Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Istinska crkva

power_settings_newLogin to reply
+23
smirnof
usamljena
stranac
kći Božja
kainos
misliti
Moderator
lapillus
Medeni
vijesnik
ILIJA
Živac
apostol
Stena
hrvoje hrki
Ruta
Izrail
jurky
cubela
No Nick
Daniel
Spart
Mali princ
27 posters

descriptionIstinska crkva - Page 5 EmptyRe: Istinska crkva

more_horiz
A ko sve u Bibliji moze biti 'dete'? Zasto bi se ovo moralo odnositi na Isuas? Sem toga, ako 'crkva'/zena nesto radja-zar to nisu vernici?? Samo pitam, ne zelim da budemo ograniceni i da zakljucujemo stvari iz Biblije povrsno i na osnovu naseg iskustva. Biblija se ne tumaci NIKADA na osnovu naseg iskustva i iz nase kulture, vec iz iskustva ljudi koji su je pisali, i iz kontexta u kome je nastala. Hajde da malo prosirimo vidike pa vidimo sta Bog sam kaze, ukoliko verujemo da On govori kroz Bozju rec.

more_horiz
što misliš da li Bog voli biti slavljen u nedjelju?

more_horiz
ajde reci onda, tko je to Dijete? tko će vladati gvozdenom palicom?

more_horiz
koga pitas?

more_horiz
tebe

more_horiz
što misliš da li Bog voli biti slavljen u nedjelju?Stavljam u italic-u jer ne radi mi quote, koristim 'operu', mislim da je zato.Cuj, ovo pitanje besmisleno. nije uopste u tome point. To je kao da si pitao zidove u starome zavetu: da li Bog voli biti slavljen u nedelju?? Pa naravno da voli biti slavljen, ja to ne sporim. I petkom voli, i ponedeljkom. Ali, subota ima svoj smisao nesto drugaciji nego nedelja ili petak ili sreda. Ako to nisi do sada shvatio-svaka dalja prica na ovu temu je promasaj. Drugo, u vezi deteta-sta znaci 'gvozdena' palica, zasto bas 'gvozdena', zasto bas 'palica'? Ne razumem zasto tako ograniceno shvatanje i brzo zakljucivanje...Nije meni ni bitno toliko da 'nesto znam', bar ne na ovaj nacin, dokle se god stvari ne sagledavaju iz vise ugla. Sta mislis da cemo postici ako 'znamo' sta je dete iz otkrivenja...? Ne kapiram ni najmanje...

more_horiz
No Nick je napisao/la:
što misliš da li Bog voli biti slavljen u nedjelju?Stavljam u italic-u jer ne radi mi quote, koristim 'operu', mislim da je zato.Cuj, ovo pitanje besmisleno. nije uopste u tome point. To je kao da si pitao zidove u starome zavetu: da li Bog voli biti slavljen u nedelju?? Pa naravno da voli biti slavljen, ja to ne sporim. I petkom voli, i ponedeljkom. Ali, subota ima svoj smisao nesto drugaciji nego nedelja ili petak ili sreda. Ako to nisi do sada shvatio-svaka dalja prica na ovu temu je promasaj. Drugo, u vezi deteta-sta znaci 'gvozdena' palica, zasto bas 'gvozdena', zasto bas 'palica'? Ne razumem zasto tako ograniceno shvatanje i brzo zakljucivanje...Nije meni ni bitno toliko da 'nesto znam', bar ne na ovaj nacin, dokle se god stvari ne sagledavaju iz vise ugla. Sta mislis da cemo postici ako 'znamo' sta je dete iz otkrivenja...? Ne kapiram ni najmanje...

On voli biti slavljen i u ponedjeljak.
I u utorak.
I u srijedu.
I u četvrtak.
I u petak.
Itd. mouse

more_horiz
Tacno. I sta je tu problem? Nista. Ljudske presupozicije. Apsolutno nista vise. Ili gledanje na ovaj problem iz ugla crkvenih otaca. Samo sto danas je to nesto 'osavremenjeniji' pogled, inace je sustina ista.

more_horiz
Daniel je napisao/la:
12:4 a rep mu povlači trećinu zvijezda nebeskih - i obori ih na zemlju. Zmaj stade pred Ženu koja imaše roditi da joj, čim rodi, proždre Dijete.
12:5 I ona porodi sina, muškića, koji će vladati svim narodima palicom gvozdenom. I Dijete njeno bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu.

da li Žena, da je Crkva, je porodlila Isusa? kako objašnjavaš ovaj stih ako misliš da je ta Žena - Crkva?

Bravo Danilo,

Evo imamo neke stihove o kojima mozemo da pricamo. Ali te stihove svi, ama svi na ovom forumu mozemo uzeti kao argument da oni ukazuju na moju, tvoju ili njihovu Crkvu.

Ako kazemo da je to Dete Isus, necemo pogresiti. Ako kazemo da svi mi sledimo to Dete Isusa, opet necemo pogresiti.

E sada, ako to svi kazemo, gde je onda ta Crkva danas?

Kako cemo doci do nje?

Ako vec pobijas da je moja Crkva lazna, onda jasno dokazi koja je prava. U suprotnom ako to ne ucinis ti onda ne poznajes materiju o kojoj pricamo. Ako nesto hocemo da dokazemo, odna to treba umeti i objasniti.

Ja zelim konkretne Biblijske dokaze da nisam u pravoj Crkvi. A ako to ne mozes dokazati, onda cuti i ne napadaj me. Mislim ne napadas ti mene, mi samo prijateljski razgovaramo, nego hocu da kazem da niko nema prava govoriti o nemecemu sto nije ni njemu dovoljno jasno. A kako mozemo znati da mu to nije jasno? Tako sto vidimo da to neume jasno i razumno da objasni.

Zato, dobro je imamo par Biblijskih stihova. Da li oni po tebi daju potpun odgovor na nasa pitanja'?

more_horiz
Daniel je napisao/la:
vrlo mudro napisano...Bog te blagoslovio ćubela

Hvala na ohrabrenju. Uzvraćam i pozdrav i blagoslov.

more_horiz
ja svaki dan slavim Gospoda, mi se skupljamo, satima pjevamo, molimo, naš debeli jevrejin tako može skinuti kile, poslije slavljenja niko da nas nahrani dovoljno koliko ogladnimo Very Happy

more_horiz
Noemi je napisao/la:
ja svaki dan slavim Gospoda, mi se skupljamo, satima pjevamo, molimo, naš debeli jevrejin tako može skinuti kile, poslije slavljenja niko da nas nahrani dovoljno koliko ogladnimo Very Happy

Evo mene kod vas.

more_horiz
dođi, vode, kruha i krompira i kokica u izobilju...
a ima i mladih kopriva, Dina nam je dala recept za pitu s koprivama...

more_horiz
Žena u Otk je Izrael, ne Crkva...

more_horiz
jurky je napisao/la:
Žena u Otk je Izrael, ne Crkva...

Uf? Rolling Eyes

more_horiz
dragomir je napisao/la:

DAKLE KOJA JE TO ISTINSKA CRKVA ZIVOTA BOGA I ZASTO JE ONA TA PO VASEM MISLJENJU, A NEKA DRUGA NE?

Katolička Crkve je za mene jedina Crkva od Boga utemeljena i od nje su nastale druge crkve.
Da je ona prava svjedoči i to da se nije rascjepkala a sve druge odjeljene jesu.
Prvo su se pravoslavci rascjepkali na mnoge nacionalne crkve a kasnije protestanti na tisuće denominacija i crkvi.
I katolička Crkva jedina priznaje grijehe prošlosti i želi zaliječiti rane sjećanja. Bar koliko je meni poznato drugi to ne čine.
Eto tako ja mislim.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Katolička Crkve je za mene jedina Crkva od Boga utemeljena i od nje su nastale druge crkve.

Poštujem motrište sugovornika, ali to je očigledni dokaz nekatoliciteta.

Reći da sam ja ili moja Crkva jedini upravu je opasno-krivovjerno. Zbog čega? Zbog toga što nijedna Crkva nema dominaciju nad drugom i ne smije ju imati. Kao što su udovi razlićiti, navezani i povezani jedan s drugim; kao što sobe (denominacije) iste kuće (kršćanstvo) služe istom domaćinu (Isus Krist), tako i Crkve trebaju biti: surađivati, a ne osuđivati.
Tako ja mislim.

Pozdrav ekumenski.
Ćubela:D

more_horiz
cubela je napisao/la:
... to je očigledni dokaz nekatoliciteta.

Pa ovo nisi ničim dokazao a lako je provjeriti tko se od koga ocijepio i poslije usitnio.
Ja se slažem da crkve trebaju surađivati ali mnogi protestanti to ne žele.
Isto tako za mene je jedina prava istinska Crkva, Katolička Crkva.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply