Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Jedan ili tri Boga? ( Jezici )

power_settings_newLogin to reply
+17
braslav
melkisedek
Eutanasije
KRAJVREMENA
biblijski-hriscanin
crusader
mickey_mouse
hrvoje hrki
Perica
dominik
Aladin
Daniel
Darko
forestsilvy
cubela
No Nick
Stena
21 posters

descriptionJedan ili tri Boga? ( Jezici ) - Page 2 EmptyRe: Jedan ili tri Boga? ( Jezici )

more_horiz
No Nick je napisao/la:
cubela, tesko da sam bio kategorican kako ti tvrdis, ali neka ti bude, kao prvo.

Kao drugo, 1.Kor. 14 je samo jedno poglavlje u celoj Bibliji, ja ga ne posmatram izolovanog kao sto ti mozes ciniti.

Medjutim, kada pocnes da 'govoris' jezicima koji nigde ne postoje-onda si zavrsio neku posebnu pricu samnom, jer takve rasprave nikuda ne vode, i mnogo je bitnije odrzati odnose nego li natezati stvari. A uostalom, to i nisu 'jezici', jer 'jezik' pretpostavlja neke stvari-ima gramatiku, razumljiv je, postoji, njime neko govori, itd itd itd.

Ajd pozdrav, izvinjavam se ja na ostrini. Hristos sa svima vama.

Poštovani,
znaš, čitajući tvoje stavove, opet moram reći vrlo si kategoričan: npr. tebi je bitnije održati odnose nego li natezati stvari, ali nek bude samo po tvomu, jer u protivnom neće nas nikuda dovesti ovakvi razgovori. Pa to je apsurdno, ti tvrdiš jedno, ja drugo; ti prvi počinješ s tihom polemikom i izričitim negativnim stavovima o daru jezika i čak pogrješnim, i onda se usuđuješ reći da su nastupila neka natezanja oko biti problema - dar jezika.

Što sam ja trebao: šutiti i pustiti tebe i sl. tebi koji udarate i kritizerski se odnosite po pitanju tog dara jezika i sl.? Ne mogu vam to dopustiti, niti ću.
Pretjerali ste sa izjavama o nekim demonskim utjecajima na kršćane koji se i danas služe tim divnim Duhom darovanim darom. Iskrivljujete čistu teologiju, optužujete mene da ja vadim izolirano tekstove i tomu sl., a ja samo vadim stihove da bi odgovorio na vaše objede, zavedenost, prevarljivost i pogrješna tumačenja.

Sad mogu i ja tebi reci, ako ti nastaviš tako omalovažavati kršćane koji su dobili taj dar, onda si ti završio neku posebnu priču sa mnom, bez uvrede molim! Nije mi to bila nakana, već odgovor tebi i sl. koji nas pentekostalce s visine gledate kao neke nadrikršćane, lažnu braću i sl., i onda nas povezujete s nekim demonskim utjecajima. Opasno je suditi brata svoga!

Mi kršćani, osobito obraćeni, bi trebali poštivati različita motrišta, ali bez osuđivanja, što vi tvrdoglavo činite glede pitanja -dar jezika, ozdravljenja, proročkih govora i sl.. Kako možemo voditi dijalog jedan s drugim, kad vi počinjete lupati svim i svačim po pentekostalizmu, vjernicima koji su predani i posvećeni kršćani i ništa nemaju s demonima, poganstvom i sl.?
Kako je to ružno kad se čuje! Stid me je i govoriti o tomu. Navodno protestanti -obraćeni, a izgleda imadem kvalitetniji odnos i dijalog s r.kat. karizmaticima, glede ovih darova govora.

Kako ćemo biti uvjerljivi pred svijetom kada neki misle da iza govora i molitve u jezicima stoji demon? Pa to su vaše nebuloze i teške optužbe!!! Kakve kakvoće će biti to i takvo zajedništvo između nas? Opetujem: prestanite suditi nas pentekostalce, ako već ne djelite naša iskustva i nauk teološki! Tako će biti više i mira, a manje sramote.

Svako dobro želim vama na Istoku.
Smjerno u Kristu brat, a nikakva sestra, Ćubela.

descriptionJedan ili tri Boga? ( Jezici ) - Page 2 EmptyRe: Jedan ili tri Boga? ( Jezici )

more_horiz

No Nick je napisao/la:

cubela, tesko da sam bio kategorican kako ti tvrdis, ali neka ti bude, kao prvo.

Kao drugo, 1.Kor. 14 je samo jedno poglavlje u celoj Bibliji, ja ga ne posmatram izolovanog kao sto ti mozes ciniti.

Medjutim, kada pocnes da 'govoris' jezicima koji nigde ne postoje-onda si zavrsio neku posebnu pricu samnom, jer takve rasprave nikuda ne vode, i mnogo je bitnije odrzati odnose nego li natezati stvari. A uostalom, to i nisu 'jezici', jer 'jezik' pretpostavlja neke stvari-ima gramatiku, razumljiv je, postoji, njime neko govori, itd itd itd.

Ajd pozdrav, izvinjavam se ja na ostrini. Hristos sa svima vama.

more_horiz
Halo, ljudi...vidim da se ovdje priča o daru jeziku. Imam taj predivan dar. Da li nekom nešto nije jasno u vezi tog dara, misli li netko da je dar jezika koji primamo od Duha Svetoga, demonska manifestacija? Ima li nekakvih nedoumica po tom pitanju?

Noemi

more_horiz
Ja nemam problem sa time. Smile

more_horiz
E, fino onda. Laughing

Ja isto tako nemam problema.

more_horiz
Pitanje trojstva (termina koji se kao takav ne spominje u Bibliji) oduvijek je bio problematičan za shvatiti. Baš sam u nedjelju sa jednim prijateljem o tome pričao. Mnogi vjernici teško ili nikako to ne svhaćaju, ali prihvaćaju vjerom. Ako zastranimo u svoje filozofije lako možemo skrenuti tamo gdje Bog ne želi. Pokušat ću poslati crtež idući puta koji iluzorno govori o prirodi Trojstva, a kasnije poslati i citate koje sve iluzorno predočavaju. Tko hoće iz toga samoga može izvući zaključak bitan za naše spasenje, a to je jedino dovoljno, ostalo je nama ljudima skriveno!

more_horiz
Za sada toliko, jer ne mogu poslati formatiranu tablicu na forum.

o The 3 persons of the Godhead are equated in Matthew 28:19 and 2 Corinthians 13:14.

o Jesus is equated with the Father in John 14:23 & 10:30

o The Spirit is equated to God in Acts 5:3-4

o The Father, Son and Holy Spirit are all present (in different places in the scene) at the baptism of Jesus: Matthew 3:16-17

o The Spirit is separate from God Matthew 12:18, 1Thes. 4:8

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Halo, ljudi...vidim da se ovdje priča o daru jeziku. Imam taj predivan dar. Da li nekom nešto nije jasno u vezi tog dara, misli li netko da je dar jezika koji primamo od Duha Svetoga, demonska manifestacija? Ima li nekakvih nedoumica po tom pitanju?

Noemi

Ja imam, pa sta?

Znam i da sotona zna da govori u jezicima.

Sto ako on imitira sve duhovne darove ne bi mogao da imitira i jezike, ujedno da ubaci takav falsifikat, koji izgleda da su jezici a ono bla, bla bla, i sto se vi ustvari koji imate taj jezik ljutite sto ja ne verujem u to.

Zar trebam samo tako dati da neko stavi ruke na mene i ja da govorim u jezicima?

Ne pise li u Bibliji da sve proveravamo.

Citao sam svedocenja pentekosnih ili slicnih karizmaticnih svedoka, koji su potvrdili da kod njih ima i laznog jezika. To jest, da budem precizniji, sotona se slavi a ne Bog.
Neki tumaci jezika, govorili su da se slavi Isus, a ljudi koji su znali taj jezik razumeli su da se slavi sotona.

Ima puno takvih svedocenja. Pa sta se vi ljutite?

Mozda se bojite da priznate opasnost u kojoj se nalazite. Sta ako vi, upravo vi koji toliko skacete i branite jezike, pricate ono sto u jezicima sto ne slavi Boga, vec nekog drugog? Sta ako je to kod vas, mislim ta prevara?

Moramo biti veoma oprezni pre nego nesto tek tako prihvatimo.

Ja verujem da ima i pravih jezika, kao dara od Boga. Nisam bas ubedjen da je taj dar prestao kao sto to neki tvrde na ovom forumu. Ali se isto plasim i laznih.

more_horiz
eto, Steno, ako ti se boji, ti se boj, ako ti se ne boji, nemoj.

Samo da teta Noemi nešto kaže, Isus je pobjednik za stvarno. Pravi pobjednik. Kroz Isusa smo i mi pobjednici. Pa, ako se ti bojiš, nešto nije u redu s tobom. Da li ti možemo kako pomoći da spoznaš Krista Pobjednika?

Nemoj dati sotoni mjesta u svom srcu, nemoj slijediti grijehovne želje, izmiri se s Bogom, i tada nećeš imati strah. Tamo gdje je Živi Bog, koji je Ljubav, tamo nema straha.

A ovce Isusove čuju i prepoznaju Njegov glas, a Duh Sveti donosi samo ono što je od Isusa i Oca.

Imitatori su brzo prepoznati, ne brini. Gospod svoje ne ostavlja u neznanju. Dijete drago, molim te čitaj Bibliju i moli se, i slijedi Isusov glas. Tada te neće opsjedati takve čudne paranoje.

more_horiz
Eto, a ja mislio da cete me vi stariji razumeti.

Zasto se ja bojim, zasto?

Zato sto Apostoli uce da sve dobro proveravamo?

To nije strah, vec oprez. Mudrost.

Neznam koji apostol je to napisao, ali je napisao: Proveravajte duhove, jer mnogi lazni duhovi izidjose u svet.

Sta s tim, teto Noemi?

Evo jedno mladalacko pitanje za tebe, tetice: Zasto taj apostol nije rekao: Isus daje samo dobre darove, veruj MU i ne boj se. Ne sekiraj se. Uzmi sve od Isusa.

Vec me uci, da proveravam, poziva me da proveravam duhove. Valda je on bio mudriji od nas i bolje shvatao Boga nego ja danas.

Gle, nije ni cudo sto danas ljudi sve i svasta veruju. Ima toliko razlicitih doktrina i niko se sa nikim ne slaze.
Dodje tamo neki dr ili mr teolog, i svi misle evo ga ovaj sve zna o Bogu.

Pa vidi ti, postovana Noemi, sta ja sada da radim? Verujem tebi, ili nekom popu ili kome?

Ne ja pazljivo citam i proucavam, molim se i istrazujem. Cekam Isusa da mi kaze.
Pa zar nije On ziv?

Ako je ziv, On ce meni licno kazati sta je istina a sta laz. Proveravam tako duhove jesuli od Boga.

Postovanje.

more_horiz
Steno, ako ideš u crkvu, javi se svom pastoru, popu, svećeniku, kome god...i što ti nije jasno, pitaj ga. Sretno!

more_horiz
Ja najvise volim da pitam Isusa.

I sto ste sada ljuti na mene?

more_horiz
I sto ste sada ljuti na mene?

Ja nisam. Smile

more_horiz
Ali ostali jesu, ali ti i Isus dovoljni ste da bih bio sretan.

Hvala No Nick.

more_horiz
Steno, govoriš o mudrosti, a reci mi kako dobijaš mudrost?

more_horiz
Ne znam, bi li mi ti to objasnio.

more_horiz
Ja se nadam da nisi sarkastičan i ciničan, jer to nije ni malo kršćanski...mudrost se dobija od Boga...što misliš da li Bog daje mudrost onima koji Ga traže to?

more_horiz
Daniele, upravo si rekao istinu, sarkastičan je i ciničan i vrijeđa druge po forumu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply