No Nick je napisao/la:cubela, tesko da sam bio kategorican kako ti tvrdis, ali neka ti bude, kao prvo.
Kao drugo, 1.Kor. 14 je samo jedno poglavlje u celoj Bibliji, ja ga ne posmatram izolovanog kao sto ti mozes ciniti.
Medjutim, kada pocnes da 'govoris' jezicima koji nigde ne postoje-onda si zavrsio neku posebnu pricu samnom, jer takve rasprave nikuda ne vode, i mnogo je bitnije odrzati odnose nego li natezati stvari. A uostalom, to i nisu 'jezici', jer 'jezik' pretpostavlja neke stvari-ima gramatiku, razumljiv je, postoji, njime neko govori, itd itd itd.
Ajd pozdrav, izvinjavam se ja na ostrini. Hristos sa svima vama.
Poštovani,
znaš, čitajući tvoje stavove, opet moram reći vrlo si kategoričan: npr. tebi je bitnije održati odnose nego li natezati stvari, ali nek bude samo po tvomu, jer u protivnom neće nas nikuda dovesti ovakvi razgovori. Pa to je apsurdno, ti tvrdiš jedno, ja drugo; ti prvi počinješ s tihom polemikom i izričitim negativnim stavovima o daru jezika i čak pogrješnim, i onda se usuđuješ reći da su nastupila neka natezanja oko biti problema - dar jezika.
Što sam ja trebao: šutiti i pustiti tebe i sl. tebi koji udarate i kritizerski se odnosite po pitanju tog dara jezika i sl.? Ne mogu vam to dopustiti, niti ću.
Pretjerali ste sa izjavama o nekim demonskim utjecajima na kršćane koji se i danas služe tim divnim Duhom darovanim darom. Iskrivljujete čistu teologiju, optužujete mene da ja vadim izolirano tekstove i tomu sl., a ja samo vadim stihove da bi odgovorio na vaše objede, zavedenost, prevarljivost i pogrješna tumačenja.
Sad mogu i ja tebi reci, ako ti nastaviš tako omalovažavati kršćane koji su dobili taj dar, onda si ti završio neku posebnu priču sa mnom, bez uvrede molim! Nije mi to bila nakana, već odgovor tebi i sl. koji nas pentekostalce s visine gledate kao neke nadrikršćane, lažnu braću i sl., i onda nas povezujete s nekim demonskim utjecajima. Opasno je suditi brata svoga!
Mi kršćani, osobito obraćeni, bi trebali poštivati različita motrišta, ali bez osuđivanja, što vi tvrdoglavo činite glede pitanja -dar jezika, ozdravljenja, proročkih govora i sl.. Kako možemo voditi dijalog jedan s drugim, kad vi počinjete lupati svim i svačim po pentekostalizmu, vjernicima koji su predani i posvećeni kršćani i ništa nemaju s demonima, poganstvom i sl.?
Kako je to ružno kad se čuje! Stid me je i govoriti o tomu. Navodno protestanti -obraćeni, a izgleda imadem kvalitetniji odnos i dijalog s r.kat. karizmaticima, glede ovih darova govora.
Kako ćemo biti uvjerljivi pred svijetom kada neki misle da iza govora i molitve u jezicima stoji demon? Pa to su vaše nebuloze i teške optužbe!!! Kakve kakvoće će biti to i takvo zajedništvo između nas? Opetujem: prestanite suditi nas pentekostalce, ako već ne djelite naša iskustva i nauk teološki! Tako će biti više i mira, a manje sramote.
Svako dobro želim vama na Istoku.
Smjerno u Kristu brat, a nikakva sestra, Ćubela.