Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Istinska crkva

power_settings_newLogin to reply
+23
smirnof
usamljena
stranac
kći Božja
kainos
misliti
Moderator
lapillus
Medeni
vijesnik
ILIJA
Živac
apostol
Stena
hrvoje hrki
Ruta
Izrail
jurky
cubela
No Nick
Daniel
Spart
Mali princ
27 posters

descriptionIstinska crkva - Page 7 EmptyRe: Istinska crkva

more_horiz
Zato i postoji Nebeski istražni sud na kojem nas Krist zastupa, jer je istražni sud ujedno i dan očišćenja, dan pomirenja u Nebeskom hramu u kojem služi Krist naš prvosvećenik.Pitanje objektivnih mjerila i kriterija sigurnosti spasenja njih nalazimo u Svetom pismu ..Crkve nisu mjerilo sigurnosti spasenja već rodovi spasenja..

more_horiz
Ne samo to. Postoji i kriterijum za sva vremena sta je prava Crkva, a to je Pismo.

more_horiz
HEB 12:22 Nego, vi ste pristupili gori Sionu i gradu Boga živoga, Jeruzalemu nebeskom, nebrojenim tisućama anđela, svečanom skupu,

HEB 12:23 Crkvi prvorođenaca zapisanih na nebu, Bogu, sucu sviju, dusima savršenih pravednika

HEB 12:24 i Posredniku novog Saveza - Isusu - i krvi škropljeničkoj što snažnije govori od Abelove.

DJE 7:48 Ali Svevišnji u rukotvorinama ne prebiva, kao što veli prorok:

DJE 7:49 Nebesa su moje prijestolje, a zemlja podnožje nogama. Kakav dom da mi sagradite, govori Gospodin, i gdje da bude mjesto mog počinka?

DJE 7:50 Nije li ruka moja načinila sve to?

DJE 7:51 Tvrdovrati i neobrezanih srdaca i ušiju, vi se uvijek opirete Duhu Svetomu: kako oci vaši tako i vi!

DJE 7:52 Kojega od proroka nisu progonili oci vaši? I pobiše one koji su unaprijed navijestili dolazak Pravednika čiji ste vi sada izdajice i ubojice,

more_horiz
Da li je potrebno da idemo u crkvu?

Gospod Bog je rekao Mojsiji, da napravi prvu crkvu, to jest šator!

Druga knjiga Mojsijeva 25:1-10: ''I Gospod reče Mojsiju govoreći: Reci sinovima Izrailjevim da mi skupe prilog: od svakoga koji drage volje da uzmite prilog meni. A ovo je prilog što ćete uzimati od njih, zlato i srebro i mjed, i porfiru i skerlet i crvac i tanko platno i kostrijet, i kože ovnujske crvene obojene, i kože jazavčje, i drvo sitim, ulje za vidjelo, mirise za ulje pomazanja i za mirisavi kad, kamenje onihovo i kamenje za ukivanje na oplećak i naprsnik. I neka mi načine svetinju, da među njima nastavam; kao što ću ti pokazati sliku od šatora i sliku od svijeh stvari njegovijeh, tako da načinite.''

Pod šatorom je bio smješten kovčeg.

U tom kovčegu su bile smještene dvije kamene ploče, na kojima je Gospod Bog napisao deset zapovijesti.

Druga knjiga Mojsijeva 25:16: ''Pa u kovčeg metni svjedočanstvo, koje ću ti dati.''

Druga knjiga Mojsijeva 34:28: ''I Mojsije osta ondje kod Gospoda četrdeset dana i četrdeset noći, hljeba ne jedući ni vode pijući; i napisa Gospod na ploče riječi zavjeta, deset riječi.''

Druga knjiga dnevnika 5:10: ''U kovčegu ne bješe ništa osim dvije ploče koje metnu Mojsije na Horivu kad Gospod učini zavjet sa sinovima Izrailjevijem pošto izidoše iz Misira.''

Izraelski car Solomun je sazidao prvu Božiju crkvu!

Knjiga Jezdrina 3:10 i 11: ''I kad zidari polagahu temelj crkvi Gospodnjoj, postaviše sveštenike obučene s trubama i Levite sinove Asafove s kimvalima da hvale Gospoda po uredbi Davida cara Izrailjeva. I pjevahu naizmjence hvaleći i slaveći Gospoda: jer je dovijeka milost njegova nad Izrailjem. I sav narod podvikivaše iza glasa hvaleći Gospoda što se osnivaše dom Gospodnji.''

Druga knjiga dnevnika 6:10: ''I tako ispuni Gospod riječ svoju koju je rekao, jer ustah na mjesto oca svojega Davida i sjedoh na prijesto Izrailjev, kao što je rekao Gospod, i sazidah ovaj dom imenu Gospoda Boga Izrailjeva.''

Druga knjiga dnevnika 7:5 i 6: ''I prinese car Solomun na žrtvu dvadeset i dvije tisuće volova i sto i dvadeset tisuća ovaca, i tako posvetiše dom Božji car i sav narod. A sveštenici stajahu na službi svojoj, i Leviti sa spravama za pjesme Gospodnje što ih bješe načinio car David da hvale Gospoda, jer je dovijeka milost njegova, pjesmom Davidovom koju im dade; a drugi sveštenici trubljahu u trube prema njima, a svi sinovi.''

Crkva u novom Zavjetu!

Jevanđelje po Luki 19:45-48: ''I ušavši u crkvu stade izgoniti one što prodavahu u njoj i kupovahu, Govoreći im: u pismu stoji: dom moj dom je molitve, a vi načiniste od njega pećinu hajdučku. I učaše svaki dan u crkvi. A glavari sveštenički i književnici i starješine narodne gledahu da ga pogube.''

Jevanđelje po Mateju 21:12: ''I uđe Isus u crkvu Božiju, i izgna sve koji prodavahu i kupovahu po crkvi, i ispremeta trpeze onijeh što mijenjahu novce, i klupe onijeh što prodavahu golubove.''

Dela apostolska 12:5: ''I tako Petra čuvahu u tamnici; a crkva moljaše se za njega Bogu bez prestanka.''

Dela apostolska 15:4: ''A kad dođoše u Jerusalim, primi ih crkva i apostoli i starješine, i kazaše sve što učini Bog s njima, i kako otvori neznabošcima vrata vjere.''

Poslanica Rimljanima 16:16: ''Pozdravite jedan drugoga cjelivom svetijem. Pozdravljaju vas sve crkve Hristove.''

Prva poslanica Korinćanima 16:19: ''Pozdravljaju vas crkve Azijske. Pozdravljaju vas u Gospodu mnogo Akila i Priskila s domašnjom svojom crkvom.''

Druga poslanica Korinćanima 1:1: ''Od Pavla, apostola Isusa Hrista po volji Božijoj i brata Timotija crkvi Božjoj u Korintu, sa svima svetima koji su u svoj Ahaji.''

Jevanđelje po Mateju 18:15-18: ''Ako li ti sagriješi brat tvoj, idi i pokaraj ga među sobom i njim samijem; ako te posluše, dobio si brata svojega. Ako li te ne posluša, uzmi sa sobom još jednoga ili dvojicu da sve riječi ostanu na ustima dva ili tri svjedoka. Ako li njih ne posluša, kaži crkvi; a ako li ne posluša ni crkve, da ti bude kao neznabožac i carinik.''

Crkva je Božiji dom!

Knjiga proroka Avakuma 2:20: ''A Gospod je u svetoj crkvi svojoj; muči pred njim, sva zemljo!''

Prva poslanica Korinćanima 12:28: ''I jedne dakle postavi Bog u crkvi prvo apostole, drugo proroke, treće učitelje, a potom čudotvorce, onda darove iscjeljivanja, pomaganja, upravljanja, različne jezike.''

Poslanica Jevrejima 13:17: ''Slušajte učitelje svoje i pokoravajte im se, jer se oni staraju za duše vaše, kao koji će dati odgovor, da to s radošću čine, a ne uzdišući; jer vam ovo ne pomaže.''

Prva Timotijeva 3:15: ''Ako li se zabavim, da znaš kako treba življeti u domu Božijemu, koji je crkva Boga živoga, stup i tvrđa istine.''

U Matejevoj 8:4, Isus je rekao: ''I reče mu Isus: gledaj, nikomu ne kazuj, nego idi i pokaži se svešteniku, i prinesi dar koji je zapovjedio Mojsije radi svjedočanstva njima.''

Dela apostolska 3:1: ''A Petar i Jovan iđahu zajedno gore u crkvu na molitvu u deveti sahat.''

Matejeva 24:14: ''I propovjediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svijetu za svjedočanstvo svijem narodima. I tada će doći pošljedak.''

Božija crkva je kapija raja!

Crkva nam je potrebna da se pripremimo za odlazak u raj.

Isus je poglavar sveštenički!

To se vidi u Jevrejima 2:17: ''Za to bješe dužan u svemu da bude kao braća, da bude milostiv i vjeran poglavar sveštenički pred Bogom, da očisti grijehe narodne.''

Crkva je svaki vernik u koga se - kroz pravu zajednicu sa Spasiteljem - uselio Sveti Duh!

''Ili ne znate da su telesa vaša crkva Svetoga Duha koji živi u vama...'' Prva Korinćanima 6:19.

''Ne znate li da ste vi Crkva Božja, i Duh Božji živi u vama? Ako pokvari ko Crkvu Božju, pokvariće njega Bog: jer je Crkva Božja sveta, a to ste vi.'' Prva Korinćanima 3:16-17.

''Ili kako se udara crkva Božija s idolima? Jer ste vi crkve Boga živoga, kao što reče Bog: useliću se u njih, i življeću u njima, i biću im Bog, i oni će biti moj narod.'' Druga Korinćanima 6:16.

Ljudi su crkva Božija, ali ipak se moraju okupljati negdje!

Gospod Bog je rekao ljudima na podignu crkvu!

Knjiga proroka Joila 1:14: ''Naredite post, oglasite praznik, skupite starješine, sve stanovnike zemaljske, u dom Gospoda Boga svojega, i vapijte ka Gospodu.''

Psalam 96:8: ''Dajte Gospodu slavu prema imenu njegovu. Nosite dare i idite u dvore njegove.''

Knjiga proroka Avakuma 2:20: ''A Gospod je u svetoj crkvi svojoj; muči pred njim, sva zemljo!''

Mnogo je važno da se molimo grupno!

Molitve u crkvi su vrlo snažne!

Jevanđelje po Mateju 18:18-21: ''Jer vam kažem zaista: što god svežete na zemlji biće svezano na nebu, i što god razdriješite na zemlji biće razdriješeno na nebu. Još vam kažem zaista: ako se dva od vas slože na zemlji u čemu mu drago, za što se uzmole, daće im otac moj koji je na nebesima. Jer gdje su dva ili tri sabrani u ime moje ondje sam ja među njima.''

Djela Apostolska12:5-9: ''I tako Petra čuvahu u tamnici; a crkva moljaše se za njega Bogu bez prestanka. A kad šćaše Irod da ga izvede, onu noć spavaše Petar među dvojicom vojnika, okovan u dvoje verige, a stražari pred vratima čuvahu tamnicu. I gle, anđeo Gospodnji pristupi, i svjetlost obasja po sobi, i kucnuvši Petra u rebra probudi ga govoreći: ustani brže. I spadoše mu verige s ruku. A anđeo mu reče: opaši se, i obuj opanke svoje. I učini tako. I reče mu anđeo: obuci haljinu svoju, pa hajde za mnom.''

Poslanica Jakovljeva 5:16: ''Ispovijedajte dakle jedan drugome grijehe, i molite se Bogu jedan za drugoga, da ozdravljate; jer neprestana molitva pravednoga mnogo može pomoći.''

Kao što vidimo, potrebno je da idemo u crkvu. Jedini razlog što treba da idemo u crkvu je: da se pripremimo za odlazak u raj.

Crkva je bolnica za gešnike!

U Rimljanima 3:23 piše: ''Jer svi sagriješiše i izgubili slavu Božiju.''

Propovijednikova 7:20: ''Doista nema čovjeka pravedna na zemlji koji tvori dobro i ne griješi.''

Jovanova 1:8: ''Ako rečemo da grijeha nemamo, sebe varamo, i istine nema u nama.''

Postoje takozvani ponosni grešnici.

Ponosni grešnici nijesu svjesni svojih djela, i svojih puteva; jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli. I za to će im Bog poslati silu prijevare, da vjeruju laži. Njih savjest ne grize!

Druga Solunjanima 2:10 i 11: ''I sa svakom prijevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli. I za to će im Bog poslati silu prijevare, da vjeruju laži.''

Crkva nam je potrebna da bi se oporavili od svog grijeha!

U raju neće biti crkve!

To se vidi u Otkrivenju 21:22: ''I crkve ne vidje u njemu; jer je njemu crkva Gospod Bog svedržitelj, i jagnje.''

U koju crkvu treba da idemo?

Ne možemo da služimo Gospoda Boga po svojoj volji.

Služimo Boga po Njegovoj volji!

Treba da idemo u crku u kojoj se služi Gospod Bog po Bibliji!

Jevanđelje po Mateju 6:24: ''Niko ne može dva gospodara služiti: jer ili će na jednoga mrziti, a drugoga ljubiti; ili jednome voljeti, a za drugog ne mariti. Ne možete Bogu služiti i mamoni.''

Poslanica Galatima 1:10: ''Zar ja sad ljude nagovaram ili Boga? Ili tražim ljudima da ugađam? Jer kad bih ja još ljudima ugađao, onda ne bih bio sluga Hristov.''

Prva poslanica Solunjanima 2:4: ''Nego kako nas okuša Bog da smo vjerni da primimo jevanđelje, tako govorimo, ne kao ljudima ugađajući nego Bogu koji kuša srca naša.''

Poslanica Jakovljeva 4:4: ''Preljubočinci i preljubočinice! ne znate li da je prijateljstvo ovoga svijeta neprijateljstvo Bogu? Jer koji hoće svijetu prijatelj da bude, neprijatelj Božij postaje.''

Jevanđelje po Jovanu 15:19: ''Kad biste bili od svijeta, onda bi svijet svoje ljubio: a kako nijeste od svijeta, nego vas ja od svijeta izbrah, zato mrzi na vas svijet.''

Jevanđelje po Mateju 15:9: ''No zaludu me poštuju učeći naukama i zapovijestima ljudskima.''

Da li Bog dozvoljava ljudima da mijenjaju Njegov zakon?

Odgovor je NE.

Evo što nam je Bog rekao u Petoj Mojsijevoj 4:2: ''Ništa ne dodajte k riječi koju vam ja zapovijedam, niti oduzmite od nje, da biste sačuvali zapovijesti Gospoda Boga svojega koje vam ja zapovijedam.''

Druga Korinćanima 5:20: ''Jer usne sveštenikove treba da čuvaju znanje i zakon da se traži iz njegovijeh usta, jer je anđeo Gospoda nad vojskama.''

Evo što je rekao apostol Pavle u Galatima 1:8: ''Čudim se da se tako odmah odvraćate na drugo jevanđelje od onoga koji vas pozva blagodaću Hristovom. Koje nije drugo, samo što neki smetaju vas, i hoće da izvrnu jevanđelje Hristovo. Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!''

U Matejevoj 18:18,19, i 20 Isus je rekao: ''Jer vam kažem zaista: što god svežete na zemlji biće svezano na nebu, i što god razdriješite na zemlji biće razdriješeno na nebu. Još vam kažem zaista: ako se dva od vas slože na zemlji u čemu mu drago, za što se uzmole, daće im otac moj koji je na nebesima. Jer gdje su dva ili tri sabrani u ime moje ondje sam ja među njima.''

Isus je rekao apostolima da će biti uslišena njihova molitva. On im nije rekao da imaju pravo da mijenjaju Božiji zakon.

Kakav treba da bude sveštenik?

U Titu 1:5-12 piše: ''Za to te ostavih u Kritu da popraviš što je nedovršeno, i da postaviš po svijem gradovima sveštenike, kao što ti ja zapovjedih, ako je ko bez mane, jedne žene muž, i ima vjernu djecu, koju ne kore za kurvarstvo ili za nepokornost. Jer vladika treba da je bez mane, kao Božij pristav; ne koji sebi ugađa, ne gnjevljiv, ne pijanica, ne bojac, ne lakom na pogani dobitak; nego gostoljubiv, blag, pošten, pravedan, svet, čist; koji se drži vjerne riječi po nauci, da bude kadar i svjetovati sa zdravom naukom, i pokarati one koji se protive. Jer ima mnogo neposlušnijeh, praznogovorljivijeh, i umom prevarenijeh, a osobito koji su iz obrezanja, kojima treba usta zatvoriti; koji cijele kuće izopačuju učeći što ne treba, poganoga dobitka radi.''

Hrišćani ne zovu sveštenika ocem!

Matejeva 23:9: ''I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vaš jedan otac koji je na nebesima.''

Da vidimo koja crkva igra najvišu ulogu u svijetu?

Otkrivenje 17:1-8: ''I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: hodi da ti pokažem sud kurve velike, koja sjedi na vodama mnogima; s kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njezina.
I uvede me duh u pusto mjesto; i vidjeh ženu gdje sjedi na zvijeri crvenoj koja bješe puna imena hulnijeh i imaše sedam glava i deset rogova. I žena bješe obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragijem i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svojega; i na čelu njezinu napisano ime: tajna, vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskima. I vidjeh ženu pijanu od krvi svetijeh i od krvi svjedoka Isusovijeh; i začudih se čudom velikijem kad je vidjeh.''

Ovdje žena simbolično označava crkvu.

Otkrivenje 17:18: ''I žena, koju si vidio, jest grad veliki, koji ima carstvo nad carstvima zemaljskima.''

Možda vam je poznato koja je najbogatija crkva na svijetu. Možda vam je poznato i to; sa kojom se crkvom dogovaraju carevi zemaljski.
Bog nije postavio krkvu da bude politička, niti vojna sila na zemlji. Bog nije postavio crkvu da taloži blago. Crkva postoji iz jednog razloga; da bi se ljudi pripremili za odlazak u raj.

Bog nas poziva da iziđemo iz ove crkve!

Otkrivenje 18:4: ''I čuh glas drugi s neba koji govori: iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomiješate u grijehe njezine, i da vam ne naude zla njezina.''

Da vidimo gdje je bila Božija crkva u ‚‚Tamno doba''?
U Otkrivenju 12:6 piše: ‚‚A žena uteče u pustinju gdje imaše mjesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvjesta i šezdeset dana.''

U Bibliji dani predstavljaju godine.

U ''Tamno doba'' Božija crkva je bila u pustinju, punih 1260 godina. Božiji narod je pobjegao u pustinju, jer nije htio da prihvati izmjenu Božijeg zakona. Isto tako prije Isusovog dolaska Božiji narod će biti u pustinji.

Božija crkva!

U Otkrivenju 12:1, je opisana Božija crkva: ''I znak veliki pokaza se na nebu: žena obučena u sunce, i mjesec pod nogama njezinijem, i na glavi njezinoj vijenac od dvanaest zvijezda.''

Treba da poznajemo istoriju svoje vjere da bi znali kakva je to vjera. Mnoge crkve izgledaju spolja mnogo dobre ali su iz nutra iskvarene. Mnogi kažu, baš me briga što crkva radi, to nije moj probljem. Treba da znate to: s kim si takav si. Ne možeš biti s Bogom i protiv Boga.

more_horiz
Kakve teškoće očekuje hrišćane?

Evo što je Isus rekao u Markovoj 13:12 i 13: ''A predaće brat brata na smrt i otac sina, i ustaće djeca na roditelje i pobiće ih. I svi će omrznuti na glas imena mojega radi. Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.''

Đavo nam sve više sužava prostor. On je prevario čovjeka, jer ga je nagovorio da pojede zabranjeno voće s drveta života, rekavši mu da neće umrijeti, ali čovjek je postao smrtan. Zatim, je on natjerao ljude da ubiju Isusa. Zatim, je natjerao ljude te su promijenili Božije zapovijesti. Đavo je prevario jednu trećinu anđela na nebu, te su pošli za njim, rekavši im da je Bog nepravedan, a da je on u pravu.
Naš je život postao težak, jer se đavo nalazi na Zemlji sa jednom trećinom nebeskih anđela. Oni su njegove pristalice. Oni su za nas nevidlivi. Zbog svog grijeha Bog im je zabranio izlaz sa Zemljine kugle. Oni se danonoćno bore da unište svijet.

Kupljeni smo skupo!

Prva Jovanova 5:19: ''Znamo da smo od Boga i sav svijet leži u zlu.''

Mateja 20:16: ''Tako će biti pošljednji prvi i prvi pošljednji; jer je mnogo zvanijeh a malo izbranijeh.''

Prva Korinćanima 6:20: ''Jer ste kupljeni skupo. Proslavite dakle Boga u tjelesima svojijem i u dušama svojijem, što je Božije.''

Prva Timotijeva 4:12-16: ''Niko da ne postane nemarljiv za tvoju mladost; nego budi ugled vjernima u riječi, u življenju, u ljubavi, u duhu, u vjeri, u čistoti. Dokle dođem pazi na čitanje, utješavanje i učenje. Ne pusti u nemar dar u sebi koji ti je dan po proroštvu metnuvši starješine ruke na tebe. U ovom se poučavaj, u ovom stoj, da se napredak tvoj pokaže u svemu. Pazi na sebe i na nauku, i stoj u tome; jer ovo čineći spašćeš i samoga sebe i one koji te slušaju.''

Koliko često treba da idemo u crkvu!

Isus i apostoli su išli u crkvu svake subote. Isto tako i mi treba da idemo po mogućnosti bar jednom nedjeljno. Istina je da se Bog nalazi svuda, ali ipak On želi da odemo u njegov dom. Nije isto sresti nekog na ulicu, ili otići u njegov dom! Što se više viđamo s Gospodom, više ćemo biti oblagoslovljeni. Potrebno je da odemo u Božiji dom: da ga slavimo, da mu pjevamo, i da mu se molimo. Tako će On nas sačuvati do njegovog ponovnog dolaska!
‚‚Dajte Gospodu slavu prema imenu njegovu. Nosite dare i idite u dvore njegove.'' (Psalam 96:8.)

Isus nam je rekao:

Vi ste so zemlji!

To se vidi u Matejevoj 5:13: ''Vi ste so zemlji; ako so obljutavi, čim će se osoliti? Ona vec ne će biti ni za što, osim da se prospe na polje i da je ljudi pogaze.''

Vi ste vidjelo svijetu!

To se vidi u Matejevoj 5:14-17: ''Vi ste vidjelo svijetu; ne može se grad sakriti kad na gori stoji. Niti se užiže svijeća i meće pod sud nego na svijetnjak, te svijetli svima koji su u kući. Tako da se svijetli vaše vidjelo pred ljudima, da vide vaša dobra djela, i slave oca vašega koji je na nebesima.''

A u Djela Apostolska 13:47 piše: ''Jer nam tako zapovjedi Gospod: postavih te za vidjelo neznabošcima, da budeš spasenije do samoga kraja zemlje.''

Filjibljanima 2:15: ''Da budete pravi i cijeli, djeca Božija bez mane usred roda nevaljaloga i pokvarenoga, u kojemu svijetlite kao vidjelo na svijetu.''

Idite k izgubljenim ovcama!

To se vidi u Matejevoj 10:6: ''Nego idite k izgubljenim ovcama doma Izrailjeva.''

U Jezekiljevoj 44:23 piše: ''I narod moj neka uče što je sveto što li nije sveto, i neka ih uče raspoznavati nečisto od čistoga.''

Prva Solunjanima 5:11: ''Toga radi utješavajte jedan drugoga, i popravljajte svaki bližnjega, kao što i činite.''

Djela apostolska 20:28: ''Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom.''

Pred nama je neobavljen posao!

Mi smo Isusovi ambasadori!

Druga poslanica Korinćanima 5:20: ''Tako smo mi poslani mjesto Hrista, kao da Bog govori kroz nas; molimo vas u ime Hristovo pomirite se s Bogom.''

U Jevanđelju po Luci 22:29 Isus nam je rekao: ''I ja ostavljam vama carstvo kao što je otac moj meni ostavio.''

Jevanđelje po Jovanu 20:21: ''A Isus im reče opet: mir vam; kao što otac posla mene, i ja šaljem vas.''

Jevanđelje po Marku 1:17: ''I reče im Isus: hajdete za mnom, i učiniću vas lovcima ljudskijem.''

U Markovoj 16:15 i 16 piše: ''I reče im: idite po svemu svijetu i propovjedite jevanđelje svakome stvorenju. Koji uzvjeruju i pokrsti se, spašće se; a ko ne vjeruje osudiće se.''

Jevanđelje po Luci 10:16: ''Ko vas sluša mene sluša; i ko se vas odriče mene se odriče; a ko se mene odriče, odriče se onoga koji je mene poslao.''

Jevanđelje po Mateju 28:18-20: ''I pristupivši Isus reče im govoreći: dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji. Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha, učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amin.''

Druga poslanica Timotiju 4:2-6: ''Propovijedaj riječ, nastoj u dobro vrijeme i u nevrijeme, pokaraj, zaprijeti, umoli sa svakijem snošenjem i učenjem; jer će doći vrijeme kad zdrave nauke neće slušati, nego će po svojijem željama nakupiti sebi učitelje, kao što ih uši svrbe, i odvratiće uši od istine, i okrenuće se ka gatalicama. A ti budi trijezan u svačemu, trpi zlo, učini djelo jevanđelista, službu svoju svrši.''

Prva poslanica Timotiju 4:11-16: ''Ovo zapovijedaj i uči. Niko da ne postane nemarljiv za tvoju mladost; nego budi ugled vjernima u riječi, u življenju, u ljubavi, u duhu, u vjeri, u čistoti. Dokle dođem pazi na čitanje, utješavanje i učenje. Ne pusti u nemar dar u sebi koji ti je dan po proroštvu metnuvši starješine ruke na tebe. U ovom se poučavaj, u ovom stoj, da se napredak tvoj pokaže u svemu. Pazi na sebe i na nauku, i stoj u tome; jer ovo čineći spašćeš i samoga sebe i one koji te slušaju.''

Knjiga proroka Jezekilja 33:8 i 9: ''Kad rečem bezbožniku: bezbožniče, poginućeš; a ti ne progovoriš i ne opomeneš bezbožnika da se prođe puta svojega; taj će bezbožnik poginuti za svoje bezakonje; ali ću krv njegovu iskati iz tvoje ruke. Ako li ti opomeneš bezbožnika da se vrati sa svoga puta, a on se ne vrati sa svoga puta, on će poginuti za svoje bezakonje, a ti ćeš sačuvati dušu svoju.''

Druga poslanica Korinćanima 5:14 i 15: ''Jer ljubav Božija nagoni nas, kad mislimo ovo: ako jedan za sve umrije, to dakle svi umriješe. Hristos za sve umrije, da oni koji žive ne žive više sebi, nego onome koji za njih umrije i vaskrse.''

Knjiga proroka Isaije 61:1 i 2: ''Duh je Gospoda Boga na meni, jer me Gospod pomaza da javljam dobre glase krotkima, posla me da zavijem ranjene u srcu, da oglasim zarobljenima slobodu i sužnjima da će im se otvoriti tamnica. Da oglasim godinu milosti Gospodnje i dan osvete Boga našega, da utješim sve žalosne.''

Jevanđelje po Luki 4:18: ''Duh je Gospodnji na meni; zato me pomaza da javim jevanđelje siromasima; posla me da iscijelim skrušene u srcu; da propovjedim zarobljenima da će se otpustiti, i slijepima da će progledati; da otpustim sužnje.''

Jevanđelje po Mateju 24:14: ''I propovjediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svijetu za svjedočanstvo svijem narodima. I tada će doći pošljedak.''

Zajedno možemo da učinimo mnogo, a kao jedinka vrlo malo! Zato, je potrebno da se okupljamo u crkve, da zajedno obavimo Božiji posao!

Koliko treba da damo crkvi?

Imajmo puno povjerenje u Gospoda Boga!

''Nego ištite najprije carstva Božijega, i pravde njegove, i ovo će vam se sve dodati.'' Matejeva 6:33.

Okušajte me u tom, veli Gospod!

Malahije 3:10: ''Donesite sve desetke u spreme da bude hrane u mojoj kući, i okušajte me u tom, veli Gospod nad vojskama, hoću li vam otvoriti ustave nebeske i izliti blagoslov na vas da vam bude dosta.''

Prva Korinćanima 6:19: ''Ili ne znate da su tjelesa vaša crkva svetoga Duha koji živi u vama, kojega imate od Boga, i nijeste svoji?''

Koklošanima 3:23,24: ''I sve šta god činite, od srca činite kao Gospodu a ne kao ljudima: Znajući da ćete od Gospoda primiti platu našljedstva; jer Gospodu Hristu služite.''

Solomunova 3:9,10: ''Poštuj Gospoda imanjem svojim i prvinama od svega dohotka svojega. I biće pune žitnice tvoje obilja, i presipaće se vino iz kaca tvojih.''

Treća Mojsijeva 27:30 i 32: ''I svaki desetak zemaljski od usjeva zemaljskoga i od voća, Gospodnji je, svetinja je Gospodu.
I desetak od goveda i od sitne stoke, koje dođe pod štap pastirski deseto, da je sveto Gospodu.''

Druga Dnevnika 31:5 i 6: ''A čim se to razglasi, stadoše donositi sinovi Izrailjevi silu prvina od žita i od vina i od ulja i od meda i svakoga roda zemaljskoga; i desetka od svega donosiše vrlo mnogo. I sinovi Izrailjevi i Judini koji življahu po gradovima Judinijem, donosiše i oni desetak od goveda i ovaca, i desetak od svetijeh stvari posvećenijeh Gospodu Bogu njihovu, i metnuše u gomile.''

Knjiga Nemijin 13:5: ''I načini mu veliku klijet, gdje se prije ostavljahu dari i kad i sudovi i desetak od žita, vina i ulja, određeni Levitima i pjevačima i vratarima, i prinosi za sveštenike.''

Jevrejima 7:5: ''Istina, i oni od sinova Levijevijeh koji primiše sveštenstvo, imaju zapovijest da uzimaju po zakonu desetak od naroda, to jest od braće svoje, ako su i izišli iz bedara Avramovijeh.''
Prva Mojsijeva 14:20: ''I blagosloven da je Bog višnji, koji predade neprijatelje tvoje u ruke tvoje! I dade mu Avram desetak od svega.''

Prva Mojsijeva 28:22: ''A kamen ovaj koji utvrdih za spomen biće dom Božji; i što mi god daš, od svega ću deseto dati tebi.''

Druga Carevima 12:4 i 5: ''I Joas reče sveštenicima: sav novac posvećeni, što se donosi u dom Gospodnji, novac onijeh koji idu u broj, i novac od ucjene svačije, i sav novac što ko donosi od svoje volje u dom Gospodnji, neka sveštenici uzimaju, svaki od svojega poznanika, i oni neka opravljaju što je trošno u domu gdje se god nađe da treba opraviti.''

Jevreji daju desetak Bogu, zato su i najbogatiji na svijetu.
Sveštenik treba od desetka da vrati desetak crkvi!
Četvrta Mojsijeva 18:26: ‚‚Reci Levitima i kaži im: kad uzmete od sinova Izrailjevijeh desetak koji vam dadoh od njih za našljedstvo vaše, onda prinesite od njega prinos što se podiže Gospodu, deseto od desetoga.

Knjiga Nemijin 10:38: ''I da bude sveštenik sin Aronov s Levitima kad Leviti uzimaju desetak, i da Leviti donose desetak od desetka u dom Boga našega, u klijeti, u spreme njegove.''

Ne zakidajte Bogu!

Desetak je Božiji dio. Ne smijemo da raspolažemo sa njime! U tom slučaju krademo Boga!

Jevanđelje po Luki 20:22-26: ''Treba li nam ćesaru davati harač, ili ne? A on razumjevši njihovo lukavstvo reče im: šta me kušate? Pokažite mi dinar; čiji je na njemu obraz i natpis? A oni odgovarajući rekoše: ćesarev. A on im reče: podajte dakle što je ćesarevo ćesaru, a što je Božije Bogu.''

U Malahije 3:8-11 piše: ''Eda li će čovjek zakidati Boga? a vi mene zakidate; i govorite; u čemu te zakidamo? u desetku i u prinosu. Prokleti ste, jer me zakidate, vi, sav narod. Donesite sve desetke u spreme da bude hrane u mojoj kući, i okušajte me u tom, veli Gospod nad vojskama, hoću li vam otvoriti ustave nebeske i izliti blagoslov na vas da vam bude dosta.''

Dela apostolska 5:1-12: ''A jedan čovjek, po imenu Ananija, sa ženom svojom Sapfirom prodade njivu, i sakri od novaca sa znanjem i žene svoje, i donesavši jedan dijel metnu apostolima pred noge. A petar reče: Ananija! zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu svetome i sakriješ od novaca što uze za njivu? Kad je bila u tebe ne bješe li tvoja? I kad je prodade ne bješe li u tvojoj vlasti? Zašto si dakle takovu stvar metnuo u srce svoje? Ljudima nijesi slagao nego Bogu. A kad ču Ananija riječi ove pade i izdahnu; i uđe veliki strah u sve koji slušahu ovo. A momci ušavši uzeše ga i iznesoše te zakopaše. A kad prođe oko tri sahata, uđe i žena njegova ne znajući šta je bilo. A Petar joj odgovori: kaži mi jeste li za toliko dali njivu? A ona reče: da, za toliko. A Petar joj reče: zašto se dogovoriste da iskušate Duha Gospodnjega? Gle, noge onijeh koji tvoga muža zakopaše pred vratima su, i iznijeće te. I odmah padnu pred nogama njegovijem i izdahnu. A momci ušavši nađoše je mrtvu i iznesoše je i zakopaše kod muža njezina. I uđe veliki strah u svu crkvu i u sve koji čuše ovo.''

Ne brinite se dakle za sjutra!

Mateja 6:34: ''Ne brinite se dakle za sjutra; jer sjutra brinuće se za se. Dosta je svakom danu zla svoga.''

Bogu su prigodni dari!

To se vidi u Psalm 96:8 i 9: ''Dajte Gospodu slavu prema imenu njegovu. Nosite dare i idite u dvore njegove. Poklonite se Gospodu u svetoj krasoti. Strepi pred njim, sva zemljo!''

Psalm 76:11: ''Polažite i izvršujte zavjete Gospodu Bogu svojemu; svi koji ste oko njega, nosite dare strašnome.''

Četvrta Mojsijeva 29:39: ''To prinosite Gospodu na praznike svoje, osim onoga što biste po zavjetu ili od svoje volje prinijeli za žrtve paljenice ili darove ili naljeve ili žrtve zahvalne.''

Psalm 24:1: ''Gospodnja je zemlja i što je god u njoj, vasiljena i sve što živi na njoj.''

Druga Dnevnika 32:23: ''I mnogi donošahu dare Gospodu u Jerusalim i zaklade Jezekiji caru Judinu; i od tada se uzvisi pred svijem narodima.''

Mateja 8:4: ''I reče mu Isus: gledaj, nikomu ne kazuj, nego idi i pokaži se svešteniku, i prinesi dar koji je zapovjedio Mojsije radi svjedočanstva njima.''

Pred Gospodom Bogom nemojte doći praznih ruku!

Peta Mojsijeva 16:16 i 17: ''Tri puta u godini neka dođe svako muško pred Gospoda Boga tvojega na mjesto koje izabere: na praznik prijesnijeh hljebova, na praznik nedjelja i na praznik sjenica, ali niko da ne dođe prazan pred Gospoda; nego svaki s darom od onoga što ima, prema blagoslovu Gospoda Boga tvojega kojim te je darivao.''

Dar je ispoljavanje osjećaja, ljubavi, i zahvalnosti.

Bog je rekao: ''One ću poštovati koji mene poštuju.''

Prva Samuilova 2:30: ''Zato Gospod Bog Izrailjev kaže: rekao sam doista: dom tvoj i dom oca tvojega služiće preda mnom do vijeka; ali kaže Gospod: neće biti tako, jer one ću poštovati koji mene poštuju, a koji mene preziru, biće prezreni.''

Imajmo puno povjerenje u Gospoda Boga! Očekujte od Njega blagoslov i vječni raj! Ovo je obećanje od istinitog Gospoda Boga, Stvoritelja našeg!

Božiji blagoslov svima vama!

more_horiz

"Sa čim ću se približiti Gospodu, da se prignem pred Bogom u visini? Imam li se približiti njemu sa žrtvama, s teocima od godine? Mihej 6,6

Žrtve i darova nećeš; ti si mi uši otvorio; žrtve paljenice i koja se za grijeh prinosi ne tražiš. Psalam 40,6

Žrtva je Bogu duh skrušen, srca skrušena i poništena ne odbacuješ, Bože. Psalam 51,17
Nebo je meni prijestol a zemlja podnožje nogama mojima: kako ćete mi kuću sazidati? govori Gospod; ili koje je mjesto za moje počivanje? Djela apostolska 7,49

Mogao bih da nastavim ovako do preksutra….ali mislim da je ovo dovoljno,ako uporedimo stih sa stihom i sve stavimo u pravi kontekst možemo razumjeti.
Kako sam razumio ti govoris o desetku i da ne zakidamo Boga pa me živo interesuje kome ti dajes desetak kojoj crkvi….i koje ovlaštenje ta crkva ima i na osnovu čega si uvjeren da im trebaš dati desetak zašto njima???

more_horiz
Brate Hrki jedva čekam drugu rundu. cheers

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Brate Hrki jedva čekam drugu rundu. cheers

Dekameron

more_horiz
Imaš Sveto Pismo brate Dragomire u kojemu piše sva istina. To je jedino mjerilo koje jedan kršćanin mora imati; jer ako je utemeljen na njemu imat će i Krista u srcu i djela koja će Krista predstavljati u očima drugih ljudi. U njemu je opisana punina svekolike Božje ljubavi prema svima nama koja će preći na tebe kada joj otvoriš srce! Spoznaja o pravoj denominaciji te neće spasiti i učiniti boljim čovjekom te Kristovim sljedbenikom ali spoznaja o istini i ljubavi Kristovoj ne samo da će te spasiti nego će učiniti da ćeš biti blagoslov svima onima koji te okružuju. Moli se brate i traži od Boga mudrosti te da te vodi na svim putovima tvojim da sa njih ne skreneš bez obzira na sve te da dostojno proslaviš Boga svojim djelima ! I na kraju krajeva pusti da ljubav Kristova uđe u tvoje srce , da te promijeni te učini vrijednim oruđem u Kristovim rukama. I zadnje, ali ne i najmanje važno, živi tu istinu svaki dan i svojim djelima svjedoči o najvećoj ljubavi u cijelome poznatom svemiru! Jer stoji pisano: Jer Bogu tako omilje svijet da je i Sina svojega jedinorodnoga dao da ni jedan koji vjeruje ne pogine nego da ima život vječni! Ivan 3,16 Obilje vam Božjih blagoslova i mir u Isusu Kristu Otkupitelju našemu!

more_horiz
Mrvek je napisao/la:
Imaš Sveto Pismo brate Dragomire u kojemu piše sva istina.

Opet se ponavljam,ali da te pitam:Tvrdiš li da je u Bibliji svaka rečenica
istinita?

more_horiz
Pentakostalci, Baptisti isto tako. Pentakostalci kazu da samo oni imaju Svetog Duha zato sto su govorioli u jezicima.

Pa me zanima u Kojoj je od svih tih crkava Spasenje a u kojoj ne. I naravno voleo bih cuti argumente koji potvrdjuju da je svaka od tih denominacija jedina ispravna a druga lazna.

Mislim da je tema potpuno krivo postavljena.
Niti Baptisti niti Pentekostalci ne tvrde tako nešto.

Zatim, niti u jednoj od crkava ili denominacija ne postoji spasenje. Spasenje je u Isusu Kristu. Crkva i zajednica postoji kako bi se braća i sestre hrabrili, zajedno rasli u spoznaji i predanju, štovanju Boga i kao svjedočanstvo onima koji Krista ne poznaju.

Crkva nikome ne daje spasenje i niti u jednoj od njih ne postoji spasenje.

Svaka osoba koja Krista upozna slobodna je pridružiti se skupini vjernika za koju se "odluči". Odluči je pod navodnicima jer Bog od svakog koji je krista upoznao traži da se izgrađuje u duhovnim darovima i da vrši duhovne službe. Zato Bog, u konačnici, određuje u kojoj će zajednici vjernika vjernik biti.
Govorim o idealnim uvjetima.
Čovjek je griješan pa se i ponekad protivi Božjoj volji.

more_horiz
Amen brate lapilluse! Istinitost Biblije spada na one koji je prevađaju i ako oni dodaju ili nešto od nje oduzimaju primit će zato svoju plaću! Ali Medeni reći ću ti jedno čvrsto da!!! A znaš zašto? Zato što ja neznam niti jednu osobu koja živi po Pismu a da je na sablazan ili u kontradiktornosti sa istinom! Moje da na tvoje pitanje proizlazi iz usporedbe više različitih prijevoda Biblije! Razlike koje nastaju nastaju u onim prijevodima koju su prevodili jezikoslovci i ostali koji se bave jezikom dok teolozi i povjesničari na kraju krajeva ljudi koji su isto tako kršćani, nisu radili greške ovih prethodnih!!! Ja se slažem da je tu ulogu igra i politička situacija i ljudski faktor!! Ali mislim da je život čovjeka koji po Pismu živi dovoljan dokaz istinitosti same Biblije! Isključujem tu bilo kakvu nauku i tradiciju koja je kontradiktorna samoj Bibliji!! Hvala

more_horiz
Mrvek je napisao/la:
Amen brate lapilluse! Istinitost Biblije spada na one koji je prevađaju i ako oni dodaju ili nešto od nje oduzimaju primit će zato svoju plaću! Ali Medeni reći ću ti jedno čvrsto da!!! A znaš zašto? Zato što ja neznam niti jednu osobu koja živi po Pismu a da je na sablazan ili u kontradiktornosti sa istinom! Moje da na tvoje pitanje proizlazi iz usporedbe više različitih prijevoda Biblije! Razlike koje nastaju nastaju u onim prijevodima koju su prevodili jezikoslovci i ostali koji se bave jezikom dok teolozi i povjesničari na kraju krajeva ljudi koji su isto tako kršćani, nisu radili greške ovih prethodnih!!! Ja se slažem da je tu ulogu igra i politička situacija i ljudski faktor!! Ali mislim da je život čovjeka koji po Pismu živi dovoljan dokaz istinitosti same Biblije! Isključujem tu bilo kakvu nauku i tradiciju koja je kontradiktorna samoj Bibliji!! Hvala

Dvije rečenice koje opisuju isti događaj na različiti način nikako ne idu zajedno.Jedna od tih rečenica je istinita,dok je druga lažna.
Izjednačavati istinu i laž i sve trpati u isti koš zvalo bi se hula na Svetog Duha za koga se tvrdi da je autor Biblije.
Ljudi koji tvrde da je ama baš svaka rečenica u Bibliji istinita daleko su od
Boga i od istine:

Ali dolazi čas - sada je! -
kad će se istinski klanjatelji klanjati Ocu
u duhu i istini
jer takve upravo klanjatelje traži Otac.
Bog je duh
i koji se njemu klanjaju,
u duhu i istini treba da se klanjaju."

more_horiz
Ja nisam rekao to što ti tvrdiš! Ja se slažem sa Biblijskim retkom koji si citirao tako i živim! Ja govorim o čemu ona piše kad je pročitaš i u cjelosti te sagledaš istine koje u njoj pišu! A kako češ se ti klanjati Ocu ako neznaš tko on je? Zato imaš Bibliju da saznaš. Plus moralna načela kršćanskog života, plus Krist temelj kršćanstva. Plus zdravi odnosi, plus ljubav prema bližnjima , plus cijeli niz istina koje su dane nama za svjedočanstvo. Njena je funkcija da te upozna sa vječnom ljubavlju koja oduševljava i otvara srce čovjeka koji onda prihvaća tu ljubav u svome životu što rezultira djelima punim ljubavi u životu tog pojedinca. Da bi se čovjek izgradio u Kristu mora imati temelj i primjer a to je Sveto Pismo. To je ono što ja tvrdim. To je polazna točka gdje sve počinje. Kako čovjek raste u vjeri , tako sve više predaje svoje srce Kristu koji onda čini promjenu u njegovu životu. To je ono što ja tvrdim. A kako bi to bilo moguće da nema Svetog Pisma ? Pogledaj apostole! Prvo su dobili Kristovu nauku i što su više rasli u njoj to su više Duha imali. Danas mi imamo tu privilegiju da sve to imamo objedinjeno u Bibliji. I to je ono što ja tvrdim! A od svega se ostalog ograđujem. Jer ti se ne možeš klanjati u Duhu ako ga nemaš, A Duha nemaš ako nemaš zajednicu sa Kristom, A Krista ne znaš ako ga ne upoznaš preko Riječi. I to je ono što ja tvrdim. Hvala. Obilje vam Božjih blagoslova i mir u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Mrvek je napisao/la:
Ja nisam rekao to što ti tvrdiš! Ja se slažem sa Biblijskim retkom koji si citirao tako i živim! Ja govorim o čemu ona piše kad je pročitaš i u cjelosti te sagledaš istine koje u njoj pišu! A kako češ se ti klanjati Ocu ako neznaš tko on je? Zato imaš Bibliju da saznaš.

Na moje pitanje:
Opet se ponavljam,ali da te pitam:Tvrdiš li da je u Bibliji svaka rečenica
istinita?
Odgovorio si sa da.

Znaš li razliku između sedam i osam?

David sedmi ili osmi sin?

I Ljetopisi 2,13-15 u popisu sinova, Jišaj kaže da je David njegov sedmi sin.

(13) Jišaj rodi prvenca Eliaba, drugog Abinadaba, trećeg Šimu, (14) četvrtog Netanela, petog Radaja, (15) šestog Osema, sedmoga Davida.

Ali 1 Samuel 16,10-11 navodi da je David osmi Jišajin sin:

(10) Tako Jišaj dovede sedam svojih sinova pred Samuela, ali Samuel reče Jišaju: "Jahve nije izabrao nijednoga od ovih." (11) Potom zapita Jišaja: "Jesu li to svi tvoji sinovi?" A on odgovori: "Ostao je još najmlađi, on je na paši, za stadom." "Pošalji po njega, jer nećemo sjedati za stol dok on ne dođe." I Jahve reče Samuelu: "Ustani, pomaži ga: taj je!" Duh Jahvin obuze Davida od onoga dana.

more_horiz
Sam si si dao odgovor na pitanje!!! Znaš što je žalosno? Što ti umjesto da padneš na koljenja i moliš Oca da ti da iskreno srce dok čitaš riječ ti otvaras srce đavlu koji ti ga puni sumnjom i koji ti ne dozvoljava da vidiš!!! Kao što sam ti već rekao padni na koljena, otvori svoje srce i pusti Krista da te vodi kroz čitanje njegove Riječi!! Pročitaj sve i dobit ćeš cijelu sliku i odgovore na pitanja koje tražiš!!! Riječ se samo tako i može razumijeti !! Moli Krista da ti da odgovore na tvoja pitanja to ti je jedino rješenje!! Sagledaj cijelu sliku!! Ne izvlači iz konteksta!! Hvala! Obilje vam Božjih blagoslova i mir u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Mrvek je napisao/la:
Sam si si dao odgovor na pitanje!!! Znaš što je žalosno? Što ti umjesto da padneš na koljenja i moliš Oca da ti da iskreno srce dok čitaš riječ ti otvaras srce đavlu koji ti ga puni sumnjom i koji ti ne dozvoljava da vidiš!!! Kao što sam ti već rekao padni na koljena, otvori svoje srce i pusti Krista da te vodi kroz čitanje njegove Riječi!! Pročitaj sve i dobit ćeš cijelu sliku i odgovore na pitanja koje tražiš!!! Riječ se samo tako i može razumijeti !! Moli Krista da ti da odgovore na tvoja pitanja to ti je jedino rješenje!! Sagledaj cijelu sliku!! Ne izvlači iz konteksta!! Hvala! Obilje vam Božjih blagoslova i mir u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Shocked affraid Jeste li ti i Učenik10 samo jako dobro prijatelji ili imate istu šablonu kada
ne znate prihvatiti istinu.

more_horiz
Kakve to ima sad veze? Vjeruj što želiš samo nemoj Pismo samovoljno tumačiti, izvrtati te stvari vaditi iz konteksta , to je sve!! A đavao tako i tako pokušava svakog čovjeka na bilo koji način odvojiti od Boga tako da neznam što je tebi tu čudno? Ili si jedan od onih kršćana koji vjeruju u postojanje Boga ali ne i princa tame??!!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply