mu se Gospodnji ukaza u snu i reče: "Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju. Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga.Ako je Isus začet od Duha Svetoga, tko mu je Otac? Jedini točan odgovor je da mu je Duh Sveti Otac, što znači Otac=Duh Sveti. U protivnom Isus ima dva oca...

more_horiz
jony je napisao/la:
1. Timoteju 2,5 Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus,Dakle, Biblija jasno razdvaja:- Boga Isusa Krista- Čovjeka Isusa Krista (u kome se taj Bog nastanio)Prema tome pročitaj gore spomenute stihove s ovim na umu i vidjet ćeš da su upravo dokaz da je Bog jedna osoba koja se nastanila u čovjeku Isusu, te da nisu dokaz trojstva.Osim toga, Matej 1,20 Dok je on to snovao, gle, anđeo mu se Gospodnji ukaza u snu i reče: "Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju. Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga.Ako je Isus začet od Duha Svetoga, tko mu je Otac? Jedini točan odgovor je da mu je Duh Sveti Otac, što znači Otac=Duh Sveti. U protivnom Isus ima dva oca...
Dakle po ovim stihovima ti zelis reci da Isus nije Bog, razjasni mi to da bi mogli da nastavimo.I jos bolje da nastavimo na temi koja se bavi time , ovde je bozic .

more_horiz
IVA 14:16 I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: IVA 14:17 Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.
Po toj izjavi ispade da Isus ovde ne govori istinu kada kaze da ce umoliti Oca, ako nema Oca onda ova recenica je obmana.A licno verujem da je Isus istina.Drugo Otac ce poslati Duha Istine ,treca osoba , dakle ako Duh Istine ne postoji kao odvojena osoba zasto bi Isus to rekao.Ako je Isus rekao onda je to istina.Idemo dalje
MAT 11:27 Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti." Dali i ovde govori o sluzbi ili o osobi?idemo dalje.IVA 14:2 U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: 'Idem pripraviti vam mjesto'? Opet Isus govori o osobi.Neznam cemu vise treba verovati, Isusovoj reci ili reci W.M.B..Pravo da kazem ni ta cuda koja je ako je cinio nisu nesto sto uverava, i to sto nakraju kaze u ime Gospoda ni to me ne uverava u to sto je izjavio po pitanju Trojstva.Isus je sva ta cuda cinio usput dok je isao prema krstu, i Njemu verujem da je govorio istinu.
MAT 7:21 "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima. MAT 7:22 Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime mnoga čudesa činili?' MAT 7:23 Tada ću im kazati: 'Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!'"
Tako da bilo kakva cuda me nemogu uveriti da ono sto je rekao Isus nije istina.Isus je rekao pazite, ne verujte u svasta, parafraziram.Plodovi su vazni, plodovi.A ne manifestacije, cuda.Pa i ljudi u svetu cine cuda, to neznaci da su Boziji.Pa i faraonovi vracevi su ponovili cuda koja cinio Mojsije, ali su bili varka.I koja logika , pa Bog nije logika, zato je potrebna vera da prodje kroz zastor i vidi stvari koje um nemoze da razume.Meni nista cudno nema u tome da je Bog trojedini.Bas nista cudno.Kao sto mi nije cudno da je ovaj smajli zut Question , poverovao sam da je ova boja zuta i sta sad da tupim o tome da mozda nije nego je plava, ili da izmisljam neku drugu boju.Isus je rekao, ja poverovao, i kraj.Nema tog cuda koje me moze ubediti u kontra.I odgovoricu ti zasto nebi mogao, zato sto ne pise tako u reci Bozijoj.To je isto kao kada bi rekao zasto se nebi moglo reci da je sagradjen most preko crvenog mora pa su Izraelci presli.Zato sto lepo pise da je Bog rascepio more i oni presli po suvom.I tacka.Nema dalje neke filozofije tu.Tako kaze Gospod i tacka.

Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!

more_horiz
jony je napisao/la:
1. Timoteju 2,5 Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus,Dakle, Biblija jasno razdvaja:- Boga Isusa Krista- Čovjeka Isusa Krista (u kome se taj Bog nastanio)Prema tome pročitaj gore spomenute stihove s ovim na umu i vidjet ćeš da su upravo dokaz da je Bog jedna osoba koja se nastanila u čovjeku Isusu, te da nisu dokaz trojstva.Osim toga, Matej 1,20 Dok je on to snovao, gle, anđeo mu se Gospodnji ukaza u snu i reče: "Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju. Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga.Ako je Isus začet od Duha Svetoga, tko mu je Otac? Jedini točan odgovor je da mu je Duh Sveti Otac, što znači Otac=Duh Sveti. U protivnom Isus ima dva oca...

Amos je napisao:
Dakle po ovim stihovima ti zelis reci da Isus nije Bog, razjasni mi to da bi mogli da nastavimo.

more_horiz
[size=12]
amos je napisao/la:
Dakle po ovim stihovima ti zelis reci da Isus nije Bog, razjasni mi to da bi mogli da nastavimo.I jos bolje da nastavimo na temi koja se bavi time , ovde je bozic .

Ono što je čovjeka Isusa Krista činilo Bogom bila je prisutnost Boga u Njemu. Kad ga je Bog napustio ostao je samo čovjek - naravno, bezgriješan. Kao što ni tlo na kojem je Mojsije stajao kad mu se ukazao Bog nije bilo sveto samo po sebi. Svetim ga je činila Božja prisutnost. Da to dokažem biblijski:

1. Čovjek Isus Krist je umro. Bog ne može umrijeti!
2. Čovjek Isus Krist je rastao u mudrosti i znanju i nije znao dan i čas. A Bog, naravno zna sve.
3. Čovjek Isus Krist je stario... Bog je vječan, ne može stariti.

Evo, biblijskih stihova:

Lk. 2,52 A Isus napredovaše u mudrosti, dobi i milosti kod Boga i ljudi.
Mt. 24, 36 A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.

Potvrdu da je u čovjeku Isusu Kristu prebila punina Božanstva, nalazimo u Kol. 2,9.

Kol. 2,9 Jer u njemu stanovaše sva punina Božanstva tjelesno.

Međutim, ta punina Božanstva nije uvijek bila u čovjeku Isusu Kristu. Nastanila se u Njemu na krštenju, a napustila ga je prije smrti na kržu. Zato čovjek Isus Krist na križu kaže:

Mt. 27, 46 O devetoj uri povika Isus iza glasa: "Eli, Eli, lema sabahtani?" To će reći: "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?

Nakon što je čovjek Isus Krist umro, budući da je na Sebe uzeo grijehe svijeta, otišao je u pakao i propovijedao onima koji su bili neposlušni u vrijeme Noe.

1. Pet, 318 -20 Jer je i Krist jedanput za grijehe naše umro, pravedan za nepravedne, da nas privede k Bogu, ubijen doduše tijelom, ali oživljen Duhom. U njemu je sišao i propovijedao duhovima, koji su bili u tamnici, koji su nekada bili nevjerni, kad su se u dane Noine oslanjali na dugotrpnost Božju, dok se je gradio kovčeg, u kojem se malo, to jest, osam duša, spasilo vodom.

Nakon toga je čovjek Isus Krist uskrsnuo i ukazao se Mariji, te joj rekao:

Iv. 20, 17 Reče joj Isus: "Nemoj me se dodirnuti, jer još nisam uzašao k Ocu svojemu. Nego idi k braći mojoj i kaži im: "Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu."

Ali nakon što je čovjek Isus Krist uzišao Ocu, Stjepan je vidio otvorena nebesa i čovjeka Isusa Krista s desne strane Bogu.

Dj. 7, 55 A on pun Duha Svetoga pogleda na nebo i vidje slavu Božju i Isusa gdje stoji s desne strane Bogu.

A u 1. Tim. 2, 5 Biblija kaže da je upravo čovjek Isus Krist jedini posrednik između Boga i ljudi.

1. Tim. 2, 5 Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus

more_horiz
Jony
Ono što je čovjeka Isusa Krista činilo Bogom bila je prisutnost Boga u Njemu. Kad ga je Bog napustio ostao je samo čovjek - naravno, bezgriješan. Kao što ni tlo na kojem je Mojsije stajao kad mu se ukazao Bog nije bilo sveto samo po sebi. Svetim ga je činila Božja prisutnost. Da to dokažem biblijski:

1. Čovjek Isus Krist je umro. Bog ne može umrijeti!
2. Čovjek Isus Krist je rastao u mudrosti i znanju i nije znao dan i čas. A Bog, naravno zna sve.
3. Čovjek Isus Krist je stario... Bog je vječan, ne može stariti.

Evo, biblijskih stihova:

Lk. 2,52 A Isus napredovaše u mudrosti, dobi i milosti kod Boga i ljudi.
Mt. 24, 36 A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.

Potvrdu da je u čovjeku Isusu Kristu prebila punina Božanstva, nalazimo u Kol. 2,9.
Kol. 2,9 Jer u njemu stanovaše sva punina Božanstva tjelesno.

Međutim, ta punina Božanstva nije uvijek bila u čovjeku Isusu Kristu. Nastanila se u Njemu na krštenju, a napustila ga je prije smrti na kržu. Zato čovjek Isus Krist na križu kaže:

Mt. 27, 46 O devetoj uri povika Isus iza glasa: "Eli, Eli, lema sabahtani?" To će reći: "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?

Nakon što je čovjek Isus Krist umro, budući da je na Sebe uzeo grijehe svijeta, otišao je u pakao i propovijedao onima koji su bili neposlušni u vrijeme Noe.

1. Pet, 318 -20 Jer je i Krist jedanput za grijehe naše umro, pravedan za nepravedne, da nas privede k Bogu, ubijen doduše tijelom, ali oživljen Duhom. U njemu je sišao i propovijedao duhovima, koji su bili u tamnici, koji su nekada bili nevjerni, kad su se u dane Noine oslanjali na dugotrpnost Božju, dok se je gradio kovčeg, u kojem se malo, to jest, osam duša, spasilo vodom.

Nakon toga je čovjek Isus Krist uskrsnuo i ukazao se Mariji, te joj rekao:

Iv. 20, 17 Reče joj Isus: "Nemoj me se dodirnuti, jer još nisam uzašao k Ocu svojemu. Nego idi k braći mojoj i kaži im: "Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu."

Ali nakon što je čovjek Isus Krist uzišao Ocu, Stjepan je vidio otvorena nebesa i čovjeka Isusa Krista s desne strane Bogu.

Dj. 7, 55 A on pun Duha Svetoga pogleda na nebo i vidje slavu Božju i Isusa gdje stoji s desne strane Bogu.

A u 1. Tim. 2, 5 Biblija kaže da je upravo čovjek Isus Krist jedini posrednik između Boga i ljudi.

1. Tim. 2, 5 Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus

Amos
1IV 2:14 Napisah vama, djeco, jer upoznaste Oca. Napisah vama, oci, jer upoznaste onoga koji je od početka. Napisah vama, mladići, jer ste jaki i riječ Božja u vama ostaje i pobijedili ste Zloga.
1IV 2:15 Ne ljubite svijeta ni što je u svijetu. Ako tko ljubi svijet, nema u njemu ljubavi Očeve.
1IV 2:16 Jer što je god svjetsko - požuda tijela, i požuda očiju, i oholost života - nije od Oca, nego od svijeta.
1IV 2:17 Svijet prolazi i požuda njegova, a tko čini volju Božju, ostaje dovijeka.
1IV 2:18 Djeco, posljednji je čas! I, kako ste čuli, dolazi Antikrist. I sad su se već mnogi antikristi pojavili. Odatle znamo da je posljednji čas.
1IV 2:19 Od nas iziđoše, ali ne bijahu od nas. Jer kad bi bili od nas, ostali bi s nama; ali neka se očituje da nisu od nas.
1IV 2:20 A vi imate Pomazanje od Svetoga, i znanje svi imate. 1IV 2:21 Ne pisah vam zato što ne biste znali istine, nego jer je znate i jer znate da nikakva laž nije od istine.
1IV 2:22 Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Anitkrist je onaj
1IV 2:23 tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca.

1IV 2:24 A vi - što čuste od početka, u vama nek ostane. Ako u vama ostane što čuste od početka, i vi ćete ostati u Sinu i Ocu.

Nasta te podseca boldani deo.Meni jako slicno.Kako komentarises ove stihove?

more_horiz
jony je napisao/la:
....
Mozemo nastaviti na teologija/ Jedan Bog ili tri boga jezici

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply