Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Jedan ili tri Boga? ( Jezici )

power_settings_newLogin to reply
+17
braslav
melkisedek
Eutanasije
KRAJVREMENA
biblijski-hriscanin
crusader
mickey_mouse
hrvoje hrki
Perica
dominik
Aladin
Daniel
Darko
forestsilvy
cubela
No Nick
Stena
21 posters

descriptionJedan ili tri Boga? ( Jezici ) - Page 3 EmptyRe: Jedan ili tri Boga? ( Jezici )

more_horiz
Evo dali su mi par minuta zivota, a ako vredjam i treba da me izbacite.

Hvala vam.

Baniran cu biti ja, ala la lala lala.

Sve vas volim i ljubim ja.

descriptionJedan ili tri Boga? ( Jezici ) - Page 3 EmptyRe: Jedan ili tri Boga? ( Jezici )

more_horiz
Teta Noemi mi je presudila zbog jezika.

Hvala teta Noemi, i tebe volim ja.

more_horiz
ako nas voliš i ljubiš onda dokaži to...

more_horiz
Nije točno da sam ti presudila zbog jezika, nego zbog laganja, vrijeđanja. Upozorila sam da se pročitaju pravila foruma.

Noemi

more_horiz
A sta i gre sam pogresio, molim da mi se krivica jasno pokaze.

Hvala vam.

more_horiz
Kako da vam dokazem to?

more_horiz
Evo dokazujem.

Tatarata, ja ljubim sve vas i mili ste srcu mom.

more_horiz
Noemi pusti ga, misli da je popio svu pamet svijeta zato što misli da zna nešto o Bibliji...pusti ga sada da dokaže tu svoju ljubav prema nama...

more_horiz
Daniel, tata mi je sve najlepse pricao o tebi.

Moje postovanje.

more_horiz
Kasno ti je, ajde spavati. A kasno ti je i da pokazuješ ljubav, jer se ne osjeti istina iza tvojih riječi.

Čitamo se za deset dana , ukoliko se opametiš i počneš poštivati druge ljude, a ne vrijeđati onako cinično i bezobrazno, a o tom, potom, da li si to što se predstavljaš da jesi.

Ne podnosim laž.

Noemi

more_horiz
Steno,

Jako mi se svidja tvoj odnos prema stvarima u Pismu. Prvo na jednom drugom postu gde sam dosta pisao jako si korektno istupio. Drugo pitanje o tome da li ima trojstva ili ne je izuzetno zrelo za mladu osobu tvojih godina.
Trece, kako to da pravi dar Boziji moze doci i na jedne i na druge je dokaz da o Pismu ne razmisljas povrsno, cak doblje nego mnogo stariji ljudi od tebe a usudjujem se reci i mnogi propovednici.
Iznad svega najvaznije je da ljubis Isusa i da zivis najbolje sto mozes po Bibliji. No neke stvari je vise nego korisno znati. Ja cu ti reci moje skromno misljenje kako vidim stvari u Bibliji, sa SVIM postovanjem prema tudjim uverenjima.

Sto se trojstva u Bibliji tice, ono se nigde ne pominje kao takvo. Rec trojstvo jednostavno ne postoji u Pismu. Mnogi ljudi iz komunikacije Oca i Sina zakljucuju da postoji sveto trojstvo, no ipak takva rec ne postoji u Bibliji. Ono sto postoji u Bibliji, a to je najveca zapovest koju su izgovorili i Mojsije i Isus: "Cuj Izraele Gospod Bog nas je jedini Gospod! I ljubiti ga (ne njih) svim srcem svojim i svom dusom svojom..." Izrael u Starom Zavetu nikada nije verovao u trojstvo. Trojstvo znaci tri osobe, a to je politeizam. Abrahamova vera, originalna vera koja je od Abrahama nacinila nesto drugo a on je prestao biti paganin je bio monoteizam, ili vera u jednog Boga. Cak i Abrahamovi potomci od Ismaila veruju da je jedan Bog i neveruju u trojstvo, a tu veru su nasledili od Abrahama. Njihov promasaj je sto ne slede istinski ucenje Kurana koji im kaze da je u Starom i Novom Zavetu pravo Svetlo, ali to je vec politika. I sto ne shvataju da se Bog otkrio u Isusu Hristu i da je tamo spasenje.

Sto se tice govora u jezicima, ono nikada nije prestalo u crkvi. Govor u jezicima je jedan od devet duhovnih darova u crkvi, i Bog nikada nije promenio Evandjelje od kako se izlio Sveti Duh na pedesetnici u gornjoj sobi. Isus je rekao da ce znaci slediti one koji veruju i jedan od znakova koje je pomenuo je da ce govoriti drugim jezicima. Marko 16.-ta glava.
No u crkvi zivog Boga ne govore svi u jezicima ili ne moraju svi obavezno govoriti u jezicima. Pavle kaze u Korincanima: "E da li svi govore u jezicima...?" Kao sto svi ne prorokuju u crkvi, ili kao sto svi nemaju dar za cudesa, ili tumacenje jezika, itd, tako ne govore svi ni jezike.
Takodje jezici nisu ni znak da je neko krsten Svetim Duhom, iako ljudi koji jesu krsteni Svetim Duhom govore ili mogu govoriti jezike, ali opet ne svi, kako kaze Pavle. Naprotiv, Pavle kada govori o pravom znaku koji treba da bude u verniku on govori u Korincanima 13.-ta glava. On kaze da ako i jezike ljudi i andjela govorio a da ljubavi nemam nista sam. I onda nastavlja da pise da je ljubav jedini pravi znak. On tu ne govori o fileo-ljudskoj ljubavi vec o Agape-Bozijoj ljubavi u coveku. Dakle, ono sto ja vidim u Pismu, da su jezici jedan od devet duhovnih darova o kojima pise apostol Pavle, da oni slede one koji veruju, da oni traju i danas, ali da nisu konacni znak, jer Korincanima 13 to jasno kaze.

A sto se tice kako i jedni i drugi mogu govoriti jezike, i oni koji jesu u pravu i koji nisu. Evo samo ukratko nekih misli iz Pisma. Isus je rekao: "Da Bog salje kisu i na dobre i na zle." U proroku Joelu je receno da ce Bog u poslednje dane izliti svog Duha na svako telo i da ce gledati vizije i sanjati snove itd. Posto kisa u Bibliji predstavlja Svetog Duha Bozijeg, i imamo prema Pismu rani i pozni dazd, odnosno kisu, verujem duboko, i mogu to dokazati Pismom da dar Svetog Duha moze biti i na licemeru i na pravedniku, ali krstenje Svetim Duhom ne moze imati licemere, jer smo svi jednim Duhom krsteni u jedno telo, a kada smo tamo, onda smo zapecaceni obecanim Svetim Duhom, i presli smo iz smrti u Zivot prema Isusovim recima iz Jovanovog Evandjelja. Ali dar, odnosno Duh moze pomazivati i licemera. Da je to tako, svedoce i Evandjelja, jer je Isus poslao dvoje po dvoje i rekao im da lece bolesne, ciste gubave, izbacuju demone, podizu mrtve i da propovedaju Evandjelje, a jedan od njih je bio Juda-LICEMER. Dakle, dar moze da deluje i na licemeru, i to kakvom samo.

Ovo su moje skromne misli o ovim pitanjima, ako su ti pomogle srecan sam, a ako mislis da sam nesto pogresno napisao, OK. Vazno je da ljubis Gospoda, i da sluzis najbolje sto mozes, i nebudes niciji imitator.

I dobro se rekao: Ja zelim ipak pitati Isusa. To je najispravniji moguci stav, jer mi imamo otvoren kanal ka njemu kroz njegovu svetu krv. Amen!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
da li je tebi otkrivena Riječ Božja?

more_horiz
Kakvo ti je to pitanje? Pa to mozes onda pitati svaku osobu na ovom forumu. Ja sam izneo ono sto verujem da uci Pismo, i imam jako puno argumenata za to. Naravno nekom to nece znaciti nista jer ce on ili ona imati argumente za nesto drugo. Tako ako se ne slazes sa onim sto sam pisao OK, verovatno postoje i kod tebe razlozi za to. No za mene ti si Hriscanin dokle god verujes u Bozanstvo Isusa Hrista i spasenje koje je Bog ucinio kroz njega. Mozda uvek sve ne mozemo objasniti, i to je istina. Ali spasenje dolazi od vere ne od znanja ili mogucnosti da se sve objasni. Mada je veoma lepo i korisno ako mozemo to objasniti. Medjutim ni u Biblijskim danima ljudi nisu znali sve da objasne. Samo da navedem jedna primer. Isus je rekao: "Ko ne bude jeo moje telo i pio moju Krv, nece imati zivota u sebi." Dakle, ko je to tada razumeo. Ili Isaija prorokuje: "Devica ce zatrudneti i rodi ce Sina." Ko je to tada razumeo? Tako i danas postoje stvari koje ljudi ne mogu objasniti. Ali definitivno Isus jeste bio Bog objavljen u ljudskom telu, pa kako god. I vera u Bibliju i Isusa donosi Zivot. Sta mislis koliko domacica koje imaju decu i koje po ceo dan rade i odrzavaju domacinstvo mogu sve to objasniti, celu Bibliju? (Domacice, nemojte se ljutiti, jer sve najlepse mislim o vama koje ste u svojim Biblijskim pozicijama). A da li ce biti spasene ako veruju? Pa naravno da hoce. No ovim zelim samo izneti poentu onoga sto mislim.
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
znaš, ovo je dobro što si napisao, iskreno...ali što onda ako vas netko ne smatra kršćanima? pa zar se morate uvrijediti na to, pa čak i raditi neke webstranice? zar nije najvažnije da vas Bog smatra Svojom Djecom, a ne što drugi ljudi misle?

more_horiz
Ne, nisam se licno uvredio, ali sam pisao tako da drugi koji citaju forum nesteknu pogresnu sliku o meni i da zbog toga postoji nepremostivi ponor medju ljudima koji bi trebali da se postuju i vole. Inace uopste nisam uvredljiva osoba, cak i kada me vredjaju ili omalovazavaju. Zao mi je sto nismo imali priliku licno da se upoznamo. Jedna od namera sto sam dosao na forum, je da ako Bog dopusti ili ako je njegova volja, upoznam licno razne ljude koji iskreno zele sluziti Bogu.

A reci nekom na forumu da nije Hriscanin, stvarno nije u redu, zar ne? Cak i da covek nije upravu, kako misli bilo ko takvu osobu da zadobije za Hrista, ako mu u startu kaze da nije Hriscanin pa i gore. Mislim da je to 100% pogresan pristup ljudima. Moj pristup je da svakog vernika iz ma koje crkve postujem i to iskreno, ne da se pretvaram. A sto se ne slazem sa nekim stvarima kako ljudi tumace Pismo, pa na to imam pravo kao i svi ostali. Inace ja samo zelim da na sve dodje vise Svetla u poznanju Njega, koji je nas spasitelj i Bog-Gospod Isus Hrist, Alfa i Omega.

Bog te blagoslovio
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Nismo Danijele mi ti koji druge ljudi smatraju nespasenima. I na kraju puno je puta bilo tako da ljudi ostro krenu na nas sa svojim stavovima tonom, a na kraju shvate da nisu upravu.

UPARVO KAZES DA NAS LJUDI NE SMATRAJU HRISCANIMA, vidis to je stvar licnog iskustva i dozivljaju, SVI LJUDI KOJI NAS POZNAJU NAS SMATRAJU HRISCANIMA!

Internet je dosta ogranicen nacin komunikacije i mi ne mozemo upzonati jedni druge samo na ovaj nacin. Istinska nase iskrena zelja je da upoznajemo ljude i cinimo stvari na evangeliziranju nespasenih pojedinaca.

To je to i nista drugo, a STA BIH JA BIO AKO NE HRISCANIN AKO VERUJEM U HRISTA, AKO JE ON MOJ SPASITELJ KAO I TVOJ PA STA JA MOGU BITI.

To sto su pojedinci na ovom forumu zakljucili nesto drugo verujem da bi vremenom promenili svoj stav.

Ono sto sam napisao o nasoj viziji rada stoji, upoznaj nas i zakljuci da li smo hriscani ili ne.

Ja drugacije ne mogu nego da savetujem ljude da slusaju propovedi koje su mene blagoslovile.

I na kraju unapredile moje duhovno iskustvo, naucile me kako vise da volim Boga, kako da koristim darove i ostale stvari.

I na kraju sve sto je ikada bilo poslano od Boga MORA BITI ZESTOKO KRITIKOVANO I OSPORAVANO, BAS SVE UVEK, ZAR MISLIS DA MOZE BITI DRUGACIJE?

more_horiz
Sto se tice govora u jezicima, ono nikada nije prestalo u crkvi. Govor u jezicima je jedan od devet duhovnih darova u crkvi, i Bog nikada nije promenio Evandjelje od kako se izlio Sveti Duh na pedesetnici u gornjoj sobi.

Ne bih rekao da postoji samo 9 darova, ne znam gde si nasao takvu informaciju? Evo ti glavni spisak darova u Novom zavetu (ima ih jos), pa iako se neki poklapaju u izvestajima, ima ih sigurno vise od 9, koga ne mrzi neka prebroji pa ostavi post o tome:

6 A imamo različite darove po milosti, koja nam je dana: ako proročanstvo, neka bude po mjeri vjere;

7 Ako li službu, neka služi; ako je učitelj, neka uči;

8 Ako opominje, neka opominje, koji daje, neka daje pošteno, koji upravlja, neka se brine; koji čini milosrđe, neka čini radosno! (rimljanima 12)

7 A svakomu se daje objava Duha na korist.

8 Jer jednomu se daje po Duhu riječ mudrosti, drugomu riječ znanja po istom Duhu;

9 Drugomu vjera u istom Duhu, drugomu milosni dar liječenja u jednom Duhu;

10 Drugomu, da čini čudesa, drugomu proročanstvo, drugomu, da razlikuje duhove, drugomu različni jezici, drugomu, da tumače jezike,

11 A ovo sve čini jedan i isti Duh, koji razdjeljuje svakome, kako hoće. (1.Korincanima 12)

28 I jedne postavi Bog u crkvi, prvo kao apostole, drugo kao proroke, treće kao učitelje, onda sile čudesne, zatim darove liječenja, pomaganja, upravljanja, različne jezike…(1.Korincanima 12)

29 Zar su svi apostoli? Zar su svi proroci! Zar su svi učitelji? Zar su svi čudotvorci?

30 Zar svi imaju darove liječenja? Zar svi govore jezike? Zar svi tumače? (1.Korincanima 12)

11 I on je dao jedne za apostole, a jedne za proroke, a jedne za evanđeliste, a jedne za pastire i učitelje,

12 Da se sveti usavrše za djelo službe, na sazidanje tijela Kristova; (Efescima 4)

10 Poslužujte jedan drugoga, svaki darom, koji je primio, kao dobri upravitelji različne milosti Božje.

11 Ako tko govori, neka govori kao riječi Božje; ako tko služi neka služi kao po jakosti, koju Bog daje, da se u svemu slavi Bog po Isusu Kristu, kojemu je slava i vlast u vijeke vjekova! Amen. (1.Pet. 4)

more_horiz
Zanimljivo je da je dar jezika u Pavlovom nabrajanju postavljen na poslednjem mestu, sva tri puta. I to zbog razloga sto su korincani prenaglasavali taj dar, bas kao sto se i danas cini sa njime.

Jeres cesto nije sama po sebi jeres, vec prenaglasavanje istine.

Dakle, ja duboko verujem u dar jezika, ali u dar jezika, a ne u 'dar glosolalije'. Prenaglasavanje ovog dara naustrb ostalih znaci upasti u zamku. Pismo govori o daru jezika, ali o daru jezika, kao jednom od mnostva darova koje ona ima. Medjutim, to nije znak Crkve poslednjeg vremena, jer to reci znacilo bi ograniciti samoga Boga koji rukovodi Njegovom Crkvom.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply