Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Istinska crkva

power_settings_newLogin to reply
+23
smirnof
usamljena
stranac
kći Božja
kainos
misliti
Moderator
lapillus
Medeni
vijesnik
ILIJA
Živac
apostol
Stena
hrvoje hrki
Ruta
Izrail
jurky
cubela
No Nick
Daniel
Spart
Mali princ
27 posters

descriptionIstinska crkva - Page 6 EmptyRe: Istinska crkva

more_horiz
Prvo cubela svima koji imaju duhovne oci je jasno da je Bog hteo da izvrsi reformu u Katolicanstvu.

On nije hteo da dodje do padanja celog Katolicanstva. Ali kako su oni to odbili, pre svega pape tog vremena, nije ni cudo sto se od njih moralo izaci i raditi na reformi van nje.

Stoga niko nebi nikada otisao od Ketolicanstva da su tadasnje vodje Crkve poslusale Bozje opomene.

Pad se desio prema tome, obrnuto. Oni koji su pali zadrzali su rukovodece polozaje u instituciji koju Bog vise nije priznavao. Pravi su samo otisli putem kojim ih je Bog prosvetlio.

Stena je ostala sa reformisanima.

more_horiz
Dragomire mogu li te malo ispraviti sto se tice pentakostalaca.Oni ne misle da samo oni imaju Duha Svetoga.Mi samo mislimo da mnogi ne zude za Bozijim darovima koje On zeli da nam da.Isto tako smatramo da su mnogi darovi Duha Svetim zanemareni ali nikada nisam cula ni u jednoj pentakostalnoj crkvi da oni misle da ostali crkvene dominacije nemaju Duha Svetoga.

more_horiz
Ruta je napisao/la:
Dragomire mogu li te malo ispraviti sto se tice pentakostalaca.Oni ne misle da samo oni imaju Duha Svetoga.Mi samo mislimo da mnogi ne zude za Bozijim darovima koje On zeli da nam da.Isto tako smatramo da su mnogi darovi Duha Svetim zanemareni ali nikada nisam cula ni u jednoj pentakostalnoj crkvi da oni misle da ostali crkvene dominacije nemaju Duha Svetoga.

u nasoj zajednici smo licno doziveli da nam je jedan propovednik, koji je bio u gostima, svima nama rekao, ako nemamo dar govora u jezicima (a niko ga nema)da nismo krsteni Duhom. Taj propovednik je bio iz pentakostalne crkve.

more_horiz
JoPlus & Friends je napisao/la:
Ruta je napisao/la:

u nasoj zajednici smo licno doziveli da nam je jedan propovednik, koji je bio u gostima, svima nama rekao, ako nemamo dar govora u jezicima (a niko ga nema)da nismo krsteni Duhom. Taj propovednik je bio iz pentakostalne crkve.

ja sam slično čitao na jednom drugom forumu
ako tako radi većina pentekostalaca, onda je to silovanje "darova " DS
takvi su sigurno lažni Kristovi sljedebenici
prije bih rekao vražji, tamo gdje je oholost i elitizam nema Boga

more_horiz
Ne znam bas da bi smo te ljude toliko trebali osudjivati.

Znam da ce vecina tih ljudi koji pokazuju veliku ljubav prema drugim ljudima biti pre na Nebu, nego neki oholi samohvalisavci ili cak i neki arogantni hriscani koji veoma neprimerenim recima zadaju patnju drugima.

Prvo izvadite planinu iz zenice, ostala brvna iz oka, pa dodjite da tim ljudima izvadite mrvicu u njihovom oku.

more_horiz
JoPlus & Friends je napisao/la:

Grozno je to što ste proživjeli.
Nažalost svatko si danas dopušta svašta.
Tako je kad su ljudi sami sebi mjerilo i zbog toga su i iz raja bili izbačeni.

more_horiz
Kako da pronadjemo istinsku Crkvu, pravu Hristovu Crkvu?

Ima li recepta za tako sto?

Sta nam treba sluziti kao vodic u tom trazenju?

more_horiz
Izrail je napisao/la:

a lako je provjeriti tko se od koga ocijepio i poslije usitnio.

Kad si načeo odcijepljenje, neka si. Razlog za razilazak tko je potaknuo? Ima li se pravo kršćanin odvojiti, ali ne izolirati, od himbenoga kršćanstva i zalutaloga? Kako se može slaviti zajedno, ako nema pokajanja i odvajanja od grijeha? Kako možemo dijeliti Sv. večeru ako jedna strana započinje sa antemama? To su samo neka od pitanja koja se nameću.

Najbolje je tražiti mir i sklad među kršćanima, ali obraćenima, ne svjetovnima, koji su ušli u registar Crkve bez javnoga svjedočanstva ili samosvjesnoga krštenja. Dobro je raditi na izgradnji međusobnoga povjerenja, ali opet kažem, između obraćenih. Kakve sveze ima onaj koji ne psuje s onim koji psuje rebra Kristova, Bože me sačuvaj takvih psovki koje čujem!, a smatra se kršćaninom. Dakle, mogli bi mi do zore ovako, ali nećemo.

