Daniel je napisao/la: 12:4 a rep mu povlači trećinu zvijezda nebeskih - i obori ih na zemlju. Zmaj stade pred Ženu koja imaše roditi da joj, čim rodi, proždre Dijete.
12:5 I ona porodi sina, muškića, koji će vladati svim narodima palicom gvozdenom. I Dijete njeno bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu.
da li Žena, da je Crkva, je porodlila Isusa? kako objašnjavaš ovaj stih ako misliš da je ta Žena - Crkva?
Bravo Danilo,
Evo imamo neke stihove o kojima mozemo da pricamo. Ali te stihove svi, ama svi na ovom forumu mozemo uzeti kao argument da oni ukazuju na moju, tvoju ili njihovu Crkvu.
Ako kazemo da je to Dete Isus, necemo pogresiti. Ako kazemo da svi mi sledimo to Dete Isusa, opet necemo pogresiti.
E sada, ako to svi kazemo, gde je onda ta Crkva danas?
Kako cemo doci do nje?
Ako vec pobijas da je moja Crkva lazna, onda jasno dokazi koja je prava. U suprotnom ako to ne ucinis ti onda ne poznajes materiju o kojoj pricamo. Ako nesto hocemo da dokazemo, odna to treba umeti i objasniti.
Ja zelim konkretne Biblijske dokaze da nisam u pravoj Crkvi. A ako to ne mozes dokazati, onda cuti i ne napadaj me. Mislim ne napadas ti mene, mi samo prijateljski razgovaramo, nego hocu da kazem da niko nema prava govoriti o nemecemu sto nije ni njemu dovoljno jasno. A kako mozemo znati da mu to nije jasno? Tako sto vidimo da to neume jasno i razumno da objasni.
Zato, dobro je imamo par Biblijskih stihova. Da li oni po tebi daju potpun odgovor na nasa pitanja'?