Još nešto, za razlaze su, dakako, krivi i oni koji su otišli, tj. protestanti, ali oni nisu izazvali raskol. Potonji su mislili da će onda biti lakše. Međutim, ispalo je tako da nije lakše. Najbolje je raditi na pokidanim svezama, prvo molitvom, ne osuđivanjem, susretima i usaglašavanjima, a onda i zajedničkim radom na evangelizaciji. Konkretno: početi s Biblijom, tj. doručkovati; odvojiti Apostolsku predaju od crkvene, tj. ručati; ne graditi kult ličnosti, osim Krista, u krilu Crkve, tj. večerati zajedno itd. ...

Ekumenizam da, ali samo s obraćenim kršćanima. Možete li si zamisliti ap. Pavla da moli blaženu djevicu Mariju, kako bi ga ona povezala s Kristom, njegovim Gospodinom? Ja ne mogu. Već vidim ap. Pavla kako razdire svoje halje od bijesa i revnosti za Kristovu stvar. Amen?

Svako dobr i mir želim.
Smjerno u Kristu Ćubela:lol:

more_horiz
Ma imali ili nema istinske Crkve?

Ima li Bog, Hristos svoju Crkvu? Jednu, samo jednu, ili dve i koju jos preko toga?

Mi smo svi po telu Crkva, boraviste Duha Svetoga, ako smo Hristovi, a sta je onda skup takvih ljudi?

Koji je skup danas taj koji je prava Crkva?

Mozeli biti da je Bog danas negde izgubio svoju Crkvu?

more_horiz
Zaista mi je zao sto cujem da je neko iz pentakostalne crkve tako nesto izjavio ali licno znam jer sada idem u pentakostalnu crkvu da je razlika izmjedju darova i krstenja u Svetom Duhu.Malo je ljudi u nasoj crkvi koji su bili krsteni u Duhu i u isto vrijeme progovorili jezicima ili prorokovali.Ja samo jedno znam da vjernici u pentakostalnoj ckrvi zudno mole za darovima i da je to nesto sto bih pozelila da svi imaju.Zasigurno ce biti onih koji ce ga zloupotrebiti ali to nije na korist tom vjerniku nego na propast.Neka nas Gospod sacuva od od opasnosti i prevara.

more_horiz
Ako se uhvatimo svim srcem za Gospoda, sluzmo Mu iz ljubavi, On nas nece ostaviti u mraku.

On nas nikada u nicemu nece ostaviti u neznanju.

more_horiz
Inace samo kratak komentar o tome. Mozda nisam upucen ali koliko poznajem ucenje pentakostalaca oni kazu da SE U TRENUTKU PRIMANJA KRSTENJA MORA GOVORITI U DRUGIM JEZICIMA STO KAZU DA JE ZNAK DA JE NEKO KRSTEN DOK KASNIJE COVEK AKO VERUJE MOZE PRIMITI DAR.

Pozdrav

more_horiz
Katolička Crkve je za mene jedina Crkva od Boga utemeljena i od nje su nastale druge crkve.
Tacno, to je za tebe tako. Svako ima prava na svoje misljenje. S obzirom na istoriju katolicke crkve-nema potrebe da se govori o crkvi koju je Bog utemeljio. Bez uvrede, naravno, ali ovakav stav je tipican za sve sektase i kultiste. A ja sam postao alergican na sve to. Smile

more_horiz
U skoli imam redovno veronauku kojoj ja ne prisustvujem.

Ali od drugara doznam sta je katolicki svestenik-predavac govorio o sektama.

Toliko lazi je taj covek izgovorio o veri koju postujem, da sam morao svima reci da je taj covek prevarant.

Jedna od mnogih je i laz, da advnentisti uce kako ce se samo oni spasiti i niko vise.

Neznam otkut katolickim predavacima pravo da se sluze tako gnusnim lazima.

A ovde citam kako oni za sebe tvrde da su oni jedina od Boga utemeljena Crkva. Ne znaci li to onda da ce samo oni koji njoj pripadaju spasti? Sto onda tako beskurpulozno lazu o drugima?

more_horiz
Biblija jasno govori tko će se spasiti...

more_horiz
I, jesi ti među tima koji će se spasiti?

more_horiz
Živac je napisao/la:
I, jesi ti među tima koji će se spasiti?

Mene pitas?

Ako mene pitaš mogu kazati neznam. Nisam pametan pored toliko vas gde je pravi put spasenja, osim u Isusu Hristu.

Ako sve Crkve tvrde da su oni spaseni i pravi, onda je meni jedina nada samo Isus.

A tebi?

more_horiz
Zapravo sam pitao apostola, jer je on to9 napisao. Al dobro, može bilo tko odgovoriti.

Da, naravno da spasenje dolazi po Kristu. I to samo po Kristu.

A što se tiče krivih i pravih Crkva, pa ti možeš imati pogrešnu predođbu tog Krista. I neki hinduisti tvrde da spasenje dolazi po Krustu, ali onda tvrde da je Krist reinkarnacija Krišne ili neku sličnu nebulozu, pa onda od takvog "Krista" zapravo nemaš nikakve koristi. Isto tako unutar kršćanstva mnogi koji se busaju u prsa da slijede Krista i Sveto Pismo mogu zapravo pogrešno tumačiti Krista. Ako pak imamo više Crkava koje drugačije tumače Krista, najviše jedna, a možda i nijedna, je u pravu. Ako je netko sljednik one Crkve koja je u krivu, ili pak ima neku svoju osobnu predođbu Krista koja je kriva, što za njega znači spasenje po Kristu?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply